Valikko Etsi
Tulevia tapahtumia

Kino Iglu: Los Olvidados (1950)

23.3.2019 klo 16:00

Elokuvakerho Kino Iglu jatkaa esityksiään Karkkilasalissa Luis Bunuelin elokuvalla Los Olvidados. Vuonna 1950 valmistunutta elokuvaa pidetään paitsi ohjaajan mestariteoksena myös yhtenä Meksikon elokuvan kultaisen ajan keskeisistä teoksista.

Filmiltä nähtävän Los Olvidadoksen (85 min.) tulee esittelemään Lauri Tykkyläinen, joka on toiminut viisikymmentä vuotta Suomen Elokuva-arkistossa ja pitkään Suomen elokuvamuseon johtajana. Tasokasta ja lämmintä elokuvakerrontaa on siis taas luvassa.

Los Olvidados kuvaa köyhyyden noidankehää Meksikon slummeissa. Sen päähenkilöt ovat elokuvan keskiössä ilman romantisointia ja sentimentaalisuutta. Elokuva on enemmän realistinen kuvaus ihmisten vaikeuksista vaatimattomissa olosuhteissa kuin tarina, jossa on onnellinen loppuratkaisu. Toivoa paremmasta ei ole, mikä seikka nykyihmisenkin kannattaa ottaa huomioon. Jos emme pidä huolta toisistamme, rahan aiheuttamat lieveilmiöt rappeuttavat yhteiskuntamme.

Liput 5 €. Kausikortteja ja ennakkolippuja on saatavilla Karkkilan Aito Kullasta. Lippuja voi hankkia myös Kaikukortilla. Lisätietoja: www.kinoiglu.fi


Kino Iglun loput näytökset keväällä 2019:
27.4. Hyvät, pahat ja rumat Sergio Leone (1966)

Satu Peltosaaren NO RULES -näyttely Galleria Framillessa

20.3.2019 – 23.3.2019

Galleria Framillessa on maaliskuussa esillä Satu Peltosaaren näyttely NO RULES. Teokset ovat sekatekniikalla tehtyjä kollaaseja ja maalauksia. Näyttelyn nimi viittaa siihen, että taiteella ei ole sääntöjä. Luovuus vapautuu, kun sen oivaltaa. Taiteen peruskäsitteiden opiskelun jälkeen taiteen säännöt on tehty rikottavaksi, jolloin vasta voi syntyä ainutlaatuista ja omannäköistä taidetta. Näyttely on Sadun kolmas Galleria Framillessa. Punaisena lankana on ollut naisteema ja kollaasit. Tähän näyttelyyn on tullut värejä lisää aikaisempiin verrattuna.

”Taiteen tekeminen on osa jokapäiväistä elämääni, johon suhtaudun kunnianhimoisesti ja äärimmäisellä rakkaudella. Itse olen aina pitänyt eri tekniikoiden ja materiaalien kokeiluista töissäni. Tänä vuonna värit ovat valloittaneet mieleni. Pidän myös tekstin ja kuvan yhdistämisestä, joka liittyy myös työhöni mainosten suunnittelussa. Työssäni ideoin mainostekstejä, kuvaan ja käsittelen tuotekuvia ja yhdistelen kokonaisuuksia.”

Sadun teoksia on parhaillaan nähtävillä myös Galleria Bremerin pop-up –näyttelyssä, johon hän on osallistunut aiemminkin. NO RULES -näyttely siirtyy huhtikuussa Karkkilan Kirjastogalleriaan ja täydentyy samalla uusilla teoksilla.

Näyttely on avoinna 30.3.2019 saakka ke–pe klo 10–17 ja la klo 10–13.

Pop up -taidenäyttely Galleria Bremerissä

16.2.2019 – 7.4.2019

Karkkilalaisten taiteen harrastajien ja ammattilaisten yhteinen pop up -näyttely eli poppari on esillä 7.4. asti Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä (Bremerintie 10, Tehtaanpuisto). Kaikille teoksille avoimessa näyttelyssä on esillä 76 teosta, mm. öljy- ja akryylimaalauksia, grafiikkaa, akvarelleja, piirustuksia, keraamisia teoksia sekä tekstiiliteoksia, kaikkiaan 18 tekijältä.

Näyttely on avoinna 7.4. saakka la ja su klo 12-15 sekä ryhmille sopimuksen mukaan. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttelyssä ovat mukana seuraavat: Jaakko Ahopalo, Reija Graeffe, Topias Jarila, Artturi Kiviluoto, Kiti Kronholm, Irene Lahti, Marjoriikka Ovaskainen, Satu Peltosaari-Lahtinen, Lari Rantakoski, Anja Riihioja, Jukka Salmi, Anastasija Sapoval, Heikki Savola, Tom Sjöblom, Maila Sundberg, Jarmo Suojärwi, Raimo Tulonen ja Marjut Tynkkynen.


Ilmoita tapahtuma »
Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi