Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Urheilun ja kulttuurin saralla vuonna 2023 menestyneet palkittiin Rautapäivien avajaisissa

14.6.2024

Karkkilan Rautapäivien avajaisissa palkittiin urheilun ja kulttuurin saralla vuonna 2023 menestyneitä karkkilalaisia. Vapaa-aikalautakunnan päätöksellä palkittavia ovat saaneet ehdottaa kaikki karkkilalaiset. Palkitsemisen perusteissa korostuu paikallisuus ja Karkkilan eteen tehty merkittävä ja/tai näkyvä työ kulttuurin tai urheilun parissa.

Palkitsemiskäytäntöjä on uudistettu viime vuonna. Toista kertaa jaetaan erityinen tunnustuspalkinto, joka voidaan myöntää vuosittain yhdelle urheilun ja yhdelle kulttuurin parissa toimivalle taholle tai taustavaikuttajalle. Sama henkilö voi saada palkinnon vain kerran. Palkintostipendien arvo on 500 euroa.

Karkkilasalissa järjestetyn juhlatilaisuuden juonsi museonjohtaja Tommi Kuutsa. Palkitsemisperusteista kertoi ja palkinnot jakoi vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Timo Palenius yhdessä liikunta- ja nuorisopäällikkö Anna Koivun sekä kulttuurisihteeri Mari Rautiaisen kanssa.

Liikunnan ja urheilun tunnustuspalkinto Jari Pehkoselle

Liikunnan ja urheilun tunnustuspalkinnon pitkäaikaisesta työstä karkkilalaisen liikuntakulttuurin edistämiseksi saa Jari Pehkonen. Jari on valmentanut useita nyrkkeilijöitä mitalisijoille: SM-kulta, TUL-turnaus kulta, Pirkka-turnaus kulta sekä maaotteluvoitto aikuisten SM-turnauksen yhteydessä. Jari tekee valmentajana arvokasta työtä nuorten parissa.

Kulttuurin tunnustuspalkinto Tauno Koivuselle

Kulttuuripalkinto työstä Karkkilan kulttuuritoiminnan hyväksi myönnetään Tauno Koivuselle, joka on toiminut aktiivisesti vuodesta 1954 saakka monissa tehtävissä, kuten mieskuoron puheenjohtajana, nuorisovaltuustossa, vanhusneuvoston puheenjohtajana, nuorisokuorossa, eläkeläisten puheenjohtajana ja ohjelman vetäjänä. Hänen pitkäjänteinen, usein taustalla tapahtuva työnsä on ollut merkityksellistä paikalliselle kulttuuri- ja harrastustoiminnalle.

Lisäksi palkittiin urheilun saralla menestymisestä eri kategorioissa (juniorit ja aikuiset) sekä vuoden 2023 aikana tehdyistä kulttuuriteoista. 100 euron stipendin tunnustukseksi menestyksestä saivat seuraavat:

Candyville Roots Music Society ry
Yhdistyksen Oak Roots Party -tapahtuma toi Karkkilaan kansainvälisiä artistivieraita ja positiivista näkyvyyttä. Palkinnon vastaanotti Rauno Mäkinen.

William Groffier 
William Groffier on Karkkilan poikien kasvatti, joka vuonna 2023 edusti U20-maajoukkuetta EM-karsintakisoissa, josta joukkue selvitti tiensä suoraan EM-finaaleihin kesällä 2024. William Groffier valittiin turnauksen All Star -joukkueeseen hakkurin roolistaan.  Palkinnon vastaanotti Paula Kurhela.

Joel Laakso
Joel Laakso on Karkkilan Poikien lentopallon kasvatti, joka suuntasi 16-vuotiaana miesten liigaan Korso Vetoon. Vuonna 2023 hän oli osa Vammalan Lentopallon joukkuetta, joka voitti SM-kultaa. Tämä oli Joel Laaksolle toinen SM-kulta, sillä vuonna 2022 hän kuului miesten SM-kultajoukkueeseen. Palkinnon vastaanotti Juha Laakso.

Mea Laakso
Mea Laakso on saavuttanut useita naisten vapaapainin SM-mitaleja sekä menestystä kansainvälisissä kilpailuissa. Hän edustaa Suomea naisten vapaapainin maajoukkueessa.

Mediataidetila Sielu
Nelli ja Juhana Moisander ovat luoneet tilan, jossa voi nauttia mediataiteesta ilman pääsymaksua. Sielu ja sen ympärille koottu Karkkilan Köyri -tapahtuma ovat rikastuttaneet kaupungin kulttuuritarjontaa ja tuoneet Karkkilalle positiivista näkyvyyttä.

Viivi Mikkola
Viivi Mikkola kuuluu Suomen maajoukkueeseen kenttäratsastuksessa. Hän voitti hevosensa kanssa elokuussa 2023 Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailuissa PM-pronssia yhdistetyssä junioreiden ja nuorten ikäluokassa. Mikkola oli kilpailun paras suomalainen.

Verneri Nordensved
Verneri Nordensved voitti vuonna 2023 Suomen mestaruuden nyrkkeilyssä B-poikien 60 kg sarjassa.

Otto Rissanen
Otto Rissasen lyhytelokuva Rain in the City voitti 36. Stuttgarter Filmwinter -lyhytelokuvajuhlilla pääpalkinnon 2 minuutin lyhytelokuvien sarjassa tammikuussa 2023.

Panu Salmijärvi
Panu Salmijärvi saavutti kesällä 2023 Beach Volleyn U18 poikien SM-hopeaa. Salmijärvi kuului myös vuonna 2023 Beach Volleyn poikien maajoukkueryhmään ja on vahvana ehdokkaana vuoden 2024 Beach Volleyn U18 EM-kisojen edustajaksi.

Tanssiopisto Vinhan Hip hop 4 -ryhmä: Juuli Aholainen, Elli Halme, Alisa Halme, Ida Haikonen, Kia Lindfors, Meri Hyvönen sekä ryhmän opettaja Ninni Tuovila. Ryhmä on osallistunut vuonna 2023 useisiin valtakunnallisiin tanssitapahtumiin, valittu esiintymään Justimuksen musiikkivideolla ja toiminut aktiivisesti omaehtoista tanssikulttuuria luoden.

Teatteri Perä
Kiertueteatteri Karkkilassa ja lähikunnissa kesällä 2023 sekä Ladies Night -suurtuotanto ovat tuoneet positiivista näkyvyyttä Karkkilalle. Palkinnon vastaanotti Mari Nurminen.


Onnea ja iloa kaikille menestyneille, sekä lämmin kiitos Karkkilan eteen tehdystä työstä!

Tallenne tilaisuudesta on katsottavissa Karkkila-kanavalla: https://play.quickchannel.com/play/ia44kjy

Kuvassa takarivissä vasemmalta: Paula Kurhela (William Groffierin puolesta), Jari Pehkonen, Otto Rissanen, Verneri Nordensved, Panu Salmijärvi, Rauno Mäkinen (Candyville Roots Musics Society ry), Juha Laakso (Joel Laakson puolesta), Mari Nurminen (Teatteri Perä), Viivi Mikkola, Mea Laakso sekä Tauno Koivunen. Eturivissä: Tanssiopisto Vinhan Hip hop 4 -ryhmä, eli Ida Haikonen, Alisa Halme, Juuli Aholainen, Elli Halme, Kia Lindfors sekä opettaja Ninni Tuovila. Kuvasta puuttuvat Vinhan ryhmästä Meri Hyvönen sekä Mediataidetila Sielun Nelli ja Juhana Moisander.

Menestyneet kulttuuri- ja urheilutoimijat

Kuva: Vesa Valtonen / Karkkilalainen

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi