Valikko Etsi

RUUKKIMUSEO KERÄÄ MUISTELMIA SILITYSRAUDOISTA JA SILITTÄMISESTÄ

Karkkilan ruukkimuseon esittelee silitysrautojen ja silittämisen historiaa Högforsin masuunin Pasutusuunissa  Näyttely on avoinna masuunin opastuskierrosten yhteydessä (talvikaudella tilauksesta).  Näyttelyssä on mukana mm. Högforsin valurautaisia prässi-, luoti- ja sarjarautoja sekä Rosenlewin Mainos-sähkörautoja.

Muistot talteen
Museo kerää silittämiseen liittyviä muistelmia. Kiinnostavia aiheita ovat mm. valurautaisten rautojen oikea lämpötila eri tekstiileille, rautojen huolto ja säilyttäminen sekä silittämisessä tarvittavat niksit ja neuvot. Samoin muistelmia kaivataan silittämisessä tapahtuneista vahingoista ja ”paitojen palamisista”. Myös sähkö- ja höyryrautojen käytön alkuvaiheet kiinnostavat. Näyttelyä varten tarvittaisiin myös valokuvia silittämisestä.

Muistelmia voi toimittaa s-postitse tommi.kuutsa@karkkila.fi ja janne.viitala@karkkila.fi, tai soittamalla numeroon 0500-938337 tai 0400-938337. Muistelmia voi tulla myös kertomaan museon toimistoon kaupungintalolle tai Valimomuseoon, kannattaa kuitenkin soittaa etukäteen.

 Päivitetty 6.7.2016/tk


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi