Valikko Etsi
Karkkila / Koronavirus / Muutokset kaupungin palveluihin koronatilanteen vuoksi

Tälle sivulle kootaan kaupungin palvelumuutokset koronatilanteen vuoksi. 

Sivua päivitetty 6.8.2020 klo 16.15

Kaikki ulkoliikuntatilat, leikkipuistot ja koirapuisto sekä matonpesupaikka on avattu 14.5.
Tori on avattu toukokuun puolivälissä ja tiistaitorit alkoivat 19.5.


Kaupunki avaa suljettuna olleita tiloja ja käynnistää toimintoja elokuun alusta alkaen

Karkkilan kaupungin toiminnoissa palataan arkeen elokuun ensimmäisellä viikolla. Kaupunki purkaa koronaviruspandemian vuoksi tehtyjä rajoituksia, avaa suljettuna olleita tiloja ja käynnistää toimintoja elokuun alusta lähtien. Kaupunki seuraa virustilannetta edelleen aktiivisesti ja varautuu mahdolliseen koronaviruksen toiseen aaltoon. Tällä hetkellä Karkkilassa koronatilanne on erittäin rauhallinen. 

Muistathan huolehtia edelleen hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä, lähikontaktien välttämisestä sekä muusta tartuntojen leviämistä ehkäisevästä käyttäytymisestä. Jos olet sairas, pysyttele kotona ja ole tarvittaessa yhteydessä puhelimitse terveydenhuoltoon! 

Kaupungintalo palvelee jälleen

Kaupungintalo on avoinna kesäsulun ja koronarajoitusten päättymisen jälkeen normaalisti. Kaupungin puhelinvaihde ja Palvelupiste Serveri palvelevat ma-to klo 8–15.30 sekä pe 8–14 (09 4258 3600, 09 4258 3755 ja palvelupiste@karkkila.fi). 

Kaupunkikehityksen toimialan kaupungintalon toimistohenkilöstö palvelee mm. rakentamiseen liittyvissä asioissa ilman erityistä ajanvarausta keskiviikkoisin klo 9 - 12.

Elinvoiman toimialan käytävällä sijaitseva etätyöhuone on kaupunkilaisten käytettävissä. Työtila on avoinna arkisin kello 8 - 15.30. Tilaa voi käyttää ilman ennakkovarausta. Käynti etätyötilaan on kirjaston ulko-ovesta toiseen kerrokseen ja käytävää oikealle. Tiedustelut: palvelupiste Serveri 09 4258 3755. 

Varhaiskasvatus ja esiopetus

Kaikki kaupungin päiväkodit ovat avoinna jälleen 3.8. alkaen. Koulujen esiopetusryhmät avautuvat hoitoa tarvitseville 13.8 ja esiopetusvuosi alkaa 18.8.

Koulut alkavat 13.8. 

Kaikkien Karkkilan koulujen syyslukukausi alkaa torstaina 13.8. 

Kirjaston omatoimiaika käytössä arkisin 3.8. alkaen

Kirjaston omatoimiaika on otettu käyttöön 3.8. Omatoimikirjastoa voi käyttää, jos on hankkinut kirjastokortille erikseen omatoimikirjaston käyttöoikeuden.

Kirjaston aukioloajat 3. - 16.8.: Asiakaspalveluaika ma klo 13-19, ti-to klo 13-16 ja pe klo 10-16. Omatoimiaika ma klo 7-13 ja 19-20, ti-to klo 7-13 ja 16-20 ja pe klo 7-10 ja 16-18 (la-su toistaiseksi suljettu). Normaaleihin asiakaspalveluaikoihin palataan 17.8.

Omatoimikirjaston käyttäjiä pyydetään huomioimaan, että kirjaston ovet on keväällä uusittu. Ne avautuvat nyt sähköisillä painikkeilla, ja niistä on helpompi kulkea esim. lastenvaunujen kanssa. Ovien sulkeutumista pitää kuitenkin malttaa valvoa omatoimiaikana sekä kirjastoon tullessa että sieltä poistuessa, jotta samalla ovenavauksella kirjastoon ei pääse henkilöitä, jotka eivät ole kirjautuneet omatoimikirjastoon.

Nyhkälän Kaari on avautunut 3.8.

Nyhkälän Kaari (ent. Palvelukeskuksen ruokasali) on avautunut 3.8. Tervetuloa lounaalle arkipäivisin klo 11 - 12.30. 

Työväenopiston esite jakelussa 5.8., ilmoittautuminen alkaa 19.8.

Työväenopiston paperinen opinto-ohjelma jaetaan joka kotiin Karkkilan alueella keskiviikkona 5.8. Työväenopiston toimisto avautuu 10.8. ja ilmoittautuminen kursseille alkaa 19.8. klo 12. Kurssitarjontaan voi tutustua jo nyt ennakkoon osoitteessa opistopalvelut.fi/karkkila

Kaupungin liikuntatilat avattu 3.8.

Kaikki kaupungin sisäliikuntatilat ovat avautuneet 3.8. Noudatamme tilojen käytössä voimassa olevia säädöksiä ja viranomaisohjeita. 

Vahvistetut salivuorot ovat alkaneet 3.8. Vapaita salivuoroja voi tiedustella liikuntapalveluilta, sähköinen hakulomake löytyy www.karkkila.fi

Liikuntapalveluiden ohjattujen liikuntaryhmien syyskausi alkaa 7.9. Liikuntaryhmät, ilmoittautumisohjeet ja muut tulevan kauden liikuntatapahtumat löytyvät Karkkilan työväenopiston opinto-ohjelman välissä olevasta liikuntapalveluiden esitteestä ja www.karkkila.fi. Kuntoliikuntaryhmiin ilmoittautuminen alkaa 17.8. ja senioriryhmiin 18.8.

Kansankulma avoinna 4.8. alkaen

Järjestötila Kansankulman toiminta käynnistyy jälleen 4.8. Kansankulma on yhdistysten, vapaaehtoisten ja kaupunkilaisten avoin kokoontumispaikka. Tila sijaitsee Karkkilan keskustassa, Kansantalon (Helsingintie 54) alakerrassa ja on käyttäjille maksuton. Asiakkaiden käytössä on mm. pieni keittiö, kokoustilaa n. 15 hengelle, langaton internetyhteys sekä kannettavia tietokoneita ja dataprojektori erikseen pyydettäessä.

Kansankulman vahtimestarin tavoittaa ma-to klo 8–12 ja 13–16. Mikäli tilassa ei ole näinä aikoina varauksia, tila on auki ja käytössä kaupunkilaisten yhteisenä olohuoneena. Varaukset voi tarkistaa kaupungin sähköisestä Julius-tilavarauskalenterista tai Kansankulman seinäkalenterista. Varaukset ja tiedustelut: kulttuurisihteeri Mari Rautiainen, mari.rautiainen@karkkila.fi, 044 4675 452.

Nuorisotalo NuTan toiminta käynnistymässä

Nuorisotalo NuTalla järjestetään koulujen alkamisen kunniaksi avoimet ovet perjantaina 14.8. klo 17 – 22. Säännöllinen kerhotoiminta NuTalla käynnistyy syyskuussa.

Ruukinpaja palvelee jälleen

Ruukinpaja (os. Pajakatu 10-12) palvelee normaaliaikataulun mukaan. Asiakkaita ja asiakastöitä otetaan vastaan sopimuksen mukaan, sovi käynnistäsi etukäteen. Lisätiedot: www.karkkila.fi/sivut/FI/Ruukinpaja

Vuotinaisten leirikeskus käytössä vuoron varanneille

Vuotinaisten leirikeskus on käytössä vuoron varanneille. Juuri remontoituihin rantasaunoihin löytyy vielä vapaita aikoja arki-iltoihin. Tiedustelut Ruukinpaja/Essi Riikonen, 050 337 3579.

Karkkilan ruukkimuseossa vietetään Pruukkipäivää 9.8. 

Suomen Valimomuseon uudistettu perusnäyttely ja Högfors-museo sekä Galleria Bremerin valokuvanäyttely Raudasta syntynyt ovat avoinna sunnuntaina 9.8. klo 11-17. Valokuvanäyttely - 200 valokuvaa Högforsin historiasta - juhlistaa Högforsin 200-vuotisjuhlavuotta. Pääsymaksu tai Museokortilla ja Kaikukortilla.

Työläismuseo on avoinna klo 12-16. Opastettuja kierroksia tasatunnein, viimeinen kierros käynnistyy klo 15. Pääsymaksu tai Museokortilla ja Kaikukortilla.

Kyllä Öhmanska tiätää -kierroksia Työläismuseossa. Päivän ensimmäinen klo 12 käynnistyvä kierros on lastenkierros, jolle on vapaa pääsy. Aikuiselle järjestetään kaksi kierrosta, jotka alkavat klo 13 ja klo 14. Aikuisten kierroksista peritään 4 euron, joka maksetaan museoalueen Pakariin. Kaikki kierrokset alkavat Pakarin pihalta. 

Kahvila Pakari on avoinna Pruukkipäivänä klo 12-16.

Kolmen kosken kävelykierros. Karkkilan koskien historiakierros, kohteina Kivistönkoski, Karkkilankoski sekä Myllykoski. Lähtö klo 16. Pyhäjärven rannasta matonpesupaikalta. Vapaa pääsy.Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi