Valikko Etsi
Yrittäminen

Karkkila, yrittäjän kaupunkiYrityksen neuvonta-  ja tukipalvelut koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen aikana

Tältä sivulta löydät kootusti yritysten liiketoiminnan  tukemiseksi tarjolla olevia yritysneuvonnan ja yritysrahoituksen tukipalveluja. Yritystukien tarkoituksena on ehkäistä ja hillitä koronaepidemian  aiheuttamia häiriöitä yritysten liiketoimintaan ja auttaa ylläpitämään yritykset elinvoimaisina epidemian yli. 

Yritysten palvelu- ja yhteystiedot löytyvät keskitetysti Karkkilan yritys- ja palveluhakemistosta. 
(Linkki avautuu kaupungin verkkosivuilla uuteen ikkunaan.) Hakemiston tietojen ylläpito on kaupungin elinvoimapalveluissa.


Yritysneuvontapalvelut, yritystontit ja toimitilat (Linkki avaa PDF-tiedoston uuteen ikkunaan.)


Karkkilan alueen vapaat toimitilat ja yritystontit löydät tästä (Linkki avautuu kaupungin verkkosivuilla uuteen ikkunaan.)

 Yritysten kustannustuki haettavissa Valtiokonttorista 21.12.2021–18.2.2022


Yritysten viidennen hakukierroksen kustannustukea haetaan Valtiokonttorista sähköisen asiointipalvelun kautta 21.12.2021 -18.2.2022. (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

Viidennen hakukierroksen tuki korvaa kuluja yrityksille, jotka ovat kärsineet julkisoikeudellisista, koronapandemian torjuntaan liittyvistä rajoituksista. Tuki kohdistuu kuluihin, jotka ovat syntyneet 1.6.–30.9.2021.

Kustannustuen viides hakukierros on avoinna 21.12.2021–18.2.2022. Hakemuksen tulee olla Valtiokonttorissa viimeistään 18.2.2022 klo 16.15. Huomioithan, että tämä koskee myös paperihakemuksia, joiden on oltava perillä Valtiokonttorissa viimeisenä hakupäivänä klo 16.15. Saman päivän postileima ei riitä.

Kustannustukea haetaan Valtiokonttorin sähköisessä asiointipalvelussa. Asiointipalvelu ohjaa hakemuksen täyttämisessä. Hakemuksen voi myös tallentaa luonnokseksi ja jatkaa täyttämistä myöhemmin. 

Kustannustuen maksaminen perustuu lakiin yritysten määräaikaisesta kustannustuesta.

Kustannustuen viides kierros on tarkoitettu yrityksille, joiden liiketoiminta on kärsinyt julkisoikeudellisesta, koronapandemian torjuntaan liittyvästä rajoituksesta tukikautena 1.6.–30.9.2021. Rajoitus on voinut kohdistua suoraan yritykseen tai sen asiakaskuntaan.

Tuen ehdot:

Yrityksen Verohallinnolle 1.6.2021 ilmoitettu päätoimiala kuuluu tuen piiriin. Jos yrityksen toimiala ei kuulu tuen piiriin mutta muut tuen ehdot täyttyvät, tukea voidaan myöntää harkinnanvaraisesti, jos yritykseen tai sen asiakaskuntaan on kohdistunut julkisoikeudellinen koronapandemian torjuntaan liittyvä rajoitus.

Yrityksen liikevaihto on laskenut yli 30 % vertailukausien välillä.

Yrityksellä on ollut palkkakuluja ja joustamattomia kuluja, joita on vaikea sopeuttaa.

Yritysten lisäksi säätiöt ja yhdistykset, joilla on liiketoimintaa, voivat hakea tukea. Yritysten kokoa tai yhtiömuotoa ei ole rajattu. Yrityksellä tulee kuitenkin olla Y-tunnus.

Jos yritys on perustettu pandemia-aikana, eli maaliskuussa 2020 tai sen jälkeen, yritykselle ei voida määritellä vertailukautta. Tämän vuoksi yritykselle ei myöskään voida myöntää kustannustukea.

Kustannustuen viides kierros on suunnattu erityisesti majoitus-, ravintola- ja tapahtuma-aloille. Toimialat, jotka ovat suoraan oikeutettuja kustannustukeen, on määritelty laissa kustannustuesta. 

Tukea voidaan kuitenkin myöntää harkinnanvaraisesti myös sellaisille toimialarajauksen ulkopuolisille yrityksille, joihin on kohdistunut julkisoikeudellinen pandemian hallintaan liittyvä rajoitus. Tällainen rajoitus voi olla esimerkiksi aukioloaikoihin liittyvä rajoitus. Rajoitus voi kohdistua joko suoraan yritykseen tai sen merkittävään asiakaskuntaan.

Huomioitava kuitenkin on, että pelkkä viranomaisen suositus ei riitä perusteeksi tuen myöntämiselle toimialarajauksen ulkopuolelle. Näin ollen esimerkiksi yrityksen asiakaskuntaan kohdistuva etätyösuositus ei ole peruste tuen maksamiselle toimialarajauksen ulkopuoliselle yritykselle.

Kustannustuen lisätiedot ja hakuohjeet (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

 

Yritysten kehittämisavustusten EU-rahoitushakua jatkettu 31.10.2021 asti, uusi rahoituskausi alkamassa 1.11.2021. (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

Nykyisen EU-ohjelmakauden rahoituksen haku on tämän hetkisen tiedon mukaan päättymässä 31.10.2021 eli aiemmin ilmoitettua myöhemmin. Uuden EU-ohjelmakauden rahoituksen haun on tarkoitus käynnistyä 1.11.2021. Nykyisen EU-ohjelmakauden varat eivät kaikilla alueilla tule riittämään kaikkiin sinänsä rahoituskelpoisiin yritysten investointi- ja kehittämishankkeisiin. 

Avustuksen hakijan tulee huomioida, että jos hanke on käynnistynyt ennen 1.11.2021 eikä siihen ole voitu tai voida tehdä myönteistä päätöstä kuluvan ohjelmakauden varoista, hanketta ei voida rahoittaa uuden EU-ohjelmakauden varoista. Hankkeen aloittaminen ennen päätöksen saamista tapahtuu aina hakijan omalla riskillä. Hankkeen rahoitusmahdollisuuksien selvittämiseksi on suositeltavaa olla yhteydessä ELY-keskuksen rahoitusasiantuntijaan jo ennen hakemuksen jättämistä! 

ELY-keskusten rahoitusasiantuntijat (asiantuntijahaku.ahtp.fi)
Aluehallinnon asiointipalvelu (sahkoinenasiointi.ahtp.fi)
(Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)


 


Keuke auttaa karkkilalaisia yrityksiä kustannustuen hakemisessa.
Lisätiedot: Keuke ajankohtaista - kriisineuvonta  www.keuke.fi
 (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

...................................................................

ELY-keskusten yritysinfopaketti (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

RURAL FINLAND II - matkailuyrittäjän tietopaketti  (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

Henkilöstön lomauttaminen muutostilanteessa: TE-palvelut (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

Tartuntapäiväraha ja sairauspäiväraha: Kelan palvelut, hakemukset ja etuudet (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

Talousapu-neuvontapuhelin yrittäjille (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

Kysymyksiä ja vastauksia yritysrahoituksesta (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

Kysymyksiä ja vastauksia koronasta ja työelämästä (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

................................................................... 

Tervetuloa Yrittäjäksi Karkkilaan!

Karkkila tarjoaa työmahdollisuuksia eri alojen ammattilaisille ja osaajille. Erityisesti teknologiateollisuudessa on monipuolisia uravaihtoehtoja ja osaamista tuetaan yrityskohtaisilla koulutuksilla.

Karkkilassa on noin 600 yritystä, ja lisää mahtuu joukkoon. Pienemmät yritykset usein pääsevät alkuun juuri suurempien imussa, esimerkiksi alihankintateollisuudessa.

Yrittäjäksi aikovalle ja kasvua hakevalle yritykselle tarjoamme yhdessä yritysneuvonnan yhteistyökumppaniemme kanssa ammattitaitoista apua ja tukea esimerkiksi liiketoimintasuunnitelman täsmentämiseen ja sijoittumiskysymyksiin.

 

 

Yritystulkki

-yrittäjän infopaketti ja yritystoiminnan työkalupakki (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

Maksuttomasta yritystoiminnan kattavasta tietopaketista - Yritystulkista yrittäjä ja yrityksen perustamista suunnitteleva löytää lähes kaiken tarvittavan yrittämiseen liittyvän perustiedon. Yritystulkki soveltuu aloittavalle ja toimivalle yrittäjälle sekä opetuskäyttöön. Yritystulkista löytyvät oppaat, työkirjat, laskutuspohjat ja laskentaohjelmat yrityksen suunnitteluun, rahoitukseen, perustamiseen sekä talouden ja markkinoinnin omatoimiseen hoitamiseen. Lisäksi Yritystulkki sisältää kattavan lomakkeiston yrittäjän arjen avuksi.

 

 Karkkilan yritystontit ja toimitilat (Linkki avautuu kaupungin verkkosivuilla uuteen ikkunaan)

Sivua päivitetty 21.12.2021/bh


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi