Valikko Etsi
Tulevia tapahtumia

Pääsiäiskonsertti Karkkilan kirkossa laulumusiikin siivin

31.3.2024 klo 16:00

Oopperalaulaja Mika Nikander ja pianisti Juhani Rantanen konsertoivat Karkkilan kirkossa pääsiäispäivänä. Konsertissa kuullaan Oskar Merikannon, L. van Beethovenin ja Raili Pajun laulumusiikkia, sekä J.S. Bachin pianomusiikkia.

Oskar Merikanto tunnetaan lukuisten melodisten kansallisromanttisten laulujen säveltäjänä, mutta hänen ainoa varsinainen laulusarjansa on konsertissa kuultava, Lauri Pohjanpään runoihin sävelletty Haudoilta-sarja. Sarja on sävelletty ja omistettu aikansa kuuluisuudelle, laulajatar Signe Liljeqvistille. Laulusarja kuului myös karkkilalaisen 1940-50 lukujen laulajattaren Sirkka Jaakkolan konserttien kantaohjelmistoon.

Ludwig van Beethovenin laulut Christian Gellertin teksteihin ovat laulajien perusohjelmistoa varsinkin Keski-Euroopassa, mutta näitä lauluja kuulee Suomessa laulukonserteissa nykyään yhä harvemmin.
Laulajatar, laulunopettaja ja säveltäjä Raili Paju teki laulusarjansa 9 laulua Aaro Hellaakosken runoihin 1990-luvulla asuessaan Karkkilan Salimäessä. Mika Nikander kantaesitti sarjaan ja sarja on nyt konsertin päänumerona.

Bassobaritoni Mika Nikander on tällä hetkellä kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperaan ja hän on myös Helsingin Konservatorion laulunopetuksen lehtori. Juhani Rantanen opiskelee pianonsoittoa Sibelius –Akatemiassa, ja opettaa pianonsoittoa Karkkilan musiikkikoulussa. Hän valmistuu tänä keväänä Akatemiasta musiikin maisteriksi. Juhani Rantanen soittaa oman soolokonserttinsa ” Beethovenin viimeiset pianosonaatit” Karkkilasalissa sunnuntaina 7.4. klo 16.00

Pääsiäisen kirkkokonsertin järjestämisessä on mukana Karkkilan seurakunta.

Konsertin ohjelmia (20€) voi ostaa ovelta kirkosta

Pääsiäiskonsertti kirkossa mainosjuliste

Pääsiäistori

31.3.2024 klo 10:00 – 15:00

Keväinen toripäivä, jossa monenlaisia tuotteita myynnissä. Markkinoilla on myynnissä mm. lihatuotteita, makeisia, vaatteita, leipomotuotteita, käsineitä, lompakoita, sukkia, sisustuskransseja, saippuaa, kevätkukkia ja kotisimaa sekä alueella palvelee kahvilateltta. Tervetuloa viihtymään!

Tapahtumapaikka: Karkkilan tori
Tapahtuman järjestäjä: Toriporukka

Ilmoita tapahtuma »
Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi