Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Kansankulma - Karkkilan järjestötila

Kansankulma

Ajankohtaista 1.6.2020: Kansankulman sulkua jatketaan 31.7. asti

Karkkilan kaupunki avaa kesällä suljettuja tiloja ja toimintoja porrastetusti. Kesäkuusta alkaen yli 50 hengen kokoontumiset ovat kiellettyjä. Kansankulma pysyy toistaiseksi suljettuna 31.7. saakka. Alustavia varauksia syksylle otetaan vastaan.

Hygienia- ja turvallisuusohjeet kannustavat edelleen lähikontaktien välttämiseen ja turvavälin pitämiseen. Tila on pieni, joten etäisyydestä on vaikea huolehtia ja yhteiskäytön vuoksi tartuntariski tilassa on korkea. Pahoittelemme sulusta aiheutuvaa haittaa!

Suosittelemme edelleen kokousten ja muiden tilaisuuksien järjestämistä etänä. Mikäli kaipaat vinkkejä erilaisiin etätapaamiset mahdollistaviin edullisiin/ilmaisiin ohjelmistoihin tai apua niiden käyttöön otossa, Resurssipankki-hankkeen Laura ja Hilkka auttavat mielellään. Saat heihin yhteyden esimerkiksi Kansankulman Facebook-sivujen kautta tai suoraan sähköpostilla laura.malin@vihti.fi, puh. 0440421613 (kesä- ja elokuussa), hilkka.lyden@vihti.fi, puh. 0447674797 (heinäkuussa).

---


Karkkilan Kansankulma on yhdistysten, vapaaehtoisten ja kaupunkilaisten avoin yhteiskäytössä oleva kokoontumispaikka. Tila sijaitsee Karkkilan keskustassa  Kansantalon (Helsingintie 54) alakerran liikehuoneistossa ja on käyttäjille maksuton. Tilaa hallinnoi AMIF-rahoitteinen Resurssipankki-hanke. 

Kansankulma on auki ja vahtimestari paikalla ma-pe klo 8-12 ja 13-16, mikäli tilaa ei ole varattu muuhun käyttöön.

Tutustu Facebook-sivuihimme täällä

Miten tilan voi varata?
Ottamalla yhteyttä joko kulttuurisihteeri Mari Rautiaiseen (mari.rautiainen@karkkila.fi, 044 4675 452) tai vapaaehtoistoiminnan ohjaaja Laura Maliniin (laura.malin@vihti.fi, 044 0421 613).

Vapaita aikoja ja varauksia voi tarkastella Julius-varauskalenterissa: https://juliusvaraus.fi/julius/faces/public/calendar.jspx?targetId=2260  Varaukset voit tarkistaa myös tilassa paperikalenterilta. Huom! Tilaa ei voi varata omatoimisesti - varaukset vain Marin tai Lauran kautta!

Kuka tilan voi varata ja mihin käyttöön?
Kuka tahansa karkkilalainen, jos käyttö ei ole liiketoimintaa. Etusijalla ovat kaikille avoimet tapahtumat, mutta vapaita aikoja riittää todennäköisesti myös suljettuihin kokouksiin. Tarvittaessa aikoja sovitellaan käyttäjien kesken. Kansankulma on auki ja vahtimestari paikalla ma - pe klo 8-12 ja 13-16, mikäli tilaa ei ole varattu muuhun käyttöön.

Miten saan avaimen?
Tilassa työskentelee vahtimestari joka avaa ja sulkee ovet arkisin ma-pe klo 8-16 välillä. Ilta- ja viikonloppukäyttäjien kanssa sovitaan tilavarauksen yhteydessä erikseen, kuka ja milloin avaa ovet tai luovuttaa avaimen lainaan ja mihin avain palautetaan. Tilan avain on myös muutamalla avainvapaaehtoisella. 

Vahtimestarin yhteystiedot: jack.tapola@karkkila.fi, puh. 044 4675 504 (ma-pe klo 8-16)

Mitä tilasta löytyy?
Kokoustilan puolella istumapaikat pöydän ääressä n. 15 hengelle, lisäistumatilaa ikkunoita reunustavilla penkeillä. 
Avoin langaton internetyhteys, kolme kannettavaa tietokonetta, datatykki ja televisio.
Keittiössä jääkaappi, astianpesukone, liesi, mikro, kahvinkeittimiä, astioita ja ruoanvalmistusvälineitä.
WC (esteellinen).
Tilasta voi varata oman toimintansa käyttöön pienen säilytyslokeron, johon voi halutessaan omatoimisesti kiinnittää riippulukon.

Kaikki tilassa näkyvillä olevat tavarat ovat yhteiskäytössä, ellei niihin ole merkittynä toisen käyttäjän nimeä. Tilaan ei kannata jättää mitään arvokasta, tai tavaroita, joita ehdottomasti ei halua muidenkin käyttävän. 

Kuka siivoaa?
Jokainen käyttäjä siivoaa omat jälkensä. Lisäksi tilassa järjestetään yhteisiä siivoustalkoita.

Mitä pitää huomioida?
Tilan varaaja vastaa tilan ja käyttäjien turvallisuudesta sekä käyttösääntöjen noudattamisesta. Turvallisuus: tilassa ei saa tehdä avotulta (esim. kynttilöiden polttaminen kielletty). Tila on päihteetön ja tilassa noudatetaan syrjinnästä vapaan alueen periaatteita. Jokaisesta käyttökerrasta täytetään ja palautetaan osallistujalista erillisen ohjeen mukaisesti.

Kaikki palaute on tervetullutta! Toimintaa suunnitellaan ja rakennetaan yhdessä käyttäjien tarpeiden mukaan.

Mikä Resurssipankki-hanke?
Hankkeen rahoittajat ovat turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto AMIF sekä hankkeeseen osallistuvat kunnat (Karkkila, Lohja, Raasepori, Vihti). Hankkeessa järjestetään erilaisia tapahtumia ja toimintaa, joiden tarkoituksena on kehittää ja vahvistaa kolmannen sektorin asemaa kotoutumista tukevassa työssä. 

Järjestötilat on Resurssipankki-hankkeen kokeilu, jonka tarkoituksena on kehittää ja syventää yhdistysten, organisaatioiden, vapaaehtoisten ja kuntien yhteistyötä sekä verkostoitumista Karkkilan, Lohjan, Raaseporin ja Vihdin alueella. Karkkilan Kansankulmaan ovat tervetulleita myös järjestöt, jotka eivät tee erityistä kotoutumista tukevaa työtä.

Resurssipankki-hanke käynnistyi toukokuussa 2018 ja päättyy viimeistään vuoden 2020 lopussa. Vuonna 2020 Karkkilassa pyritään rakentamaan toimintamalli, jolla turvataan järjestötilan toiminta myös hankkeen päättymisen jälkeen.


päivitetty 4.6.2020 / mr

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi