Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Karkkilan työväenopisto

Ajankohtaista työväenopistolla

Opinto-ohjelma 2019 - 2020 on jaettu paperisena joka kotiin Karkkilan alueella elokuun ensimmäisellä viikolla (7.8.2019). Paperisen ohjelman nettiversiota on selattavissa tästä linkistä. Kurssitarjontaan voi tutustua sähköisesti myös osoitteessa: www.opistopalvelut.fi/karkkila

Kurssi-ilmoittautuminen on alkanut 21.8.2019.
Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on tärkeää myös kurssin toteutumisen kannalta, sillä noin viikkoa ennen kurssin alkua tarkastetaan, onko kurssille ilmoittautunut vähintään minimimäärä opiskelijoita. Vajaita kursseja ei käynnistetä ollenkaan.

Ilmoittautua voi:
- osoitteessa  www.opistopalvelut.fi/karkkila (linkki on avoinna koko toimintavuoden)
- opiston toimistoon: tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34


Ajankohtaisia kursseja

Hygieniapassikurssi työväenopistossa
Työväenopistossa järjestetään hygieniapassikurssi 23. ja 30.10. sekä vastaava kurssi keväällä 26.2. ja 4.3. Hygieniapassi vaaditaan kaikilta pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita käsitteleviltä henkilöiltä. Kurssilla kerrataan elintarvikehygienian perusasioita ja suoritetaan hygieniaosaamistesti. Tietoa hygieniaosaamistestistä on saatavilla osoitteesta www.hygos.fi. ja etukäteen suosittelemme tutustumista kurssin oppimateriaaliin osoitteessa www.lupakokata.fi. Testitilanteessa on todistettava henkilöllisyys, joten ota henkilöllisyystodistus mukaan. Testin hyväksytysti läpäissyt saa henkilökohtaisen hygieniaosaamistodistuksen. Kurssimaksu on 40 euroa, opettajana toimii Raija Susi.
Ilmoittautuminen osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi tai puh. 044 767 49 34).

Ilmastonmuutos ja kestävät ratkaisut
Torstaina 24.10. klo 18 – 19.30 yhteiskoululla (Anttilankatu 2-4) kirjastoluokassa pureudutaan ilmastonmuutoskysymyksiin. Luennolla pohditaan ilmastonmuutosta globaalina kestävyyden haasteena ja pohditaan tutkimuksiin perustuvia kestäviä ratkaisuja. Miten ilmastonmuutos tulee vaikuttamaan suomalaisten hyvinvointiin? Miten hiilijalanjälkiä pienennetään? Mikä merkitys on suomalaisten päästöillä ja yksittäisten kotitalouksien valinnoilla? Aiheesta luennoi kestävän hyvinvoinnin tutkija, valtiotieteen tohtori Tuuli Hirvilammi. Ilmastomuutosteemaa jatketaan 31.10., jolloin Tuuli Hirvilammi saapuu ensin ikäihmisten yliopiston vieraaksi luennoimaan kestävästä ihmisyydestä. Samana iltana klo 18 kuullaan luento teemalla Kohti kestävää hyvinvointia. Luennoille on 5 euron ovimaksu, ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Jatkoa koko perheen koodauskurssille
Lauantaina 26.10. Nyhkälän koululla koodataan jälleen koko perheen voimin klo 10 – 12.30. Koko perheen koodauskurssi on tarkoitettu kaikenikäisille, alkeiskurssin käyneille tai muuten koodauksen alkeisiin tutustuneille. Kurssille otetaan mukaan oma tietokone tai tabletti. Kurssimaksu 15 e / perhe tai 10 e / henkilö, opettajana on Heidi Vesterinen.
Ilmoittautuminen etukäteen osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34).

Leivotaan pullaa!
Tervetuloa leipomaan pullaa, kransseja, pitkoa jne työväenopiston lyhytkurssille lauantaina 26.10. klo 11 - 15! Ota mukaan oma esiliinasi, kaikki muut tarvittavat saat kurssilta. Kurssimaksu on 18 euroa, opettajana on Helena Niittumäki.
Ilmoittautumiset ennakkoon osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34).

Nykyaikainen tallentaminen
Keskiviikkona 30.10. Nyhkälän koululla tutustutaan erilaisiin tietotekniikan nykyaikaisiin tallennusmuotoihin. Kurssi kokoontuu klo 17.30 – 20, opettajana on Kaisa Tasala. Kurssilta kerätään 10 euron käteismaksu. Ilmoittautuminen etukäteen osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34).

Kestävä ihmisyys ikäihmisten yliopiston teemana
Ikäihmisten yliopistossa jatketaan torstaina 31.10. klo 13 - 14.30 moninaisen ihmisyyden teemaa teemalla Kestävä ihmisyys, ympäristön merkitys ihmisen hyvinvoinnille. Maailmanlaajuisista ympäristöongelmista kestävään ihmisyyteen luennoi kestävän hyvinvoinnin tutkija, valtiotieteen tohtori Tuuli Hirvilammi.
Opistotalolla (Anttilankatu 8) kokoontuvalle luennolle ei tarvita ennakkoilmoittautumista, 5 euron käteismaksu sisältää pullakahvit.

Kohti kestävää hyvinvointia
Torstaina 31.10. klo 18 - 19.30 yhteiskoululla (Anttilankatu 2-4) kirjastoluokassa kestävän hyvinvoinnin tutkija ja valtiotieteen tohtori Tuuli Hirvilammi luennoi kestävästä hyvinvoinnista. Luennolla tuodaan esiin tutkimuksia siitä, miten ihmisten hyvinvointi on yhteydessä luontoon ja miten elinympäristöjen muutokset vaikuttavat hyvinvointiin. Luennolla käsitellään kestävän hyvinvoinnin ajatusta ja esitellään moniulotteisen hyvinvoinnin sisältöä. Minkälaista olisi nykyistä kestävämpi hyvinvointi? Mikä merkitys eri tarpeilla on ja miten hyvinvointia voidaan tukea kokonaisvaltaisesti maapallon kantokyvyn rajoissa? Luennolla on 5 euron ovimaksu, ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Laulujoogan tiiviskurssi marraskuussa
Lauantaina 2.11. klo 13 – 15 työväenopistossa tutustutaan laulujoogaan Hanna Marshin johdolla. Tiiviskurssilla tutustutaan ääneen ja äänen resonanssiin sekä lauluäänen tasapainottaviin vaikutuksiin ryhmässä laulaen. Kurssilla käydään läpi myös laulutekniikan perusteita. Laulujooga sopii kaikille laulutaitoon katsomatta, esimerkiksi fyysistä joogaa harjoittaville, laulajille ja esiintyjille, kiireisten ja tarkkuutta vaativien ammattien harjoittajille, puhujille, jotka haluavat voimaa ja rentoutta itseilmaisuun, lapsille, odottaville äideille sekä vanhuksille. Kurssilla opetellaan keskittymään ja rentoutumaan omaa ääntä käyttäen.
Kurssimaksu on 25 euroa. Lisätietoa laulujoogasta löytyy osoitteesta www.laulujooga.fi
Ilmoittautuminen osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi tai puh. 044 767 49 34).

Tutustu kirjallisuusterapiaan marraskuussa
Miten kirjoittaminen ja kirjallisuus voivat auttaa arjessa ja elämän käännekohdissa? Kirjallisuusterapiaohjaaja Heikki Savola kertoo Nyhkälän koululla (Huhdintie 13) to 7.11. klo 18 – 19.30 (huom. muuttunut ajankohta), mitä kirjallisuusterapia on, mihin sitä voi käyttää ja kenelle se soveltuu. Luento on kirjallisuusterapiaa esittelevä tilaisuus, joka on tarkoitettu kaikille itsensä kehittämisestä kiinnostuneille. Luennon yhteydessä tehdään pari pientä ja helppoa kaikille sopivaa kirjoitustehtävää. Tilaisuuteen ei tarvita ennakkoilmoittautumista, käteismaksu 5 euroa.

Joulukorttityöpaja marraskuussa
Lauantaina 9.11. klo 9 – 15 opistotalolla valmistetaan joulukortteja ommellen ja leikaten. Joulukorttikurssille varataan mukaan korttipohjia, silmäneuloja, moulinelankoja, sakset, paperinleikkausveitsi. Kurssimaksu on 20 euroa, kurssimaksu on Leena Pitkäpaasi.
Ilmoittautuminen osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi tai puh. 044 767 49 34).

Tampereen kädentaitomessuille
Työväenopisto järjestää retken Tampereen kädentaitomessuille sunnuntaina 17.11.  Lähtö retkelle opistotalolta klo 9, takaisin Karkkilassa klo 18. Messuilla on aikaa 5 tuntia uusien tuotteiden, palveluiden, materiaalien, ideoiden, näyttelyiden, työpajojen ja muotinäytösten katsomiseen. Messuilla on kahvioita ja ravintoloita, mutta omat eväät voi myös ottaa mukaan. Teemana on #hyväolokäsitöistä.
Osallistumismaksu 50 euroa sisältää sekä bussikuljetuksen että pääsylipun messuille.
Ilmoittautuminen osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi tai puh. 044 767 49 34).

Selkokieltä marraskuussa
Marraskuussa, la 23.11. työväenopistossa järjestetään selkokielen tiiviskurssi. Kurssille kerätään kuitenkin ilmoittautumisia jo nyt, sillä vahvistus kurssin toteutumisesta pitää tehdä jo lokakuun loppuun mennessä. Selkokieli on suomen kielen muoto, joka on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Se on suunnattu ihmisille, joilla on vaikeuksia lukea tai ymmärtää yleiskieltä.
Mikä tekee tekstistä helppolukuisen? Miten kirjoitat ilmeikästä selkokieltä? Selkokielen kirjoituskurssilla perehdytään selkokielen kirjoitusprosessiin ja -ohjeisiin. Pääpaino on selkokielisissä informaatioteksteissä kuten verkko- ja esiteteksteissä. Kurssilla tehdään kirjoitusharjoituksia, joita varten tarvitaan oma tietokone. Kurssi soveltuu kaikille, jotka tuottavat erilaisia tekstejä selkokielen käyttäjille.
Kurssin opettajana toimii Johanna Kartio Kehitysvammaliitosta ja Selkokeskuksesta. Kurssimaksu on 75 euroa. Ilmoittautuminen etukäteen osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila tai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi, puh. 044 767 49 34).

 

Sivua päivitetty 12.10.2019 / mm

Ajankohtaista »
Yhteystiedot
Työväenopisto
Rehtori
Milla Malmberg
 0500 7057 95
Opistotalo, Karkkila
Työväenopisto
Tekstiilityön opettaja
Leena Pitkäpaasi
 050 4052 815
Opistotalo, Karkkila
Päivystysaika ke klo 13-15
Työväenopisto
Kulttuuri- ja opistosihteeri
Mari Rautiainen
 044 4675 452
Opistotalo, Karkkila
Kulttuuri
Kulttuuri- ja opistosihteeri
Mari Rautiainen
 044 4675 452
Opistotalo, Karkkila
Työväenopisto
Toimisto
 044 7674 934
Opistotalo, Karkkila
Avoinna arkisin klo 9-15, opetuskausina iltapäivystys ke 15.30-17.30.

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi