Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Etsitään kumppaneita Kulttuuritekoihin!

17.6.2024

Karkkilan kaupunki on käynnistänyt kulttuuriohjelman laatimisen Kulttuuritekoja-kampanjalla keväällä 2024. Kulttuuritekoja on sarja erilaisia luovia tapahtumia ja tempauksia, joissa kaupunkilaiset saavat kertoa mielipiteensä ja samalla vaikuttaa Karkkilan kulttuuriohjelmaan.

Kulttuuriohjelmaan määritellään kaupungin kulttuuritoiminnan lyhyen ja pitkän tähtäimen tavoitteet, toimenpiteet ja linjaukset. Ohjelman laadinnassa haluamme huomioida kaupunkilaisten toiveita.

Kulttuuritekoja-kampanja käynnistyi huhtikuussa Kylät kaupungissa -tapahtumasta, jossa kysyimme mikä Karkkilassa on rakkainta. Kevään aikana kulttuuriteot ovat piipahtaneet mm. kouluilla, päiväkodeissa, terveysasemalla ja vuodeosastolla selvittämässä, tarvitaanko kulttuuria arjen ympäristöissä. Kesäkuun pride-piknikiltä haettiin vinkkejä vähemmistöjen huomioimiseen.

Kulttuuritekoja näkyi myös Karkkilan Rautapäivillä. Perjantain toritapahtumassa selvitettiin, mitä matkailijat ja kesäasukkaat Karkkilassa arvostavat. Lauantaina Museokahvila Pakarissa rakennettiin karkista ja kierrätysmateriaalista yhteistä unelmien museoalueen pienoismallia.

Kulttuuriteot toteutetaan vuosina 2024 ja 2025 yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Kampanjan edetessä etsimme myös uusia yhteistyökumppaneita ideoimaan kanssamme matalan kynnyksen toiminnallisia tapahtumia, joissa osallistuja saa sekä vaikuttaa että käyttää luovuuttaan. 

Haluaisitko sinä, yhdistyksesi tai yrityksesi olla mukana selvittämässä, mitä kulttuuri ja taide karkkilalaisille tarkoittavat ja mistä asioista Karkkilan kulttuuri-identiteetti muodostuu? Ota yhteyttä: kulttuurisihteeri Mari Rautiainen, mari.rautiainen@karkkila.fi, 044 4675 452. 

Tervetuloa mukaan tekemään kulttuuritekoja!


Rautapäivien toritapahtumassa luonnonsuojeluyhdistyksen pisteellä rakennettiin kesäkarkkilalainen-installaatiota. Samalla selvitettiin, mitä kesäasukas tai matkailija Karkkilassa arvostaa. Kuvassa kaupungin kesätyöntekijä Alisa Halme ja Karkkilan luonnonsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Tina Mattsson.

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi