Poistuminen | Toimielimet | Perusturvaltk | Pöytäkirja 28.05.2008

Perusturvaltk
Pöytäkirja 28.05.2008 Pykälä 52



Perusturvaltk
§ 52
28.05.2008

 

LAUSUNTO RAPORTISTA "HUS-ALUEEN APUVÄLINEPALVELUIDEN NYKYTILA, ONGELMAT JA EHDOTUKSIA ONGELMIEN RATKAISEMISEKSI

 

131/2/020/2008

 

PELAJ § 52


Esittelijä: perusturvajohtaja Pirkko Hynynen

 


Valmistelija / lisätietojen antaja: perusturvajohtaja Pirkko Hynynen, puh. (09) 2250 5221 tai sähköposti "etunimi.sukunimi@karkkila.fi"

 


HUS:n hallitus on antanut 7.5.2007 toimitusjohtajalle tehtäväksi selvitystyön käynnistämisen ehdotuksen laatimiseksi apuvälinepalveluiden uudelleen järjestämiseksi HUS-alueella. Raportin on laatinut selvityshenkilö LKT, dosentti Timo Pohjolainen, joka toimii ORTON Invalidisäätiön fysiatrian ylilääkärinä. HUS:n hallitus pyytää kunnilta lausuntoa raportista ja mahdollisista toteuttamisvaihtoehdoista 31.5.2008 mennessä.

 


Esityslistan liite:


HUS-alueen apuvälinepalveluiden nykytila, ongelmat ja ehdotuksia ongelmien ratkaisemiseksi

 

Perusturvajohtajan ehdotus:

 


Perusturvalautakunta toteaa lausuntonaan:



1. Selvitys on laadittu perusteellisesti ja se antaa hyvän kuvan apuvälinepalveluiden nykytilasta ja ongelmista HUS-alueella. Raportissa on annettu selkeät ehdotukset apuvälinepalveluiden uudelleen järjestämiseksi kustannustehokkaasti ja paremmin asiakkaita palvelevasti.

 


2. Karkkilan kaupunki katsoo, että tulevaisuudessa riittävän, monipuolisen ja kuntalaisille tasa-arvoisen palvelun tuottaminen edellyttää kiinteää yhteistyötä HUS:n ja kuntien välillä. Raportin laskelmien perusteella on todettavissa, että suuri hankintarengas voi saavuttaa riittävän kilpailuedun.

 


3. Tavanomaisimpien, yleisimpien apuvälineiden jakelun tulee tulevaisuudessakin tapahtua lähellä kuntalaisia.

 


4. Yhteisen apuvälinekeskuksen laajuus, rooli ja sijoittuminen vaatii vielä laajaa HUS:n ja jäsenkuntien välistä keskustelua. Ennen päätöksentekoa investoinneista tulee kartoittaa kaikki mahdolliset nykyiset vaihtoehdot tilojen järjestämiseksi kyseiselle keskukselle. Mikäli päädytään uusinvestointiin, tulee kunnille esittää laskelmat vaihtoehtoisista kustannuksista ennen päätöksentekoa.


Päätös:
Ehdotus hyväksyttiin.

 


Pöytäkirjan liite:


HUS-alueen apuvälinepalveluiden nykytila, ongelmat ja ehdotuksia ongelmien ratkaisemiseksi (liite nro 24)


 

Täytäntöönpano:
HUS

 




Poistuminen | Toimielimet | Perusturvaltk | Pöytäkirja 28.05.2008 | Avaa haku
©