Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Latu- ja luistinratatiedotteet/Ladut ajettu 21.3.

21.3.2021

Latutiedote sunnuntaina 21.3.

Lauantain ja sunnuntain välisen yön (20. - 21.3.) aikana on ajettu Toivikkeen kaikki ladut paitsi terveysasemalta Pajuojan suuntaan. Myös Vattolan, Jokiväärän ja Sudetin peltojen ladut on ajettu.

Lunta on paikoitellen aika vähän, jonkun verran on hiekkaa ja kiviä laduilla. Ahmoon parkista lähtevässä mäessä on lunta vähän ja matala latu-ura. Varovaisuutta erityisesti siinä laskussa, toivoo latujen hoitajamme!

Luistavaa ja aurinkoista sunnuntaita! 


Latutilanne torstaina 18.3.


Keskiviikon ja torstain välisenä yönä (17. - 18.3.) on ajettu ladut sekä Ahmoonmäen että Pajuojantien parkkipaikoilta Toivikkeen majalle. Latupohjat ovat aika jäiset ja kovat ja latu-urat ovat paikoitellen aika matalia. Ladut ovat kuitenkin vielä pääosin kohtuullisen hyvässä hiihtokunnossa. 

Myös Jokiväärän ja Vattolan pellot ajettu. Lunta on paikoin tosi vähän!


Latutilanne tiistaina 16.3.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä 15. - 16.3. on ajettu Toivikkeen latureitit Ahmoon ja Pajuojan parkkipaikoilta Toivikkeen majalle (Huom. ei terveysaseman läheltä Huhdintien alikulusta Pajuojan suuntaan).

Myös Sudetin, Jokiväärän ja Vattolan peltojen ladut on ajettu.

Lumen vähäisyydestä johtuen hiihtoladut eivät ole enää parhaat mahdolliset. Toivikkeen reiteillä on paikoitellen hiekkaa ja kiviäkin näkyvissä! Myös peltoladuilla lunta on paikoin niukasti.

Toivomme hiihtäjiltä varovaisuutta laduilla!


Latutilanne lauantaina 13.3. klo 8.00


Viime yön aikana on ajettu Toivikkeen latureitit (paitsi terveysaseman läheltä Huhdintien alikulusta Pajuojan suuntaan). Myös Sudetin, Tuorilan työväentalon, Jokiväärän ja Vattolan peltojen ladut ovat hiihtokunnossa.

Latutiedote 8.3. klo 8.00

Maanantaina 8.3. on ajettu Toivikkeen reittien ladut Ahmoon ja Pajuojan parkkipaikoilta Toivikkeen majalle sekä Aittoissuon lenkki. Myös Jokiväärän ja Sudetin pellon ladut on ajettu tänään.

Ahmoon parkkipaikalta lähtevässä mäessä sekä muutamissa muissakin mäkisissä kohdissa on vähänlaisesti lunta ja niissä voi olla hiekkaa ja kiviä pinnassa. Olkaahan siis varovaisia erityisesti näissä kohdissa! 


Toivikkeen ja Jokiväärän latuja ajettu yöllä/tilannetieto 7.3.


Toivikkeelle ladut on ajettu sunnuntaina 7.3. aamuyöllä Ahmoon ja Pajuojan parkkipaikoilta Toivikkeen majalle sekä AIttoissuon lenkki. Myös Jokiväärän pellon latu on ajettu. Lunta on paikoitellen aika vähän, joten hiekkaa ja kiviä voi olla pinnalla näissä kohdissa. Toivomme hiihtäjiltä varovaisuutta laduilla! 


Asemanrannassa pääsee luistelemaan/tilannetieto 5.3. 

Asemanrannan avoluistelukenttä on luistelukunnossa lauantaiaamusta 6.3. lähtien. Asemanrannan jääkiekkokaukaloa jäädytetään vielä uudelleen ensi yönä, ja pyrkimyksenä on saada sekin käyttökuntoon viikonlopuksi. Lämmenneet kelit ovat sulattaneet luistelujäitä, eikä muita kaupungin luistelukenttiä enää kunnosteta.

Jos säät ovat suotuisat, Asemanrannan luistelukenttiä ylläpidetään vielä noin viikon ajan.  


Toivikkeen reitistön latutilanne 4.3.

Toivikkeella on ajettu latuja Pajuojan parkkipaikalta Toivikkeen majalle 4.3. aamuyöllä. Lunta on paikoitellen jo melko vähän, ja joissain kohdin laduilla on hiekkaa ja pieniä kiviäkin näkyvissä. Erityisesti isoissa alamäissä latu-ura on kulunut.Toivomme hiihtäjiltä varovaisuutta laduilla! 


Jos lunta sataa vielä lähipäivinä reilummin, Pajuojan lenkkiä pyritään pitämään kunnossa jatkossakin. 
 

Aurinkoisia kevättalven ulkoliikuntahetkiä!


Kuva Haukkamäen luistelukenttä, Harry Torvinen/2021


Kuva Ahmoonmäen laduista, Harry Torvinen/2021Toivikkeen ulkoilualueen latukartta


Googlemaps linkki: Ahmoonmäen pysäköintialue sijaitsee Läyliäistentien ja Honkapolun risteyksestä lähtevän metsätien varrella.Alkuvuoden 2021 latu- luistelutiedotteet löytyvät täältä:

Luistinratatilanne 24.2. klo 9.00

Kaikki luistinkentät sekä Asemanrannan ja Harjun kaukalo ovat käyttökunnossa. 


Latutilanne 24.2.2021 klo 8.30

Yön aikana ajettu ladut Pajuojan ja Ahmoon parkkipaikoilta Toivikkeen majalle. Myös Jokiväärän ja Vattolan peltojen laturingit on ajettu.


Asemanrannan ja Harjun kaukalot suljettu toistaiseksi 22.2.


Asemanrannan ja Harjun kaukaloiden jää ei ole ehtinyt jäätyä kunnolla viikonlopun vesisateiden jälkeen. Kaukalot poissa käytöstä toistaiseksi. 
Muut luistelukentät ovat käyttökunnossa.

Latutilanne 22.2.2021 klo 9.00

Latukoneella on ajettu kaikki Toivikkeen reitit (paitsi suon poikki). Myös Tuorilan, Sudetin ja Vattolan peltojen laturingit on ajettu.  (Toivikkeen latukartta löytyy alempaa tästä tiedotteesta.)


Pyhäjärven jäälle ajettu latu 15.2.

Pyhäjärven jäälle on ajettu moottorikelkalla perinteisen tyylin latu 15.2. Tälle noin 3 km:n pituiselle ladulle pääsee parhaiten Pyhäjärven uimarannalta (os. Pyhäjärvenraitti 1). Järven jäällä kulkevan latupohjan kohdalla jään paksuus on n. 22 – 27 cm. Jokisuistojen läheisyyteen emme suosittele menemään! 

Latutilanne 14.2. klo 6.00

Yön aikana on ajettu latukoneella kaikki Toivikkeen reitit (paitsi suon poikki). Myös Jokiväärän ja Vattolan peltojen laturingit on juuri ajettu.  (Toivikkeen latukartta löytyy alempaa tästä tiedotteesta.)


Latutilanne 8.2. klo 10.00

Yön ja aamun aikana on ajettu  ladut Toivikkeen reiteillä Ahmoonmäen parkkipaikalta ja Pajuojantieltä hiihtomajalle. Myös Jokiväärän ja Vattolan peltojen laturingit on juuri ajettu. 

Varoitus kivistä ja hiekansekaisesta lumesta Toivikkeen reiteillä

Muutamissa paikoissa Toivikkeen latureitillä on ladulla kiviä ja hiekansekaista lunta. Pahimmat paikat ovat: 

1. Toivikkeen majalta reilu 1 km puhdistamolle päin 
2. Terveysaseman mäessä alikulkuun tultaessa.


Lisätietoja Karkkilan laduista löytyy myös täältä: https://visitkarkkila.fi/liiku-harrasta/hiihtamaan-toivikkeen-hienoihin-maastoihin/

Luistinkentät 8.2.

Kaikki luistinradat on tällä viikolla jäädytetty ja saatu hyvään luistelukuntoon.  Luistelemaan pääsee Asemanrannan avoluistelukentällä ja kaukalossaNyhkälänharjun monitoimiareenalla, Haukkamäen ja Tuorilan koulujen sekä Tiilitehtaan kentillä. 


Luistinratatilanne 5.2. klo 13.00

Kaikki luistinradat on tällä viikolla jäädytetty ja saatu hyvään luistelukuntoon.  Luistelemaan pääsee Asemanrannan avoluistelukentällä ja kaukalossa, Nyhkälänharjun monitoimiareenalla, Haukkamäen ja Tuorilan koulujen sekä Tiilitehtaan kentillä. 

Kokoontumisrajoitukset koskevat myös luistelukenttiä, ja kenttäkohtainen luistelijoiden maksimimäärä kerrallaan on 10 henkilöä. Kyseessä ei ole suositus, vaan rajoitus, jota kaikkien tulee noudattaa. 

Mahdollisimman monen kaupunkilaisen luistelun mahdollistamiseksi on luistelijakohtainen kenttäaika rajattu korkeintaan 1,5 tuntiin. Mikäli kentälle ei ole muita tulijoita tai ruuhkaa, on toki luisteluaikaa mahdollista jatkaa pidempään.

Latutilanne 22.2.2021 klo 9.00

Latukoneella on ajettu kaikki Toivikkeen reitit (paitsi suon poikki). Myös Tuorilan, Sudetin ja Vattolan peltojen laturingit on ajettu.  (Toivikkeen latukartta löytyy alempaa tästä tiedotteesta.)

Latutilanne 4.2. klo 8.20

Yön ja aamun aikana on ajettu kaikki ladut Toivikkeen reiteillä (paitsi suon yli) sekä Sudetin, Tuorilan ja Vattolan peltojen laturingit. Myös kaikki moottorikelkalla tehdyt latureitit on avattu eli Haapala, Käpylän kenttä, Helsingintien pallokenttä ja Nahkio sekä Märsyn pelto Tuorilassa. Tuuli saattaa tuiskuttaa kevyttä pakkaslunta laduille!

Latutilanne 3.2. klo 8.15

Toivikkeen ladut Ahmoonmäen ja Pajuojantien parkkipaikoilta Toivikkeen majalle sekä Pyhäjärven ja Jokiväärän peltojen ladut on ajettu tänä aamuna.


Latutilanne 1.2. klo 8.30
Kaikki moottorikelkalla tehdyt latupohjat on avattu tänä aamuna, eli Haapala, Käpylän kenttä, Helsingintien pallokenttä ja Nahkio sekä Märsyn pelto Tuorilassa. 


Latutilanne 31.1. klo 9.55
Sunnuntaiyön ja aamun aikana on ajettu kaikki ladut Toivikkeen reiteillä (paitsi suon yli) sekä Sudetin, Tuorilan ja Vattolan peltojen laturingit. 


Latu- ja luistinratatiedote 28.1.2021
Latutiedote 22.1.2021
Luisteluratatiedote 19.1.2021
Latutiedote 18.1.2021
Latutiedote 14.1.2021
Latutiedote 13.1.2021


Tiedotetta päivitetty 21.3.2021 klo 7.50 ns

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi