Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Karkkilan työväenopisto / Toimintasäännöt, kurssimaksut ja ohjeet

Työvuoden 2023 - 2024 ohjelma ilmestyy paperisena elokuun alussa. 
Ohjelma jaetaan kotiin Karkkilan alueella, ja sitä löytyy myös työväenopistolta, kaupungintalon Serveristä ja kirjastosta. Kurssitarjonta löytyy netistä  (22.6. alkaen) osoitteesta: uusi.opistopalvelut.fi/karkkila  (linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se avautuu uuteen välilehteen).

Kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon, ellei kurssikuvauksessa toisin mainita.
Ilmoittautuminen alkaa ke 16.8.2023 klo 12. Ilmoittautua voi:
* netissä (ympäri vuorokauden) osoitteessa: uusi.opistopalvelut.fi/karkkila (linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se avautuu uuteen ikkunaan)
* opistotalolla ke 16.8.2023 klo 12 - 18 
* opiston toimistoon, puh. 044 767 49 34, tyovaenopisto@karkkila.fi tai paikan päällä

Karkkilan työväenopistoon ovat tervetulleita kaikki opiskelijat niin Karkkilasta kuin muualtakin. Työväenopisto on aikuisoppilaitoksena tarkoitettu lähinnä aikuisille, mutta monissa aineissa tai kursseilla kuten musiikissa ja taideaineissa, opetus soveltuu hyvin myös nuorille ja kouluikäisille lapsille. Jotkut opinnot hyväksytään myös lukion kursseiksi. Musiikin yksilöopetuksessa opiskelupaikka säilyy kolmen peräkkäisen vuoden ajan. Myös muiden kuntien asukkailla on oikeus osallistua opetukseen.

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautuessaan opiskelija sitoutuu maksamaan kurssimaksun. Kurssin voi veloituksetta peruuttaa viikkoa (7 päivää) ennen kurssin alkua ottamalla yhteyttä opiston toimistoon. Mikäli peruutus tulee tämän jälkeen, peritään kurssimaksu kokonaan. Sairauden perusteella kurssin voi peruuttaa veloituksetta. Sairastumisen takia tehtävä peruutus on kuitenkin ilmoitettava opistolle heti, viimeistään sairastumista seuraavan viikon aikana. Huom. kurssilta ilmoittamatta poisjääminen tai laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Mikäli kurssi peruuntuu ja opiskelija on jo ehtinyt maksaa kurssimaksun, palautetaan maksu opiskelijalle. Kurssimaksuista päättää vapaa-aikalautakunta sekä joiltain osin opiston rehtori.

Kurssit maksetaan kotiin lähetettävällä laskulla, erilaisilla liikunta- ja kulttuuriseteleillä tai niiden mobiilisovelluksilla (ePassi, Smartum, Edenred) tai pankkikortilla / MobilePaylla. Huom! MobilePaylla maksettaessa tulee aina olla yhteydessä opiston toimistoon ennen maksun suorittamistaMikäli opiskelija haluaa maksaa kurssin muuten kuin laskulla, tulee maksu suorittaa heti kurssin alussa opiston toimistoon, jotta laskuja ei lähetetä turhaan. Mikäli opiskelijalla on maksamattomia kurssimaksuja edelliseltä lukuvuodelta, hänellä on opinto-oikeus työväenopistoon vasta kun edelliset maksut on suoritettu. Aiheettomasta laskusta ilmoitetaan opiston toimistoon laskun eräpäivään mennessä. 

Opetusministeriön myöntämää opintoseteliavustusta voi käyttää maahanmuuttajien, työttömien ja eläkeläisten kurssimaksujen korvaamiseen. Opintosetelialennusta myönnetään 100 ensimmäiselle hakijalle (á 10 euroa). Osa ryhmistä on alennettu jo valmiiksi avustuksen turvin (maininta kurssikuvauksessa), eikä näihin ryhmiin voi hakea lisäalennusta. Alennusta voi hakea vain koko lukuvuoden kestävistä kursseista ja sitä voi saada vain yhdestä kurssista / opiskelija. Opintosetelihakemus löytyy opinto-ohjelmista, lisäksi sitä on saatavilla opistotalolta. Opintosetelihakemuksen voi täyttää myös sähköisesti täältä. (linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se avautuu uuteen ikkunaan).

Kaikukortilla pääsee työväenopiston kursseille maksutta. Kaikukortti on tarkoitettu Kaikukortti-verkostossa mukana olevien sosiaali- ja terveysalan yhteisöjen asiakkaille, jotka eivät tiukan taloudellisen tilanteensa vuoksi muuten voisi käyttää kulttuuripalveluja. Karkkilan työväenopiston kurssipaikoista 2 % on saatavilla ilmaiseksi Kaikukortilla. Kaikukortin haltijat ilmoittautuvat kursseille normaalin ilmoittautumiskäytännön mukaan. Oman Kaikukortin numero tulee aina ilmoittaa välittömästi rekisteröitymisen jälkeen sähköpostilla (tyovaenopisto@karkkila.fi) tai puhelimitse opiston toimistoon. Lisätietoja Kaikukortista saat osoitteesta https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Kaikukortti (linkki avautuu kaupungin verkkosivuilla uuteen ikkunaan).

Kurssin alkamisen edellytyksenä on, että ilmoittautuneita on riittävä määrä. Kurssi toteutetaan, mikäli sinne on ilmoittautunut viikkoa ennen kurssin alkua minimimäärä opiskelijoita. Minimimäärä on yleensä 7, liikuntaryhmissä 9. Karkkilan työväenopisto tiedottaa kurssien peruutuksista, mutta ei muistuta alkamisesta.

Opiston toiminnasta tiedotetaan ensisijaisesti tekstiviestein, opiston nettisivuilla, opistotalon ilmoitustauluilla ja opintoryhmissä. Mahdollisuuksien mukaan tiedotuksessa käytetään Karkkilan paikallislehtiä, kirjeitä ja julisteita.

Opinto-ohjelma on suunniteltu normaalitoimintaa ajatellen. Seuraamme tarkasti valtioneuvoston, aluehallintoviraston ja Karkkilan kaupungin ohjeita ja suosituksia toiminnan järjestämisestä. Tarvittaessa opetusta sopeutetaan viranomaisten ohjeiden ja suositusten mukaisesti.

Opetuskerran peruutuksesta opettajan sairastumisen tai muun pakollisen esteen vuoksi ilmoitetaan tekstiviestillä tai puhelimitse. Yhtä opetuskerran peruuntumista ei korvata opiskelijalle, muut peruutukset korvataan ylimääräisin opetuskerroin.

Säännöllisesti opintoryhmässä opiskellut voi pyynnöstä saada todistuksen opinnoistaan. Kuluvan tai edellisen vuoden todistuksista peritään 5 euroa, tätä vanhempia kursseja koskevista todistuksista 10 euroa. Todistuksen toimitusaika on viisi vuorokautta.

Karkkilan työväenopiston opiskelijat on vakuutettu opintoryhmässä sattuneen tapaturman varalta. Opiston järjestämillä retkillä osallistujien pitää huolehtia omasta matkavakuutuksestaan.

Työväenopiston lakisääteiseen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaan 2021 - 2022 voit tutustua täällä. (linkki avaa pdf-tiedoston uuteen ikkunaan).

Lisätietoja opiston toiminnasta ja opintoon liittyvistä kysymyksistä voi kysellä toimistosta, rehtorilta ja opettajilta.


Sivua päivitetty 5.6.2023 / SRu

Ajankohtaista »
Yhteystiedot
Työväenopisto
Opistosihteeri
Tuula Gröhn
 044 7674 934
Kaupungintalo,Valtatie 26 E, 2. krs
Avoinna arkisin klo 9-15, opetuskausina iltapäivystys torstaisin klo 15.30-17.30.
Työväenopisto
Suunnittelijaopettaja
Satu Ruokamo
 050 4052 815
Päivystysaika opetuskaudella: torstaisin klo 15.00 - 17.30.
Työväenopisto
Työväenopiston rehtori
Jari Valtari
 0500 7057 95

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi