Valikko Etsi
Yrittäminen

Karkkila, yrittäjän kaupunkiYrityksen neuvonta-  ja tukipalvelut koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen aikana


Tältä sivulta löydät kootusti yritysten liiketoiminnan  tukemiseksi tarjolla olevia yritysneuvonnan ja yritysrahoituksen tukipalveluja. Yritystukien tarkoituksena on ehkäistä ja hillitä koronaepidemian  aiheuttamia häiriöitä yritysten liiketoimintaan ja auttaa ylläpitämään yritykset  elinvoimaisina epidemian yli. 

Yritysten palvelu- ja yhteystiedot löytyvät keskitetysti Karkkilan yritys- ja palveluhakemistosta. Hakemiston tietojen ylläpito on kaupungin elinvoimapalveluissa.


Yritysneuvontapalvelut, yritystontit ja toimitilat


Karkkilan alueen vapaat toimitilat


Yritysten kustannustuki,

 haetaan Valtiokonttorista 31.8.2020 mennessä.
Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Tukeen vaikuttavat yrityksen kiinteät kustannukset sekä palkkakustannukset tukikaudelta 1.4.-31.5.2020. Tuki kohdentuu koronaviruspandemiasta kärsiviin yrityksiin ja toimialoihin. Myös liiketoimintaa harjoittavat säätiöt ja yhdistykset ovat tuen piirissä. 

Yksinyrittäjien toimintatuki
voi hakea syyskuun 2020 loppuun mennessä 16.3.-31.8.2020 syntyneeseen
 
koronapandemiasta johtuvaan liikevaihdon vähentymiseen, kts. hakulinkki ja ohjeet. 

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi ravitsemisyritysten uudelleen työllistämisen tukemisesta ja toiminnan rajoitusten hyvittämisestä, hyväksytty 8.5.2020

Suomen Yrittäjät ry, hallituksen ravintolatukiesitys, 8.5.2020


Yrittäjille oikeus väliaikaiseen työttömyysturvaan koronaviruspandemian vuoksi, työttömyysturvaa haetaan Kelalta 30.6.2020 mennessä


Starttiraha turvaamaan yrittäjien toimeentuloa toiminnan keskeytyessä tai työmäärän vähentyessä, Työ- ja elinkeinoministeriö 17.4.2020 


Uudenmaan liiton kriisirahoitus kehittämishankkeisiin elinkeino-, koulutus- ja työmarkkinatoimijoille sekä järjestöille, haku käynnistynyt 6.4., kts. hakuohjeet ja lisätiedot.  

ELY-keskusten rahoitus 1-5 henkilöä työllistäville yrityksille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa,  haku käynnistynyt 31.3.2020

Business Finlandin yritystuet 6 - 250 henkilöä työllistäville yrityksille

Maa- ja metsätalousministeriö valmistelee lakimuutoksia koronavirustilanteen vuoksi, muutoksia tulossa maa- ja porotalouden investointitukiin sekä eräisiin maaseudun kehittämisen (hanke- ja yritysrahoitus) tukia koskeviin menettelyihin.

Rahoituksen hakeminen ja maksusuunnitelmat: Finnveran ratkaisut


Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy, Keuke, yritysten maksuton kriisineuvonta 
Päivystävä kriisipuhelin klo 9-16 P. 050 523 8897, sähköinen ajanvaraus verkkosivuilta.


Ravintolat sulkeutuvat koronakriisin ajaksi, TEM tiedote 3.4.


Suomen Yrittäjät ry:n info: Yksinyrittäjien koronatuki, 1.4.2020

Helsingin Seudun Kauppakamarin koronainfo

Keuken infopaketti, 30.3.2020


Suomen Yrittäjät, infopaketti 30.3.2020


Suomen Yrittäjät ry:n kriisipaketti 


ELY-keskusten yritysinfopaketti

RURAL FINLAND II - matkailuyrittäjän tietopaketti 

Henkilöstön lomauttaminen muutostilanteessa: TE-palvelut

Tartuntapäiväraha ja sairauspäiväraha: Kelan palvelut, hakemukset ja etuudet

Talousapu-neuvontapuhelin yrittäjille

Kysymyksiä ja vastauksia yritysrahoituksesta

Kysymyksiä ja vastauksia koronasta ja työelämästä


sivua päivitetty 11.5.2020

 ................................................................................


 

Tervetuloa Yrittäjäksi Karkkilaan!

Karkkila tarjoaa työmahdollisuuksia eri alojen ammattilaisille ja osaajille. Erityisesti teknologiateollisuudessa on monipuolisia uravaihtoehtoja ja osaamista tuetaan yrityskohtaisilla koulutuksilla.

Karkkilassa on noin 600 yritystä, ja lisää mahtuu joukkoon. Pienemmät yritykset usein pääsevät alkuun juuri suurempien imussa, esimerkiksi alihankintateollisuudessa.

Yrittäjäksi aikovalle ja kasvua hakevalle yritykselle tarjoamme yhdessä yritysneuvonnan yhteistyökumppaniemme kanssa ammattitaitoista apua ja tukea esimerkiksi liiketoimintasuunnitelman täsmentämiseen ja sijoittumiskysymyksiin.

 

  Yritystulkki - yrittäjän infopaketti ja yritystoiminnan työkalupakki

Maksuttomasta yritystoiminnan kattavasta tietopaketista - Yritystulkista yrittäjä ja yrityksen perustamista suunnitteleva löytää lähes kaiken tarvittavan yrittämiseen liittyvän perustiedon. Yritystulkki soveltuu aloittavalle ja toimivalle yrittäjälle sekä opetuskäyttöön. Yritystulkista löytyvät oppaat, työkirjat, laskutuspohjat ja laskentaohjelmat yrityksen suunnitteluun, rahoitukseen, perustamiseen sekä talouden ja markkinoinnin omatoimiseen hoitamiseen. Lisäksi Yritystulkki sisältää kattavan lomakkeiston yrittäjän arjen avuksi.

 

 Karkkilan kaupungin yritystontit

 

Karkkilan kaupunki on mukana Alihankintamessuilla 22. - 24.9.2020 karkkilalaisten metalliyritysten kanssa yhteisosastolla A 742.

 

  


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi