Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Aki Kaurismäen Kino Laika -elokuvateatteri Karkkilaan

2.6.2021

Karkkilassa on vahva elokuva-alan ammattilaisten verkosto, ja kaupungissa kuvataan paljon elokuvia. Tunnetuimpia karkkilalaisia elokuva- ja dokumenttiohjaajia Aki Kaurismäen lisäksi ovat mm. Mia Halme, Heikki Kujanpää, Mikko Myllylahti ja Aleksi Salmenperä.

Karkkilalaiset elokuvan puuhamiehet Aki Kaurismäki ja Mika Lätti avaavat syyskuun lopulla kotikulmilleen elokuvateatteri Kino Laikan. Karjaanjoen varteen, perinteiseen ruukkiympäristöön Ala-Emaliin syntyy moderni elokuvateatteri nousevine katsomoineen ja kiinteine penkkeineen. Katsojapaikkoja tulee yli sata ja elokuvat näytetään uudenaikaisella digitekniikalla sekä 35-milliseltä filmiltä. Elokuvateatteritila on valmistuttuaan esteetön induktiosilmukoineen ja esteettömine kulkuineen. Siellä on myös esiintymislava, äänentoisto ja valotekniikka yleisötilaisuuksia varten.

”Peter von Baghin haave oli saada Suomeen elokuvateatteri nimeltä Kino Laika. Me toteutamme hänen haaveensa ja toivotamme kaikille antoisaa elokuvailtaa”, kertovat yhtiökumppanit Aki Kaurismäki ja Mika Lätti

Elokuvanäytöksiä järjestetään torstaista sunnuntaihin. Myös muina arkipäivinä näytetään etenkin lapsille ja eläkeläisille suunnattuja elokuvia. Kino Laikan ohjelmisto koostuu pääasiassa uutuuselokuvista. Tärkeä rooli on myös art house– ja dokumenttielokuvilla. Lisäksi suosittu elokuvakerho Kino Iglu esittää klassikkoelokuvia Kino Laikassa.

Elokuvateatteritilaa vuokrataan muillekin kulttuuritoimijoille ja yksityisille tahoille. Kino Laikassa voi järjestää esimerkiksi perhejuhlia, firman pikkujouluja ja konsertteja.

Elokuvateatterin yhteyteen avataan kahvila ja viinibaari. Sieltä saa ostaa popcornia ja virvokkeita elokuvanäytöksiin. Kahvilan ja viinibaarin jokiterassilla voi piipahtaa muulloinkin kuin elokuvien yhteydessä, koska ne palvelevat myös muina aikoina. 

”Kunnioitamme Högforsin ruukin aluetta ja perinteitä ja haluamme tuoda uusia ja laadukkaita elokuvia karkkilalaisille ja lähikuntien asukkaille. Uskomme, että Kino Laika herättää kiinnostusta laajemminkin. Teemme yhteistyötä mm. Sodankylän elokuvajuhlien kanssa”, toteavat Aki Kaurismäki ja Mika Lätti.

Kaupunginjohtaja Tuija Telén on ilahtunut elokuvateatterin avaamisesta. ”Tämä on upea uutinen! On hienoa, että Karkkilan merkittävät kulttuurivaikuttajat haluavat kehittää kaupunkimme tulevaisuutta. Elokuvateatteri lisää kaupungin vetovoimaa ja vahvistaa mainettamme kulttuurikaupunkina.”

Lisätiedot
Kino Laika, Mika Lätti 040 834 8799,
m.latti@kolumbus.fi


Kuva 1: Duuni nro 4. Valokuvaaja:Tomi Wahlroos

Karkkilan Ala-Emalilla tehtiin ennen legendaarisia Högforsin ammeita ja nyt sinne syntyy uutta kulttuuritoimintaa – syksyllä tiloissa avataan elokuvateatteri Kino Laika. Kuvassa elokuvateatterin työmiehet Mika Lätti ja Aki Kaurismäki.

 

 

Kuva 2: Ala-Emali Karkkilan Valurinkadulla

Karkkilan perinteikkääseen ruukkiympäristöön, Ala-Emalin tiloihin avataan syksyllä uusi elokuvateatteri Kino Laika viinibaareineen ja kahviloineen. Kino Laika sijaitsee upeissa jokimaisemissa, aivan Karkkilan keskustassa ja suositun luontopolun, Koskireitin varressa.

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet

Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
Basware Oyj
Välittäjän tunnus:
BAWCFI22
Verkkolaskuosoite:
003701270467

Paperilaskut:

Karkkilan kaupunki

PL 9824
00026 Basware

Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi
050 5270 583