Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika

Kaupungin vapaa-ajan toimintojen muutokset ja tilojen aukiolo poikkeusoloissa 

Koronatilanteen vuoksi aiemmin tehtyjä rajoituksia puretaan Karkkilassa porrastetusti

Muistattehan huolehtia edelleen turvaväleistä, lähikontaktien välttämisestä sekä muusta tartuntojen leviämistä ehkäisevästä käyttäytymisestä. 
Kokoontumisrajoitukset ovat voimassa ja yli 50 hengen kokoontumiset kiellettyinä 1.6. alkaen. Kiitos etukäteen! 

Kaupunki avaa tiloja ja toimintoja porrastetusti. Tilojen käytössä ja kaikessa toiminnassa tulee noudattaa voimassa olevia säädöksiä ja viranomaisohjeita huolellisesti. Tilan käyttäjä on vastuussa tilassa tapahtuvasta toiminnasta ja ohjeiden noudattamisesta. Kaikilta tilojen käyttäjiltä edellytetään nimettyä vastuuhenkilöä. 

Kaupungin tiloja ja toimintoja avataan seuraavasti kesäkuun alusta lähtien

 • Kaupungintalon palvelupiste Serveri ja puhelinvaihde palvelevat 10.7. asti puhelimitse ja sähköpostilla ma-to klo 8 - 15.30 sekä pe ja arkipyhien aattopäivinä klo 8 - 14. Serverin asiakaspalvelupiste on avoinna arkisin klo 8–12. Kesälomien vuoksi kaupungintalo on suljettuna 1. – 31.7., ja palvelupiste Serveri ja puhelinvaihde on suljettu 13. – 31.7. 
 • Kirjasto palvelee 1.6. alkaen ma klo 13-19, ti-to klo 13-16 ja pe klo 10-16. Omatoimikirjasto on suljettu toistaiseksi. Lisätietoa: lukki.finna.fi
 • Liikuntahallin liikuntasali avataan 1.6. Lisätietoa kaupungin liikuntapalveluista.
 • Nuorisotalo NUTAlla järjestetään kesäkuussa päiväleirit sekä kesäaikana muuta pienryhmätoimintaa.
 • Ruukinpaja avautuu 1.6. Asiakkaita ja asiakastöitä otetaan vastaan vain sopimuksen mukaan. Yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostilla 050 3373 579 tai essi.riikonen@karkkila.fi. Ruukinpaja on kiinni asiakaspalvelulta 6.-26.7.
 • Vuotinaisten leirikeskus avautuu varausten mukaan 1.6. Avainten nouto ja palauttaminen Ruukinpajalta erikseen sovittuna ajankohtana. Heinäkuussa yhteydenotot 044 5446 390 tai erja.pesu@karkkila.fi.
 • Karkkilan ruukkimuseo Senkan kohteet: Suomen Valimomuseo, Galleria Bremer ja Högfors-museo ovat avoinna 13.6. - 9.8. ke-su klo 11 - 17 ja 15.8. alkaen la-su klo 12 - 15 (suljettu 19. - 21.6.). Högforsin masuuni on avoinna 1. - 31.7. ke-su klo 11 -15, opastukset tasatunnein. Työläismuseo on avoinna 1. - 9.8. ke-su klo 12 – 16, opastukset tasatunnein.
 • Kauppatori, kaikki ulkoliikuntatilat, leikkipuistot, koirapuisto ja matonpesupaikka ovat avoinna.

  Suljettuna 31.7. saakka ovat
 • Kaupungintalon etätyötila 
 • Työläismuseo (avautuu 1.8.)
 • Karkkilasali (lukuun ottamatta poliittisten toimielinten kokouksia ja erillisluvan saaneita omatoimisia harjoitusryhmiä), lisätietoja kulttuuripalveluista
 • Anttilan talo (lukuun ottamatta musiikkikoulun erikseen sovittua toimintaa)
 • Liikuntahallin kuntosali ja peilisali, Högforsin ja koulujen liikuntasalit ja harrastustilat 
 • Palvelukeskuksen kuntosali Kunto Kaari
 • Kita nyrkkeilysali ja Rautapata kamppailusali 
 • Palvelukeskuksen ruokasali Nyhkälän Kaari 
 • Kansankulma 
 • Suvimaja

Toivotamme kaikille hyvää ja turvallista alkukesää!


Menestyneet karkkilalaiset 2019


Menestyneet karkkilalaiset 2019 palkittiin Karkkipäivillä helmikuussa 

Menestyneet karkkilalaiset 2019

Vapaa-aikalautakunta palkitsi Karkkipäivillä 15.2.2020 urheilun ja kulttuurin saralla menestyneitä karkkilalaisia. Vapaa-aikalautakunnalle palkittavia esittivät yhdistykset, lautakunnan jäsenet ja kulttuurin ja vapaa-ajan palvelualuetiimi.

Lautakunta teki päätöksen palkittavista 30.1.2020 kokouksessaan saapuneiden esitysten pohjalta. Lautakunnan linjauksen mukaan sama henkilö ei voi saada palkintoa kahtena vuonna peräkkäin.

 •  Jari Vaarala, Han Moo Don SM-kulta alle 65 kg ja kamppailulajien avoimet kisat Jyväskylä Open-kulta alle 65kg.
 •  Mea Laakso, painin U20 SM-hopea, naisten SM-hopea ja U17 SM-kulta vapaapainissa.
 •  Pyry Keränen, yleisurheilu, SM-kulta, alle 23-vuotiaiden halli SM-kulta ja Kalevan kisojen 6 sija pituudessa. Pyry pääsi vuoden 2019 saavutuksilla mukaan pituushypyn maajoukkueryhmän toimintaan.
 •  Emmi Heino, yleisurheilu, alle 23-vuotiaiden SM-hopea keihäässä.
 •  Pinja Sundström, yleisurheilu, 14-vuotiaiden tyttöjen 3000 metrin kävelyn SM-pronssi, valinta nuorten alueelliseen maajoukkueeseen.
 •  Jukka Salo, yleisurheilu, maratonin SM-kilpailun 5:s sija yleisessä sarjassa, maastojuoksun Suomen aikuisurheiluliiton SM-pronssi 30-vuotiaiden sarjassa.
 •  Nuutti Aholainen, judon PM-kilpailut Rovaniemi U18 60kg pronssia. Judon nuorten SM-kilpailut U18 60kg pronssia. Judon nuorten joukkuesuomenmestaruuskilpailut Iisalmi U18 ja U21 kultaa. Junior Swedish judo open Tukholma U18 60kg 5:s sija. Finnish judo open Turku U18 60kg 5:s sija. Finnish judo open Turku U21 60kg 5:s sija. Hontai shiai Vantaa U18 66kg kultaa. Samuraicup Tampere U18 60kg hopeaa. Judon Etelä-Suomen mestaruuskilpailut Porvoo U18 66kg hopeaa.
 •  Veeti Jalonen, edusti Suomea maastopyöräilyn EM-kisoissa (2019 Pila Italia) sarjassa U17 ja Team rattapood cup Virossa 6. sija.
 •  Viljami Jalonen, edusti Suomea maastopyöräilyn EM kisoissa (2019 Pila Italia) sarjassa U15.
 •  Lotta Loikkanen, ammattinyrkkeilijä, Lotta on voittanut urallaan 4 suomenmestaruutta, amatöörien ja ammattilaisten maailmanmestaruuden, sekä pohjoismaiden mestaruuden. Ammattinyrkkeilyn parissa hän oli joulukuussa 2019 ottelemassa Saksassa useamman liiton MM-vyöstä. ERITYISMAININTA MAINETYÖSTÄ KARKKILAN HYVÄKSI.
 •  Karkkilan työväenopiston nuorisoteatteriryhmä, valittiin edustamaan Länsi-Uudenmaan aluetta valtakunnalliseen Nuori Kulttuuri Teatris 2019 -tapahtumaan Jyväskylässä ja palkittiin tapahtumassa stipendillä "nerokkaasta ideasta ja sydämet sulattavasta esiintyjyydestä".
 •  Aleksi Salmenperä, Salmenperän ohjaama, käsikirjoittama ja tuottama elokuva Tyhjiö (2018), keräsi vuoden 2019 Jussi-gaalassa neljä palkintoa: Paras elokuva (tuottaja Aleksi Salmenperä), ohjaus (Aleksi Salmenperä), äänisuunnittelu ja leikkaus. Lisäksi Salmenperä ja elokuvan leikkaaja Samu Heikkilä palkittiin Nordisk Film -palkinnolla tekemästään työstä kotimaisen elokuvakulttuurin hyväksi.
 •  Heikki Kujanpää, Kujanpään ohjaamat elokuvat ja tv-sarjat (mm. elokuva Suomen hauskin mies, tv-sarja Donna), ovat viime vuosina keränneet runsaasti ehdokkuuksia, suosiota ja näkyvyyttä kansainvälisillä festivaaleilla.
 •  Mikko Myllylahti, Myllylahden tekeillä oleva ensimmäinen pitkä elokuva Metsurin tarina voitti Cannesin Critic´s Weekin Next Step -käsikirjoituspalkinnon vuonna 2019. Myllylahden elokuvat ovat menestyneet aiemminkin: Lyhytelokuva Tiikeri valittiin Cannesin Critics´ Weekille vuonna 2018 ja Hymyilevä mies -elokuva Prix Un Certain Regard -palkinnon vuonna 2016.
 •  Soile Hovila, tekstiilitaiteilija Hovila tekee kuvakudoksia, joista Vastakohtien maailma I -kuvakudos valittiin syksyllä 2019 World Textile Artin 8. Biennaaliin Madridiin.
 •  Juhana Moisander, Moisander tunnetaan erityisesti mediataideteoksista, joissa äänen, kuvan ja tilan suhde muodostaa tunnelmaltaan vahvan kokonaisuuden. Vuonna 2019 Moisanderin teos Ethology of a Man, oli näytteillä Espoon modernin taiteen museo EMMAssa. Teos valittiin avoimen haun perusteella AVEKin ja EMMAn 35 hakijan joukosta 40 000 euron yhteistuotantotuen saajaksi. Moisanderilla on työn alla myös Valtion taideteostoimikunnan tilaustyö Lappeenrannan uuteen oikeustaloon.
 •  Jaska Halttunen, ERITYISMAININTA MAINETYÖSTÄ KARKKILAN HYVÄKSI


Aktiivinen kaupunki


Karkkilassa monipuolinen kulttuuri- ja vapaa-ajantarjonta on tärkeä osa pikkukaupunkielämää. Mielekästä vapaa-ajan tekemistä löytyy muun muassa kuntoilijoille ja urheilijoille kuten myös musiikin, kuvataiteen, tanssin ja teatterin ystäville. Aktiivinen yhdistystoiminta on yksi mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua. Matkailijoille ja vierailijoille kiinnostavaa on myös rautainen historiamme, upea luontomme ja vilkas torimme ostosmahdollisuuksineen. Tutustu nähtävyyksiin ja käyntikohteisiin viereisistä linkeistä.
Tapahtumakalenteri saattelee sinut kiinnostaviin tapahtumiin ympäri vuoden. Seuraa tapahtumakalenteria aktiivisesti, niin tiedät, mitä Karkkilassa tapahtuu! 

Tapahtumajärjestäjä: tiedota tapahtumistasi tapahtumakalenterissa!
Karkkilan kaupunki haluaa palvella karkkilalaisia sekä Karkkilan kulttuurin, urheilun ja muiden vapaa-ajan tapahtumien ystäviä parhaalla mahdollisella tavalla. Julkaisemme tapahtumakalenterissa tiedot karkkilalaisten yhdistysten Karkkilassa järjestämistä yleisötapahtumista. Myös yritysten järjestämät yleisötapahtumat ovat tervetulleita kalenteriin tietyin edellytyksin. Jos olet epävarma, sopiiko tapahtumasi kalenteriin, voit kysyä asiaa kulttuurisihteeri Mari Rautiaiselta. Karkkilan kaupunki pidättää oikeuden valita tapahtumakalenteriin merkittävät tapahtumat.

Viikoittain laadimme tapahtumatiedotteen seuraavan viikon tapahtumista, jonka julkaisemme sekä kaupungin verkkosivuilla että Me Karkkilalaiset Fb-sivuilla. Jotta tapahtumasi ehtii mukaan tiedotteeseen, ilmoita se meille torstaihin klo 12 mennessä.

Lisää tapahtumasi tapahtumakalenteriin ensisijaisesti
 
tällä sähköisellä lomakkeella
.

Tarvittaessa tapahtuman voi ilmoittaa myös kulttuurisihteeri Mari Rautiaiselle sähköpostilla (mari.rautiainen@karkkila.fi). Jos haluat liittää tapahtumatiedotteeseen kuvan, lähetä sekin sähköpostitse. Myös tapahtumien mainosjulisteita voidaan ajastaa näkyviin kaupungin sähköiseen infonäyttöön: kysy lisätietoja!

Ennen kuin päätät tapahtumasi ajankohdan, tarkista tapahtumakalenteristamme, mitä muita tapahtumia on kaupungissa. Näin voit estää samankaltaisten tapahtumien päällekkäisyyttä ja tapahtumasi saa huomiota ja osallistujia.

Vapaa-aikalautakunnan kummit

Vapaa-aikalautakunta on valinnut kummit eri yksiköille. Kummin tehtävänä on perehtyä lähemmin kyseisen yksikön toimintaan ja toiveisiin ja välittää tietoa lautakunnalle. Toiminta on vuorovaikutteista ja myös yksiköiden henkilökunta voi olla yhteydessä suoraan kummiinsa. Alla on lueteltu kummit yksiköineen yhteydenpitoa varten.

1 Taiteen perusopetus, Helena Toropainen
2 Liikuntatoiminta, Timo Toiminen
3 Nuorisotoiminta, Päivi Leppänen
4 Nuorten työpaja, nuorten työllisyys- ja koulutusasiat, Anu Frosterus
5 Museo, Tuure Keskinen
6 Työväenopisto, Liisa Leinamo
7 Kirjasto ja Elämyspolkutoiminta, Katja Etolin
8 Kulttuuritoimi, Rautapäivät ja Harrastemessut, Kaikukortti, Jouni Kaskiharju
9 Järjestöjen tuki,  avustukset ja tilat sekä järjestöillat, Teemu Tuiskula
 

Sivua päivitetty 1.6.2020/ns

Ajankohtaista »
Yhteystiedot
Liikuntatoimi
Liikunta- ja nuorisopäällikkö
Anna Koivu
 044 5353 107
Kaupungintalo, Karkkila
Museotoimi
Museonjohtaja
Tommi Kuutsa
 0500 9383 37
Kaupungintalo, Karkkila
Työväenopisto
Rehtori
Milla Malmberg
 0500 7057 95
Opistotalo, Karkkila
Kulttuuri
Kulttuuri- ja opistosihteeri
Mari Rautiainen
 044 4675 452
Kirjasto
Kirjastonjohtaja
Sirkka Ylander
 044 7674 641
Valtatie 26 E, 03600 Karkkila
Matkailijan Karkkila »

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi