Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Karkkilan Köyri -tapahtuma yhdistää taidetta ja perinnekulttuuria

1.10.2023

 

Karkkilan ensimmäinen Köyri järjestetään Högforsin ruukkialueella lauantaina 14.10. klo 12-22. Köyri on umpikarkkilalainen kekrijuhla, jossa yhdistyvät taide, paikallinen osaaminen, herkullinen ruoka ja juoma, perinteet sekä rohkea lähestymistapa. Tapahtuman järjestää Mediataidetila Sielu yhteistyössä Karkkilan kaupungin kanssa.

Karkkilan Köyri -tapahtuma tarjoaa ohjelmaa kaikenikäisille. Kekrimarkkinat kutsuvat nauttimaan puutarhan antimista ja sadonkorjuutuotteista. Perinteinen kekrikokko luo tunnelmaa ja lämpöä syksyyn. Taiteen ystäville tapahtuma tarjoaa muun muassa musiikkia, teatteria ja dokumenttielokuvaa. Tarkempi ohjelma julkaistaan ensi viikolla.

Karkkilan kaupunki haluaa olla mukana perinnekulttuuria ja taidetta yhdistävässä tapahtumassa, joka kehittää sekä luo uusia lähestymistapoja kekrin ja syksyn juhlistamiseen. Lisäksi yhteistyön tavoitteena on vahvistaa eri taiteenalojen saatavuutta ja tarjontaa Karkkilassa sekä lisätä Karkkilan tunnettuutta muualla. Tapahtuman odotetaan houkuttelevan niin paikallisia asukkaita kuin vierailijoita läheltä ja kaukaa.

– Köyri tuo upean lisän Karkkilan tapahtumatarjontaan ja kehittää osaltaan paikallista kulttuuriyhteistyötä. On hienoa olla mukana mahdollistamassa tapahtumaa, joka tuo yhteen perinnekulttuuria ja eri taiteenaloja, sekä luo yhteisöllisyyttä, kertoo kaupunginjohtaja Tuija Telén.

Kuva: Nelli Palomäki. Karkkilan Köyrissä rakennetaan pientä kekripukkia. Perinteiseen kekriasuun kuuluu esimerkiksi tuohinaamari. Tapahtumaan saa pukeutua.

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi