Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika

Kaupunki avaa tiloja elokuussa  

Kaupunki purkaa koronaviruspandemian vuoksi tehtyjä rajoituksia, avaa suljettuna olleita tiloja ja käynnistää toimintoja elokuun alusta lähtien. Kaupunki seuraa virustilannetta edelleen aktiivisesti ja varautuu mahdolliseen koronaviruksen toiseen aaltoon. Tällä hetkellä Karkkilassa koronatilanne on erittäin rauhallinen. 

Muistathan huolehtia edelleen hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä, lähikontaktien välttämisestä sekä muusta tartuntojen leviämistä ehkäisevästä käyttäytymisestä. Jos olet sairas, pysyttele kotona ja ole tarvittaessa yhteydessä puhelimitse terveydenhuoltoon! 

Kirjaston omatoimiaika käytössä arkisin 3.8. alkaen

Kirjaston omatoimiaika on otettu käyttöön 3.8. Omatoimikirjastoa voi käyttää, jos on hankkinut kirjastokortille erikseen omatoimikirjaston käyttöoikeuden.

Kirjaston aukioloajat 3.–16.8.: Asiakaspalveluaika ma klo 13–19, ti-to klo 13–16 ja pe klo 10–16. Omatoimiaika ma klo 7–13 ja 19–20, ti-to klo 7–13 ja 16–20 ja pe klo 7–10 ja 16–18 (la-su toistaiseksi suljettu). Normaaleihin asiakaspalveluaikoihin palataan 17.8.

Omatoimikirjaston käyttäjiä pyydetään huomioimaan, että kirjaston ovet on keväällä uusittu. Ne avautuvat nyt sähköisillä painikkeilla, ja niistä on helpompi kulkea esim. lastenvaunujen kanssa. Ovien sulkeutumista pitää kuitenkin malttaa valvoa omatoimiaikana sekä kirjastoon tullessa että sieltä poistuessa, jotta samalla ovenavauksella kirjastoon ei pääse henkilöitä, jotka eivät ole kirjautuneet omatoimikirjastoon.

Työväenopiston esite jakelussa 5.8., ilmoittautuminen alkaa 19.8.

Työväenopiston paperinen opinto-ohjelma jaetaan joka kotiin Karkkilan alueella keskiviikkona 5.8. Työväenopiston toimisto avautuu 10.8. ja ilmoittautuminen kursseille alkaa 19.8. klo 12. Kurssitarjontaan voi tutustua jo nyt ennakkoon osoitteessa opistopalvelut.fi/karkkila

Kaupungin liikuntatilat avattu 3.8.

Kaikki kaupungin sisäliikuntatilat ovat avautuneet 3.8. Noudatamme tilojen käytössä voimassa olevia säädöksiä ja viranomaisohjeita. 

Vahvistetut salivuorot ovat alkaneet 3.8. Vapaita salivuoroja voi tiedustella liikuntapalveluilta, sähköinen hakulomake löytyy www.karkkila.fi

Liikuntapalveluiden ohjattujen liikuntaryhmien syyskausi alkaa 7.9. Liikuntaryhmät, ilmoittautumisohjeet ja muut tulevan kauden liikuntatapahtumat löytyvät Karkkilan työväenopiston opinto-ohjelman välissä olevasta liikuntapalveluiden esitteestä ja www.karkkila.fi. Kuntoliikuntaryhmiin ilmoittautuminen alkaa 17.8. ja senioriryhmiin 18.8.

Kansankulma avoinna 4.8. alkaen

Järjestötila Kansankulman toiminta käynnistyy jälleen 4.8. Kansankulma on yhdistysten, vapaaehtoisten ja kaupunkilaisten avoin kokoontumispaikka. Tila sijaitsee Karkkilan keskustassa, Kansantalon (Helsingintie 54) alakerrassa ja on käyttäjille maksuton. Asiakkaiden käytössä on mm. pieni keittiö, kokoustilaa n. 15 hengelle, langaton internetyhteys sekä kannettavia tietokoneita ja dataprojektori erikseen pyydettäessä.

Kansankulman vahtimestarin tavoittaa ma-to klo 8–12 ja 13–16. Mikäli tilassa ei ole näinä aikoina varauksia, tila on auki ja käytössä kaupunkilaisten yhteisenä olohuoneena. Varaukset voi tarkistaa kaupungin sähköisestä Julius-tilavarauskalenterista tai Kansankulman seinäkalenterista. Varaukset ja tiedustelut: kulttuurisihteeri Mari Rautiainen, mari.rautiainen@karkkila.fi, 044 4675 452.

Nuorisotalo NuTan toiminta käynnistymässä

Nuorisotalo NuTalla järjestetään koulujen alkamisen kunniaksi avoimet ovet perjantaina 14.8. klo 17–22. Säännöllinen kerhotoiminta NuTalla käynnistyy syyskuussa.

Ruukinpaja palvelee jälleen

Ruukinpaja (os. Pajakatu 10–12) palvelee normaaliaikataulun mukaan. Asiakkaita ja asiakastöitä otetaan vastaan sopimuksen mukaan, sovi käynnistäsi etukäteen. Lisätiedot: www.karkkila.fi/sivut/FI/Ruukinpaja

Vuotinaisten leirikeskus käytössä vuoron varanneille

Vuotinaisten leirikeskus on käytössä vuoron varanneille. Juuri remontoituihin rantasaunoihin löytyy vielä vapaita aikoja arki-iltoihin. Tiedustelut Ruukinpaja/Essi Riikonen, 050 337 3579.

Karkkilan ruukkimuseossa vietetään Pruukkipäivää 9.8. 

Suomen Valimomuseon uudistettu perusnäyttely ja Högfors-museo sekä Galleria Bremerin valokuvanäyttely Raudasta syntynyt ovat avoinna Pruukkipäivänä su 9.8. klo 11–17. Valokuvanäyttely - 200 valokuvaa Högforsin historiasta - juhlistaa Högforsin 200-vuotisjuhlavuotta. Pääsymaksu tai Museokortilla ja Kaikukortilla.

Työläismuseo on avoinna Pruukkipäivänä 9.8. klo 12–16. Opastettuja kierroksia tasatunnein, viimeinen kierros käynnistyy klo 15. Pääsymaksu tai Museokortilla ja Kaikukortilla.

Kyllä Öhmanska tiätää -kierroksia Työläismuseossa Pruukkipäivänä 9.8. Päivän ensimmäinen klo 12 käynnistyvä kierros on lastenkierros, jolle on vapaa pääsy. Aikuiselle järjestetään kaksi kierrosta, jotka alkavat klo 13 ja klo 14. Aikuisten kierroksista peritään 4 euron, joka maksetaan museoalueen Pakariin. Kaikki kierrokset alkavat Pakarin pihalta. 

Kahvila Pakari on avoinna Pruukkipäivänä 9.8. klo 12–16.

Kolmen kosken kävelykierros. Karkkilan koskien historiakierros, kohteina Kivistönkoski, Karkkilankoski sekä Myllykoski. Lähtö Pruukkipäivänä 9.8. klo 16 Pyhäjärven rannasta matonpesupaikalta. Vapaa pääsy.


Aktiivinen kaupunki


Karkkilassa monipuolinen kulttuuri- ja vapaa-ajantarjonta on tärkeä osa pikkukaupunkielämää. Mielekästä vapaa-ajan tekemistä löytyy muun muassa kuntoilijoille ja urheilijoille kuten myös musiikin, kuvataiteen, tanssin ja teatterin ystäville. Aktiivinen yhdistystoiminta on yksi mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua. Matkailijoille ja vierailijoille kiinnostavaa on myös rautainen historiamme, upea luontomme ja vilkas torimme ostosmahdollisuuksineen. Tutustu nähtävyyksiin ja käyntikohteisiin viereisistä linkeistä.
Tapahtumakalenteri saattelee sinut kiinnostaviin tapahtumiin ympäri vuoden. Seuraa tapahtumakalenteria aktiivisesti, niin tiedät, mitä Karkkilassa tapahtuu! 

Tapahtumajärjestäjä: tiedota tapahtumistasi tapahtumakalenterissa!
Karkkilan kaupunki haluaa palvella karkkilalaisia sekä Karkkilan kulttuurin, urheilun ja muiden vapaa-ajan tapahtumien ystäviä parhaalla mahdollisella tavalla. Julkaisemme tapahtumakalenterissa tiedot karkkilalaisten yhdistysten Karkkilassa järjestämistä yleisötapahtumista. Myös yritysten järjestämät yleisötapahtumat ovat tervetulleita kalenteriin tietyin edellytyksin. Jos olet epävarma, sopiiko tapahtumasi kalenteriin, voit kysyä asiaa kulttuurisihteeri Mari Rautiaiselta. Karkkilan kaupunki pidättää oikeuden valita tapahtumakalenteriin merkittävät tapahtumat.

Viikoittain laadimme tapahtumatiedotteen seuraavan viikon tapahtumista, jonka julkaisemme sekä kaupungin verkkosivuilla että Me Karkkilalaiset Fb-sivuilla. Jotta tapahtumasi ehtii mukaan tiedotteeseen, ilmoita se meille torstaihin klo 12 mennessä.

Lisää tapahtumasi tapahtumakalenteriin ensisijaisesti
 
tällä sähköisellä lomakkeella
.

Tarvittaessa tapahtuman voi ilmoittaa myös kulttuurisihteeri Mari Rautiaiselle sähköpostilla (mari.rautiainen@karkkila.fi). Jos haluat liittää tapahtumatiedotteeseen kuvan, lähetä sekin sähköpostitse. Myös tapahtumien mainosjulisteita voidaan ajastaa näkyviin kaupungin sähköiseen infonäyttöön: kysy lisätietoja!

Ennen kuin päätät tapahtumasi ajankohdan, tarkista tapahtumakalenteristamme, mitä muita tapahtumia on kaupungissa. Näin voit estää samankaltaisten tapahtumien päällekkäisyyttä ja tapahtumasi saa huomiota ja osallistujia.

Vapaa-aikalautakunnan kummit

Vapaa-aikalautakunta on valinnut kummit eri yksiköille. Kummin tehtävänä on perehtyä lähemmin kyseisen yksikön toimintaan ja toiveisiin ja välittää tietoa lautakunnalle. Toiminta on vuorovaikutteista ja myös yksiköiden henkilökunta voi olla yhteydessä suoraan kummiinsa. Alla on lueteltu kummit yksiköineen yhteydenpitoa varten.

1 Taiteen perusopetus, Helena Toropainen
2 Liikuntatoiminta, Timo Toiminen
3 Nuorisotoiminta, Päivi Leppänen
4 Nuorten työpaja, nuorten työllisyys- ja koulutusasiat, Anu Frosterus
5 Museo, Tuure Keskinen
6 Työväenopisto, Liisa Leinamo
7 Kirjasto ja Elämyspolkutoiminta, Katja Etolin
8 Kulttuuritoimi, Rautapäivät ja Harrastemessut, Kaikukortti, Jouni Kaskiharju
9 Järjestöjen tuki,  avustukset ja tilat sekä järjestöillat, Teemu Tuiskula
 

Sivua päivitetty 5.8.2020/ns


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi