Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Kansankulma - Karkkilan järjestötila

Kansankulma

Ajankohtaista: Kansankulma suljettu 31.3.2021 saakka

Kansankulman toiminta on keskeytetty koronavirustilanteen vuoksi. Tila on suljettu ja varatut vuorot perutaan 31.3.2021 saakka. Tilaa voi varata lasten ja nuorten ohjatun harrastustoiminnan käyttöön, mikäli ryhmäkoko on alle 10. Muistakin alustavia varauksia kevääksi 2021 otetaan vastaan.

Kiitämme etukäteen kaikkia vastuullisesta toiminnasta ja toivotamme hyvää uutta vuotta 2021! Lue lisää rajoituksista tästä linkistä.

---


Karkkilan Kansankulma on yhdistysten, vapaaehtoisten ja kaupunkilaisten avoin yhteiskäytössä oleva kokoontumispaikka. Tila sijaitsee Karkkilan keskustassa  Kansantalon (Helsingintie 54) alakerran liikehuoneistossa ja on käyttäjille maksuton. Tilaa hallinnoi AMIF-rahoitteinen Resurssipankki-hanke yhdessä Karkkilan kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. 

Kansankulma on auki ja vahtimestari paikalla arkipäivisin 4,5 tuntia päivässä (klo 8 - 16 välisenä aikana), mikäli tilaa ei ole varattu muuhun käyttöön. Tila on varattavissa myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tilassa voi piipahtaa vapaasti aina kun ovi on auki ja kyltti ulkona. 

Tutustu Facebook-sivuihimme täällä

Miten tilan voi varata?
Ottamalla yhteyttä kulttuurisihteeri Mari Rautiaiseen (mari.rautiainen@karkkila.fi, 044 4675 452).

Vapaita aikoja ja varauksia voi tarkastella Julius-varauskalenterissa: https://juliusvaraus.fi/julius/faces/public/calendar.jspx?targetId=2260  Varaukset voit tarkistaa myös tilassa paperikalenterilta. Huom! Tilaa ei voi varata omatoimisesti - varaukset vain Marin kautta!

Kuka tilan voi varata ja mihin käyttöön?
Kuka tahansa karkkilalainen, jos käyttö ei ole liiketoimintaa. Etusijalla ovat kaikille avoimet tapahtumat, mutta vapaita aikoja riittää myös suljettuihin kokouksiin. Tarvittaessa aikoja sovitellaan käyttäjien kesken. Kansankulma on auki ja vahtimestari paikalla maanantaista perjantaihin 4,5 tuntia päivässä klo 8-16 välisenä aikana, mikäli tilaa ei ole varattu muuhun käyttöön. Vahtimestarin työaika vaihtelee kunkin päivän varaustilanteen mukaisesti.

Miten saan avaimen?
Tilassa työskentelee vahtimestari joka avaa ovet ma-pe klo 8-16 välillä oleville varauksille. Ilta- ja viikonloppukäyttäjien kanssa sovitaan tilavarauksen yhteydessä erikseen, kuka ja milloin avaa ovet tai luovuttaa avaimen lainaan ja mihin avain palautetaan. Tilan avain on myös muutamalla avainvapaaehtoisella. 

Vahtimestarin yhteystiedot: carole.tikanoja@karkkila.fi, puh. 044 4675 504.

Mitä tilasta löytyy?
Kokoustilan puolella istumapaikat pöydän ääressä n. 15 hengelle, lisäistumatilaa ikkunoita reunustavilla penkeillä. 
Avoin langaton internetyhteys, kaksi kannettavaa tietokonetta, datatykki ja televisio.
Keittiössä jääkaappi, astianpesukone, liesi, mikro, kahvinkeittimiä, astioita ja ruoanvalmistusvälineitä.
WC (esteellinen).
Tilasta voi varata oman toimintansa käyttöön pienen säilytyslokeron, johon voi halutessaan omatoimisesti kiinnittää riippulukon.

Kaikki tilassa näkyvillä olevat tavarat ovat yhteiskäytössä, ellei niihin ole merkittynä toisen käyttäjän nimeä. Tilaan ei kannata jättää mitään arvokasta, tai tavaroita, joita ehdottomasti ei halua muidenkin käyttävän. 

Kuka siivoaa?
Jokainen käyttäjä siivoaa omat jälkensä. Lisäksi tilassa järjestetään yhteisiä siivoustalkoita.

Mitä pitää huomioida?
Tilan varaaja vastaa tilan ja käyttäjien turvallisuudesta sekä käyttösääntöjen noudattamisesta. Turvallisuus: tilassa ei saa tehdä avotulta (esim. kynttilöiden polttaminen kielletty). Tila on päihteetön ja tilassa noudatetaan syrjinnästä vapaan alueen periaatteita. Jokaisesta käyttökerrasta täytetään ja palautetaan osallistujalista erillisen ohjeen mukaisesti.

Kaikki palaute on tervetullutta! Toimintaa suunnitellaan ja rakennetaan yhdessä käyttäjien tarpeiden mukaan.

Mikä Resurssipankki-hanke?
Hankkeen rahoittajat ovat turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto AMIF sekä hankkeeseen osallistuvat kunnat (Karkkila, Lohja, Raasepori, Vihti). Hankkeessa järjestetään erilaisia tapahtumia ja toimintaa, joiden tarkoituksena on kehittää ja vahvistaa kolmannen sektorin asemaa kotoutumista tukevassa työssä. 

Järjestötilat on Resurssipankki-hankkeen kokeilu, jonka tarkoituksena on kehittää ja syventää yhdistysten, organisaatioiden, vapaaehtoisten ja kuntien yhteistyötä sekä verkostoitumista Karkkilan, Lohjan, Raaseporin ja Vihdin alueella. Karkkilan Kansankulmaan ovat tervetulleita myös järjestöt, jotka eivät tee erityistä kotoutumista tukevaa työtä.

Resurssipankki-hanke käynnistyi toukokuussa 2018 ja päättyy vuoden 2020 lopussa. Vuonna 2021 Kansankulman toiminta jatkuu Karkkilan kaupungin järjestämänä.


päivitetty 19.2.2021 / mr

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi