Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Kulttuurin ja urheilun saralla menestyneet karkkilalaiset

Kulttuurin ja urheilun saralla menestyneiden karkkilalaisten palkitseminen
 

Karkkilan kaupunki palkitsee vuosittain kulttuurin ja urheilun saralla ansioituneita karkkilalaisia henkilöitä, ryhmiä, joukkueita, valmentajia ja taustatoimijoita. Palkitsemisessa korostuu paikallisuus ja Karkkilan eteen tehty merkittävä työ.

Vuoden 2023 palkittavia menestyneitä ovat voineet esittää yhdistykset, lautakunnan jäsenet, kulttuurin ja vapaa-ajan palvelualuetiimi sekä kaikki karkkilalaiset. Saatujen, palkitsemiskriteerit täyttävien ehdotusten joukosta palkittavat on päättänyt Karkkilan kaupungin vapaa-aikalautakunta. Palkinnot jaettiin Karkkilan Rautapäivien avajaisjuhlassa Karkkilasalissa 13.6.2024 (linkki tiedotteeseen avautuu uuteen ikkunaan). 

Palkitsemisen historiaa

Kulttuurin ja urheilun saralla menestyneiden kaupunkilaisten palkitsemisella on Karkkilassa pitkät perinteet.  Vuodesta 2022 alkaen on jaettu erityiset tunnustuspalkinnot, jotka voidaan myöntää vuosittain yhdelle urheilun ja yhdelle kulttuurin parissa toimivalle taholle tai taustavaikuttajalle. Sama henkilö voi saada tunnustuspalkinnon vain kerran. Lisäksi palkitaan menestymisestä urheilun saralla (juniorit, aikuiset, seniorit ja joukkueet) sekä palkitsemisvuoteen kohdistuvista kulttuuriteoista.

Vuoden 2023 palkitut:

Jari Pehkonen, liikunnan ja urheilun tunnustuspalkinto
Jari on valmentanut useita nyrkkeilijöitä mitalisijoille: SM-kulta, TUL-turnaus-kulta, Pirkka-turnaus-kulta sekä maaotteluvoitto aikuisten SM-turnauksen yhteydessä. Jari tekee valmentajana arvokasta työtä nuorten parissa.

Tauno Koivunen, kulttuurin tunnustuspalkinto
Tauno on toiminut aktiivisesti vuodesta 1954 saakka monissa tehtävissä, kuten mieskuoron puheenjohtajana, nuorisokuorossa, nuorisovaltuustossa, vanhusneuvoston puheenjohtajana, eläkeläisten puheenjohtajana ja ohjelman vetäjänä. Hänen pitkäjänteinen, usein taustalla tapahtuva työnsä on ollut merkityksellistä paikalliselle kulttuuri- ja harrastustoiminnalle.

Aikuisten sarjoissa menestyneet urheilijat: William Groffier (lentopallo), Joel Laakso (lentopallo, beach volley), Mea Laakso (vapaapaini) ja Panu Salmijärvi (lentopallo, beach volley)

Juniorisarjoissa menestyneet urheilijat: Viivi Mikkola (ratsastus) ja Verneri Nordensved (nyrkkeily)

Kulttuuritekopalkinnot 2023: Candyville Roots Music Society ry (Oat Rooks Party -tapahtuma), Mediataidetila Sielu (mediataidetilan avaaminen ja Karkkilan Köyri -tapahtuma), Otto Rissanen (lyhytelokuva), Tanssiopisto Vinhan Hip hop 4 -ryhmä: Juuli Aholainen, Elli Halme, Alisa Halme, Ida Haikonen, Kia Lindfors, Meri Hyvönen sekä ryhmän opettaja Ninni Tuovila (valtakunnalliset tanssikatselmukset), Teatteri Perä (kiertueteatteritoiminta ja Ladies Night -tuotanto)


Kuvassa Karkkilasalin palkitsemistilaisuudessa vuoden 2023 menestyksestä palkittuja. Takarivissä vasemmalta: Paula Kurhela (William Groffierin puolesta), Jari Pehkonen, Otto Rissanen, Verneri Nordensved, Panu Salmijärvi, Rauno Mäkinen (Candyville Roots Musics Society ry), Juha Laakso (Joel Laakson puolesta), Mari Nurminen (Teatteri Perä), Viivi Mikkola, Mea Laakso sekä Tauno Koivunen. Eturivissä: Tanssiopisto Vinhan Hip hop 4 -ryhmä, eli Ida Haikonen, Alisa Halme, Juuli Aholainen, Elli Halme, Kia Lindfors sekä opettaja Ninni Tuovila. Kuva: Vesa Valtonen / Karkkilalainen
 

Vuoden 2022 palkitut:

Nina Salmijärvi, liikunnan ja urheilun tunnustuspalkinto
Nina on kehittänyt ja edistänyt aktiivisesti karkkilalaista lentopallokulttuuria sekä omalla toiminnallaan tuonut Karkkilalle valtakunnallista näkyvyyttä.

Heikki Valpola, kulttuurin tunnustuspalkinto
Säveltäjä, kuoronjohtaja ja musiikin monitoimimies on edistänyt Karkkilan kulttuurielämää pitkäjänteisellä työllään, mm. johtamalla Karkkilan Viihdekuoroa vuosina 2000–2023. Heikin kynästä on peräisin Karkkilan kansallislauluksikin sanottu Raudan laulu.

Aikuisten sarjoissa menestyneet urheilijat 2022: William Groffier (lentopallo ja beach volley)

Juniorisarjoissa menestyneet urheilijat 2022: Viljami Jalonen (maastopyöräily), Panu Salmijärvi (lentopallo ja beach volley), Julius Tuominen (voimannosto) ja Lauri Åman (kalastus)

Kulttuuritekopalkinnot 2022: Ala-Emalin Kulttuuriyhdistys Monttu ry (HögFORM-tapahtuma),  Fagerkullayhdistys ry (Fagerkullan 100-vuotisjuhlatapahtumat ja -näyttely), Heikki Kujanpää (yhteistyön edistäminen Sodankylän elokuvajuhlat ry:n ja Karkkilan välillä), Aleksi Salmenperä (Kupla-elokuva)


Kuvassa Karkkilasalin palkitsemistilaisuudessa vuoden 2022 menestyksestä palkittuja urheilun ja kulttuurin saralla menestyneitä, tai palkinnon heidän puolestaan noutaneita henkilöitä.


Vuoden 2021 palkitut:

Liikunta ja urheilu: Nuutti Aholainen (judo), Karkkilan Poikien B-poikien lentopallojoukkue, Pyry Keränen (yleisurheilu), Aatu Kivimäki (koripallo), Jani Laaksonen (voimannosto), Enni Saarni (jalkapallo)

Kulttuuri: Susanna ja Tobias Feuerbacher (Vuoden koru 2021-kilpailun voitto), Helena Hakala (pitkäjänteinen taidekasvatustyö Karkkilan kuvataidekoulun opettajana), Luoti Racing ry (Rompetori-tapahtuma), Henna Mitrunen (kotiseututyö),  Eveliina Suomalainen (aktiivinen toiminta teatterin, tanssin ja musiikin saralla) 


Kuvassa Karkkilasalin palkitsemistilaisuudessa vuoden 2021 menestyksestä palkittuja urheilun ja kulttuurin saralla menestyneitä, tai palkinnon heidän puolestaan noutaneita henkilöitä.
 

Vuoden 2019 palkitut:

Liikunta ja urheilu: Nuutti Aholainen (judo), Jaska Halttunen (pyöräilykulttuuri), Emmi Heino (yleisurheilu), Veeti Jalonen (maastopyöräily), Viljami Jalonen (maastopyöräily), Pyry Keränen (yleisurheilu), Mea Laakso (paini), Lotta Loikkanen (nyrkkeily), Jukka Salo (yleisurheilu), Pinja Sundström (yleisurheilu), Jari Vaarala (han moo do)

Kulttuuri: Soile Hovila (tekstiilitaiteilija), Karkkilan työväenopiston nuorisoteatteriryhmä (menestys Nuori Kulttuuri -katselmuksessa), Heikki Kujanpää (elokuvaohjaaja), Juhana Moisander (mediataide), Mikko Myllylahti (elokuvaohjaaja), Aleksi Salmenperä (elokuvaohjaaja)

Vuoden 2018 palkitut:

Liikunta ja urheilu: Ida Ahlstedt (lentopallo), Aaro Enqvist (lentopallo), Wiona Nokio (jalkapallo), Eemeli Paunonen (lentopallo), Max Paunonen (lentopallo), Renny Poutanen (brasilialainen jujutsu), Mila Puumala (frisbeegolf), Jovana Stojanovski (koripallo)

Kulttuuri: Henna Mitrunen (kotiseutuaktiivi), Luoteis-Uusimaan tanssiopisto Vinha (nuorten tanssijoiden ryhmä International Youth Dance Festival -tapahtumassa Kiinan Macaossa)

Vuoden 2017 palkitut:

Liikunta ja urheilu: Lilli Ahlstedt (nyrkkeily), Jere Alen (yleisurheilu), Asko Heino (valmentaja, yleisurheilu), Niko Kalatie (motocross), Pyry Keränen (yleisurheilu),  Aatu Kivimäki (koripallo), Mea Laakso (paini), Saana Laine (jalkapallo), Malla Majasalmi (lentopallo), Valtteri Nordensved (nyrkkeily), Reino Pajuoja (suunnistus), Kimmo Tolvanen (valmentaja, koripallo), Laura Turpeinen (vapaapaini)

Kulttuuri: Milla Malmberg (juhlavuoden tapahtumat, kirja ja levy), Soile Närhi (soolokonsertti ja juhlavuoden tapahtumat), Juha Pihlaja (Kukulele kiertää kyliä -tapahtumat), Anna Tallgren (juhlavuoden musiikkitapahtumien koordinointi), Karkkilan Työväen Näyttämö (juhlavuoden näytelmät kunnioittavat suomalaista historiaa ja kirjallisuutta), Teatteri Perä (teatteriesitysten mahdollistaminen kylissä ja kaupunginosissa)

Vuoden 2015 palkitut:

Liikunta ja urheilu: Jere Alen (yleisurheilu), Rasmus Bergman (nyrkkeily), Petteri Gustafsson (motocross), Emmi Heino (yleisurheilu), Kaapo Kalatie (motocross), Niko Kalatie (motocross), Karkkilan Urheilijoiden A-poikien koripallojoukkue, Kasperi Lehtonen (paini), Juuso Nordgren (ralli), Juha Salo ja Mika Stenberg ( ralli), Asko Räsänen (paraurheilu), Oskari Söderström (yleisurheilu)

Kulttuuri: Hannu Niklander (kirjailija), Heikki Savola (kirjankustantaja)
 

Palkitsemisen kriteerit:

1. Henkilö/yhdistys on ollut kirjoilla Karkkilassa tai edustanut karkkilalaista seuraa tai järjestöä aikana, jolloin palkitsemisen perusteena oleva työ/teko on tapahtunut. Mikäli palkintoa ehdotetaan ryhmälle, tulee sen jäsenistä vähintään 50 % olla karkkilalaisia.

2. Palkitsemisessa korostuu paikallisuus ja Karkkilan eteen tehty merkittävä ja/tai näkyvä kulttuurityö. Myös kansallinen tai kansainvälinen menestys voi olla palkitsemisen peruste niin urheilun kuin kulttuurin osalta, mikäli palkittava on menestyksensä myötä tehnyt myönteisellä tavalla Karkkilaa tunnetuksi tai muuten edistänyt kaupungin tavoitteita.

Urheilupalkintokategoriat: 

1. Juniorisarjoissa menestyminen
2. Aikuisten sarjoissa menestyminen
3. Seniorisarjoissa menestyminen
4. Joukkueet
5. Liikunnan ja urheilun tunnustuspalkinto

Kategorioihin 1-4 voi esittää sellaisia urheilijoita, jotka ovat menestyneet omassa lajissaan valtakunnallisesti tai kansainvälisesti. Palkinto voidaan myöntää useammalle toimijalle vuosittain. 

Kategorian 5 palkinto myönnetään pitkäaikaisesta työstä liikunta- ja urheiluelämän hyväksi. Sama taho voi saada palkinnon vain kerran. Vapaa-aikalautakunta voi harkintansa mukaan myöntää palkinnon vuosittain yhdelle taholle tai jättää palkinnon jakamatta.

Kulttuuripalkintokategoriat:

1. Kulttuuripalkinto: myönnetään pitkäaikaisesta työstä Karkkilan kulttuuritoiminnan hyväksi. Sama taho voi saada palkinnon vain kerran. Vapaa-aikalautakunta voi harkintansa mukaan myöntää palkinnon vuosittain yhdelle taholle tai jättää palkinnon jakamatta.

2. Kulttuuritekopalkinto: perusteena on erityinen Karkkilassa toteutettu tai Karkkilalle näkyvyyttä tuonut kulttuuriteko palkitsemisvuoden aikana. Palkinto voidaan myöntää 1-5 toimijalle vuosittain.

Palkitsemista ohjaavat tarkemmin vapaa-aikalautakunnan 7.3.2023 kokouksessaan päättämät Menestyneiden karkkilalaisten palkitsemisen periaatteet (linkki avautuu uuteen ikkunaan).
 

Sivua päivitetty 25.6.2024 / mr

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi