Valikko Etsi
Asuminen / Nuohous

Nuohous


Nuohouspalvelut uudistuivat vuoden 2019 alussa, kun piirinuohousjärjestelmä ja siihen liittynyt hintasääntely loppuivat. Nuohousuudistuksessa rakennuksen omistajan ja haltijan velvoite huolehtia tulisijan ja savuhormin säännöllisestä nuohouksesta säilyi entisenä. Nuohouksen määräväleistä säädetään entiseen tapaan. Rakennuksen omistaja ja haltija voi tilata nuohouspalvelun haluamaltaan nuohousyritykseltä, sillä nuohousyrittäjät voivat nykyään tarjota palvelujaan vapaasti koko maassa.


Kiinteistöjen nuohous on lakisääteistä, nuohousta koskevat määräykset on säädetty pelastuslain nuohousasetuksissa. Määräykset koskevat sekä vakituista asumista että vapaa-ajan asumista. Karkkilan alueella sijaitsevien kiinteistöjen nuohousta valvoo Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitos. Pelastuslaitos vastaa myös alueensa kuntien nuohouspalvelujen järjestämisestä.

Lisätietoja nuohouksesta Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen sivuilta: https://pelastustoimi.fi/koti-ja-arki/ennaltaehkaisy/nuohousMuista nämä asiat, kun olet tilaamassa nuohousta

  • Piirinuohouksen päätyttyä loppui myös nuohouspalvelujen hintasääntely. Nuohouspalvelun hinta on hyvä varmistaa ennen palvelutapahtumaa. Kuluttajat voivat hillitä hintojen nousua olemalla tietoisia palvelun hinnasta.
  • Nuohous on tehtävä vakituisessa asunnoissa vähintään kerran vuodessa ja kesämökeillä vähintään kolmen vuoden välein. Jos vapaa-ajan asuntoa ja sen tulisijaa käytetään ympäri vuoden, on nuohottava kuten vakituisella asunnolla eli kerran vuodessa. 
  • Nuohoojan antama nuohoustodistus kannattaa säilyttää. Nuohoustodistuksella voi tarvittaessa osoittaa valvontaa tekevälle pelastusviranomaiselle, että rakennuksen nuohouksesta on huolehdittu asianmukaisesti. Nuohousyrityksellä ei ole enää velvoitetta ylläpitää nuohousluetteloa.


Sivua päivitetty 7.9.2021/ns


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi