Valikko Etsi

Karkkilan Koskireitti - viiden kosken opastettu ulkoilureitti

Karkkilan Koskireitti on noin neljän kilometrin pituinen ulkoilureitti Karkkilan keskusta-alueella, Karjaanjoen tuntumassa. Historiallisen ruukkialueen kautta kulkevan Koskireitin varrelta löytyy viisi koskea: Kivistönkoski, Karkkilankoski, Myllykoski, Massakoski ja Pitkälänkoski.

Koskireitin lähtöpisteet sijaitsevat reitin molemmissa päissä, Pyhäjärven matonpesupaikan parkkipaikalla (Pyhäjärvenraitti,Turuntie/Vattolantie) ja Puhdistamontien parkkipaikalla (Puhdistamontie 12). Reitin varrelta löytyy myös pysäköintipaikkoja.

Koskireitillä on useita kuvauksellisia näköalapaikkoja, siltoja, patoja ja laavu sekä hyviä kalastuspaikkoja. Koskireitin varrelta tai läheisyydestä löytyy myös kahviloita, ravintoloita, hotellimajoitusta sekä elokuvateatteri. Pitkälänkoskella on tulentekopaikka, laavu ja käymälä.

Koskireitti on merkitty puisilla opasteviitoilla. (Huom! Puhdistamontien ja reitin varrella olevilla pysäköintipaikoilla opasteiden pystyttäminen on vielä kesken).

Koskireitin maasto on vaihtelevaa, ylä-ja alamäkiä on jonkin verran. Tasaisinta on Puhdistamontien ja Massakosken välisellä osuudella. Koskireitti on pääosin hiekkatiepohjaista tai asfaltoitua kävelytietä, noin 700 metrin matka reitistä on hakkeella päällystettyä polkua. Polkuosuudella on joissakin kohdissa pitkospuita.

Koskireitillä ei ole talvikunnossapitoa. Reitti on valaistu vain osan matkasta, reitin alkupäässä Pyhäjärvenraitin parkkialueen ja Myllykosken välisellä osuudella on katuvalot.

Lisätietoa Karkkilan koskista löydät osoitteesta: visitkarkkila.fi/koskireitti (Linkki avautuu kaupungin verkkosivuilla uuteen ikkunaan.)

 

Koskireitin kartan löydät täältä: https://www.karkkila.fi/Liitetiedostot/Matkailu/koskireitti_2021.pdf
(Linkki avaa PDF-tiedoston uuteen ikkunaan.)

Koskireitin ja muut käyntikohteet löydät myös Visit-Karkkila-matkailukartasta(Linkki avaa PDF-tiedoston uuteen ikkunaan.) 

Koskireitin kartan saat näkyviin älypuhelimeen osoitteesta retkikartta.fikirjoita hakukenttään "koskireitti" tai lipas.fi, josta saat suoraan Koskireitin kartan. (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)


 

Koskireitti on merkitty karttaan mustalla pisteviivalla. Koskireitin lähtöpisteet sijaitsevat reitin molemmissa päissä, Pyhäjärven matonpesupaikan parkkipaikalla (Pyhäjärvenraitti,Turuntie/Vattolantie) ja Puhdistamontien parkkipaikalla. 

Sivua päivitetty 19.4.2023/bh


Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi