Valikko Etsi

KAIKUKORTTI (tulossa toukokuussa 2018)
Kulttuuri kuuluu kaikille! Kaikilla on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla ja teattereissa vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin tiukka. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti, jonka jakelu alkaa Karkkilassa toukokuussa 2018.

Mikä on Kaikukortti?
Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, konsertteihin, tanssiesityksiin tai teatteriin. Kortilla voit hankkia maksutta myös kansalaisopiston kurssipaikkoja. Kortti on henkilökohtainen ja ilmainen, ja se on voimassa vuoden 2018 loppuun asti.

Kuka voi saada Kaikukortin?
Voit saada Kaikukortin, jos
• käytät asiakkaana sellaisen karkkilalaisen sosiaali- ja terveysalan toimijan palveluita, joka on mukana Kainuun Kaikukortti-toiminnassa
• olet tiukassa rahatilanteessa etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja
• olet vähintään 16-vuotias.

Mistä voit saada Kaikukortin?
• Voit saada Kaikukortin niiltä sosiaali- ja terveysalan toimijoilta, jotka ovat mukana Karkkilan Kaikukortti-toiminnassa ja joiden palveluja käytät asiakkaana.
• Pyydä oma Kaikukorttisi henkilökunnalta.
• Kortin saaminen ei edellytä erillisiä todistuksia tuloistasi.
• Esitteen lopussa on lista Kaikukortin jakajista Karkkilassa.

Mihin Kaikukortti käy?   
Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja Karkkilan Kaikukortti-verkostossa mukana olevaan kulttuuritarjontaan. Karkkilan Kaikukortti-verkostossa on useita karkkilalaisia kulttuurikohteita kuten elokuvafestivaalit, kaupungin järjestämät tapahtumat Karkkilasalissa, museoita sekä tanssitapahtumia. Kaikukortilla voi hankkia lippuja myös Karkkilan kaupungin tuottamiin kulttuuritapahtumiin sekä Karkkilan työväenopiston kurssipaikkoja (vahvistuu huhtikuun 2018 aikana).

Lista mukana olevista Karkkilan kulttuurikohteista päivitetään tälle sivulle kevään aikana.

Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuurikohteet kertovat omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin, esityksiin ja kursseille Kaikukortti käy. Voit myös soittaa kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortin piirissä olevaa tarjontaa.

Kaikukortin piirissä on myös muiden Kaikukortti-alueiden kulttuuritarjonta. Poikkeuksena Savonlinnan Kaikukortti-kokeilu, joka on paikallinen eli Savonlinnassa Kaikukortin piirissä oleva kulttuuritarjonta on tarjolla ainoastaan Savonlinnasta Kaikukortin saaneille henkilöille. Muiden alueiden Kaikukortti-tarjontaan voi tutustua tarkemmin Kulttuuria kaikille -palvelun Kaikukortti-sivulla www.kulttuuuriakaikille.fi/kaikukortti.

Miten hankit pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla?
Voit hankkia pääsyliput ja kurssipaikat Kaikukortilla kulttuurikohteiden ja kansalaisopistojen omista myyntikanavista, et kuitenkaan verkkokaupasta. Kaikukortti-pääsylippuja ja -kurssipaikkoja saattaa olla rajattu määrä.

• Kerro lippua tai kurssipaikkaa hankkiessasi Kaikukorttisi numero ja varaudu näyttämään korttiasi. Jos hankit lipun kaupallisen lipunvälitystoimijan kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton. Useimpien kulttuurikohteiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan kohteista ilman palvelumaksua.
• Ota Kaikukortti mukaasi
• Ota Kaikukortti mukaan kun menet kulttuuritapahtumaan tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin.
• Lippuja myös lapsillesi
• Kaikukortin haltija voi hankkia maksuttomia pääsylippuja myös alle 16-vuotiaille lapsilleen silloin, kun he menevät yhdessä samaan tapahtumaan (ei koske kansalaisopistojen kurssitarjontaa). Myös isovanhemmat voivat hankkia lapsenlapsilleen maksuttomia lippuja silloin, kun he menevät yhdessä samaan tapahtumaan.

Yhteisön Kaikukortti?
Kaikukorttia jakavilla sosiaali- ja terveysalan toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle, jolla on Kaikukortti. Yhteisön Kaikukorttia ei voi kuitenkaan käyttää osallistuessa kansalaisopiston kursseille.

Kaikukortti valtakunnallisesti
Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien henkilöiden mahdollisuuksia nauttia taiteesta ja kulttuurista.

Lisätietoa Kaikukortista valtakunnallisesti:

www.kulttuuriakaikille.fi/kaikukortti
www.facebook.com/kaikukortti

Yhteystiedot:
Karkkilan kaupunki, kulttuuripalvelut
Kulttuuri- ja opistosihteeri Anne Kettunen puh. 044 4675452, anne.kettunen@karkkila.fi

Perusturvakuntayhtymä Karviainen, Sosiaalityö ja taloudellinen tuki
Johtava sosiaalityöntekijä Päivi Esala puh. 044 4675 443 paivi.esala@karviainen.fi

Palaute Karkkilan Kaikukortti-toiminnasta:
kaikukortti.karkkila@gmail.com


Sivu päivitetty 23.02.2018/ak

 


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi