Valikko Etsi
Etusivu
Ajankohtaista »

15.9.2020

Ajankohtaistiedotteet: Viikkotiedote 15.9., Itsepalveluajanvaraus koronatestiin Uudenmaan asukkaille, Syyskuussa saa järjestää yli 50 hengen tilaisuuksia, kun turvallisuus varmistetaan, Häiriötilanne kaukolämmössä, THL julkaisi Koronavilkku-älypuhelinsovelluksen, Kasvomaskien jakelu vähävaraisille aloitettu, Vesilaskutuksessa ongelmia - kaupunki hyvittää aiheettomat perintä- ja korkokulut

Viikkotiedote 15.9.2020 

Karkkilan koronatilanne on edelleen rauhallinen, eikä uusia koronatartuntoja ole todettu. Karviaisen alueella on yksi uusi tartunta ja muutamia altistuneita. 

Tällä hetkellä ympäri Suomea on todettu joukkoaltistumisia. Niitä voidaan estää käyttämällä kasvosuojainta julkisissa liikennevälineissä ja ruuhkapaikoissa. Kannattaa harkita tarkoin, osallistuuko isoihin tapahtumiin. Karviainen suosittelee ottamaan vakavasti suojainsuosituksen sekä huolehtimaan edelleen hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä. 

HUS:n itsepalveluajanvaraus koronatestiin yli 16-vuotiaille on avautunut viime viikolla Karviaisen takaisinsoittojärjestelmän rinnalle. Ajanvarauksen osoite on www.koronabotti.hus.fi . Ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen. Karviainen kannustaa palvelun käyttöön, mikäli on tarve päästä koronatestiin eikä ole erityistä kysyttävää koronasta. 

Karkkilan terveysaseman takaisinsoittojärjestelmä toimii korona-asioissa myös viikonloppuisin. Älä katkaise puhelua ennen kuin puhelusi on tallentunut. 

Tärkeät puhelinnumerot
Karkkilan terveysasema, takaisinsoittojärjestelmä 09 4258 2200 (ma-pe klo 8 -16, la-su klo 10-15)
Päivystysapu 116 117 virka-ajan ulkopuolella (Huom. Koronavirusasiat linja 2)
Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys 09 816 42 439, avoinna 24/7
Hätänumero 112

Koronavilkun voi ladata maksutta älypuhelimeen yleisimmistä sovelluskaupoista. Lisätietoja: https://koronavilkku.fi/

Koronavilkun hälyttäessä se kertoo mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle. Tällöin on syytä tarkkailla oireita ja hakeutua herkästi testiin (www.koronabotti.hus.fi) tai ottaa yhteyttä terveysasemalle. Noudata mahdollisimman hyvin omaehtoista karanteenia ja neuvottele työnantajasi kanssa etätyömahdollisuudesta. Tartuntatautipäivärahaan ei ole oikeutta pelkän koronavilkkuhälytyksen perusteella. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Itsepalveluajanvaraus koronatestiin Uudenmaan asukkaille

HUSin alueella asuvat voivat nyt varata itse ajan koronavirusnäytteenottoon Koronabotin kautta. 

HUOM. Palvelu ei toimi IE-selaimella.

Keväällä käyttöönotetussa Koronabotissa käyttäjät ovat voineet arvioida tarvettaan käydä koronavirustes-tissä. Nyt Koronabottiin on lisätty Uudenmaan asukkaille mahdollisuus varata itse aika näytteenottoon. Helsinkiläisten itsepalvelukanava koronatestin ajanvaraukseen on edelleen Omaolo, jonne Koronabotti ohjaa helsinkiläiset.

Vastattuaan Koronabotin oireita ja altistumista arvioiviin kysymyksiin, käyttäjä voi varata itselleen sopi-van ajan näytteenottopisteeseen. Ennen ajanvarausta asiakkaat täyttävät esitiedot. 

Ajanvaraukseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Ajan varaaminen toisen henkilön puoles-ta, esimerkiksi lapsen, on mahdollista myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Uudistuksen uskotaan vähentävän ruuhkaa palvelunumeroissa

Koronavirustestiin HUSin alueella pääsee edelleen myös soittamalla oman kunnan ohjeiden mukaisesti koronaneuvontapuhelimeen, terveysasemalle, Päivystysapuun tai Omaolo-palvelun kautta. ”Toivomme, että koronabotin itsepalveluajanvaraus vähentää ruuhkia puhelinpalveluissa”, toteaa vastuualuejohtaja Sirpa Arvonen HUS Tietohallinnosta. 

Ohjeet ja vastaus tekstiviestillä

Varattuaan ajan koronatestiin asiakas saa vahvistuksen näytteenottoajasta sekä tulo-ohjeet tekstiviestillä. Myös näytevastaukset saapuvat tekstiviesteinä testivastauksen valmistuttua. 

Koronabotin itsepalveluvarauksen kautta otetut positiiviset koronanäytetulokset näkyvät Omakannassa viiveellä eli kuntien tartuntatautiyksikköjen kirjattua tulokset kunkin kunnan potilastietojärjestelmään. Negatiiviset testitulokset saadaan näkyville Omakantaan arviolta vasta lokakuun alkupuolella, jolloin myös positiiviset tulokset saadaan nopeammin näkyville.

Mikäli vastaus on positiivinen, kunnan tartuntatautiyksikön tartunnanjäljittäjä soittaa sairastuneelle ja kysyy altistumistietoja.

Palvelun ovat toteuttaneet HUSin Epidemiologinen yksikkö ja HUS Tietohallinnon Sähköiset asiointipalve-lut.

Osoite: koronabotti.hus.fi  


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viikkotiedote 9.9.2020 

Karkkilan koronatilanne on edelleen rauhallinen. Uusia koronatartuntoja Karviaisen alueella ei ole todettu, sen sijaan on muutamia altistuneita. Useat altistumiset ovat tapahtuneet osana pääkaupunkiseudun joukkoaltistumisia. Näitä voidaan estää käyttämällä kasvosuojainta julkisissa liikennevälineissä ja ruuhkapaikoissa. Kannattaa harkita tarkoin, osallistuuko isoihin tapahtumiin.  

Koska altistuneiden määrä on nousussa, Karviainen suosittelee ottamaan vakavasti myös suojainsuosituksen, unohtamatta käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtimista. 

Näytteenottokapasiteettia on lisätty ja koronatestiin pääsee hyvin, mutta näytteiden analysoinnissa on edelleen viivettä. Testituloksesta kertovat tekstiviestit eivät ole tulleet luvatussa 1-2 päivässä. Positiiviset tulokset ja altistuneet ilmoitetaan tartuntatautitiimille, joten tartunnanjäljitys päästään aloittamaan nopeasti. 

Soita korona-asioissa Karkkilan terveysaseman takaisinsoittojärjestelmään. Huom. Numero toimii myös viikonloppuisin. Älä katkaise puhelua ennen kuin puhelusi on tallentunut. Tällä hetkellä puhelut painottuvat maanantaille ja puhelimen ruuhkautumisen vuoksi koronapuheluja joudutaan soittamaan takaisin osittain seuraavan päivän aikana. 

HUS:n itsepalveluajanvaraus koronatestiin Uudenmaan asukkaille on käynnistymässä tänään Karviaisen takaisinsoittojärjestelmän rinnalle. Tiedotamme asiasta lisää vielä tänään. Ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen.  

Karviaisen verkkosivuilta löytyy ohje hengitystieinfektio-oireisten lasten huoltajille. Ohjeistus noudattaa THL:n antamaa linjausta. 

Tärkeät puhelinnumerot
Karkkilan terveysasema, takaisinsoittojärjestelmä 09 4258 2200 (ma-pe klo 8 -16, la-su klo 10-15)
Päivystysapu 116 117 virka-ajan ulkopuolella (Huom. Koronavirusasiat linja 2)
Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys 09 816 42 439, avoinna 24/7
Hätänumero 112

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä, kun  

olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää
olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta karanteeniin
jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta. Suomen hallituksen linjauksen mukaan jokainen hankkii kasvomaskinsa itse. Kaupunki jakaa kasvomaskeja vähävaraisille kaupungintalon palvelupiste Serveristä ma-to klo 8–15.30 ja pe klo 8–14. 

Koronavilkun voi ladata maksutta älypuhelimeen yleisimmistä sovelluskaupoista. Lisätietoja: https://koronavilkku.fi/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Syyskuussa saa järjestää yli 50 hengen tilaisuuksia, kun niiden turvallisuus varmistetaan

Aluehallintovirastot ovat tehneet 24.8. tartuntatautilain mukaiset päätökset yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisestä syyskuussa. Syyskuussa saa järjestää yli 50 hengen yleisötilaisuuksia sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa, kun niiden turvallisuus varmistetaan noudattamalla THL:n ja OKM:n ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. 

THL:n ja OKM:n ohjeella pyritään varmistamaan osallistujien turvallisuus ja estämään koronavirustartuntojen leviäminen.
Ohje löytyy kokonaisuudessaan täältä. Ohjeessa edellytetään mm., että:


  • osallistujien tai seurueiden välinen 1-2 metrin turvaetäisyys pitää säilyttää koko tilaisuuden ajan, myös kun tilaisuuteen saavutaan ja poistutaan
  • tungoksia ja tiiviitä jonoja ei saa päästää syntymään missään vaiheessa tilaisuutta
  • järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen
  • yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan ei saa tulla oireisena
  • riskiryhmään kuuluvien suositellaan välttämään lähikontakteja.

Tapahtuman järjestäjä vastaa siitä, miten ohjetta käytännössä sovelletaan tapahtumissa. Järjestäjän voi olla syytä eriyttää toimintaa jakamalla yleisöä ja palveluja erillisille alueille, jotta tilaisuudessa tosiasiassa voidaan noudattaa ohjeistusta. Järjestäjä vastaa tapahtuman turvallisuudesta.

Muistutamme jokaisen kaupunkilaisen vastuusta noudattaa viranomaisten määräyksiä, ohjeita ja suosituksia toiminnassaan ja omalta osaltaan ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Karkkilassa koronatilanne on pysynyt rauhallisena. Huolehditaanhan kaikki yhdessä, että näin on myös jatkossa!

Toivomme kaikilta tapahtumien järjestäjiltä tarkkaa harkintaa yleisötapahtumien järjestämisessä. 

Nämä ohjeet koskevat kaikkia Karkkilan kaupungin omistamia ja hallinnoimia sisä- ja ulkotiloja. Tilojen haltija linjaa tarkemmat käytännön järjestelyt yhdessä tapahtumajärjestäjän kanssa. 
Karkkilasalin yleisötilaisuuksien maksimiosallistujamäärä näiden ohjeiden perusteella on 8.9. alkaen 80 henkilöä. Tällä määrällä pystytään varmistamaan osallistujien turvallisuus. Mahdollisista Karkkilasalin hinnanalennuksista tehdään päätös erikseen ja asiasta informoidaan tapahtumajärjestäjiä. 

Pahoittelemme muutoksista aiheutuvaa vaivaa ja toivotamme kaikille turvallista tapahtumasyksyä!

Lisätietoja

http://www.avi.fi/web/avi/-/syyskuussa-saa-jarjestaa-myos-yli-50-hengen-tapahtumia-kun-niiden-turvallisuus-varmistetaan

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Häiriötilanne kaukolämmössä - Kaukolämmön piirissä olevia kiinteistöjen omistajia pyydetään tarkistamaan tilanne

Karkkilan kaukolämpölaitokselta on tullut tieto, että heidän verkostoonsa vuotaa vettä jostain asiakaskiinteistöstä. Tämä tarkoittaa sitä, että jonkun kaukolämpöön kytketyn kiinteistön lämmönvaihtimessa on vuoto. 

Pyydämme kaikkia kaukolämmön piirissä olevia kiinteistöjä tarkastamaan vedenkulutuksensa. Mikäli vesimittari pyörii, vaikka vettä ei käytetä, on tämä merkki vuodosta. Vuotoa voi etsiä myös sulkemalla venttiilin vesimittarilta ja tämän jälkeen avaamalla hanan ja valuttamalla lämmintä vettä. Paineen pitäisi heiketä ja vedentulon tyrehtyä. Mikäli lämpimän veden tulo ei tyrehdy on hyvin todennäköistä, että kiinteistönne lämmönvaihtimessa on vuoto. Vesi voi myös värjääntyä kellertäväksi. 

Kiinteistöä, jonka lämmönvaihdin vuotaa, odottaa ikävä yllätys korkean vesimaksun muodossa, mikäli vuoto jatkuu pitkään.

Karkkilan vesihuolto

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
THL julkaisi tartuntaketjujen katkaisua helpottavan Koronavilkku-älypuhelinsovelluksen


Koronavilkun voi nyt ladata maksutta älypuhelimeen yleisimmistä sovelluskaupoista. Koronavilkku on ladattavissa sovelluskaupoista 31.8.2020 lähtien. Lisätietoja: https://thl.fi/fi/-/koronavilkku-on-nyt-julkaistu-lataa-sovellus-puhelimeesi-?redirect=%2Ffi%2F


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kasvomaskien jakelu vähävaraisille alkoi Karkkilassa 

Kasvomaskien jakelu vähävaraisille käynnistyi Karkkilassa torstaina 20.8. Jakelupisteenä toimii kaupungintalon palvelupiste Serveri (Valtatie 26 D, 2. kerros). Serveri on avoinna maanantaista torstaihin klo 8–15.30 sekä perjantaisin klo 8–14. 

Suomen hallituksen linjauksen mukaan jokainen suomalainen on vastuussa itse kasvomaskien hankinnasta. Kunnat jakavat maksuttomia kasvomaskeja vain kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville vähävaraisille, jotka eivät pysty hankkimaan maskeja omista varoistaan. Maskeja hakiessa henkilöllisyyttä tai taloudellista tilannetta ei tarvitse todistaa.

Kasvomaskeja ei tarvitse käyttää, mikäli pystyt muuten huolehtimaan tarvittavista turvaetäisyyksistä.  

Yli 15-vuotiaiden tulee käyttää maskeja THL:n suosituksen mukaan seuraavissa tilanteissa  

joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voida välttää
matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua
        kodin ulkopuolella
palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta karanteeniin
jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Karkkilassa jaettavat kasvomaskit ovat kankaisia, ja niitä saa kaksi kappaletta käyttäjää kohden. Maskit on valmistanut suomalainen Globe Hope Oy. 

Mikäli jakelussa muodostuu jonoa, tulee edessä seisovaan pitää vähintään yhden metrin turvaväli. Maskeja ei saa tulla noutamaan, jos tuntee flunssan oireita. Huolehdithan riittävistä turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta jne. myös maskeja noutaessasi! 

Maskien käyttöohjeen saa maskien mukaan. Kankaiset maskit tulee pestä ennen käyttöönottoa ja jokaisen käyttökerran jälkeen.

Ohjeita ja lisätietoja kasvomaskin käytöstä löytyy THL:n sivuilta:
https://thl.fi/fi/-/thl-suosittaa-kasvomaskin-kayttoa-toisten-suojaamiseksi-kasienpesu-ja-turvavalit-ovat-tarkeimmat-keinot-ehkaista-koronatartuntoja?redirect=%2Ffi%2F

Kysymyksiä ja vastauksia maskisuosituksesta

Näin käytät kasvomaskia -video


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaupungin vesilaskutuksessa ongelma – kaupunki hyvittää aiheettomat perintä- ja korkokulut

Karkkilan kaupungin vesilaitoksen 30.6.2020 erääntyneiden vesilaskujen tulostus- ja/tai jakeluprosessissa on ilmennyt ongelmia. Kesäkuussa erääntyneet laskut koskevat huhti-, touko- ja kesäkuun vesi- ja jätevesimaksuja. 

Vaikka alkuperäistä paperista laskua ei ole kaikille postilaatikkoon ajallaan tullut, moni on saanut Lowell Oy:lta perintälaskun. Tässä laskussa on laskutettu vesimaksujen lisäksi myös perintä- ja korkokuluja.

Asia on paljastunut elokuun puolivälissä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että alkuperäiset paperilaskut eivät ole menneet perille ainakaan Vattolan alueella. Ongelman syytä ja alueellista laajuutta selvitetään parhaillaan kaupungin yhteistyötahojen kanssa. 

Karkkilan kaupunki hyvittää tästä ongelmasta aiheetta maksetut perintä- ja korkokulut. Hyvitys huomioidaan joulukuun 2020 tasauslaskussa. 

Kaupungin vesilaskut laskutetaan neljä kertaa vuodessa, eräpäivät ovat kuun lopussa maalis-, kesä-, syys- ja joulukuussa Vesilaskut lähtevät kaupungilta neljä kertaa vuodessa sähköisenä tiedostona Ropo Capital Oy:lle. Siellä laskut tulostetaan ja laitetaan kirjekuoriin ja toimitetaan jakeluyhtiölle. 

Jos haluat siirtyä sähköiseen vesilaskutukseen, ohjeet siihen löytyvät linkistä: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Vesi-ja-jatevesilaskujen-maksuvaihtoehdot

Pahoittelemme asiaa! 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terveysaseman takaisinsoittojärjestelmä korvaa Karviaisen koronapuhelimet


Koronapuhelinten sijaan tästä lähtien Karkkilassa soitetaan terveysaseman takaisinsoittojärjestelmään! 

Karviainen tiedottaa, että koronapuhelimet on poistettu käytöstä. Jatkossa myös korona-asioissa soitetaan terveysaseman  takaisinsoittojärjestelmään. Numero Karkkilan terveysasemalle on  09 4258 2200, ja se on käytössä arkisin  klo 8-16 ja pelkästään korona-asioissa la - su klo 10 - 15.

Numerosta soitetaan Sinulle takaisin, yksi soitto puhelimeen riittää!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Karkkila vastaanottaa uuden syyrialaisten ryhmän syksyllä 

Karkkilan kaupunki vastaanottaa vuonna 2020 yhteensä 25 kiintiöpakolaista. Kaupunginhallitus on tehnyt asiasta päätöksen 26.11.2018 (§ 274). 

Tulevat uudet karkkilalaiset ovat syyrialaisia perheitä. Perheet tulevat Karkkilaan YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n leiriltä Turkista syksyn aikana. Syyrian jo vuosikymmenen jatkunut konflikti jatkuu edelleen haastavana. 

Edellinen syyrialaisryhmä vastaanotettiin Karkkilaan syksyllä 2017. Heidän kotoutumisensa on edennyt hyvin. Kiitos siitä kuuluu kaikille karkkilalaisille.

Syksyllä Karkkilaan saapuvat tulijat noudattavat Suomessa voimassa olevia koronaohjeistuksia. 

Vastaanotosta huolehtii kaupungin maahanmuuttopalvelut yhdessä kaupungin eri toimijoiden, perusturvakuntayhtymä Karviaisen ja vapaaehtoisten kanssa. Kaupunkiin perustettu vastaanoton ydinryhmä suunnittelee, valmistelee ja toteuttaa perheiden vastaanottamisen käytännön asiat.

Toivomme karkkilalaisten tukevan uusien asukkaittemme kotoutumista! 

Lisätietoja 
Maahanmuuttokoordinaattori Terhi Joensuu, 044 4675 518 tai terhi.joensuu@karkkila.fi
Maahanmuuttotyöntekijä Virpi Ojanen, 044 4675 492 tai virpi.k.ojanen@karkkila.fi 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaupungin uusi talousjohtaja Jaana Niemelä aloittaa 1.9. 

Valtuuston 15.6.2020 uudeksi talousjohtajaksi valitsema Teemu Kejonen ei ottanut virkaa vastaan. Kaupungin uutena talousjohtajana aloittaa Jaana Niemelä, joka valittiin Kejosen kieltäytymisen varalle.

Jaana Niemelä on kauppatieteiden ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Kuusamon kaupungin hallinto- ja talousjohtajana. Jaana Niemelä aloittaa työt Karkkilassa 1.9.2020.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Högforsin tiilisilta avattu koskireitin ulkoilukäyttöön keskiviikkona 15.7.2020

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olemme koonneet   koronavirussivuillemme  ajankohtaista tietoa koronatilanteesta ja mm. poikkeusolojen palveluista.  Here you can find information on COVID-19 in English and other languages   Karviaisen tiedotteet löydät osoitteesta www.karviainen.fi Karviaisen ajankohtaistiedotteet


Tiedotetta päivitetty 9.9.2020 klo 11.50 

 

 

 

 

 

Karkkila Somessa

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi