Valikko Etsi
Yrittäminen

Karkkila, yrittäjän kaupunkiYrityksen neuvonta-  ja tukipalvelut koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen aikana


Tältä sivulta löydät kootusti yritysten liiketoiminnan  tukemiseksi tarjolla olevia yritysneuvonnan ja yritysrahoituksen tukipalveluja. Yritystukien tarkoituksena on ehkäistä ja hillitä koronaepidemian  aiheuttamia häiriöitä yritysten liiketoimintaan ja auttaa ylläpitämään yritykset  elinvoimaisina epidemian yli. 

Yritysten palvelu- ja yhteystiedot löytyvät keskitetysti Karkkilan yritys- ja palveluhakemistosta. Hakemiston tietojen ylläpito on kaupungin elinvoimapalveluissa.


Yritysneuvontapalvelut, yritystontit ja toimitilat


Karkkilan alueen vapaat toimitilatYritysten kustannustuki, haettavissa Valtiokonttorista 21.12.2020 - 26.2.2021

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi COVID-19 -pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen (1.6.2020 – 31.10.2020) kohdistuvia palkka- ja muita kuluja. Kustannustuen tavoitteena on yritysten toiminnan jatkuvuuden tukeminen COVID19-pandemian aikaansaamassa vaikeassa tilanteessa sekä konkurssiin ajautuvien yritysten määrän vähentäminen järjestämällä yrityksille lisäaikaa toiminnan ja kustannusten sopeuttamiseen COVID-19 -pandemian aiheuttaman kriisin pitkityttyä ja tartunta-aaltojen palattua.Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi COVID-19 -pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen (1.6.2020 – 31.10.2020) kohdistuvia palkka- ja muita kuluja. Kustannustuen tavoitteena on yritysten toiminnan jatkuvuuden tukeminen COVID19-pandemian aikaansaamassa vaikeassa tilanteessa sekä konkurssiin ajautuvien yritysten määrän vähentäminen järjestämällä yrityksille lisäaikaa toiminnan ja kustannusten sopeuttamiseen COVID-19 -pandemian aiheuttaman kriisin pitkityttyä ja tartunta-aaltojen palattua.Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi COVID-19 -pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen (1.6.2020 – 31.10.2020) kohdistuvia palkka- ja muita kuluja. Kustannustuen tavoitteena on yritysten toiminnan jatkuvuuden tukeminen COVID19-pandemian aikaansaamassa vaikeassa tilanteessa sekä konkurssiin ajautuvien yritysten määrän vähentäminen järjestämällä yrityksille lisäaikaa toiminnan ja kustannusten sopeuttamiseen COVID-19 -pandemian aiheuttaman kriisin pitkityttyä ja tartunta-aaltojen palattua.

Jos yrityksen päätoimiala ei kuulu valtioneuvoston asetuksen mukaan tuen piiriin, yritykselle voidaan myöntää kustannustukea harkinnanvaraisin perustein. Yrityksen tulee tällöin hakemuksella erikseen osoittaa, että sen liikevaihdon lasku johtuu erityisen painavista koronapandemiaan liittyvistä syistä. Esimerkiksi viranomaismääräyksien tai rajoitusten vaikutukset yrityksen toimintaan voidaan katsoa perusteiksi myöntää tukea harkinnanvaraisesti.

Kustannustukea ei voida kuitenkaan myöntää maatalouden alkutuotannon, kalatalouden ja vesiviljelyalan toimialoille. Näille toimialoille tukea ei voida myöntää edes harkinnanvaraisin perustein, sillä toimialoilla sovelletaan erillisiä valtiontukisääntöjä, joista vastaa maa- ja metsätalousministeriö.

Keuke auttaa karkkilalaisia yrityksiä kustannustuen hakemisessa, ja hakemuksen valmistelussa. Lisätiedot löydät Keuken ajankohtaista - sivuilta, www.keuke.fi

...................................................................

Yksinyrittäjien toimintatuki
voi hakea syyskuun 2020 loppuun mennessä 16.3.-31.8.2020 syntyneeseen
 
koronapandemiasta johtuvaan liikevaihdon vähentymiseen, kts. hakulinkki ja ohjeet. 

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi ravitsemisyritysten uudelleen työllistämisen tukemisesta ja toiminnan rajoitusten hyvittämisestä, hyväksytty 8.5.2020

Suomen Yrittäjät ry, hallituksen ravintolatukiesitys, 8.5.2020


Yrittäjille oikeus väliaikaiseen työttömyysturvaan koronaviruspandemian vuoksi, työttömyysturvaa haetaan Kelalta 30.6.2020 mennessä


Starttiraha turvaamaan yrittäjien toimeentuloa toiminnan keskeytyessä tai työmäärän vähentyessä, Työ- ja elinkeinoministeriö 17.4.2020 


Uudenmaan liiton kriisirahoitus kehittämishankkeisiin elinkeino-, koulutus- ja työmarkkinatoimijoille sekä järjestöille, haku käynnistynyt 6.4., kts. hakuohjeet ja lisätiedot.  

ELY-keskusten rahoitus 1-5 henkilöä työllistäville yrityksille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa,  haku käynnistynyt 31.3.2020

Business Finlandin yritystuet 6 - 250 henkilöä työllistäville yrityksille

Maa- ja metsätalousministeriö valmistelee lakimuutoksia koronavirustilanteen vuoksi, muutoksia tulossa maa- ja porotalouden investointitukiin sekä eräisiin maaseudun kehittämisen (hanke- ja yritysrahoitus) tukia koskeviin menettelyihin.

Rahoituksen hakeminen ja maksusuunnitelmat: Finnveran ratkaisut


Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy, Keuke, yritysten maksuton kriisineuvonta 
Päivystävä kriisipuhelin klo 9-16 P. 050 523 8897, sähköinen ajanvaraus verkkosivuilta.


Ravintolat sulkeutuvat koronakriisin ajaksi, TEM tiedote 3.4.


Suomen Yrittäjät ry:n info: Yksinyrittäjien koronatuki, 1.4.2020

Helsingin Seudun Kauppakamarin koronainfo

Keuken infopaketti, 30.3.2020


Suomen Yrittäjät, infopaketti 30.3.2020


Suomen Yrittäjät ry:n kriisipaketti 


ELY-keskusten yritysinfopaketti

RURAL FINLAND II - matkailuyrittäjän tietopaketti 

Henkilöstön lomauttaminen muutostilanteessa: TE-palvelut

Tartuntapäiväraha ja sairauspäiväraha: Kelan palvelut, hakemukset ja etuudet

Talousapu-neuvontapuhelin yrittäjille

Kysymyksiä ja vastauksia yritysrahoituksesta

Kysymyksiä ja vastauksia koronasta ja työelämästä


sivua päivitetty 2.12.2020

 ................................................................................


 

Tervetuloa Yrittäjäksi Karkkilaan!

Karkkila tarjoaa työmahdollisuuksia eri alojen ammattilaisille ja osaajille. Erityisesti teknologiateollisuudessa on monipuolisia uravaihtoehtoja ja osaamista tuetaan yrityskohtaisilla koulutuksilla.

Karkkilassa on noin 600 yritystä, ja lisää mahtuu joukkoon. Pienemmät yritykset usein pääsevät alkuun juuri suurempien imussa, esimerkiksi alihankintateollisuudessa.

Yrittäjäksi aikovalle ja kasvua hakevalle yritykselle tarjoamme yhdessä yritysneuvonnan yhteistyökumppaniemme kanssa ammattitaitoista apua ja tukea esimerkiksi liiketoimintasuunnitelman täsmentämiseen ja sijoittumiskysymyksiin.

 

  Yritystulkki - yrittäjän infopaketti ja yritystoiminnan työkalupakki

Maksuttomasta yritystoiminnan kattavasta tietopaketista - Yritystulkista yrittäjä ja yrityksen perustamista suunnitteleva löytää lähes kaiken tarvittavan yrittämiseen liittyvän perustiedon. Yritystulkki soveltuu aloittavalle ja toimivalle yrittäjälle sekä opetuskäyttöön. Yritystulkista löytyvät oppaat, työkirjat, laskutuspohjat ja laskentaohjelmat yrityksen suunnitteluun, rahoitukseen, perustamiseen sekä talouden ja markkinoinnin omatoimiseen hoitamiseen. Lisäksi Yritystulkki sisältää kattavan lomakkeiston yrittäjän arjen avuksi.

 

 Karkkilan kaupungin yritystontit

 

Karkkilan kaupunki on mukana Alihankintamessuilla 22. - 24.9.2020 karkkilalaisten metalliyritysten kanssa yhteisosastolla A 742.

 

  

Ajankohtaista »
Yhteystiedot
*Elinvoimapalvelut
Elinkeinosihteeri
Birgitta Holttinen
 044 5533 429
Valtatie 26 D
*Elinvoimapalvelut
Työllisyyskoordinaattori
Päivi Lipasti
 044 4675 480
*Elinvoimajohtaja
Elinvoimajohtaja (oto.)
Tuija Telén
 040 8016 009
Hankinnat »
Matkailijan Karkkila »
Yritystulkki »

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi