Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Uudenmaan taidepalkinto 2023 Mediataidetila Sielulle Karkkilaan

7.11.2023


Uudenmaan taidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2023 Uudenmaan taidepalkinnon Mediataidetila Sielulle. Palkinto myönnetään kannustuksena omaperäiselle ja taiteellisesti kunnianhimoiselle uudelle taidetilalle. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:
Mediataidetila Sielu on herättänyt Karkkilan ruukkialueella lähes 150 vuotta vanhan myllytuvan eloon. Valokuvataiteilija Nelli Palomäen ja mediataiteilija Juhana Moisanderin perustama mediataiteen esitystila on kunnianhimoinen tapa tuoda nykytaidetta perinteisten gallerioiden ja museoiden ulkopuolelle.

Sielu on Karkkilan ainoa pelkästään nykytaiteeseen keskittynyt tila. Ensimmäisenä kesänään se keskittyi kokeelliseen elokuvaan sekä videoteosten esittämiseen. Ympäröivä historiallinen kulttuuriympäristö on omiaan tuomaan alueelle uusia yleisöjä, joille mediataide ei ole ennestään tuttua. Matalan kynnyksen ilmaisessa tilassa katsoja pystyy helposti rauhoittumaan nykytaiteen äärellä. Teokset vaihtuvat parin viikon välein, ja niiden lomassa voi vaikka nauttia lasin viiniä Sielun baarista.

Uudenmaan taidetoimikunta haluaa vuoden 2023 palkinnollaan kannustaa uutta innovatiivista mediataiteen tilaa Karkkilassa.

Uudenmaan taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskus – Taiken asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätiedot: https://www.taike.fi/fi/myonnetyt-apurahat/uudenmaan-taidepalkinto-2023-mediataidetila-sielulle

Karkkilan kaupunki onnittelee lämpimästi Mediataidetila Sielua taidepalkinnosta!

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi