Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Karkkila Uudenmaan kärjessä Suomen Yrittäjien teettämässä Elinkeinopoliittinen mittaristo 2018 -kyselyssä

25.5.2018

Suomen Yrittäjät julkisti Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyn tulokset Kunnallisjohdon seminaarissa 23.5.2018. Elinkeinopolitiikka ja resurssit, viestintä ja tiedottaminen ja koulutus ja osaaminen saavat yrittäjiltä parhaat arviot koko Suomessa ja Uudellamaalla. Tyytymättömimpiä yrittäjät ovat kuntien hankintapolitiikkaan.

Kaikilla osa-alueilla yrittäjien arviot ovat parantuneet edellisestä, kaksi vuotta sitten tehdystä kyselystä valtakunnallisesti. Myös Uudenmaan Yrittäjien toimialueella kokonaistyytyväisyys on kahdessa vuodessa aavistuksen kasvanut ja hiipii hiljalleen kohti maan keskiarvoa. Nyt kyselyyn vastasi yli 5800 yrittäjää eri puolilta Suomea.

Uudenmaan kärkeä olivat elinkeinopolitiikassa kokonaisarvosanoissa Hyvinkää (7,41), Mäntsälä (7,36) ja Järvenpää (7,22).

Karkkila sai kokonaisarvosanaksi peräti 7,6, mutta ei sijoittunut tilastokärkeen, koska Karkkilassa vastaajia oli alle 10 (5).

Vertailun vuoksi maan parhaat vastaavien kokoluokan kuntien keskiarvot ovat 8,87 Liedossa ja 8,42 Ilmajoella. Kun valtakunnallinen yrittäjien kouluarvosana-asteikolla antama keskiarvo kunnan elinkeinopolitiikalle on 6,74, on se Uudellamaan Yrittäjien toiminta-alueella 6,59.

- Vaikka tuloksissa on vielä hyvin paljon parannettavaa, olen iloinen että kautta linjan kuntien ja yrittäjien yhteistyö on parantunut alueellamme. Selkeä paikka parantaa toimintaa on huomioida paikalliset yrittäjät paremmin kunnan hankinnoissa, Uudenmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Petri Graeffe sanoo.

Elinkeinopolitiikan osa-alueilla  jäädään valtakunnan keskiarvoista

Elinkeinopolitiikan osa-alueista yrittäjiltä kyseltiin elinkeinopolitiikasta ja resursseista; kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyydestä; kunnan viestinnästä ja tiedottamisesta; koulutuksesta ja osaamisesta; kunnan hankintapolitiikasta; kuntapalveluista ja infrastruktuurista sekä kunnan elinkeinotoimen, elinkeino- tai kehittämisyhtiön tai vastaavan toiminnasta.

Uudenmaan tasolla valtakunnallisen keskiarvon paremmalle puolelle päästään kunnan viestintä ja tiedottaminen -osiossa. Parhaita arvioita saavat Kerava koulutuksessa ja osaamisessa (7,85), Mäntsälä kunnan viestinnässä ja tiedottamisessa (7,76) sekä Sipoo ja Mäntsälä elinkeinopolitiikassa ja sen resursseissa (7,7).

Karkkilan tulokset tältä osin olivat erittäin hyviä (vastaajia 5):
Elinkeinopolitiikka ja resurssit 7,4
Kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys 7,4
Kunnan viestintä ja tiedottaminen 7,6
Koulutus ja osaaminen 7,6
Kunnan hankintapolitiikka 7,6
Kuntapalvelut ja infrastruktuuri 7,4
Kunnan elinkeinotoimen, elinkeino- tai
kehitysyhtiön tai vastaavan toiminta 7,8

Tyytymättömimpiä Uudenmaan Yrittäjien toiminta-alueella yrittäjät  ovat keskiarvon mukaan kunnan hankintapolitiikkaan (6,21) ja kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyyteen (6,45).

Yksittäisissä mittareissa valtakunnallisen keskiarvon yläpuolelle alueellisesti päästään kuntamarkkinoinnissa, oppilaitosten ja yritysten välisessä yhteistyössä, oppilaitosten yrittäjyyteen kannustamisessa, oppilaitosten mahdollisuuksien tarjoamisessa yrittäjien oman osaamisen kehittämiseen, kuntien kilpailua häiritsevän elinkeinotoiminnan määrässä. Kunnan elinkeino- ja kehitysyhtiöiden palveluista valtakunnalliseen keskiarvoon yltää toimivan yrittäjän palvelut, tapahtumat ja koulutukset sekä toimitilat. Eniten valtakunnallisesta keskiarvosta jäädään omistajanvaihdospalveluissa.

Lähde: Uudenmaan Yrittäjät ry:n uutiskirje 24.5.2018.

Lisätiedot Suomen Yrittäjien elinkeinopoliittinen mittaristo 2018

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi