Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Kirjastossa alkavat taas satutunnit, digiopastukset ja Novellikoukku!

3.1.2020

Karkkilan kirjaston tutut, maksuttomat tapahtumat satutunneista digiopastuksiin jatkuvat kevättalvella. Kaikki kirjaston ajankohtaiset tiedotteet löytyvät Karkkilan, Lohjan ja Vihdin kirjastojen yhteisestä verkkokirjastosta: lukki.finna.fi  Kirjastojen tiedotteet ovat verkkokirjastossa sivun alaosassa.

Satutunnit perjantaisin 10.1. alkaen


Kevätkauden satutunnit käynnistyvät Karkkilan kaupunginkirjastossa perjantaina 10.1.2020 klo 10.15-11. Satutunnit jatkuvat samaan aikaan perjantaisin 29.5. saakka. Satuja lukevat MLL:n vapaaehtoiset.

Alle kouluikäisille koti- tai perhepäivähoidossa oleville lapsille suunnatut satutunnit keräävät vuodesta toiseen innokkaita satujen kuulijoita kirjaston kerhohuoneeseen. Sadut ovatkin tutkitusti hyväksi lapselle: ne ruokkivat mielikuvitusta ja kasvattavat empatiaa ja muita sosiaalisia taitoja. Satujen kuunteleminen myös rentouttaa, kasvattaa sanavarastoa ja parantaa keskittymiskykyä. Kirjastolla pidettävät satutunnit tuovat lisäksi vaihtelua lasten arkipäivään, ja samalla voi tavata myös muita lapsia vanhempineen. Satutunnit ovat maksuttomia ja niillä voi käydä joka viikko tai vain silloin tällöin.


Novellikoukku joka toinen tiistai 14.1 alkaen

Karkkilan kirjaston kirjallinen käsityökerho Novellikoukku kokoontuu jälleen tiistaina 14.1.2020 kello 17.30-19. Tämän jälkeen tavataan samaan aikaan joka toinen tiistai huhtikuulle asti eli 28.1., 11.2., 25.2., 10.3., 24.3., 7.4. ja 21.4.

Novellikoukkuun voi tulla vapaasti tekemään omia käsitöitä ja kuuntelemaan samalla novelleja ääneen luettuina – tai vain nauttimaan tarinoista.


Digiapua tiistaiaamupäivisin 14.1.-17.3.

Tarvitsetko apua jonkin verkkopalvelun tai laitteen käyttöön? Karkkilan kirjaston vapaaehtoiset nettiopastajat auttavat esimerkiksi arjessa tarvittavien verkkopalveluiden ja erilaisten laitteiden kuten tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen käytössä.

Keväällä 2020 nettiopastajat pitävät vastaanottoa kirjastolla joka tiistai 14.1.-17.3. Opastukseen voi saapua joko kello 10 tai kello 11, ilman ennakkoilmoittautumista. Opastus on maksuton ja kestää pääsääntöisesti tunnin kerrallaan. Mukaan voi ottaa oman laitteen, jonka käyttöön tarvitsee opastusta. Internetin ja tavallisen tietokoneen käyttöä voidaan opetella myös kirjaston laitteilla.

Opastustoiminta perustuu Vanhustyön keskusliiton toimintamalliin. Kaikki ovat kuitenkin iästä riippumatta tervetulleita hyödyntämään nettiopastajien osaamista. Lisätietoja kirjaston asiakaspalvelusta, p. 044 7674642 tai kirjasto(a)karkkila.fi. 
Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi