Valikko Etsi
Etusivu
Ajankohtaista »

30.5.2023

Rautapäiviä juhlitaan jälleen viikkoa ennen juhannusta eli 15. - 18.6.Rautapäivien ohjelmistossa on mukana sekä tuttuja että uusia tapahtumia, ohjelma alkaa olla valmis. Tarkemmat tiedot löytyvät Rautapäivien sivuilta https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Rautapaivat

Tervetuloa Karkkilan Rautapäiville yksittäisiin tapahtumiin tai vaikka koko pidennetyksi viikonlopuksi kauempaakin!


29.5.2023

Pyhäjärven Vattolan uimarannalla on tehty ilkivaltaa viikonloppuna


Pahoitellen joudumme kertomaan, että Pyhäjärven, Vattolan uimarannalla, mm. wc-tiloissa on tehty huomattavaa ilkivaltaa viikonloppuna. Wc-tilat ovat tämän vuoksi toistaiseksi käyttökiellossa. Korjaustyöt käynnistyvät mahdollisimman pian. Pyhäjärven uimarannalla on valvontakamerat, ja kaupunki tulee saattamaan ilkivallan tekijät vastuuseen teoistaan.

Tästä ikävästä uutisesta huolimatta toivotamme kaikille hyvää kesäistä viikkoa!


 


24.5.2023

Karkkilassa alkaa lähihoitajakoulutus syksyllä 2023


Karkkilassa alkaa lähihoitajakoulutus 18.9.2023. Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan koulutuksesta ja työstä kiinnostuneille ja alalle soveltuville TE-toimiston ja kuntakokeilujen työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakija-asiakkaille.

Työvoimakoulutuksen aikana koulutus on päiväopiskelua. Opiskelusta noin vuosi toteutetaan työvoimakoulutuksena ja tavoitteena on, että osaamisalaopinnot suoritetaan oppisopimuskoulutuksena. Opinnot koostuvat teoriaopinnoista, etä- ja verkko-opinnoista, työelämäyhteistyöstä sekä työpaikalla tapahtuvasta koulutuksesta. Tutkinnonosittain osaaminen näytetään työpaikoilla aidoissa työtehtävissä.

Lue lisää TE-palveluiden sivulta: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/714012?locations=Karkkila&announced=0&sort=1


23.5.2023

Uimarantojen laiturit ovat nyt paikoillaan


Kaupungin uimarantojen laiturit on asennettu paikoilleen rantojen turvallisuussukellusten jälkeen.

Seuraavilla kaupungin uimapaikoilla pääsee nyt uimaan laitureilta:
- Pyhäjärven Vattolan uimaranta, Pyhäjärvenraitti 1
- Pyhäjärven Tuorilan uimaranta, Vuoristonpolku 6
- Saarlammen uimaranta, Uimarannantie 71
- Haaviston Parsilanjärven uimaranta, Haavistontie 118
- Siikalan uimaranta, Siikalantie 509

Mukavia uintihetkiä Karkkilan uimarannoilla!


22.5.2023

Tarjouksia pyydetään Karkkilan harrastamisen mallin kerhotoiminnan kerhoista 5.6.2023 klo 15 mennessä


Karkkilan kaupungin nuorisopalvelut pyytää tarjouksia Karkkilan harrastamisen mallin kerhoista lukuvuodelle 2023-2024. Tarjoajana voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yksityinen toimija. Ostopalveluina toteutettujen kerhojen valintaperusteena ovat hinta, laatu ja sisältö.

Kerhojen ajankohta kohdentuu koulupäivien jälkeen. Mikäli tarjoaja on yhdistys, niin kerho ei voi olla yhdistyksen normaalia perustoimintaa (esim. kilpatoiminta). Kerhoilla toteutettavan harrastustoiminnan tarkoitus on tarjota mielekäs ja maksuton harrastus 1-9 -luokkalaiselle karkkilalaiselle lapselle ja nuorelle. Harrastustoiminnan tulee olla säännöllistä ja viikoittaista sekä harrastus voi koostua useasta eri lajista tai alasta, jotka vaihtelevat viikoittain tai kuukausittain.  Harrastustoiminnan tulee olla joko ohjattua toimintaa tai nuorten omaehtoista harrastamista valvotussa ympäristössä. Harrastustoimintaan osallistuvat lapset ja nuoret on vakuutettu Karkkilan harrastamisen hankkeen kautta. Harrastamisen hankkeen kerhoja toteutetaan syyslukukaudella 2023 viikot 35-50 ja kevätlukukaudella viikot 2-21, pois lukien koulujen loma-ajat. Kerhojen koordinointi ja ilmoittautuminen tapahtuvat nuorisopalveluiden kautta.

Tarjouksen sisältö ja jättämisaika

Vapaamuotoisessa tarjouksessa tulee olla seuraavat tiedot:

  • tieto tarjoajasta
  • kuvaus tarjottavasta kerhosta
  • tarjottavan kerhon tuntihinta
  • tarjoukseen tulee kirjata toive kerhon ajankohdasta.

Tarjoukset tulee toimittaa postitse osoitteeseen Karkkilan kaupunki/ nuorisopalvelut, Sinikka Rautakoski, Valtatie 26 D 03600 Karkkila tai sähköpostitse osoitteeseen sinikka.rautakoski@karkkila.fi viimeistään 5.6.2023 klo 15.00 mennessä. 

Ostopalveluissa noudatetaan Karkkilan kaupungin hankintaohjetta sekä lakia julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista. Nuorisopalvelut pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä kaikki saadut tarjoukset.


10.5.2023

Karkkila kiinnostaa kotimaan matkailijoita


Karkkilan kaupunki oli mukana 6.-7.5. Tampereella pidetyillä Kotimaan matkailumessuilla. Kahden päivän aikana Karkkilan osastolla kävi yli 1000 messuvierasta. Kävijät saivat kuulla kaupungin upeasta historiasta ja tuoreimpia tietoja Karkkilasta ja sen tarjoamista matkailumahdollisuuksista. Karkkila kiinnosti messukävijöitä suuresti ja monet kävijät merkitsivät jo kalenteriinsa päivät kesävierailulle. Kävijöitä kiinnostivat erityisesti historiallinen ja uudistunut Högforsin ruukkimiljöö, alueen retkeilykohteet ja kesän tapahtumat teattereineen ja festareineen.

Myös Karkkilan messuilla järjestämä yleisökilpailu kiinnosti useita kävijöitä. Yleisökilpailuun jätettiin satoja vastauksia - eikä mikään ihme, sillä palkintona oli Filmihullun viikonloppupaketti Tehtaan Hotellissa ja Kino Laikassa.

Karkkilan kaupungin osastolla oli mukana myös Pub Pikkupässi. Pikkupässin vetonaulana oli onnenpyörä, jota pyörittämällä oli mahdollisuus voittaa vapaalippu heinäkuun alussa pidettävään Sunset Beach Party -tapahtumaan.

Messujen ja muiden Karkkilan kesää koskevien yhteydenottojen ja tiedustelujen perusteella Karkkilaan on taas odotettavissa hieno matkailukesä.

Kuva: Kotimaan matkailumessujen Karkkilan osasto ja Pub Pikkupässi.


10.5.2023

Tiistain kesätorit alkavat, ensimmäisellä tiistaitorilla 16.5. on taimienvaihtotori


Kesäkauden ensimmäinen tiistaitori on Karkkilan torilla tiistaina 16.5. klo 14 - 19. Tervetuloa tiistaitorille joko myymään tai ostamaan ja tapaamaan tuttuja!

Karkkilan Puutarhayhdistyksen perinteinen taimienvaihtotori on 16.5. klo 16 - 18. Taimitorille voit tuoda itsellesi ylimääräiset taimet ja ottaa mukaan vaihtotaimet kotipihaltasi tai mökiltä. Taimia saa ottaa mukaan torilta, vaikkei itselläsi olisikaan vaihtotaimia!


9.5.2023

Matonpesupaikka avattu kesäkaudeksi


Karkkilan kaupungin matonpesupaikka on avattu kesäkaudeksi 9.5.2023. Mattoja voi käydä pesemässä joka päivä klo 5.00 - 24.00. Tervetuloa mattopyykille!

Matonpesupaikka sijaitsee Pyhäjärvenraitilla (Turuntien kupeessa), Pyhäjärvestä lähtevän Karjaanjoen suistossa. Pesuvesi otetaan joesta ja se johdetaan jätevesiviemäriin. Alueella on mattomankeli ja kuivaustelineitä.


5.5.2023

Kulttuuria Koskireitillä: SLAP! tuo taide-elämyksen luontoon


Nykytanssi, slapstick-komedia ja livemusiikki kohtaavat Karkkilan Koskireitillä, kun koreografi Saku Koistinen tuo SLAP! -teoksensa Myllykosken ympäristöön perjantaina 19.5.2023 klo 18. Esitykseen on vapaa pääsy.

SLAP! on teos, joka sekä harjoitellaan että esitetään metsässä. Esityksessä tanssivat Laura Koistinen, Saku Koistinen, Ville Oinonen ja Vera Tegelman. Musiikin on säveltänyt ja esittää ranskalainen bandoneonisti Philippe Ollivier.

Teos on mukaansatempaava, huumorilla höystetty puheenvuoro, jossa tarkastellaan ihmisenä elämisen haasteita, kuten yrittämisen ja epäonnistumisen inhimillisyyttä. SLAP! on saanut inspiraationsa muun muassa Buster Keatonin ja Chaplinin elokuvien maailmoista.

– Tutkimme maailmaa omalla, hieman vinksahtaneella tavalla komedian ja nykytanssin linssien läpi. Teos on tehty aikana, jolloin maailma vaikuttaa olevan täynnä murheita. Se kuitenkin ehdottaa, että synkkinäkin aikoina voi olla toivoa ja kauneutta, ja että yhteistyöllä voidaan saavuttaa aina enemmän kuin yksin, pohtii koreografi Saku Koistinen.

Karkkilan lisäksi teosta esitetään Pusulassa tiistaina 16.5. klo 18 sekä Helsingissä torstaina 18.5. klo 15. Esitykset ovat ulkoesityksiä, joihin kannattaa varautua sään mukaisilla vaatteilla sekä sopivilla jalkineilla. Esityksen kesto on n. 60 minuuttia.

Teos valmistetaan taiteen vapaan kentän produktiona Jenny ja Antti Wihurin säätiön, Koneen Säätiön sekä Taiteen Edistämiskeskuksen tuella. Karkkilan esitys toteutuu yhteistyössä Karkkilan kaupungin kanssa.

SLAP! käynnistää samalla Karkkilan kaupungin Kulttuuria Koskireitillä -sarjan, joka kokoaa yhteen taidetta, luontoelämyksiä ja kulttuuriperintöä. Sarja rikastuttaa Karkkilan viiden kosken opastettua ulkoilureittiä sekä pysyvillä että hetkessä koettavilla taideteoksilla, historiatietoa unohtamatta.

SLAP! -työryhmä tekee taidetta metsässä, kuvaaja Pasi Autio

Kuvatiedot: SLAP! -työryhmä, kuvaaja Pasi Autio.


28.4.2023

Pappilanrinteen portaat ovat tilapäisesti poissa käytöstä


Pappilanrinteen portaat (Helsingintie 52:n kohdalla) ovat huonon kunnon takia käyttökiellossa tilapäisesti. Portaat on eristetty työmaa-aidoilla. Kulku Pappilankadun ja Helsingintien välillä tapahtuu portaiden läheisyydessä olevan esteettömän kulkureitin kautta.

Portaiden kunnostustyöt ovat tulossa. Tarkemmasta kunnostusaikataulusta ilmoitetaan erikseen.

Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikan päällikkö Kari Seppälä p. 044 467 5488


Kuvassa ovat käyttökiellossa olevat Pappilanrinteen portaat. Vieressä oleva esteetön kulkureitti on jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä. 


18.4.2023

Monitaiteellisten klubi-iltojen sarja käynnistyy kesällä Karkkilassa

Karkkilassa saadaan heinäkuusta 2023 alkaen nauttia musiikin ja eri taiteenlajien kohtaamisista. Monitaiteellisten klubi-iltojen sarjan järjestää Aino Ruotasen ja Miihkali Jaatisen Aino & Miihkali -duo, jota kuullaan myös iltojen housebändinä. Jokaiselle klubille saapuu kaksi vierailevaa taiteilijaa: musiikkivieras ja toisen taiteenalan artisti. Karkkilan kaupunki toimii tapahtumasarjan yhteistyökumppanina. Tukea tapahtumiin on saatu myös Musiikin edistämissäätiöltä. 

Vuoden 2023 aikana Aino & Miihkali -klubilla vierailevat artistit Heikki Salo, Risto (Ylihärsilä), Paleface, Mari Rantasila, Jussu Pöyhönen, rumpali Anssi Nykänen, kuvataiteilijat Karoliina Paappa ja Heli Kemiläinen, sirkustaiteilija Heikki Tolin, varjoteatteritaiteilija Elviira Davidow, valotaiteilija Ville Saarikoski, sekä videotaiteilija Jussi Turunen. Esitykset järjestetään erilaisissa, kiehtovissa ja yllättävissäkin paikoissa: Kino Laikan ja Uunisaunan tiloissa Ala-Emalilla, Pub Pikkupässissä ja Puutarha Sundströmillä.

Aino & Miihkali -duoon kuuluvat kanteleensoittaja ja laulaja Aino Ruotanen sekä kitaran- ja banjonsoittaja Miihkali Jaatinen. Pohjois-Karjalasta lähtöisin oleva duo on esiintynyt yhdessä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2017 lähtien. Ajatus klubisarjasta syntyi, kun he asettuivat vuonna 2020 Ikkalaan, Karkkilan naapuriin.

– Halusimme järjestää esityksiä paikallisesti, kestävällä, pitkälinjaisella konseptilla. Karkkilan ilmapiiri ja tekemisen meininki antoivat klubihaaveen toteuttamiselle hyvän maaperän. Meitä inspiroi monitaiteellisuus ja siitä kumpuavat synergiat. Klubilla pääsemme kokeilemaan erilaisia yhdistelmiä ja työskentelemään mielenkiintoisten taiteilijoiden kanssa.

Karkkilan kaupungille yhteistyön tavoitteena on paitsi vahvistaa eri taiteenalojen saatavuutta ja tarjontaa Karkkilassa, myös lisätä Karkkilan tunnettuutta muualla.

– Klubi-illat tuovat hienon lisän Karkkilan tapahtumakenttään ja avaavat uusia mahdollisuuksia paikallisen kulttuuriyhteistyön kehittymiselle. Karkkila on monipuolinen kulttuurikaupunki. Viime vuosina myös kaupunkiorganisaatio on panostanut aiempaa enemmän luovien alojen toimintaedellytyksiin. On ilo olla mukana mahdollistamassa tätä monitaiteellista kokonaisuutta, kertoo kaupunginjohtaja Tuija Telén.

Kuvassa Aino Ruotanen, Tuija Telén ja Miihkali Jaatinen iloitsevat yhteistyöstä Puutarha Sundströmillä. Kasvihuoneissa elokuun klubilla esiintyvät Paleface ja valotaiteilija Ville Saarikoski. Kuva: Tomi Wahlroos29.3.2023

Karkkilan kaupungin tilinpäätös vuodelta 2022 muuttaa kaupungin talouden ylijäämäiseksi

Karkkilan kaupunginhallitus käsitteli 27.3.2023 kokouksessaan kaupungin vuoden 2022 tilinpäätöksen. Tilinpäätöksen tulos on 2.494.573 euroa ylijäämäinen. Myös vuosina 2020 ja 2021 kaupunki teki ylijäämäisen tuloksen. Vuoden 2022 positiivisen tuloksen ansiosta Karkkila kaupunki saa katettua aiemmat taseessaan olleet alijäämät, ja kaupungin tase muuttuu noin 2 miljoonaa euroa ylijäämäiseksi. Kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi tilinpäätös viedään 19.6.2023.

  • Kaupungin taloudessa vuosi 2022 on kolmas peräkkäinen ylijäämäisen tuloksen vuosi. Karkkilassa on ollut huikean positiivista kehitystä, ja Karkkila kiinnostaa nyt asumis-, yrittämis- ja vierailukohteena. Karkkilan viime vuodet ovat olleet rohkean uudistumisen aikaa, missä kaupunkilaisten yhteisöllisyys ja paikallisten yritysten, yhdistysten ja aktiivien toiminta on ollut keskeinen asia, iloitsee kaupunginjohtaja Tuija Telén.

Karkkilan kaupungin taloustilanne on erittäin haastava, minkä johdosta kaupunki valmisteli vuosina 2020-2021 erityisen talouden tasapainotusohjelman vuosille 2022-2024. Ohjelman tavoitteena on kattaa kaupungin taseeseen kertyneet aiempien tilikausien alijäämät vuonna 2023. Kuntalain mukaan alijäämien kattamiseen on aikaa vuoden 2024 loppuun asti. Karkkilan kaupunginvaltuusto hyväksyi Karkkilan talouden tasapainotusohjelman mukaiset muutokset vuoden 2022 talousarvioon 23.5.2022. Tällä päätöksellä aiempi vuoden 2022 alijäämäinen talousarvio (-795 t€) muuttui hienoisesti ylijäämäiseksi (+169 t€). Nyt käsitellyn tilinpäätöksen tulos on noin 2,3 miljoonaa euroa muutettua talousarviota parempi.

Karkkilan kaupungin vuoden 2022 ulkoiset toimintatuotot olivat 7,1 miljoonaa ja ulkoiset toimintakulut 59,3 miljoonaa euroa. Toimintakatteeksi muodostui -52,2 miljoonaa euroa, mikä on 1,2 miljoonaa euroa parempi kuin muutetussa talousarviossa.

Verotuloja tilinpäätösvuonna kertyi yhteensä 35,4 miljoonaa euroa, joka on 0,7 miljoonaa euroa vuoden 2022 muutettua talousarviota parempi. Verotulot kasvoivat aiempaan verrattuna niin tulo- kuin yhteisöverojenkin osalta. Valtionosuuksien kertymä oli 22,2 miljoonaa euroa, joka on 0,5 miljoonaa euroa enemmän kuin muutetussa talousarviossa. Tilinpäätöksen vuosikate on 5,4 miljoonaa euroa, joka on 2,6 miljoonaa euroa muutettua talousarviota parempi. Poistojen määrä vuonna 2022 oli 2,9 miljoonaa euroa.

Karkkilan kaupungin investointien nettototeutuma oli 1,1 miljoonaa euroa (tulot 0,2 miljoonaa euroa ja kulut 1,3 miljoonaa euroa). Kaupungin nettoinvestoinnit alittivat muutetun talousarvion 1,4 miljoonalla eurolla. 

Karkkilan kaupungin talouden yksi keskeinen haaste on kaupungin suuri lainamäärä. Lainakanta 31.12.2022 oli yhteensä 50,8 miljoonaa euroa, joka on 5 913 euroa / asukas. Lainoja saatiin pienennettyä vuoden 2022 aikana noin 5,1 miljoonaa euroa.

  • Hyvin käynnistynyt työ kaupungin talouden saamiseksi pysyvästi kestävälle pohjalle jatkuu tulevinakin vuosina. Valtuuston joulukuussa 2021 hyväksymä Rautainen kotikaupunki -kaupunkistrategia on yhteisen sitoutumisemme tulos, ja antaa työllemme selkeät tavoitteet. Kaupungin toiminnassa on tärkeää jatkossakin keskittyä vaikuttavaan tekemiseen, tarkkaan taloudenpitoon ja positiiviseen yhteistyöhön, toteaa Tuija Telén.


17.2.2023

NetTicketin tapahtumaliput myynnissä Karkkilan Matkailuneuvonnassa

Karkkilan kaupungin Matkailuneuvonta – Visit Karkkilan palvelu laajenee. Matkailuneuvonnasta voi nyt ostaa ja lunastaa NetTicketin tapahtumalippuja. Tapahtumalippujen maksuvälineinä käyvät maksukortit, MobilePay ja kaikki kulttuuriedut.

Tapahtumalippujen tarjonnan löydät NetTicketin verkkosivuilta www.netticket.fi.

Karkkilan kaupungin Matkailuneuvonta - Visit Karkkila
Karkkilan linja-autoasema, Huhdintie 10-12, 03600 Karkkila
044 4675 514, visitkarkkila@karkkila.fi
Aukioloajat: ma klo 10–17, ti – ke klo 11 – 18, to – pe klo 10–17, suljettu klo 12 – 13.
https://visitkarkkila.fi/


Karkkila Somessa

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi