Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Karkkilan työväenopisto

Ajankohtaista työväenopistolla

Tervetuloa Karkkilan työväenopistoon!

Lukuvuoden 2020 - 2021 kursseille voi ilmoittautua netissä osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkila,  sekä työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi,puh. 044 767 49 34).

Paperinen opinto-ohjelma on jaettu kaikkiin koteihinKarkkilan alueella 5.8. Ohjelmaa on jaossa kaupungintalolla Serverissä,kirjastossa, opistotalolla, Käsityökahvilassa ja Puustinnassa, muttakurssitarjontaan voi tutustua myös sähköisesti ilmoittautumisohjelmassa www.opistopalvelut.fi/karkkila

Kurssiohjelma on koottu normaalioloja ajatellen. Toiminnassavaraudutaan kuitenkin myös mahdollisiin muutoksiin. Opettajat ovatkouluttautuneet etäopetukseen yhdessä ja erikseen, mutta tämänhetkisenohjeistuksen mukaan opetus toteutetaan lähiopetuksena. Opetustoiminnan järjestelyissä huomioidaan turvavälit ja siksiryhmäkokoja on tarkastettu. Lisäksi opetustiloissa on tehty tarvittaessa paikanvaihdoksia.

Kursseille voi osallistua vain terveenä. Ethän osallistuopetukseen, jos sinulla on sairastumiseen viittaavia oireita tai oles toipilas.Huolehdi käsihygieniasta ja vältä tarpeettomia lähikontakteja. Pese kätesihuolellisesti ja usein. Käytä tarvittaessa käsidesiä. Maskisuosituksissa noudatetaan Karkkilan kaupungin yleisiä linjauksia.


Tilajärjestelyt Nyhkälän koulun ollessa pois käytöstä

Nyhkälän koulu on tulipalon vuoksi toistaiseksi poissa käytöstä ja siksi myös työväenopiston Nyhkälään suunnitellut tunnit on sijoitettu toisiin tiloihin. Nyhkälän koulun toimintaa on sijoitettu moniin eri toimitiloihin Karkkilassa ja siksi myös monet muut työväenopiston ryhmät sijoitetaan väliaikaisesti normaalista toiminnasta poikkeaviin toimitiloihin. Opiskelijoita tiedotetaan paikanvaihdoista tekstiviestein. 

Nyhkälän koulun teknisen työn luokka on opetuskäytössä jälleen ma 5.10.2020 alkaen. Muut Nyhkälän kouluun suunnitellut tunnit jatkavat väistötiloissa toistaiseksi.

Nyhkälän musiikkiluokan tunnit:
Kitaratunnit pidetään toistaiseksi Karkkilan lukiossa, rumputunnit Haukkamäen koululla, sähkökitara- ja bassotunnit sekä ukulelen jatkokurssi ukuleleorkesterin tiloissa.

Nyhkälän ruokalan tunnit:
Luovan kirjoittamisen tunnit pidetään palvelukeskuksen ruokalassa. Koodauskurssit pidetään yhteiskoululla. Soittokunta kokoontuu pääsääntöisesti Nummelassa.

Nyhkälän tiloissa pidetty kielten opetus:
Viron kielen klubi ja venäjä 8 siirretään palvelukeskuksen takkahuoneeseen. Arabian, englannin, espanjan, ranskan ja saksan opetus siirretään yhteiskoulun ja lukion tiloihin. 

Kaupungintalon alakerran tunnit:
Nuorisoteatteri kokoontuu toistaiseksi Kunnon fiilarien tiloissa. Seniorijumppa kokoontuu kaupungintalon alakerrassa ihan normaalisti.

Suomen kielen opetus:
Suomen kielen tunnit siirtyvät yhteiskoulun ATK-luokasta opistotalon kieliluokkaan.

Karkkilan työväenopisto 95 vuotta!

Vuonna 2020 Karkkilan työväenopisto viettää 95-vuotisjuhliaan. Juhlavuoden tunnelmia voit seurata opiston sometileillä Instagramissa ja Facebookissa (@karkkilantyöväenopisto) sekä blogissa osoitteessa https://karkkilantyovaenopisto.wordpress.com  

Ajankohtaisia kursseja 


Kursseja peruuntuu ja siirtyy myöhempään
Hävikkiruokailta ke 4.11.2020 ja yhteislaulutilaisuus 12.11. peruuntuvat kokonaan syksyltä 2020.


Ikäihmistenyliopisto
Torstaina 5.11. klo 14 – 15.30ikäihmisten yliopiston aiheena on sosiaalinen media lääkärin ammatinkuvanlaajentajana, aiheesta kertoo lääkäri Anni Saukkola, jonka kymmenet tuhannettuntevat Instagramissa nimellä laakari.anni. Luennolle voi osallistuapalvelukeskuksen ruokalassa tai etäyhteydellä. Luennolle on vapaa pääsy, eikäennakkoilmoittautumista tarvita. Palvelukeskuksessa tarjolla on pullakahvit 2euron käteismaksulla. Ruokalaan mahtuu turvavälein 25 henkilöä, yli 20 henkilönkokoontumisissa osallistujilta edellytetään maskin käyttöä ja muulloinkin se onsuositeltavaa.
Etäyhteydellä osallistuvat tarvitsevat osallistumista varten älylaitteen(puhelin, tabletti) tai tietokoneen sekä toimivan nettiyhteyden.Osallistumisohjeet saa työväenopiston toimistosta (tyovaenopisto@karkkila.fi),olethan yhteydessä jo hyvissä ajoin ennen luennon alkua.

Näkökulmiasosiaalisen median käyttöön
Torstaina 5.11. klo 17.30  AnniSaukkola kertoo omasta näkökulmastaan sosiaalisen median käytöstä osanalääkärin ammattia. Anni Saukkolan työtä sosiaalisen median osalta voi seurataInstagramissa (@laakari.anni).
Tilaisuus järjestetään ennakkotiedoista poiketenpalvelukeskuksen ruokalassa (Nyhkäläntie 39), jonne mahtuu turvavälein 25henkilöä. Yli 20 henkilön kokoontumisissa osallistujiltaedellytetään maskin käyttöä ja muulloinkin se on suositeltavaa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.
Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä,  jota varten tarvitaan älylaite (puhelin,tabletti) tai tietokone sekä toimiva nettiyhteys. Osallistumisohjeet saatyöväenopiston toimistosta (tyovaenopisto@karkkila.fi), olethan yhteydessäjo hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua.

Ruokamatkaintialaiseen ruokakulttuuriin
Työväenopiston kurssilla la 14.11. klo 12 – 16.30 tutustutaan intialaiseenkeittiöön. Intialainen ruoka on täynnä väriä ja makua, runsas mausteiden käyttöonkin ominaista intialaiselle keittiölle.
Kurssin opettajana toimii Tiina Peräkylä, kurssimaksu on 30 euroa ja se sisältää12 euron raaka-ainemaksun.
Ilmoittaudu mukaan viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua osoitteessa www.opistopalvelut.fi/karkkilatai työväenopiston toimistoon (tyovaenopisto@karkkila.fi,puh. 044 767 49 34).

Sivua päivitetty 30.10.2020 / mm


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi