Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Ajankohtaistiedotteet

19.2.2021

Tiedote 23.2.2021 - Karkkilassa ammutaan ilotulitteita perjantaina 26.2. klo 18 - 23

Karkkilan kaupungintalon ympäristössä (os. Valtatie 26) ammutaan ilotulitteita perjantaina 26.2.2021. Illan aikana ilotulitteita ammutaan klo 18:n ja 23:n välillä 4 – 5 kertaa. Kukin ammunta kestää noin minuutin. Toteutusalue suljetaan liikenteeltä.

Ilotulitteiden ammunnalle on poliisin lupa, ja ne liittyvät Karkkilassa kuvattavan Kupla-elokuvan kuvauksiin. Elokuvan tuottaa Rabbit Films Oy ja ohjaa Aleksi Salmenperä. 

Pahoittelemme ilotulitteiden ampumisesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa!

Mahdolliset tiedustelut voi osoittaa: Rabbit Films Oy, Antti Lammi, kuvauspaikkajärjestäjä, 050 525 4714, apj.lammi@gmail.com 

Suomen Pyrotekniikka Ay, Saku Andström, vastaava ampuja, 044 317 0429, saku.andstrom@suomenpyrotekniikka.fi

________________________________________________

Tiedote 19.2.2021 - joukkoaltistuminen Nyhkälän koulussa

Nyhkälän koulussa 5. luokalla on todettu altistuminen koronavirukselle, ja 34 oppilasta/opettajaa on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.

Koulu on tiedottanut asiasta altistuneita ja heidän huoltajiaan. Lisäksi Karviainen on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin/huoltajiin. Kaikki altistuneet on ohjattu testiin tartuntatilanteen kartoittamiseksi.

Toivotamme kaikille jaksamista ikävässä tilanteessa!

________________________________________________


Tiedote 19.2.2021 – Karkkilan koronarajoitukset jatkuvat maaliskuussa


Karkkilan koronatilanne on edelleen huono. Karkkilassa on todettu viimeisen kahden viikon aikana 10 uutta tartuntaa. Karkkilan ilmaantuvuusluku on nyt 115 / 100.000 / 2 viikkoa. Karkkilassa on koko pandemian aikana todettu yhteensä 72 tartuntaa.

Karviaisen alueella tartunnanlähde on tiedossa yli 90 %:ssa tapauksista. Yleisimmät tartunnanlähteet ovat perheensisäisiä ja työperäisiä. Karviaisen alueella on todettu myös koronavirusvarianttitartuntoja. Koronavirusvariantti tartuttaa herkemmin ja leviää nopeammin kuin aiempi virusmuoto. Nyt on erityisen tärkeää noudattaa annettuja ohjeita ja rajoituksia sekä hakeutua herkästi koronatestiin. Ajanvaraus koronatestiin: 09 4258 2200 (Karviaisen takaisinsoittojärjestelmä) tai https://koronabotti.hus.fi/ 

Toivomme, että huomioisitte THL:n suositukset turvallisesta hiihtoloman vietosta ulkoillen: 
https://thl.fi/fi/-/nauti-talvilomasta-ulkoillen-hiihtoladut-maet-ja-metsat-ovat-nyt-turvallisimpia-paikkoja-lomailuun  

Karkkilan kaupunki, perusturvayhtymä Karviainen sekä Vihdin kunta ovat käyneet tilannetta yhdessä läpi perjantaina 19.2.2021. Karviainen on antanut uudet suosituksensa 19.2.

Karkkilan kaupunki on päättänyt jatkaa nyt 28.2. asti voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia 31.3. saakka muutamin muutoksin.

Muutokset rajoituksiin 1.3.2021 alkaen
- Karkkilan lukio siirtyy ns. hybridi-malliin 1.3.2021 alkaen. Lukio tiedottaa asiasta tarkemmin opiskelijoita/huoltajia
- Karkkilan kaupunki noudattaa yleisötilaisuuksien osalta Aluehallintoviraston 19.2. antamaa uutta määräystä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osalta (alla, on velvoittava myös Karkkilassa)
- muilta osin kaupungin antamat rajoitukset ja suositukset ovat ennallaan, nämä löytyvät kaupungin tiedotteista 29.1.2021 ja 9.2.2021, linkki kaupungin tiedotteisiin
https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Poikkeusolojen-tiedotearkisto

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on 19.2.2021 antanut seuraavan määräyksen ajalle 22.2.2021-14.3.2021:
” Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.
Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 6 (kuusi) henkilöä, edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. Määräys on voimassa ajalla 22.2.2021-14.3.2021.”

Koronarokotukset Karviaisen alueella

Väestön koronarokotukset Karkkilan ja Vihdin alueella ovat käynnistyneet. Ajankohtaista tietoa ja ohjeet rokotusajan varaamiseen löytyvät osoitteesta: https://karviainen.fi/terveyspalvelut/laakari-ja-sairaanhoitopalvelut/korona-rokotukset/ 

Tilanne rokotusten määrien ja rokotuskapasiteetin suhteen elää päivittäin. Uusia rokotusaikoja saatetaan avata nopeastikin.  Rokotusasioissa kannattaa seurata aktiivisesti Karviaisen sivuja sekä sosiaalista mediaa.

Karviainen etenee rokotuksissa THL:n suosittelemassa järjestyksessä. Pyydämme kuntalaisia välttämään rokotusjärjestykseen liittyviä yhteydenottoja, jotta puhelinlinjat eivät ruuhkautuisi tarpeettomasti. THL on laatinut listauksen riskiryhmiin kuuluvista sairauksista, minkä mukaisesti rokotettavien henkilöiden tulee omalla vuorollaan hakeutua rokotukselle. Alla linkki THL:n sivulle
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat/riskiryhmien-koronarokotusten-priorisointijarjestys 

Rokotusaika tulee varata ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa https://www.koronarokotusaika.fi/
Rokotukseen voi varata ajan myös puhelimitse. Numerot ovat Karkkila 09 4258 2200 ja Nummela 09 4258 2400 (valitse puhelimessa ohjeiden mukaan ’koronarokotus’). Numerossa on takaisinsoittojärjestelmä.

Toivotamme kaikille karkkilalaisille hyvää viikonloppua!

-------------------------------------------------------------------------

Viikkotiedote 17.2.2021 – Karkkilan koronatilanne edelleen huono

Karkkilan koronatilanne on edelleen huono. Karkkilassa on todettu viimeisen kahden viikon aikana 18 uutta tartuntaa. Karkkilan ilmaantuvuusluku on nyt 207 / 100.000 / 2 viikkoa. Karkkilassa on koko pandemian aikana todettu yhteensä 71 tartuntaa.

Karviaisen alueella tartunnanlähde on tiedossa yli 90 %:ssa tapauksista. Yleisimmät tartunnanlähteet ovat perheensisäisiä ja työperäisiä. Karviaisen alueella on todettu myös koronavirusvarianttitartuntoja. Koronavirusvariantti tartuttaa herkemmin ja leviää nopeammin kuin aiempi virusmuoto. Nyt on erityisen tärkeää noudattaa annettuja ohjeita ja rajoituksia sekä hakeutua herkästi koronatestiin. Ajanvaraus koronatestiin: 09 4258 2200 (Karviaisen takaisinsoittojärjestelmä) tai https://koronabotti.hus.fi/

Toivomme, että huomioisitte THL:n suositukset turvallisesta hiihtoloman vietosta ulkoillen:  https://thl.fi/fi/-/nauti-talvilomasta-ulkoillen-hiihtoladut-maet-ja-metsat-ovat-nyt-turvallisimpia-paikkoja-lomailuun

Karkkilan kaupunki on vapauttanut 15.2. lähtien helmikuun loppuun asti lasten ja nuorten (alle 20-vuotiaiden) ryhmämuotoista, ohjattua ja kontrolloitua harrastustoimintaa. Tästä olemme tiedottaneet 9.2. Muut Karkkilassa aiemmin annetut, voimassa olevat rajoitukset löytyvät 29.1. tiedotteestamme. Kaikki koronapandemian aikaiset tiedotteemme löytyvät täältä: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Poikkeusolojen-tiedotearkisto

Koronarokotukset Karviaisen alueella


Väestön koronarokotukset Karkkilan ja Vihdin alueella ovat käynnistyneet. Ajankohtaista tietoa ja ohjeet rokotusajan varaamiseen löytyvät osoitteesta: 
https://karviainen.fi/terveyspalvelut/laakari-ja-sairaanhoitopalvelut/korona-rokotukset/

Karviainen etenee rokotuksissa THL:n suosittelemassa järjestyksessä. Pyydämme kuntalaisia välttämään rokotusjärjestykseen liittyviä yhteydenottoja, jotta puhelinlinjat eivät ruuhkautuisi tarpeettomasti.

Viikon 7 ja 8 aikana Karviaisessa rokotetaan

• kontrolloidusti yli 85-vuotiaita ikäihmisiä. Tehosterokotukset jatkuvat jo aloitettujen rokotesarjojen täydentämiseksi.

• tänä vuonna 65 - 69 vuotta täyttäneitä/täyttäviä, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä 1). Tähän ryhmään kuuluvista sairauksista on lisätietoa osoitteessa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat/riskiryhmien-koronarokotusten-priorisointijarjestys

Koronanäytteen otto- ja rokotusajan varaaminen toisen puolesta

Jotta voit asioida toisen aikuisen puolesta, sinulla on oltava siihen virallinen valtuutus. Valtuutuksen voi tehdä Suomi.fi-verkkopalvelussa, johon tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Suomi.fi-palvelussa voit antaa tai pyytää toiselle henkilölle valtuuden eli oikeuden asioida omasta puolesta. Lisätietoa valtuutuksesta:
https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-valtuuksista/toisen-henkilon-puolesta-asiointi

_______________________________________________

Kulttuurin ja vapaa-ajan osiosta löydät tietoa mm. Karkkilan talviurheilumahdollisuuksista, kirjaston ja työväenopiston asioista!

_____________________________________________

Tärkeät koronapandemia-ajan tiedot löydät täältä: 

Olemme koonneet  koronavirussivuillemme  ajankohtaista tietoa koronatilanteesta.  
- koronapandemian aikaiset tiedotteet on tallennettu tiedotearkistoon 
- tärkeät yhteystiedot löytyvät sivuiltamme Tärkeät yhteystiedot asiointiin ja neuvontaan 

Here you can find information on COVID-19 in English and other languages     

Karviaisen tiedotteet löydät osoitteesta www.karviainen.fi Karviaisen ajankohtaistiedotteet

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi