Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Matkailijan Karkkila

Karkkila, Uudenmaan huipulla

Karkkilasta löytyy ainutlaatuisia kulttuuriympäristöjä, matkailu- ja käyntikohteita sekä harjujen, lampien ja jokien reunustamia luontoreittejä. Uudenmaan korkein kohta sijaitsee Karkkilan Loukkumäellä, harjanteen korkeus on 174 metriä merenpinnan yläpuolella. Karkkilan monipuolinen 1800-luvulta alkanut ruukki- ja työläiskulttuuriperinne tarjoavat matkailijalle omaleimaisia elämyksiä. Ruukkiympäristössämme on vilkasta asumista ja yritystoimintaa. Karkkilassa on tapahtumia ympäri vuoden, tarjoamme monipuolista ja ainutlaatuista ohjelmaa elokuvan, teatterin, festivaalien, musiikin, tanssin sekä urheilun ystäville.

  • Tapahtumat löydät Tapahtumakalenteristamme. (Linkki avautuu kaupungin verkkosivuilla uuteen ikkunaan.)
  • Kahvilat, ravintolat, museot ja muut käyntikohteet, sekä majoitustiedot löydät Matkailijan Karkkila -alasivuilta sekä www.visitkarkkila.fi. (Linkki avautuu kaupungin verkkosivuilla uuteen ikkunaan.)
  • Käyntikohteet ja Karkkilan keskustan Koskireitin löydät myös Visit Karkkila -kartasta. (Linkki avaa PDF-tiedoston uuteen ikkunaan) Karttatiedot on päivitetty 11/2021.

 

Karkkilan Koskireitti (linkki avaa PDF-tiedoston uuteen ikkunaan) on noin neljän kilometrin pituinen ulkoilureitti Karkkilan keskusta-alueella, Karjaanjoen tuntumassa.  Historiallisen ruukkialueen kautta kulkevan Koskireitin varrelta löytyy viisi koskea: Kivistönkoski, Karkkilankoski, Myllykoski, Massakoski ja Pitkälänkoski.

Koskireitin lähtöpisteet sijaitsevat reitin molemmissa päissä, Pyhäjärven matonpesupaikan parkkipaikalla (Pyhäjärvenraitti,Turuntie/Vattolantie) ja Puhdistamontien parkkipaikalla (Puhdistamontie 12). Reitin varrelta löytyy myös pysäköintipaikkoja. 

Koskireitillä on useita kuvauksellisia näköalapaikkoja, siltoja, patoja ja laavu sekä hyviä kalastuspaikkoja. Koskireitin varrelta tai läheisyydestä löytyy myös kahviloita, ravintoloita, hotellimajoitusta sekä elokuvateatteri. Pitkälänkoskella on tulentekopaikka, laavu ja käymälä.

Koskireitti on merkitty puisilla opasteviitoilla. (Huom! Puhdistamontien ja reitin varrella olevilla pysäköintipaikoilla opasteiden pystyttäminen on vielä kesken).

Koskireitin maasto on vaihtelevaa, ylä-ja alamäkiä on jonkin verran. Tasaisinta on Puhdistamontien ja Massakosken välisellä osuudella. Koskireitti on pääosin hiekkatiepohjaista tai asfaltoitua kävelytietä, noin 700 metrin matka reitistä on hakkeella päällystettyä polkua. Polkuosuudella on joissakin kohdissa pitkospuita. 

Koskireitillä ei ole talvikunnossapitoa. Reitti on valaistu vain osan matkasta, reitin alkupäässä Pyhäjärvenraitin parkkialueen ja Myllykosken välisellä osuudella on katuvalot.

Lisätietoa Karkkilan koskista löydät osoitteesta: https://visitkarkkila.fi/liiku-harrasta/karkkilan-kosket/  (Linkki avautuu kaupungin verkkosivuilla uuteen ikkunaan.)

 

Karkkilan ulkoilukartasta löydät hiihto-, lenkkeily-, ja pyöräilyreittejä sekä kalastuspaikat, koskialueet, laavupaikat ja uimarannat. (Linkki avaa PDF-tiedoston uuteen ikkunaan.) Kartta on julkaistu vuonna 2013.

Bussilla Karkkilaan: https://www.onnibus.com/kalastajan-unelma-karkkila-matkalla-suomessa (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja avautuu uuteen ikkunaan.)

 

Tourist info - Visit Karkkila matkailijan infopiste (Linkki avautuu kaupungin verkkosivuilla uuteen ikkunaan.)

Ala-Emali, Valurinkatu 2 C
+358 44 5533 429
Toimisto avoinna ke - pe klo 10 - 15, ja sopimuksen mukaan. 
email: visitkarkkila@karkkila.fi  

www.visitkarkkila.fi (Linkki avautuu kaupungin verkkosivuilla uuteen ikkunaan.)

...............................................................................................

Kuvia Karkkilan koskista


 Kivistönkoski

 


Karkkilankoski

 


Myllykoski

 


PitkälänkoskiUudenmaan korkein kohta sijaitsee Loukkumäellä, korkeus 174 metriä.


Loukkumäki

 

Kuvia Karkkilan käyntikohteista ja kesätapahtumista

 Högforsin ruukin entisöity Pasutushuone, Karkkilan ruukkimuseo Senkka.

 

Karkkilan frisbeegolfrata, Asemanranta.

 

Karkkilan Rautapäivien valurautapaistinpannutenniksen MM-kilpailujen loppuottelu.

 

Karkkilan Rautapäivät torilla.


 Tehtaan Hotelli, Bremerin talo.

 

Ruuhilampi

 

SontiainenCastalia Patakorpi, kokous- ja juhlatilat.

 

Nahkion maatalouskonemuseo


 

 Sivua päivitetty 20.1.2022 /kk

 

Ajankohtaista »
Yhteystiedot

visitkarkkila@karkkila.fi

044 553 3429

Visit Karkkila
Matkailuinfo
Visit Karkkila
 044 5533 429
Valurinkatu 2 C
Toimisto avoinna ke-pe klo 10-15, muina aikoina puhelimitse ja sähköpostilla.

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi