Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Karkkilan työväenopisto

Ajankohtaista työväenopistolla

Tervetuloa Karkkilan työväenopistoon!

Lukuvuoden 2020 - 2021 kursseille voi ilmoittautua netissä osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila, sekä työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34).

Paperinen opinto-ohjelma on jaettu kaikkiin koteihin Karkkilan alueella 5.8. Ohjelmaa on jaossa kaupungintalolla Serverissä, kirjastossa, opistotalolla, Käsityökahvilassa ja Puustinnassa, mutta kurssitarjontaan voi tutustua myös sähköisesti ilmoittautumisohjelmassa www.opistopalvelut.fi/karkkila

Työväenopiston lähiopetus on keskeytetty 31.1.2021 saakka 

Karkkilan kaupungin koronarajoitukset jatkuvat tammikuussa, minkä johdosta myös työväenopiston lähiopetus on edelleen keskeytetty. Kevätlukukauden opetus alkaa osalla ryhmistä etäopetuksena 11.1.2021 alkaen, osalla tammikuun opetuskerrat siirtyvät pidettäväksi myöhemmin keväällä. Opiskelijoita on tiedotettu ryhmäkohtaisesti tekstiviestein ja sähköpostilla. 

Etäopetuksen toteuttamistapa vaihtelee eri kursseilla, mutta yleisimmin etätapaamiset järjestetään Google Meet -ohjelman kautta. Google Meetin käyttöön tarvitaan älypuhelin, tabletti tai tietokone, toimiva nettiyhteys ja sähköpostiosoite. Ohjelman käyttöön voit ladata kirjalliset ohjeet tästä linkistä. Tarvittaessa niitä voi pyytää myös sähköpostitse työväenopiston toimistosta (tyovaenopisto@karkkila.fi) ja paperisena opistotalolta (Anttilankatu 8, puh. 044 767 49 34).

Etäopetuksella aloittavat ryhmät: elämänkaaren musiikki, pianonsoitto A ja B, harmonikansoitto, rumpujen soitto, musiikin teoria, kuvataideryhmä, luovan kirjoittamisen mahdollisuudet, nuorisoteatteri, päiväkäsityökurssi A ja B, nypläys, neulekurssi, kaavoitus: hameen kaava, kirjotaan ja valmistetaan juomatölkkien avaajista, english 6, ranskan alkeet, saksaa alkeista eteenpäin, espanjan alkeis- ja jatkokurssi, viron klubi, muisteluryhmä (aloittaa 18.1.), ikäihmisten yliopisto, seniorijumppa (aloittaa 18.1.), baila senior (aloittaa 18.1.), tasapainoa ja voimaa, FasciaMethod A, B ja C, venyttely ja rentoutus, kevennetty kuntosali, seniorinaisten kuntosali A ja B, seniorimiesten kuntosali A ja B, seniorimiesten kuntojumppa, naisten kuntojumppa, ohjattu kuntosali (Juhan ryhmä), tuolijumppa A ja B, tule´s samba (ulkoliikuntana), PilatesHealth alkeis- ja jatkoryhmät, aito jooga A ja B, joogaa ikäihmisille A ja B, äijäjooga, aamujooga.

Opetuksen aloittamista siirtävät ryhmät: mieskuoro, naiskuoro, kuoro laulutaidottomille, soittokunta, rytmimusiikin lauluryhmä, ukulelesoiton jatkokurssi, ukuleleorkesteri, sähkökitara ja -basso, kitaransoitto, viihdeorkesteri, elävän mallin ja muotokuvan piirustus ja maalaus, kehitysvammaisten kuvataidepiiri A ja B, pelko pois piirtämisestä, posliininmaalaus A ja B, savityöt A ja B, lasinsulatusta ja emalointia, kudonta A ja B, vaateompelu, tuftaus, lampunvarjostinkurssi, puutyöt, puun koristeveisto, puukorujen suunnittelu ja valmistus, huonekalujen verhoilu, huonekalujen ja esineiden entisöinti, hopeatyön ja kivenhionnan kurssi, suomen kielen kurssit, venäjä 8, espanjan keskustelukerho, arabia, löytöretkelle omaan itseen, korttirinki, ruokamatka espanjalaiseen ruokakulttuuriin, näkkileivät ja levitteet, kehitysvammaisten kuntosalijumppa, naisten liikunta, ohjattu kuntosali (Kimmon ryhmä), ohjattu kuntosali naisille.

Peruuntuvat kurssit: Torstaille 14.1. suunniteltu Karkkila tutuksi -sarjan vierailu Biofarm Oy:ssa peruuntuu.  

Uusi kurssi: hameen kaavoitus (etäopetus)
Kevään aikana työväenopistossa opetellaan kaavoituksen perusteita ja piirretään hameen peruskaava omilla mitoilla. Kurssi käynnistyy etäopetuksena Google Meet -yhteydellä torstaina 14.1. ja 28.1. klo 18 - 20.30. Opettajana Satu Ruokamo. Kevään loput kurssipäivät ovat 11.2., 4.3. ja 18.3. Kurssi siirtyy lähiopetukseen, mikäli se on koronarajoitusten puitteissa mahdollista. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34). Kurssimaksu on 28 euroa.

Ikäihmisten yliopisto etäluentona to 21.1.
Torstaina 21.1. klo 14 – 15.30 ikäihmisten yliopistossa aiheesta ”Valistaja ja käsinkirjoitettujen lehtien pitkä historia” luennoi karkkilalainen tutkijatohtori Kirsti Salmi-Niklander. Luento järjestetään etäyhteydellä Google Meetissä. Osallistumisohjeet ja linkin saa työväenopiston toimistosta (tyovaenopisto@karkkila.fi). Olethan yhteydessä jo hyvissä ajoin, mieluummin muutamaa päivää ennen luentoa.


Muutokset työväenopiston henkilökunnassa 

Työväenopiston rehtori vaihtuu vuoden 2021 alussa ja uusi rehtori Jari Valtari aloittaa 1.2.2021. Tammikuun 2021 ajan työväenopiston asioissa voi olla yhteydessä opistosihteeri Mari Rautiaiseen, puh. 044 467 54 52, mari.rautiainen@karkkila.fi 


Sivua päivitetty 14.1. / mr

Ajankohtaista »
Yhteystiedot
Työväenopisto
Rehtori
Milla Malmberg
 0500 7057 95
Opistotalo, Karkkila
Työväenopisto
Tekstiilityön opettaja
Leena Pitkäpaasi
 050 4052 815
Opistotalo, Karkkila
Päivystysaika ke klo 13-15
Työväenopisto
Kulttuuri- ja opistosihteeri
Mari Rautiainen
 044 4675 452
Työväenopisto
Toimisto
 044 7674 934
Opistotalo, Karkkila
Avoinna arkisin klo 9-15, opetuskausina iltapäivystys ke 15.30-17.30.

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi