Valikko Etsi
Kulttuuri ja vapaa-aika / Matkailijan Karkkila / Käyntikohteet, nähtävyydet

 Käyntikohteet, nähtävyydet

Karkkila on kasvanut vuonna 1820 perustetun Högforsin rautaruukin ympärille. Högforsin alue on edelleen paikkakunnan historiallinen sydän ja sen tärkein matkailunähtävyys. Ruukin historiaan voi tutustua Karkkilan ruukkimuseo Senkan kohteissa.

Karkkila on myös rauhallisen luonnonläheinen paikkakunta. Ympäristö sopii mainiosti patikointiin ja kalastukseen.  Suuret korkeuserot ja lukuisat lammet antavat oman ilmeensä Karkkilalle. Alueelta löytyy myös mielenkiintoisia luontokohteita, kuten Uudenmaan korkein paikka, Loukkumäki (174 m).

Mainio retkikohde on Onkimaanjärvellä sijaitseva Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen alue. Karkkilan ja Pusulan pohjoisosien erämaajärviin voi tutustua vuokraamalla kanootin. Ympäristössä on myös vuokrattavia lomamökkejä.

Pikkupässi-veturi
HKR3-höyryveturi eli Pikkupässi valmistettiin Tampellan tehtaalla Tampereella vuonna 1910. Veturi liikennöi Hyvinkään-Karkkilan radalla vuosina 1911 - 1967. Museorautatieyhdistyksen kunnostama veturi on sijoitettu nähtäville Karkkilan kaupungintalon ala-aulaan. Linkki lisätietoihin  http://www.karkkila.fi/ruukkimuseo/pikkupassi.html

Muistomerkit 
http://www.karkkila.fi/ruukkimuseo/muistomerkit.html    

Karkkilan kirkko
http://www.karkkilanseurakunta.fi/index.php?id=44

Retkeily 
http://www.uudenmaanvirkistysalueyhdistys.fi/index.php?k=13416

Melonta
http://www.vahavesi.fi/

Kalastus
http://www.kalastajanmaailma.com/

FrisbeeGolf
http://www.karkkilanfg.com

Museot
http://www.karkkila.fi/default.asp?kieli=246&sivu=58&alasivu=58
Karkkilan ruukkimuseo Senkka on valimoteollisuuden historian erikoismuseo. Högforsin rautaruukin alueella sijaitsevat Senkan näyttelykohteet, Suomen Valimomuseo, Karkkila-Högforsin työläismuseo ja Högforsin masuuni, esittelevät ruukkilaisten työtä sulan metallin äärellä ja arkielämää kotoisissa askareissa. Vuonna 1820 perustetun Högforsin ruukin vanhat teollisuusrakennukset, työväenasunnot ja ruukinkartano puistoineen muodostavat historiallisen miljöön, jonka sydämessä Componenta Oyj:n moderni rautavalimo jatkaa Karkkilan teollisuusperinnettä.

Nahkion Maatalouskonemuseo
http://www.nahkionmaatalouskonemuseo.fi
Vihdintie 189, 03600 Karkkila
Nahkion Maatalouskonemuseossa on laaja yksityiskokoelma traktoreita sekä muuta maaseudun kotitalouksiin ja käsityöläisammatteihin liittyvää esineistöä 1900-luvun alusta alkaen. Avoinna 1.6. - 15.8. perjantaisin klo 12 - 15 (kiinni juhannusaattona). Muina aikoina avoinna tilauksesta. Tiedustelut Heikki "Hessu" Sundström, p. 0400 863 227
 
Matkapalvelut
http://www.kartanomatkat.fi/pages/yritysinfo.php?lang=EN

Kulonsuonmäen eli Rautamäen kaivos
Kulonsuonmäestä eli Rautamäestä louhittiin rautamalmia vuosina 1817–1888. Kaivos sijaitsee Valtatie 2:n varrella noin 8 km Karkkilasta Poriin päin oikealla puolella (Kaivoskuja). Mäen laelle johtaa polku, joten kaivoskuilut ovat kaikkien nähtävillä.
Linkki lisätietoihin: www.karkkila.fi/ruukkimuseo/kaivos.html

Rautainen retki Högforsin ruukkiin        
Elämyksellinen opastettu kierros perinteikkään rautaruukin elämään ennen ja nyt. Retken aikana tutustutaan raudanvalmistuksen salaisuuksiin, Högforsin valutuotantoon sekä vanhoihin työväen asuinrakennuksiin, jotka kuvaavat högforsilaista asumiskulttuuria eri aikakausina. Linkki tarkempiin tietoihin http://www.karkkila.fi/ruukkimuseo/opastus.html#ruukki 

Ratsureima Ranch
Elämykselliset ratsastuslomat ja valmennuspaketit

Sauna- ja pihapaljupalvelut
Lempistön Tila


Sivu päivitetty 4.5.2017/bh


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi