Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Ykkösakseli ry:n hankemessut lauantaina 14.9.2019 Suomusjärvellä

19.8.2019

Ykkösakseli järjestää hankemessut Suomusjärvellä lauantaina 14.9. Paikkana on Juhlatila Riihipesä, aivan Ykkösakselin toimiston seinän takana. Edellisistä hankemessuista on jo puolitoista vuotta. Tervetuloa Suomusjärvelle Juhlatila Riihipesään!


Ohjelma

Ovet avautuvat kello 10.45, sillä 100 ensimmäiselle vieraalle olemme varanneet sadonkorjuun hengessä omenakassit. Hankemessut avaa Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula. Monipuolinen ohjelma alkaa kello 11 paneelikeskustelulla, jossa mukana ovat Karkkilan, Lohjan, Salon ja Vihdin edustajat sekä Ykkösakselin puheenjohtaja Johannes Alaranta. Iltapäivän aikana julkistamme hanke- ja yritystukien arviointikyselyn tulokset ja tarjoamme tukea vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen. Koko hankemessujen ajan vieraat voivat tutustua erilaisten hankkeiden toimintaan ja tuloksiin.

Paneelikeskustelu aloittaa hankemessut

Lohjan  kaupunginjohtaja Mika Sivula avaan hankemessut ja osallistuu sen jälkeen Lohjan edustajana paneelikeskusteluun, jossa pohditaan toiminta-alueemme kehittämisen tarpeita ja mahdollisuuksia. Karkkilaa edustaaa Katja Etolin, joka on Ykkösakselin hallituksen varajäsen ja Karkkilan kaupunginvaltuutettu. Saloa edustaa Laura Leivo, joka on Varsinais-Suomen Vuoden Kylän 2018 Märynummen kyläyhdistyksen puheenjohtaja. Vihdistä paneeliin osallistuu Vihtijärven kyläyhdistyksen kyläkoordinaattori Kaarina Pullinen. Ykkösakselia edustaa puheenjohtaja Johannes Alaranta. Paneelikeskustelun juontaa viestintäkoordinaattori Anssi Ketonen.

Sadonkorjuun aikaan teemana hankkeiden tulokset ja vaikutukset

Hankemessuille on mukana erilaisia hankkeita ja hanketoimijoita, jotka esittelevät toimintaansa ja hankkeiden tuloksia. Iltapäivän aikana voi tutustua erilaisiin kehittämis- ja investointihankkeisiin. Mukana ovat lisäksi Uudenmaan ja Varsinais-Suomen kyläasiamiehet. Kerromme tarkemmin osallistuvista hankkeista myöhemmin.

Ohjelmakautta 2014 – 2020 on jäljellä enää muutama vuosi. Ykkösakseli on rahoittanut tähän mennessä 120 hanketta.  Päättyneille hankkeille lähetimme keväällä kyselyn, johon saimme 67 vastausta. Hankemessuilla julkistamme hanke- ja yritystukien arviointikyselyn tulokset. Toiminnanjohtaja Maarit Teuri esittelee tuloksia kello 12 alkaen neuvotteluhuoneessa.

Miten onnistua vapaaehtoistoiminnan kehittämisessä?

“Ei ole tekijöitä”. “Ei onnistu kuitenkaan.” “Ei toiminut viimeksikään.” Kuulostaako tutulta? Vapaaehtoistoiminta on huolena monessa yhdistyksessä. Tekijöitä ei ole tarpeeksi eikä uusia aktiivisia jäseniä ole helppo saada mukaan toimintaan. Hankemessuille tarjoamme tukea vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen. Emilia Osmala, järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan kehittäjä, kertoo miten yhdistyksessä voi rakentaa innostavaa ilmapiiriä. Esityksestä saa käytännön työkaluja kehittämiseen ja kuulee esimerkkejä onnistumisista. Emilia Osmala aloittaa neuvotteluhuoneessamme kello 13.

Miksi kannattaa tulla hankemessuille?

Hankemessut ovat avoinna kaikille. Riihipesään ovat tervetulleita laaja yleisö,  kylä- ja yhdistysaktiivit sekä hanketoimijat. Hankemessuilla saa hyvän kuvan Leader-toiminnasta ja hankerahoituksen mahdollisuuksista.

Kylien ja yhdistysten kannattaa tulla hankemessuille erityisesti jos:
•Hankerahoituksen mahdollisuudet kiinnostavat.
•Kylillä on tarpeita pieniin hankintoihin. Syksyllä on viimeinen mahdollisuus hakea tukea pieniin (1000 – 10 000 euron) investointeihin muutamaan vuoteen. Ykkösakselilta saa neuvoja kuinka hakea teemahankkeeseen Lisää elämää kylille pienillä investeoinneilla LIVE 4.
•Pohdinnassa on idea hankkeeksi. Hankkeen jo toteuttaneilta yhdistyksiltä voi kysellä kokemuksia.
•Haluaa verkostoitua muiden kylien ja yhdistysten kanssa.
•Haluaa vinkkejä uusien vapaaehtoisten saamiseksi toimintaan.

Tarjoamme kahvit

Omenakassien ohella tarjoamme hankemessujen vieraille kahvit ja pullat. Jos isompi nälkä yllättää, pihalla on myynnissä makkaraa.

Voit ladata ohjelman tästä.

 Juhlatila Riihipesä kartalla

 

 

 


 

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi