Valikko Etsi
Yrittäminen / Yrittäjäpalkinnot

Karkkilan kaupunki onnittelee vuoden 2023 Karkkilan vuoden yritystä Karkkilan Malliapu Oy:tä

Vuoden 2023 Karkkilan yritys Karkkilan Malliapu Oy julkistettiin Karkkilan Yrittäjät ry:n Y-juhlassa lauantaina 30.9.2023.  Palkinnon vastaanottivat yrityksen perustaja Hannu Ojanen ja pojat Mikko Ojanen sekä Harri Ojanen. Lämpimät onnittelut Karkkilan Malliapu Oy:lle!

Kuva: Karkkilan kaupunki onnittelee Karkkilan Malliapu Oy:tä. Kuvassa vasemmalta lukien Karkkilan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna Tallgren, Karkkilan Malliapu Oy:n toimitusjohtaja Mikko Ojanen, yrityksen perustaja Hannu Ojanen, suunnittelija Harri Ojanen, Karkkilan kaupunginjohtaja Tuija Telén, Karkkilan elinvoimapäällikkö Satu Nikkilä ja Karkkilan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Korhonen. Kuva Matti Kivistö.

.....................................................................

Karkkilan kaupunki onnittelee vuoden 2022 Karkkilan yritystä Toikkakiinteistöt Oy:tä

Vuoden 2022 Karkkilan yritys julkistettiin Karkkilan Yrittäjät ry:n Y-juhlassa lauantaina 8.10.2022.
Lämpimät onnittelut vuoden 2022 Karkkilan yritykselle Toikkakiinteistöt Oy:lle! 

Kuvassa vasemmalta Toikkakiinteistöt Oy: Niina Salonen toimitusjohtaja, Eija ja Pertti Toikka, Tea Toikka. 

 

.........................................

 

 

 

Karkkilan kaupunki onnittelee Vuoden 2022 Metallirakenne - Lasi-Saarinen Oy:tä

 

 

Suomen metallirakenne yhdistys ry valitsee vuosittain Vuoden Metallirakenne -palkinnon saajan. Lasi Saarinen Oy voitti palkinnon jo toisen kerran peräkkäin.

Karkkilalainen Lasi-Saarinen Oy on vastannut Finlandiatalon viereen rakennetun ainutlaatuisen Pikku-Finlandian metallilasirakenteiden urakoinnista. Pikku-Finlandian avajaisia vietettiin vuoden 2022 alussa.

Onnittelemme lämpimästi Lasi-Saarinen Oy:tä Vuoden Metallirakenne -kilpailun voitosta. 


Pikku-Finlandia, Karamzininrannan katuaukio, Helsinki

 

Vuoden Nuori Yrittäjä - Sofia Lundqvist 

 

Karkkilalainen Frank Oy:n yrittäjä Sofia Lundqvist palkittiin Uudenmaan yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -palkinnolla 13.5.2022. 

Onnittelemme lämpimästi Uudenmaan Vuoden nuorta yrittäjää Sofia Lundqvistia!

 

 

 

 

Vuoden Pintaurakoitsija 2022 Asko Anttila Oy

 

Karkkilalainen Asko Anttila Oy valittiin Pintaurakoitsijat ry:n vuosikokouksessa 22.4.2022 vuoden Pintaurakoitsijaksi. Karkkilan kaupunki onnittelee lämpimästi vuoden 2022 Pintaurakoitsija Asko Anttila Oy:tä!

 

 

 

Tehtaan Hotelli on Karkkilan vuoden 2021 Yrittäjä

 

Karkkilan Vuoden Yrittäjä 2021 on Karkkilan Tehtaan Hotellin yrittäjät Hassel & Ström Oy, Leena Hasselman ja Lasse Lindström. Yritys palkittiin ja kukitettiin Karkkilan Työväentalolla 16.10.2021 järjestetyssä Y-juhlassa. Vuoden Yrittäjä-palkinnon vastaanotti yrittäjä Leena Hasselman.

Tehtaan Hotelli on osa Karkkilan rautaista historiaa. Hotellin kartanomainen miljöö koostuu Högforsin ruukin patruunoiden eri aikakausina rakennuttamista taloista puistomaisine pihoineen ollen tärkeä osa kulttuurihistoriallisestikin merkittävää ruukkialuekokonaisuutta. Varsinaisen piristysruiskeen Tehtaan Hotellin elämä sai vuoden 2019 alussa, kun hotellin johtoon astui uusi yrittäjä, Leena Hasselman. Leena Hasselman on pitkän linjan ammattilainen ja ravintola-alan uranuurtaja, jolla on taustallaan vahvaa kansainvälistä kokemusta. 

Vuonna 1999 Leena ja miehensä Lasse avasivat Pariisiin sen toistaiseksi ainoan suomalaisravintolan nimeltään Au Soleil de Minuit, Keskiyön Auringossa, jossa kaikkeen tottuneet pariisilaiset pääsivät tutustumaan aitoihin suomalaisiin makuihin ja ruokaperinteeseen. Leena on edistänyt luomutuotantoa ja lähiruoan menekkiä perustamalla Helsinkiin Talonpojantorin. Lasse on vastannut Helsingin ykköshotellien ruokien ja ravintolakonseptien kehittämisestä. Singaporessa vietetyn kolmen vuoden aikana mukaan tarttui mieltymys sikäläiseen keittiöön, ja taito luoda elämyksiä ja tapahtumia mm. suomalaisen filmifestivaalin muodossa.
Nyt Leena on takaisin kotipaikkakunnallaan. Elämän aikana kertyneet taidot loksahtivat kohdalleen, kun hän ryhtyi emännöimään Tehtaan Hotellia täysipäiväisenä yrittäjänä. Kyseessä on todellinen perheyritys, jossa myös lapset ja isovanhemmat osallistuvat innolla toimintaan.

 

Kuvassa vasemmalta lukien: Leena Hasselman Hassel & Ström Oy, Mikko Ojanen Karkkilan Yrittäjät ry puheenjohtaja, Virpi Vuoristo Karkkilan Yrittäjät ry puheenjohtaja v. 2022, Tuija Telén kaupunginjohtaja, Anna Tallgren kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Markku Korhonen kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

 

 

 

 

Lasi Saarinen Oy on Karkkilan vuoden 2020 Yrittäjä

 

 

Karkkilan Vuoden Yrittäjä 2020 Lasi Saarinen Oy palkittiin ja kukitettiin vuoden 2021 Karkkilan Y-juhlassa Karkkilan Työväentalolla 16.10.2021. Palkitsemistilaisuudessa Lasi Saarinen Oy:tä edusti talouspäällikkö Marika Lith.

Lasi Saarinen aloitti toimintansa 1980-luvun alussa, jolloin lasittaja Jukka Saarinen perusti yrityksen nimellä Lasitusliike J. Saarinen Ky. Yritys palveli toimipaikassaan Karkkilassa niin kuluttaja-asiakkaita, kuin rakennusliikkeitä haastavine projekteineen. 2000-luvulla, toistakymmentä vuotta auringonsuoja alalla työskennellyt Jouni Siivonen osti yrityksen Jukka Saariselta. Yritys jatkoi kasvuaan nimellä Lasi Saarinen Oy. Ovi- ja ikkunaympäristössä tehtävät lasitus- ja auringonsuojatyöt tukivat toisiaan ja toiminta kehittyi hurjaa vauhtia. Lasi Saarinen Oy alkoi valmistaa lasitettavia alumiiniprofiileita, ikkunoita, ovia ja lasiseiniä runkoratkaisuineen. Toiminta on laajentunut vuosien saatossa palvelemaan rakennusliikkeitä kaikenlaisissa rakennuksiin liittyvissä lasitusratkaisuissa. Vuonna 2018 Lasi Saarinen Oy osti Alunikkarit Oy:n osakekannan ja Alunikkarit Oy:n toiminta siirtyi Karkkilaan. Lasi Saarinen Oy ja Alunikkarit Oy ovat nyt yhtä perhettä, jossa yhdistyvät ”sukujen” osaaminen ja tavoite tehdä laadukkaita, toimivia ja kestäviä lasi- ja alumiinirakenteita. Jouni Siivonen luotsaa yhtiöitä eteenpäin 30 vuoden yrittäjäkokemuksella ja katsoo luottavaisena tulevaisuuteen.

 

 

Kuvassa vasemmalta lukien: Marika Lith talouspäällikkö Lasi Saarinen Oy, Mikko Ojanen Karkkilan Yrittäjät ry puheenjohtaja, Virpi Vuoristo Karkkilan Yrittäjät ry puheenjohtaja v. 2022, Tuija Telén kaupunginjohtaja, Anna Tallgren kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Markku Korhonen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Tuomo Paaso luottopäällikkö Länsi-Uudenmaan Säästöpankki, Marja Peltonen rahoitusasiantuntija Länsi-Uudenmaan Säästöpankki.

 

 

 

Isännöinti M. Ryyppö Ky on Karkkilan vuoden 2019 Yrittäjä

Karkkilan Yrittäjät ry julkisti 5.10.2019 Konepajahallilla pidetyssä Karkkilan Yrittäjät ry:n 80-vuotis juhlassa Vuoden 2019 Karkkilan Yrittäjän. Karkkilan Yrittäjien perinteisen Vuoden Yrittäjäpalkinnon sai vuonna 1991 perustettu perheyritys Isännöinti M. Ryyppö Ky.

Yrittämistä kolmessa sukupolvessa
Isännöinti M.Ryyppö on 100 % perheyritys. Yrityksen perusti Matti Ryyppö, toimitusjohtajana toimii Matin poika Vesa Ryyppö. Yritystoiminnassa  aktiivisesti mukana ovat Vesa Ryypön puoliso Heli Ryyppö sekä pariskunnan aikuiset lapset Roosa ja Joni Ryyppö.

Isännöinti M.Ryyppö Ky:n toimialana on kiinteistöjen isännöintipalvelut. Palveluvalikoimaan kuuluvat mm. taloyhtiöiden isännöinti, toiminnantarkastukset, koulutustarjonta, konsultointi sekä kiinteistösijoittaminen. Yrityksellä on Karkkilassa ja lähialueella reilut 30 isännöintikohdetta.

Karkkilan kaupunki onnittelee Vuoden 2019 Yritystä menestyksekkäästä, pitkäjänteisestä ja suunnitelmallisesta yrittäjyydestä.

Kuvassa oikealta lukien: yrityksen perustaja Matti Ryyppö, Roosa Ryyppö, Joni Ryyppö, Heli Ryyppö, toimitusjohtaja Vesa Ryyppö, Karkkilan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Mikko Ojanen sekä sihteeri Marika Sanna.

------------------------------------------------------------------------

Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy on Karkkilan vuoden 2018 Yrittäjä

Karkkilan Yrittäjät ry julkisti 6.10.2018 Tehtaan Hotellilla pidetyssä perinteisessä Karkkilan Yrittäjät ry:n Y-juhlassa Vuoden 2018 Karkkilan Yrityksen. Vuoden Yritykseksi yhdistys valitsi Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy:n. Tilaisuudessa olivat palkintoa vastaanottamassa yrityksen perustaja ja omistaja Jari Aho yhdessä puolisonsa Marja Tykkyläisen kanssa. Juhlatilaisuudessa paikalla oli myös yrityksen toimitusjohtaja Tom Nordgren.

Karkkilan Yrittäjät ry:n perustelut valinnasta:
Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy on kokenut täyden palvelun keskiraskas konepaja, joka toimii ajoneuvo- ja koneenrakennusteollisuuden järjestelmätoimittajana ja osahankkijana. Yrityksen liikeidea on teräksestä tuotteeksi - kokonaisuuksien valmistaminen.
Yhden miehen yritys on kasvanut 50:n henkilöä työllistäväksi yritykseksi Karkkilassa, mikä on suuri ja kunnioitettava saavutus. Parhaillaan yrityksellä on käynnissä mittava uuden tuotantolaitoksen rakentaminen, tämä luo yrityksen ja koko alueemme kasvulle hyvät puitteet. Yrittäjällä pitää olla rohkeutta ja visioita, näin mittavan investoinnin ollessa kyseessä. Ja rohkeutta Jari Aholta ei yrittäjyyden aikana ole puuttunut.

Kuvassa Jari Aho ja Marja Tykkyläinen


Jari Aho perusti perheyrityksen vuonna 1984. Perustamisvaiheessa yritys työllisti yhden henkilön, josta henkilöstömäärä on kasvanut nykyiseen 50 henkilöön. Yritys on kasvattanut määrätietoisesti vuosien saatossa liikevaihtoa, kapasiteettia, henkilöstöä ja rakennuksia.

Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy on täyden palvelun keskiraskas konepaja, joka toimii ajoneuvo- ja koneenrakennusteollisuuden järjestelmätoimittajana ja osa-hankkijana. Monipuolisen osaamisen ansiosta yritys pystyy valmistamaan monentyyppisiä osia sekä useista komponenteista kokoonpantuja asennusvalmiita kokonaisuuksia. Palveluita ovat mm. koneistus, ohutlevytyöt, märkämaalaus, metallin laserleikkaus sekä mig- ja tig-hitsaus. Tuotantoon kuuluvat mm. maansiirtolavat. Myös 3D-suunnitteluapua on tarjolla.

Rekrytointi
Yritys on avarakatseisesti lähtenyt itse etsimään yritykseensä uutta osaavaa työvoimaa, silloin kun sopivaa työvoimaa ei ole muutoin yritykselle löytynyt. Yritys on hyödyntänyt mm. alueemme aikuiskoulutusoppilaitosten tarjoamia rekrytointikoulutuksia.

Hallilaajennus
Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy rakentaa parhaillaan Karkkilan Metallimiehenkadun varrelle 3.500 neliön uutta teollisuushallirakennusta, jonne yrityksen koko tuotanto tullaan hallin valmistuttua siirtämään. Uusi halli on tarkoitus ottaa käyttöön ensi vuoden aikana.

Karkkilan kaupunki onnittelee lämpimästi Vuoden 2018 Karkkilan Yrittäjää
sekä toivottaa Onnea ja menestystä myös tulevaisuudessa!

......................

 

 

Karkkilan Sisäverhous Oy on vuoden 2017 Karkkilan Yrittäjä

Karkkilan Yrittäjät ry:n vuotuisessa Y-juhlassa lauantaina 28.10. julkistettiin ja kukitettiin vuoden 2017 Karkkilan yritys. Yrityspalkinnon sai vuonna 2006 perustettu Karkkilan Sisäverhous Oy.

Karkkilan Sisäverhous Oy:n toiminta on erikoistunut alakattojen ja seinäverhousten rakentamiseen ja valmistukseen. Henkilöstöä yrityksellä on 14. Yrityksen asiakkaat sijaitsevat pääosin pk-seudulla. Erikoistumalla vaativiinkin alakattoasennuksiin ja sisäverhouksiin sekä panostamalla laatuun ja osaavaan henkilöstöön on yritys  pärjännyt  rakennusalalla erinomaisesti alan kovasta kilpailusta huolimatta.

Karkkilan kaupungin onnittelut vuoden yrittäjille toivat  kaupunginjohtaja Marko Järvenpää ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Maritta Salo.

Lämpimät Onnittelut vuoden Yritykselle!


Kuvassa vasemmalta kaupunginhallituksen puheenjohtaja Maritta Salo, yrittäjät Tomi Salmisto, Pia Virta ja Pipsa Virta, oikealla kaupunginjohtaja Marko Järvenpää. Kuva Studio KuvaLeipomo.

.......................................................................

Frank Ky on vuoden 2016 Karkkilan Yrittäjä

Karkkilan Yrittäjät ry:n vuotuisessa Y-juhlassa lauantaina 22.10. julkistettiin ja kukitettiin vuoden 2016 Karkkilan yritys. Yrityspalkinnon sai pitkänlinjan karkkilalainen yrittäjäpariskunta Frank Ky:n Sirkka ja Risto Frank.

Frank Ky on v. 1980 perustettu Karkkilan keskustassa Valtatien varrella toimiva miesten asusteisiin erikoistunut vaatteiden vähittäiskauppa.

Karkkilan Yrittäjät ry:n perustelut vuoden 2016 yrittäjän valintaan olivat:
Frank Ky on ollut vuosikymmenien ajan näkyvästi Karkkilan katukuvassa. Liike on näkyvimpiä maamerkkejä kaupungin kivijalkamyymälöiden joukossa. Vaatetalo Frank on ollut aina ajan hermolla, se on edustava ja aktiivinen. Paitsi hyvistä valikoimistaan, Frank Ky tunnetaan laadukkaasta, asiantuntevasta ja henkilökohtaisesta palvelusta.

Karkkilan kaupungin onnittelun ja palkinnot vuoden yrittäjäpariskunnalle antoivat yrittäjäjuhlassa kaupunginjohtaja Marko Järvenpää, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Tallgrén ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Sintonen.

Lämpimät Onnittelut vuoden Yritykselle!

Kuvassa vasemmalla Sirkka Frank ja oikealla Risto Frank, keskellä Karkkilan Yrittäjät ry:n hallituksen jäsen Pia Söderlund ja yrittäjien puheenjohtaja Irene Mansner.

 

 

Tekopa Oy vuoden 2015 Karkkilan yritys

Teknologiateollisuuden metalli- ja konepajan alihankintaa tekevä perheyritys Tekopa Oy on nimetty vuoden 2015 yritykseksi Karkkilassa lauantaina 24.10. pidetyssä Karkkilan Yrittäjät ry:n perinteisessä Yrittäjäjuhlassa Karkkilan Työväentalolla.

Valinta tehtiin Karkkilan Yrittäjät ry:n hallituksessa sinne saapuneiden ehdotusten perusteella.
Valintaperusteiksi yrittäjäyhdistys mainitsi seuraavaa.
Tekopa Oy:n liikeideana on tuottaa monipuolisia, laadukkaita ja nopeita alihankintapalveluja.
Tekopa korostaa olevansa karkkilalainen yritys ja tuo kaupungillemme positiivista julkisuutta.
Tekopa on vakavarainen yritys, joka työllistää useita karkkilalaisia.
Alihankintapalveluiden lisäksi yritys on kehittänyt myös omia tuotteita, kuten matkaluistinten teriä ja enduropyörien jalkatappeja.
Tekopa on laajentanut toimintaansa Karkkilan teollisuusalueelta Högfors-Ruukin hallinnoimiin Ylä-Emalin tiloihin Karkkilan keskustassa. Yritys on toiminut Karkkilassa 21 vuotta ja osallistuu aktiivisesti ja monipuolisesti tapahtumien järjestämiseen.
Tekopa tulee myös paikallisia urheilulupauksia.


 

Tekopa Oy:n edustajina palkintoa olivat vastaanottamassa (kuvassa oikealta) yrittäjät Ossi Virtanen ja Harry Suntioinen, yrityksen henkilöstön edustaja Marianne Vepsäläinen ja yrityksen edustaja Eija Virtanen.

Tekopa Oy työllistää 11 henkilöä lokakuussa 2015.  Yritys valmistaa metalliteollisuuden osia ja laitteita. Sen toimintaan kuuluu myös koneiden ja laitteiden kokoonpano sekä tuotekehitys ja -suunnittelu. 
Yritys tekee aktiivista yhteistyötä  muiden karkkilalaisten yritysten kanssa. Esimerkkinä tästä ovat vuosittain syyskuussa järjestettävät Alihankintamessut Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Näille messuille yritys on osallistunut vuodesta 1996 lähtien ja on ollut mukana Karkkilan yhteistosastolla yhdessä Karkkilan kaupungin kanssa vuodesta 1998.

Karkkilan kaupungin tervehdyksen ja onnittelut juhlaan toivat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Tallgren ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Sintonen.

Lisätiedot www.tekopa.fi 
(Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

 

 

 

Tallamäki Ky on vuoden 2014 Karkkilan Yritys

 

Karkkilan vuoden 2014 yritys on vähittäiskaupan alalla naisten vaatteiden myyntiin erikoistunut karkkilalainen perheyritys Tallamäki Ky. Yritys palkittiin vuoden yritykseksi lauantaina 25.10.2014 Pohjanpirtillä pidetyssä Karkkilan Yrittäjät ry:n vuosijuhlassa. Vuoden yrittäjän valinnan teki Karkkilan Yrittäjät ry:n hallitus. Päätöksen perusteluina olivat yrityksen pitkä yli 60 vuotta jatkunut liikkeenharjoittaminen tavaratalojen ja nyttemmin nettikaupan puristuksissa, yrittäjien asiantuntemus ja palvelualttius sekä Leena Tallamäki-Saraston aktiivinen järjestötoiminta ja monipuolinen verkostoituminen. Helvi Tallamäen yritysura on alkanut Karkkilassa 1946 hatun tekijänä eli modistina, yritystoiminta laajentui 50-luvulla naisten asusteisiin. Nykyisessä Tallamäen kiinteistössä Takkointien varrella on yritystoiminta käynnistynyt toiminimellä 1953, Kommandiittiyhtiö Tallamäki perustettiin 1964. Helvi Tallamäki johti yritystoimintaa 70-luvun lopulle, jonka jälkeen liikkeen toiminnasta on vastannut tytär Leena Tallamäki-Sarasto. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat mm. naisten korkealuokkaiset asusteet, alusasut, iltapuvut, kosmetiikka, parfyymit sekä valikoima juhlakenkiä ja saapikkaita. Perinteisen karkkilalaisen kivijalkayrityksen löydät osoitteesta Takkointie 7 B.
 

Kuvassa yrityksen perustaja Helvi Tallamäki ja tytär yrityksen johtaja Leena Tallamäki-Sarasto.

 

 

Vuoden 2013 uusmaalaiset yritykset ovat Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Karkkilasta ja Foreca Espoosta

Tulevaisuuteen suuntautuva Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy Karkkilasta ja teknologia-alan edelläkävijä Foreca Oy Espoosta on valittu vuoden 2013 uusmaalaisiksi yrityksiksi. Valinnat julkistettiin Uusmaalaisessa Yrittäjäjuhlassa Askolassa lauantaina 16. marraskuuta. Palkinnot luovutti maakuntajohtaja Ossi Savolainen.
 
- Uusimaa on Suomen vahvin yrittäjyysalue ja elinvoimainen yritystoiminta on yksi maakunnan menestyksen avaintekijöitä, totesi valintaraadin puheenjohtaja Tommi Valtonen, joka toimii Pääkaupunkiseudun Yrittäjien puheenjohtajana.
 
Vuoden tuotannollinen yritys Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy on valintaraadin mukaan pystynyt hienosti uudistumaan perinteisellä toimialalla. Yrityksellä on ollut rohkeutta investoida ja sillä on hyvät kasvunäkymät. Vuonna 1984 perustettu yritys suuntautuu vahvasti tulevaisuuteen ja työllistää merkittävästi alueellaan.

Hitsaus- ja Rakennustyö Aho on täyden palvelun konepaja, joka toimii ajoneuvo- ja koneenrakennusteollisuuden järjestelmätoimittajana ja osahankkijana.

Yritysvalinnoilla on jo 20 vuoden perinteet

Uudenmaan liitto yhteistyökumppaneineen kannustaa yrittäjyyteen palkitsemalla vuosittain menestyneet yritykset. Palkintoja myönnetään kaksi, toinen kaupan tai palvelualan yritykselle ja toinen tuotannolliselle yritykselle. Tunnustukset on jaettu vuodesta 1993 lähtien.

Päätökset palkittavista tekee asiantuntijaraati, jossa on edustajat Uudenmaan liitosta, Uudenmaan ELY-keskuksesta, Pääkaupunkiseudun Yrittäjistä, Uudenmaan Yrittäjistä, Helsingin Yrittäjistä sekä Helsingin seudun kauppakamarista.

Raati painottaa valinnassaan yrityksen liikeidean omaperäisyyttä, hallittua ja kannattavaa kasvua sekä yrityksen vaikutusta seudun työllisyyteen ja tuote- ja palvelutarjontaan. Ansioiksi lasketaan myös aktiivinen toiminta yrittäjyyden ja yrittäjien yhteistyön edistämisessä.

 

Kuvassa keskellä yrittäjä Jari Aho Hitsaus- ja Rakennustyö Aho Oy, kuva Keke Asposalo. Tiedote: Uudenmaan Yrittäjät ry

 

Karkkilan Painopalvelu Oy on vuoden 2013 karkkilalainen yritys

Karkkilan vuoden 2013 yritykseksi on Karkkilan Yrittäjät ry palkinnut 26.10.2013 Pohjanpirtillä pidetyssä yrittäjäjuhlassa perheyritys Karkkilan Painopalvelu Oy:n.

Painoalalla toimiva Karkkilan Painopalvelu Oy on perustettu vuonna 1990, perustajana toimitusjohtaja Markku Sallinen, joka jatkaa edelleen yrityksensä vetämistä yhdessä poikiensa Pasi ja Juho Sallisen kanssa.

Yrityksellä on tällä hetkellä seitsemän työntekijää omistajat mukaan lukien. Yritys toimii Pitkälän teollisuusalueella Yrittäjäntie 53:ssa. Karkkilan Painopalvelu Oy:n toimintaan kuuluvat painotuotteiden valmistus ja graafinen suunnittelu. Tuotteita ovat mm. esitteet, vuosikertomukset, kalenterit, käyntikortit, kirjat, kirjekuoret, kirjelomakkeet, jäljentävät lomakkeet, postikortit, kuvakirjat, kutsukortit, tarrat ja esitelehdet. Painopalvelulla on käytössä perinteinen Offset painaminen yhdistettynä digitaaliseen painamiseen. Liikkeen aukioloaikojen ulkopuolella asioimaan pääsee Painopalvelun verkkokaupassa.

Karkkilan Painopalvelu Oy:n toiminta on saanut runsaasti kiitosta asiakaslähtöisyydestä. Yrityksen päätavoitteena on tyytyväinen asiakas, ja tämä on tuottanut tulosta. Yrittäjältä kiitosta saavat myös Painopalvelun oma henkilöstö, joka omalta osaltaan on pitänyt asiakaskunnan tyytyväisenä ja asiakasuhteet pitkäikäisinä.

Kuva: Henna Mitrunen Studio KuvaLeipomo

-------------------------

Tomi Toivoselle Uudenmaan Vuoden Nuori yrittäjä -palkinto

Karkkilalainen 25-vuotias Tomi Toivonen palkittiin 16.4.2013 Uudenmaan Yrittäjät ry:n Vuoden Nuori yrittäjä -palkinnolla. Tomi Toivosella on Karkkilassa kaksi ravintolaa, lisäksi hän järjestää mm. erilaisia tapahtumia ja anniskelua monenlaisiin tilaisuuksiin.

Tomi Toivonen on yllättynyt saamastaan kunnianosoituksesta, vaikkei koe itseään mullistavana yrittäjänä Uudenmaan mittakaavassa. Toivosen mukaan on hieno juttu, että Karkkilaan saatiin tällainen palkinto. Samaan hengenvetoon hän toivottaa kaikki tervetulleeksi Harju 2013 – tapahtumaan 5. – 6.7.2013.Tomi Toivonen perusti Ravintola Valurin vuonna 2010 ja osti Pub Pikkupässin 2011. Hänen yrityksensä työllistävät kymmenkunta työntekijää.
 

 

 

 

 

Kuljetus Lilja Oy Karkkilan Vuoden 2012 Yrittäjä 

Kuljetus Lilja Oy palkittiin Karkkilan Vuoden Yrittäjä 2012 – palkinnolla lauantaina 10.11.12 Auto-Kehässä pidetyn Uudenmaan Yrittäjäjuhlan alkajaisiksi. Kuljetus Lilja Oy:n toimitusjohtaja Jari Liljan palkitsivat Karkkilan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Tapani Sankala, Karkkilan kaupunginjohtaja Juha Majalahti, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Salla Salo sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Timo Palenius. Kuljetus Lilja Oy:n valinnan perusteluina olivat asiakasyritysten tarpeiden huomiointi, kasvuhakuisuus, rivakka ja palveleva henkilökunta sekä useiden merkittävien karkkilalaisten teknologia-alan yritysten palveleminen. Kuljetus Lilja Oy on tuntenut asiakkaansa jo useiden vuosien ajalta ja palvelu on ollut vastuullista. Valinnan perusteluina oli myös, että Kuljetus Lilja Oy tuottaa palvelut moitteettomasti ja kustannustehokkaasti, logistiikka toimii. Palkittavan yrityksen työ on arvokasta, jopa elintärkeää niin yrityksille kuin Karkkilan kaupungillekin.

Kuljetus Lilja on perheyritys. Yritys perustettiin vuonna 1963 Jari Liljan isän Vilho Liljan toimesta. Yritys toimi aluksi maansiirtoalalla, mutta siirtyi tavaraliikenteeseen vuonna 1976. Kuljetus Lilja Oy:n pitkäikäisimmät asiakassuhteet ovat säilyneet tavaraliikenteen aloitusvuodesta lähtien. Jari Lilja on toiminut kuljetusyrittäjänä vuodesta 1991. Yritys siirtyi Jari Liljan hallintaan seitsemän vuotta sitten.

Yrittäjäillassa jaettiin myös muita Karkkilan Yrittäjät ry:n tunnustuspalkintoja
Karkkilan Yrittäjät jakoi tunnustusta myös muille paikallisille pitkän linjan yrittäjille ja järjestöaktiiveille. Kauppias Harri Ahola ja taksiyrittäjä Erkki Toivonen saivat Kultaisen Yrittäjäristin yli 20 vuoden yrittäjätoiminnasta. Pronssinen ansiomerkki myönnettiin Harri Aholalle yhdeksän vuoden ansiokkaasta hallitustyöskentelystä ja Pasi Anttilalle seitsemän vuoden ansiokkaasta hallitustyöskentelystä Karkkilan Yrittäjät ry:n hallituksessa.

 

 

 

Mansner Oy Hienomekaniikka vuoden 2011 uusmaalainen yritys

Vuoden uusmaalaiseksi tuotannolliseksi yritykseksi on nimetty Mansner Oy Hienomekaniikka Karkkilasta. Valinta julkistettiin 12.11.2011 Uusmaalaisessa Yrittäjäjuhlassa Kirkkonummella. Palkinnot voittajille luovutti maakuntahallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Outi Mäkelä ja maakuntajohtaja Ossi Savolainen.

Uudenmaan liitto yhteistyökumppaneineen palkitsi vuoden yrittäjät jo yhdeksännentoista kerran. Tunnustuksia myönnetään vuosittain kaksi, tuotannolliselle sekä kaupan tai palvelualan yritykselle. Innojok Oy Helsingistä valittiin vuoden 2011 uusmaalaiseksi kaupan tai palvelualan yritykseksi. Lisäksi kunniamaininnan sai Novita Oy Helsingistä. Arviointiperusteita palkinnolle ovat yrityksen toiminta-ajatuksen ja liikeidean omaperäisyys, hallittu kasvu sekä yrityksen panos seudun tuote- ja palvelutarjontaan. Ansioiksi lasketaan myös innostunut toiminta yrittäjyyden ja yrittäjien yhteistoiminnan puolesta.

Vuoden tuotannollisena yrityksenä palkittu Mansner Oy on erikoistunut hienomekaanisten koneistusosien valmistamiseen, keskiraskaaseen koneistustyöhön ja kokoonpanoon. Yrityksen osaaminen perustuu yli kahdenkymmenen vuoden kokemukseen, kehittävään otteeseen asiakaspalvelussa ja omien prosessien jalostamisessa. Yritys on merkittävä työnantaja Karkkilassa. Perusteluina raati kiinnitti huomiota hyvään esimerkkiin erikoistumisesta nykyaikaiseen huippuosaamiseen, investointeihin ja laajentamiseen taantuman aikana sekä erinomaiseen kannattavuuteen ja vakavaraisuuteen.

Valintaraadissa olivat mukana puheenjohtajana toiminut johtaja Ari Tulensalo Helsingin seudun kauppakamarista, Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Pentti Rantala, Pääkaupunkiseudun Yrittäjien puheenjohtaja Tommi Valtonen, Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtaja Kari Järvenpää, kehittämispäällikkö Taavetti Mutanen Uudenmaan ELY-keskuksesta ja elinkeinopäällikkö Ilmi Tikkanen Uudenmaan liitosta.

 

 Luottamus on ansaittava, sanoo toimitusjohtaja Sami Mansner

Asema suurien suomalaisten teknologiayritysten järjestelmätoimittajana on syntynyt kovalla työllä ja hallitulla kasvulla, toimitusjohtaja Sami Mansner kertoo yrityksen onnistumisen taustasta. Mansnerilla erikoismetallien, kuten titaanin ja hastelloyn, koneistus on yksi esimerkki pitkälle viedystä osaamisesta. Laatusertifiointi on niin, sopimusvalmistajana kuin järjestelmätoimittajana toimivalle yritykselle itsestäänselvyys.

Hyvää henkilökuntaa etsitään ja siitä pidetään kiinni

Mansner Oy Hienomekaniikan tiloissa tekee päivittäin töitä 82 ihmistä. Laadukkaiden tuotteiden ja luotettavan toiminnan takana ovat osaavat metallialan ammattilaiset, joita myös jatkuvasti etsitään ja koulutetaan. Panostamme työviihtyvyyteen ja työntekijöidemme hyvinvointiin sekä tarjoamme haasteita koneistajille ja kokoonpanotyöntekijöille. Edellytämme motivaatiota sekä kyvykkyyttä ja halua oppia uusia asioita, Mansner kertoo.

Vuosi 2011 kasvun aikaa

Vuonna 1973 perustetun perheyrityksen toimitusjohtajuus on tänä vuonna siirtynyt toiselle sukupolvelle, Sami Mansnerille. Toimitusjohtajuuden ei pidä koskaan ole itsestäänselvyys edes perheyrityksessä. Yrityksemme on mielenkiintoisella alalla ja mielenkiintoisessa vaiheessa. Olen erittäin tyytyväinen nimityksestäni ja mahdollisuudesta päästä kehittämään Mansner Oy Hienomekaniikkaa, Sami Mansner jatkaa.

Kevään ja kesän aikana Mansner Oy Hienomekaniikka on tehnyt useita investointipäätöksiä ja palkannut lisää henkilökuntaa koneistukseen ja kokoonpanoon. Yhteensä tänä vuonna tehdyt kone- ja laiteinvestoinnit ovat 2 miljoonaa euroa. Kone- ja laiteinvestointien lisäksi olemme alkaneet rakentamaan lisää tuotantotilaa noin 1000 m2 verran.

Liikevaihdossa tehdään tänä vuonna ennätys. Kasvua edellisvuoteen nähden tulee olemaan noin 35 %. Päämääränä on valmistaa hienomekaniikkaa myös seuraavat 38 vuotta.

 

Vuoden luomuyritys on Kiven säästöpossu

Luomuliitto palkitsi Vuoden Luomuyrityksenä karkkilalaisen Kiven Säästöpossun. Palkinto luovutettiin Tuotanto kasvuun – Luomupäivillä Mikkelissä 9.11.2011. Kiven Säästöpossu sijaitsee Karkkilassa Uusitilantiellä.


Palkitut karkkilalaisyritykset Kiven Säästöpossu ja Mansner Oy kukitettiin kaupunginvaltuuston kokouksessa 14.11.2011. Kuvassa vasemmalta Seppo Kivi, Timo Koli, Reetta Kivi sekä Irene ja Sami Mansner.

Kiven Säästöpossulla on sekä sianlihan tuotantotilat että oma tilateurastamo. Kesällä possut ovat ulkotarhassa. Kiven Säästöpossu on erikoistunut luomusianlihan suoramyyntiin kotitalouksille. Myytävä liha on tuoretta, koska siat teurastetaan tilausten perusteella.

Tilateurastamon toiminta alkoi vuonna 1991 Tarja-Leena ja Seppo Kiven laajentaessa toimintaa maatilalleen lihasikojen kasvatuksen ohella. Maatilan peltoja oli luomuviljelty vuodesta 1989 alkaen ja 1999 myös tilan sikatalous siirtyi luomutuotantoon. Vuonna 2005 tila siirtyi Reetta Kivelle ja Timo Kolille. Tilalla on viime vuosina kehitetty toimintaa ja mm. rakennettu uutta: kuivalantala, uusi luomulihasikala, teurastamon pakkasvarasto sekä hakelämpökeskus.

Tulevaisuudessa Kiven Säästöpossussa aiotaan panostaa toiminnan laadun kehittämiseen. Asiakaspalvelua halutaan kehittää ja panostaa lihan tasaiseen menekkiin ympäri vuoden. Lisätiedot: www.luomupossu.fi (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)

 

Sabora Pharma Oy Karkkilan Vuoden Yrittäjä 2011

 Sabora Pharma Oy palkittiin Karkkilan Vuoden Yrittäjä 2011 – palkinnolla Yrittäjäillassa Pohjanpirtillä 28.10. Tilaisuudessa Vuoden Yrittäjän palkitsivat Karkkilan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Tapani Sankala ja Karkkilan kaupunginjohtaja Juha Majalahti ja kehittämispäällikkö Satu Sarin. 

Sabora Pharma Oy on lääkealan markkinointiyhtiö, joka on kasvanut voimakkaasti. Yrityksen markkinoimia tuotteita myyvät apteekit, kaupat ja terveysalan yritykset. Viime vuosina yrityksen tuotevalikoima on laajentunut käsikauppatuotteisiin, erilaisia ravintolisiin ja terveydenhuollon laitteisiin. Tuotteita yhdistävänä tekijänä on niiden lääkkeenomainen käyttötarkoitus. Yrityksellä on edustajaverkosto, joka kattaa koko Suomen. Markkinoitavat tuotteet on pääosin valmistettu eurooppalaisissa lääketehtaissa. Sabora Pharma Oy:llä on myös muutamia omia tuotemerkkejä, jotka tilataan sopimusvalmistajilta. Uusia vientikohteita ovat Ruotsi ja Tanska. Neuvotteluvaiheessa ovat Norja, Saksa ja Hollanti.

Sabora Pharma Oy on tällä hetkellä noin 30 suurimman lääkealan yrityksen joukossa Suomessa. Liikevaihto on tänä vuonna kasvanut 25 prosenttia ja nousee noin seitsemään miljoonaan euroon.

Sabora Pharma Oy:llä on tällä hetkellä 23 työntekijää. Heistä kuusi kuuluu omistajaperheeseen. Yrityksen perusti Ahti Jokinen vuonna 1997. Jokisen poika Timo Jokinen on johtanut yritystä kaksi ja puoli vuotta. Ahti Jokinen siirtyi tuolloin virallisesti eläkkeelle ja luovutti vetovastuun pojalleen, vaikkakin on edelleen toiminnassa aktiivisesti mukana. Sabora Pharma Oy on kokonaan Jokisen perheen omistuksessa. Timo Jokisen ja hänen vaimonsa Niina Jokisen ohella yrityksessä ovat työssä hänen molemmat sisarensa Merja Hänninen ja Anne Valli sekä heidän äitinsä Pirkko Jokinen.
 

 

 

 

 

T:mi Grönholmille Karkkilan vuoden 2010 yrittäjäpalkinto

Vuoden yrittäjäpalkinto on myönnetty T:mi Grönholmille.
Pitkän historian omaava vaatetusliike Grönholm oli kolmaskymmenes palkinnon saaja. Palkinto myönnetään vuoro vuosittain teollisuuden ja palvelualojen kesken. Palkitsemistilaisuus on perinteisesti ajoitettu Y-viikolle tai sen läheisyyteen. Palkinnon saajan valitsee Karkkilan Yrittäjät ry:n hallitus. Tänä vuonna oli palvelualalla toimivan yrityksen vuoro.
- Mukavaahan se on, että kolmenkymmenen vuoden jälkeen huomattiin, että olemassa ollaan, tiivisti ajatukset huomionosoituksesta, pitkänlinjan liikkeenharjoittaja Hellevi Grönholm-Rytkönen.

Hyvän palvelun Grönholm

Vuoden 2010 Karkkilalaiseksi yritykseksi valittu T:mi Grönholm on ollut toiminnassa peräti yhdeksänkymmentäkuusi vuotta. Se on jo sinällään saavutus vauhdilla eteenpäin menevässä yritysmaailmassa. Meillä Karkkilassa Grönholmin näyteikkunat ovat piristäneet katukuvaa jo vuodesta 1940, seitsemänkymmenen vuoden ajan. Ahkeran työnteon ja hyvän asiakaspalvelun lisäksi, menestyksen avain on ollut tuotevalikoiman ja palvelun mukauttaminen vastaamaan kunkin aikakauden vaatimuksia.

Vuoden karkkilalaisen yrityksen valintavuorossa oli tänä vuonna palvelualalla toimiva yritys. Muita valintaan vaikuttavia kriteereitä olivat muun muassa alalla pitkään toimiminen ja ulkopuolisen työvoiman työllistäminen. Grönholmin hyvin hoidetut ja somistetut näyteikkunat ovat aina piristäneet katunäkymää ja tuoneet iloa kaikille kaupunkilaisille. Näillä perusteilla Karkkilan Yrittäjäyhdistyksen puolesta onnittelut lausui yhdistyksen puheenjohtaja Pia Söderlund.
- Eveliina Rytkönen Tm:i Grönholmilta peräänkuulutti myös yrittäjien yhteistyön tärkeyttä kiitospuheessaan.

 

 

Karkkilalaiseksi vuoden 2009 yrittäjäksi on valittu Kahipa Oy

Vuoden Karkkilalainen Yrittäjä julkistettiin ja palkittiin Karkkilan Yrittäjäjuhlassa 23.10.2009. Joka vuonna myönnettävä palkinto luovutetaan vuoro vuosittain teollisuusalan yrityksen ja palvelualan yrittyksen kesken. Palkitsemistilaisuus on perinteisesti ajoitettu Y-viikolle tai sen läheisyyteen. Palkinnon saajan valitsee Karkkilan Yrittäjät ry:n hallitus.

Tänä vuonna oli palkitsemisvuorossa teollisuuden edustaja, Kahipa Oy. Kahipa Oy:n Veikko ja Marjatta Salminen perheineen olivat vastaanottamassa Vuoden karkkilalainen yrittäjä -palkintoa perjantaina 23.10 klo 18 pidetyssä yrittäjäjuhlassa.

Kahipan palveluihin kuuluvat kokonaisvaltaiset kannakointipaketit asiakkaan erikoistarpeet huomioiden. Vaativimmat kannakkeet yritys valmistaa itse. Veikko Salminen kertoi olevansa valinnasta yllättynyt, mutta iloinen. Hän esittikin suuret kiitokset perheensä puolesta.

Karkkilan kaupungin onnittelut olivat tulleet tuomaan kaupunginjohtaja Juha Majalahti sekä kehittämispäällikkö Elina Pekkarinen.

 

 

 

Vuoden 2008 karkkilalainen yrittäjä Ek-Palvelut Karkkila Oy

 

Karkkilalainen vuoden 2008 yrittäjä on monipuolinen siivousalan yritys EK-Palvelut Karkkila Oy. Vuoden Yrittäjä julkistettiin ja palkittiin Liike- ja virkanaisten järjestämissä juhlavissa puitteissa, Kaamoskarkeloiden yhteydessä Pohjanpirtillä 25.10. Julkistamisen suorittivat Karkkilan Yrittäjät ry:n puolesta yhdistyksen pj. Jouni Siivonen sekä sihteeri Tapani Sankala. Karkkilan kaupungin tervehdyksen toi kaupunginjohtaja Minna Karhunen. Palkintoa oli Ek-Palvelut Karkkila Oy:n puolesta vastaanottamassa toimitusjohtaja Kai Paasikallio.

 

Vuoden 2005 uusmaalainen yritys oli karkkilalainen Hankintatukku Oy

 

sivua päivitetty 17.12.2021/kk

 

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi