Valikko Etsi
Etusivu
Ajankohtaista »

17.7.2024

IRTI OLEVAT KOIRAT

Alkukesän aikana liikkuneet, irti olevat koirat ovat aiheuttaneet huolta ja pelkoa kaupunkilaisten keskuudessa. Useat henkilöt ovat olleet asiasta yhteydessä sekä kaupungin viranhaltijoihin ja myös poliisiin. Huoli irtaallaan liikkuvista koirista on herättänyt myös vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa.
Tapahtuneen vuoksi myös kaupunginjohto on ollut yhteydessä poliisiin. Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan asiasta tehtyjen rikosilmoitusten johdosta. Lisäksi poliisi on konsultoinut valvontaeläinlääkäriä.

Mikäli koirien nähdään edelleen liikkuvan, poliisi pyytää edelleen ilmoittamaan asiasta hätänumeroon 112.


19.6.2024

Alla on lyhennelmiä ajankohtaisista tiedotteistamme. Kunkin lyhennelmän lopussa on linkki, josta pääsee lukemaan kyseisen uutisen kokonaan.


Jokainen tiedotelinkki avaa uuden selainikkunan. 

Kaupungintalolla kesäsulku 28.7. asti, monet palvelut toimivat läpi kesän
Kaupungintalo, palvelupiste Serveri ja puhelinvaihde ovat suljettuina 24.6. - 28.7. Palvelemme koko kesän mm. kirjastossa (Turuntie 2 - 4), matkailuneuvonnassa (Huhdintie 10 - 12, poikkeuksena viikko 31) sekä museoissamme. Kesäpalvelutiedote löytyy täältä

Tutustu Karkkilan tapahtumatarjontaan kalenteristamme
Karkkilassa tapahtuu läpi kesän! Ota tapahtumakalenteri seurantaan, niin pysyt ajan tasalla runsaasta kesätarjonnastamme. Pääset tapahtumakalenteriin täältä

Tutustu Vattolan rantapuiston uusiin omakotitontteihin
Uusi pientaloalue sijaitsee Karkkilan keskustan tuntumassa, kauniin Pyhäjärven rannalla. Lue lisää täältä.

Matkailuajoneuvopaikat Karkkilassa 
Karkkilan kaupunki tarjoaa nyt uusia matkailuajoneuvopaikkoja. Matkailijoiden käyttöön on avattu kuusi uutta paikkaa. Lue koko tiedote täältä.

Päällystetyöt Helsingintiellä ja Valtatiellä jatkuvat elokuun alussa
Karkkilan kaupunki jatkaa päällystetöitä elokuun alussa viikolla 31. Työt jatkuvat Helsingintiellä kesäkuussa valmistuneesta osuudesta alkaen Valtatielle Pusulantien risteykseen asti. Lue lisää täältä.

Perkontien katu- ja kunnallistekniikan saneeraustyöt valmistuneet
Syyskuussa 2023 alkaneet Perkontien katu- ja kunnallistekniikan saneeraustyöt on saatu valmiiksi. 

Opinnäytetyö kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden kehittämisestä
Karkkilan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden kehittämisestä on valmistunut kulttuurituotannon YAMK -opinnäytetyö. Pia Canthin opinnäytteen tavoitteena oli selkeyttää kaupungin kulttuuritoimijoiden yhteistyötä sekä kehittää mallia, joka vahvistaa kaupunkiorganisaation ja eri toimijoiden tuella tehtävää tapahtumatuotantoa. Lue lisää täältä.

Kaikukortilla maksutta kesätapahtumiin
Kaikukortti on tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville henkilöille tarkoitettu kortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi museoon, kesäteatteriin ja Aino & Miihkali -klubeille. Lue lisää täältä.

Kiitos Rautapäivien tapahtumajärjestäjille ja vierailijoille!
Viidensillätoista Karkkilan Rautapäivillä saimme nauttia jälleen hurjasta määrästä erillisiä tapahtumia upeassa kesäsäässä. Lue lisää täältä.

Karkkilan uudeksi sivistysjohtajaksi Sini Lilja
Karkkilan kaupunginvaltuusto valitsi yksimielisesti 17.6. uudeksi sivistysjohtajaksi FM Sini Liljan. Sivistysjohtajan virkaa tavoitteli yhteensä 21 hakijaa. Lue koko uutinen täältä.  

Etsitään kumppaneita Kulttuuritekoihin!
Kulttuuritekoja-kampanja on sarja erilaisia luovia tapahtumia ja tempauksia, joissa kaupunkilaiset saavat kertoa mielipiteensä ja samalla vaikuttaa Karkkilan kaupungin kulttuuriohjelmaan. Kulttuuriteot toteutetaan yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Mukaan etsitään uusia kumppaneita ideoimaan matalan kynnyksen toiminnallisia tapahtumia, joissa osallistuja saa sekä vaikuttaa että käyttää luovuuttaan. Lue koko tiedote täältä.

TOPI-Karkkilan juna kuljettaa matkailijoita Karkkilan keskustan reiteillä
Hyppää TOPIn kyytiin joko Karkkilan linja-autoasemalta tai reitin varrelta. TOPI kuljettaa matkalaisia maksutta tiistaisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. TOPI pysähtyy reittiaikatauluun merkittyjen pysäkkien kohdalla tarvittaessa. Lue lisää täältä

Karkkilalle nimikkoleivos – kilpailu ratkeaa Kukulele-festivaaleilla
Karkkilan nimikkoleivoskisa on käynnistynyt. Sarjoja on kaksi: yleinen ja alle 12-vuotiaat. Ilmoittautuminen 25.7. mennessä. Valmiit leivokset (5 kpl) toimitetaan 3.8. Kukulele-festivaaleille Fagerkullan Pakariin. Lue lisää täältä.

Karkkilan kirjasto palvelee toistaiseksi Turuntiellä
Kirjastomme toimii 5.6. alkaen osoitteessa Turuntie 2-4. Turuntien väistökirjastosta voi noutaa varaukset, palauttaa ja lainata uutta luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa sekä lukea lehtiä. Kirjaston aukioloajat ovat: ma-ti klo 13-19, ke-to klo 13-17, pe klo 10-17. Lue tiedote täältä.

Urheilun ja kulttuurin saralla menestyneet palkittiin Rautapäivien avajaisissa
Karkkilan Rautapäivien avajaisissa palkittiin urheilun ja kulttuurin saralla vuonna 2023 menestyneitä karkkilalaisia. Koko tiedotteen palkituista voit lukea täältä.

Matkailuneuvonta palvelee kesäkuusta lähtien tiistaista lauantaihin  
Kaupungin matkailuneuvonnan kesän aukioloajat ovat 3.6. alkaen tiistaista perjantaihin klo 10 – 17  (lounastauko klo 12 - 12.30) sekä lauantaisin klo 10 – 15. Tervetuloa asioimaan! Lue koko tiedote täältä.

Kesähööki kuljettaa 3.6. – 7.8. Kyläreittien lisäksi maksuton nonstop-reitti keskustassa!
Kesähööki on Höökikyydin kesäajan kaupunkiliikennelinja, joka liikennöi maksuttomasti keskustan alueella. Maksuttomalla nonstop-reitillä pääsee kulkemaan arkipäivisin klo 9 - 11 ja klo 13 - 15. Kesähööki kuljettaa myös kyläreiteillä, joilla asiakasmaksu on 2 €. Lisätietoa löydät täältä.

Karkkilan kaupungin viestintäkysely: Osallistu ja vaikuta viestinnän kehittämiseen!
Karkkilan kaupungin viestintäkyselyllä kerätään karkkilalaisilta palautetta ja kehitysideoita kaupungin viestinnän parantamiseksi. Kysely toteutetaan sekä verkossa Weprobol-kyselynä että paperisena versiona. Vastausaikaa kyselyyn on 5.8. saakka. Lisätietoa löydät täältä.

Pihamuskari Fagerkullan työläismuseoalueella pe 9.8. klo 10
Pihamuskarit kutsuvat koko perheen laulamaan, leikkimään ja liikkumaan yhdessä. Karkkilan kaupunki järjestää muskarit osana elämyspolkua. Tervetuloa kesän viimeiseen muskariin Karkkila-Högforsin työläismuseon alueelle Fagerkullaan (Vanha Fagerkullantie) perjantaina 9.8. klo 10–10.45. Lue lisää täältä.

Ikärajattomat Aino & Miihkali -klubit jatkuvat elokuussa su 11.8. klo 16
Viime vuonna valloittaneet Aino & Miihkali -klubit tulevat taas! Luvassa on neljä toinen toistaan jännittävämpää elämystä ja kirjava joukko taiteilijavieraita: Stig, Mikko Perkoila, Saku ja Laura Koistinen sekä Kyösti Mäkimattila. Elokuun klubi pidetään Puutarha Sundströmin kasvihuoneessa su 11.8. klo 16. Vieraana Mikko Perkoila. Lue koko uutinen täältä.

Uusi joukkoliikennemalli parantaa Karkkilan liikenneyhteyksiä
Länsi-Uudellamaalla siirrytään 3.6. Ely-vetoiseen joukkoliikennöintimalliin, jossa myös lipputuotteet uudistuvat. Lippujen hinnoittelussa käytettävä vyöhykemalli tasapainottaa hintaeroja kuntien välillä. Uudistuksen myötä varsinkin iltoihin ja viikonloppuihin on saatu lisää linja-autovuoroja Karkkilaankin. Myös vaihdollisten yhteyksien toimivuuteen on panostettu. Lisätietoa uudesta joukkoliikennemallista löydät täältä.

Kaupungin uimarannat kesäkunnossa
Kaikki Karkkilan kaupungin uimarannat nyt tarkastettu ja laiturit laitettu paikoilleen. Pyhäjärven Tuorilan ranta ja Saarlammen uimaranta ovat saaneet uudet laiturit. Lisätietoa Karkkilan uimarannoista löydät täältä.

Vuoden karkkilalainen on Aki Kaurismäki
Vuoden 2023 karkkilalaiseksi valittiin yleisöäänestyksellä elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki. Kaurismäki sai kilpailussa 38 % kaikista annetuista äänistä. Lue koko uutinen täältä.


Matonpesupaikka avattu kesäkaudeksi
Karkkilan kaupungin matonpesupaikka on avattu kesäkaudeksi. Se sijaitsee Pyhäjärvenraitilla (Turuntien kupeessa), Pyhäjärvestä lähtevän Karjaanjoen suistossa. Matonpesupaikka on avoinna kesäkaudella joka päivä klo 5 - 24. Lue koko tiedote täältä.

Avoin päiväkoti siirtyy Högforsin päiväkodille ja lapsiparkkitoiminta alkaa syksyllä
Avoin päiväkotitoiminta siirtyy Toivikkeen päiväkodilta Högforsin päiväkodille 26.8. Avoimessa päiväkodissa aloitetaan lapsiparkin kokeilu. Lue koko tiedote täältä.

Karkkilan kaupunki etsii kumppaneita palstaviljelyalueiden perustamiseen
Tavoitteena on tarjota kaupunkilaisille mahdollisuus ruoan lähituotantoon, yhteisölliseen toimintaan, uuden oppimiseen ja ympäristön muokkaamiseen puutarhakaupungin hengen mukaisesti. Lue lisää täältä.

Palvelurakennetyöryhmä tilasi MDI:ltä selvityksen lapsiperheistä
Karkkilan kaupungin palvelurakennetyöryhmä on tilannut MDI:ltä työnsä pohjaksi selvityksen Karkkilan lasten ja koululaisten sekä lapsiperheiden sijoittumisesta. Lue lisää MDI:n selvityksestä täältä.


Työryhmä selvittää kaupungin sivistyspalveluiden tila- ja palvelutarvetta 
Karkkilan lapsimäärän arvioidaan vähenevän merkittävästi lähivuosina. Ikäluokkien pienenemisestä johtuen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palvelutarve tulee supistumaan huomattavasti, ellei Karkkilaan muuta uusia lapsiperheitä. Kaupunki joutuu tarkastelemaan kriittisesti erityisesti varhaiskasvatus- ja opetuspalveluiden järjestämistä ja tiloja. Kaupunginhallituksen 4.3.2024 nimeämä palvelurakennetyöryhmä tarkastelee toteutusvaihtoehtoja. Lue koko uutinen täältä.


 

 

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi