Valikko Etsi
Etusivu
Ajankohtaista »

9.12.2023

Kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina 11.12. klo 16


Karkkilan kaupunginvaltuuston vuoden 2023 viimeinen kokous pidetään maanantaina 11.12. klo 16 alkaen Karkkilasalissa (Anttilankatu 2-4).

Kokouksessa päätetään mm. vuoden 2024 talousarviosta ja vuosien 2025 - 2026 taloussuunnitelmasta. Kokouksen esityslista on julkaistu kaupungin kotisivuilla: https://karkkilad10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2023240

Toivotamme yleisön tervetulleeksi paikan päälle seuraamaan päätöksentekoa ja keskustelua! Kokousta on mahdollista seurata myös Karkkila-kanavalla: https://www.karkkilakanava.fi/


8.12.2023

Karkkilan kaupunginjohtajan rekrytointi etenee – Viisi kunta-alan osaajaa kutsutaan haastateltaviksi


Karkkilan kaupunginjohtajan rekrytointi on edennyt seuraavaan vaiheeseen. Karkkilan kaupunginhallitus on nimennyt kaupunginjohtajan valintaa valmistelevan työryhmän, joka on kokouksessaan 7.12.2023 päättänyt kutsua haastateltavaksi viisi kokenutta kunta-alan asiantuntijaa.

Haastateltaviksi on kutsuttu seuraavat henkilöt:

- Otto Härkönen, DI, Helsinki

- Juha Jokitalo, SM, Tikkakoski

- Mira Keitaanranta, OTK, Kerava

- Marja Rantanen, DI, Somero

- Vesa Tuunainen, FM, Hyvinkää

Jorma Haapanen on ilmoittanut, ettei ole enää käytettävissä.

Kaupunginjohtajan valintaa valmistelevaan työryhmään kuuluvat Markku Korhonen, Essi Jumisko, Seppo Meri, Jarkko Ilonen, Jani Laaksonen, Mia Sundström, Heikki Savola ja Arto Hyytiäinen. Haastatteluihin osallistuu valtuustoryhmien edustajien lisäksi Karkkilan kaupungin henkilöstön nimeämä edustaja.

Haastattelut järjestetään lähiaikoina. Niiden tavoitteena on arvioida hakijoiden soveltuvuutta Karkkilan kaupunginjohtajan tehtävään. Työryhmä haluaa kiittää kaikkia hakijoita kiinnostuksesta tehtävää kohtaan.

Lisätietoja antaa Karkkilan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Markku Korhonen, 045 135 4350.


5.12.2023

Talviliikuntavälineiden maksuton lainaustoiminta käynnissä matkailuneuvonnassa


Karkkilan kaupunki järjestää talviliikuntavälineiden lainausta tänäkin talvena. Lainattavissa on lapsille, nuorille ja aikuisille perinteisen hiihtotyylin suksia, sauvoja ja monoja sekä lumikenkiä. Välineitä voi varata kuluvalle ja sitä seuraavalle viikolle. Välineiden laina-aika on 1 - 7 vrk.

Talviliikuntavälineiden varaukset tehdään puhelimitse numeroon 044 4675514 tai sähköpostitse osoitteeseen visitkarkkila@karkkila.fi. Varatut liikuntavälineet noudetaan Karkkilan matkailuneuvonnasta sen aukioloaikoina (osoite Huhdintie 10-12 B). Lainaajan tulee todistaa henkilöllisyytensä välineitä noutaessaan.

Matkailuneuvonta palvelee seuraavasti:

ma - ti klo 10 – 17, ke klo 11 – 18, to - pe klo 10 - 17 (lounastauko päivittäin klo 12-13)
Palvelemme poikkeuksellisesti myös sunnuntaina 17.12. klo
11 – 17


HUOM! Matkailuneuvonta lomailee 21.12.2023 - 1.1.2024. Teettehän varaukset ennen tai jälkeen joululoman! Välineiden laina-aika on joulun aikaan normaalia pidempi.


30.11.2023

Kaupunginjohtajan virkaa haki 15 henkilöä ja yksi antoi suostumuksensa


Karkkilan kaupunginjohtajan virkaan saapui määräaikaan mennessä yhteensä 15 hakemusta, ja lisäksi yksi henkilö antoi suostumuksensa virkaan.

Hakijat ovat:
Haapanen Jorma, MMM, Kantvik
Hannuksela Tuomas, rakennusalan perustutkinto, Espoo
Heinilä Ari, DI, Helsinki
Härkönen Otto, DI, Helsinki
Kanerva Sari, DI, Vihti
Keitaanranta Mira, OTK, Kerava
Klemola Raine, VTM, Karkkila
Käpyaho Henri, -, Orivesi
Lakianperä Tomi, peruskoulu, Karkkila
Puputti Antti, DI, Vantaa
Rantanen Marja, DI, Somero
Toivonen Tomi, entrepreneurship, Karkkila
Tuomaala Magnus, OTM, Turku
Tuunainen Vesa, FM, Hyvinkää
Lisäksi hakemuksen on jättänyt yksi henkilö, joka ei halua nimeään julkaistavan.
Suostumuksensa virkaan on antanut:
Jokitalo Juha, SM, Tikkakoski

Karkkilan kaupunginhallituksen nimeämä kaupunginjohtajan valintaryhmä kokoontuu torstaina 7.12. käsittelemään hakemuksia. Työryhmään kuuluvat Markku Korhonen, Essi Jumisko, Seppo Meri, Jarkko Ilonen, Jani Laaksonen, Mia Sundström, Heikki Savola ja Arto Hyytiäinen.


24.11.2023

Heijastinpuu avattiin käyttöön 24.11.2023


Karkkilan kaupungin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Karkkilan yhdistyksen heijastinpuu avattiin käyttöön perjantaina 24.11.2023. Heijastinpuun julisti avatuksi valtuuston puheenjohtaja Anna Tallgren.

Avajaispuheessaan Tallgren muistutti kaikkia heijastimen käytöstä. Hän painotti myös pyöräilijöiden ja mopoilijoiden valojen toimivuuden tärkeyttä.

Heijastinpuuna toimii tänä talvena Karkkilan kirjaston edustalla sijaitseva iso vaahtera. Kuka tahansa voi jättää puuhun ylimääräisen heijastimensa. Mikäli heijastin on unohtunut matkasta, voi heijastinta tarvitseva noukkia puusta yhden heijastimen itselleen.

MLL Karkkilan yhdistys ja Karkkilan kaupunki toivovat, että heijastimet ovat ahkerassa käytössä pimenevällä talvikaudella. Turvallista talvea kaikille!


 


23.11.2023

Lohjan ja Karkkilan työllisyysaluetta esitetään hyväksyttäväksi ja alueen valmistelua voidaan jatkaa


Valtion vastuulla olevat työ- ja elinkeinopalvelut ovat siirtymässä kunnille vuonna 2025. Kuntien on tätä varten pitänyt ilmoittaa työ- ja elinkeinoministeriölle, miten ne aikovat järjestää työvoimapalvelut. Työ- ja elinkeinoministeriö käsitteli työllisyysalueita 21.11. ja käsittelyn pohjalta työllisyysalueita on muodostumassa Suomeen yhteensä 44.

Lohjan ja Karkkilan yhteistä työllisyysaluetta esitetään hyväksyttäväksi ja alueen valmistelua voidaan jatkaa. Lohjan ja Karkkilan työllisyysalueelle tulee kaksi palvelupistettä, toinen Lohjalle tai toinen Karkkilaan. Tämä ratkaisu joustavoittaa ja helpottaa työllisyysalueen asiakkaiden palveluiden saatavuutta huomattavasti.

Lisätietoa työllisyysalueiden muodostamisesta löydät lnikitä TEM:n sivuilta.


21.11.2023

Karkkilan kaupungin vuoden 2024 talousarvion käsittely alkoi


Kaupunginhallitus kokoontui ensimmäiseen talousarviokokoukseensa 20.11. ja jatkaa käsittelyä 27.11. Valtuustossa vuoden 2024 talousarviosta päätetään maanantaina 11.12.2023.

Kaupungin talousarvioraami perustuu kaupunginhallituksen toukokuiseen päätökseen. Talousarvioehdotus vuodelle 2024 on lievästi alijäämäinen. Koska myös taloussuunnitelmavuosien 2025 – 2026 tulee olla tasapainossa, kaupunki on joutunut tasapainottamaan suunnitelmavuodet veronkorotuksilla. Koko suunnitelmakauden talousarvio on alijäämäinen.

Karkkilan kaupungin osalta verotulot ovat toteutumassa vuonna 2023 talousarvion mukaisina. Toimialojen talousarvioylitykset kompensoituvat perusturvakuntayhtymä Karviaisen purkamisen aiheuttamalla reilun miljoonan euron tulosvaikutuksella.

Karkkilan kaupunginvaltuusto teki vuoden 2024 veroprosenteista päätökset kokouksessaan 6.11.2023. Karkkilan yleinen veroprosentti ensi vuonna on 8,6. Talousarvioesityksen verotulot on arvioitu valtuuston hyväksymän veroprosenttipäätöksen mukaisesti sekä niillä ennakkotiedoilla, jotka kunnilla oli valtionosuuksista tuolloin. Valtionvarainministeriö on ennustanut, että Karkkilan kuntakokoluokassa kaupungin veroprosenttiin kohdistuu jopa prosentin korotuspaine suunnitelmavuosille 2025 -2026.

Perjantai-iltana 17.11.2023 saadun tiedon mukaan valtionosuudet tulevatkin laskemaan jo vuoden 2024 osalta Karkkilassa 80 euroa/asukas. Koko kuntakenttä on reagoinut viikonlopun aikana perjantaiseen uutiseen voimakkaasti. Kunnat toivovat, että valtio voisi harkita valtionosuuksien leikkausten suuruutta ja ajankohtaa uudelleen.

  • Valtion ilmoitus tuli liian myöhään kuntien taloussuunnittelun kannalta, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakoski. 

Edellä mainittu kehitys edellyttää kaupungilta toimenpiteitä. FCG tekee kaupungin sivistys ja hyvinvointitoimialan osalta selvitystä mm. koulujen oppilasmäärien ja varhaiskasvatuksen lapsimäärän kehityksen perusteella. FCG:ltä saadaan arvio ja mahdolliset toimenpide-ehdotukset alkuvuodesta 2024. Tämän lisäksi kaupungin kilpailukyvyn säilyttämiseksi joudutaan selvittämään myös organisaation tehostamismahdollisuuksia.  


17.11.2023

Petäjätien tiesulku alkaa maanantaina 20.11.

 
Petäjätie suljetaan maanantaista 20.11. alkaen. Tiesulku liittyy Perkontien katu- ja kunnallistekniikan saneeraustöihin, jotka alkoivat syyskuussa. Perkontien työt jatkuvat ensi vuoden puolelle aina kevääseen asti.

Petäjätie on suljettu toistaiseksi. Alueen asukkaille tullaan jakamaan tiedote postilaatikoihin. Tiesulun päättymisestä tiedotetaan erikseen.

Pahoittelemme saneeraustöistä aiheutuvia liikenteen häiriötä. Pyydämme alueella asuvia ja tiellä liikkujia ottamaan huomioon vaihtoehtoiset reitit ja liikennejärjestelyt.


10.11.2023

Karkkilassa kuvattu Cinéma Laika ensi-illassa ympäri Suomen


Karkkilassa kuvattu dokumenttielokuva Cinéma Laika sai Suomen ensi-iltansa 10.11. Elokuva kertoo Aki Kaurismäestä ja Karkkilasta. Elokuvaa kuvataan runolliseksi ”rakkauskirjeeksi” Karkkilalle.  Cinéma Laika -elokuvan traileri on katsottavissa täältä: https://www.youtube.com/watch?v=hxCbYPvAz4o

Kroatialainen elokuvaohjaaja Veljko Vidak kuvasi Karkkilassa reilun vuoden ajan. Elokuvan pääosassa on Aki Kaurismäen maailma ja elokuvateatterin rakentaminen entisen emalointilaitoksen tiloihin Högforsin ruukkialueelle. Elokuvassa esiintyy monia karkkilalaisia hahmoja ja valkokankaalla näkyy tuttuja maisemia Karkkilasta. Lisätiedot: https://cinemaorion.fi/elokuvat/cinema-laika/

Elokuvan ennakkonäytös oli kesäkuussa Sodankylän filmifestivaaleilla. Ennakkoon dokumentti nähtiin viime viikolla Sodankylän elokuvajuhlat kylässä -festivaalilla Karkkilassa. Nyt elokuva kiertää ympäri Suomen, ja se pyörii tietysti edelleen Kino Laikassakin. Dokumenttielokuvaa esitetään myös elokuvateattereissa ja festivaaleilla ympäri maailman.

Karkkilan kaupunki on toiminut Cinéma Laikan tuottajien 43e Parallèle Productions Veljko Vidakin ja Emmanuelle Felcen markkinointiyhteistyökumppanina. Karkkilan kaupunki kiittää Vidakia ja Felceä Karkkila-elokuvasta!


31.10.2023

Karkkilan apulaiskaupunginjohtajaksi Kari Korkiakoski 


Karkkilan valtuustoryhmien edustajat ovat valmistelleet yhdessä kaupunginjohtajan viran hoitamiseen liittyviä järjestelyitä. Kaupunginhallitus käsitteli asiaa kokouksessaan maanantai-iltana 30.10.2023. Nykyinen kaupunginjohtaja Tuija Telén on irtisanoutunut virastaan 1.1.2024 alkaen ja jää vuosilomalle jo 1.11.2023 siirtyessään Uudenmaan liittoon maakuntajohtajan virkaan. 

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan perustaa määräaikaisen apulaiskaupunginjohtajan viran. Apulaiskaupunginjohtaja toimii kaupunginjohtajan viran ensimmäisenä varahenkilönä eli käytännössä hoitaa kaupunginjohtajan viransijaisuutta 31.12.2023 saakka. Apulaiskaupunginjohtajan viran määräaikaisuuden kesto on kokonaisuudessaan 1.11.2023 - 30.4.2024. Näin varmistetaan merkittävien asioiden edistyminen valmistelussa sekä uuden kaupunginjohtajan viran hakuun ja virassa aloittamiseen liittyvät sujuvat järjestelyt.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan nimetä apulaiskaupunginjohtajaksi sosionomi Kari Korkiakosken. Päätös perustuu Korkiakosken suostumukseen. Korkiakoski aloittaa Karkkilan apulaiskaupunginjohtajana 1.11.2023. Kari Korkiakoski on toiminut Karkkilan kaupunginjohtajana vuosina 1994 - 2004. Lisäksi hän on ollut kuntajohtajana Joutsenossa sekä apulaiskaupunginjohtajana Lappeenrannassa.

  • Olemme todella tyytyväisiä yhdessä löytämäämme ratkaisuun, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Korhonen.
  • Saamme nyt Karkkilaan apulaiskaupunginjohtajan, jolle kaupunki on aiemmasta taustasta hyvin tuttu, samoin Korkiakoski tuntee kuntatalouden haasteet erinomaisen hyvin. Koko organisaation johtamisen ja kaiken toiminnan sujuva jatkuminen varmistuu tällä ratkaisulla hienosti, kun Korkiakoski aloittaa virassaan jo tällä viikolla.
     

Lisätiedot
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Korhonen, p. 045 135 4350


26.10.2023

Kesätyöpassi-koulutukset vuosina 2006 - 2008 syntyneille karkkilalaisnuorille


Karkkilan kaupungin nuorisopalvelut järjestää kesätyöpassikoulutukset, jotka on suunnattu vuosina 2006-2008  syntyneille karkkilalaisille nuorille. Koulutuksissa saa tietoa muun muassa työhakemusten ja ansioluettelon teosta, työelämän pelisäännöistä sekä nuorten raha-asioista.

Koulutus kestää noin 2 tuntia ja se järjestetään Nyhkälän koulun jättiläisen portailla.  Kesätyöpassikoulutuksen suorittaminen on edellytys Karkkilan kaupungin kesätyöseteliarvontaan osallistumiselle. 

Jos et ole vielä suorittanut passia, ilmoittaudu mukaan koulutukseen oheisen Webropol-linkin kautta.  Kesätyöpassi-koulutuksen suorittaneiden kesken arvotaan 2 kpl  Kino Laikan lahjakortteja tammikuussa 2024. 

 Koulutus A:  Tiistai 7.11. 2023 klo 16.30-18.30. Ilmoittautuminen 31.10. mennessä. https://link.webropolsurveys.com/S/DAC259B128AEE921

Koulutus B: Maanantai 4.12. 2023 klo 16.30 - 18.30. Ilmoittautuminen 28.11. mennessä. https://link.webropolsurveys.com/S/75F455B9B7099820

Koulutus C: Keskiviikko 17.1.2023 klo 16.30-18.30. Ilmoittautuminen 11.1.2024 mennessä. https://link.webropolsurveys.com/S/AB7E8611CB24531C

 

Lisätietoja
Erityisnuorisotyöntekijä Erja Pesu 044 544 63 90 tai erja.pesu@karkkila.fi


3.10.2023

Karkkilan kaupunki onnittelee vuoden 2023 Karkkilan vuoden yritystä Karkkilan Malliapu Oy:tä!

Vuoden 2023 Karkkilan yritys on Karkkilan Malliapu Oy. Palkinto julkistettiin Karkkilan Yrittäjät ry:n Y-juhlassa lauantaina 30.9.2023.  Palkinnon vastaanottivat yrityksen perustaja Hannu Ojanen sekä pojat Mikko ja Harri Ojanen. Lämpimät onnittelut Karkkilan Malliapu Oy:lle!

Kuva: Karkkilan kaupunki onnittelee Karkkilan Malliapu Oy:tä. Kuvassa vasemmalta lukien Karkkilan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna Tallgren, Karkkilan Malliapu Oy:n toimitusjohtaja Mikko Ojanen, yrityksen perustaja Hannu Ojanen, suunnittelija Harri Ojanen, Karkkilan kaupunginjohtaja Tuija Telén, Karkkilan elinvoimapäällikkö Satu Nikkilä ja Karkkilan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Korhonen. Kuva Matti Kivistö.


15.8.2023

Karkkila vastaanottaa uuden kiintiöpakolaisryhmän alkusyksyn aikana 


Karkkilan kaupunki vastaanottaa syksyllä 2023 yhteensä 25 kiintiöpakolaista. Ryhmän piti tulla Karkkilaan jo vuonna 2022, mutta maahantulo on siirtynyt tälle vuodelle. Kaupunginhallitus on tehnyt pakolaisten vastaanottamisesta päätöksen 26.11.2018 (§ 274). Edellisen kerran Karkkilaan vastaanotettiin kiintiöpakolaisia vuonna 2020.

Tulevat uudet karkkilalaiset ovat afganistanilaisia perheitä, ja he tulevat Karkkilaan Iranista. Pakolaiset ovat YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n rekisteröimiä. Karkkilan tulevat perheet ovat pääsääntöisesti yhden huoltajan perheitä, jossa perheen pää on nainen. Afganistanissa on vuosikymmeniä jatkunut tilanne kärjistynyt jälleen viime aikoina, ja se on edelleen erittäin haastava erityisesti tytöille ja naisille.  

Perheet saapuvat Karkkilaan syksyn aikana, ja alaikäiset lapset aloittavat koulun ja varhaiskasvatuksen mahdollisimman pian. Kaupunkiin on perustettu vastaanoton ydinryhmä. Se suunnittelee, valmistelee ja toteuttaa käytännön asiat perheiden vastaanottamiseksi. Pakolaisten vastaanotosta huolehtii kaupungin maahanmuuttopalvelut yhdessä kaupungin eri toimijoiden, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen ja vapaaehtoisten kanssa.

Pakolaisten asunnot on varusteltu lahjoitustavaroin ja vapaaehtoisten voimin. Tästä kiitämme lämpimästi kaikkia lahjoittajia ja ahkeria vapaaehtoisia.

Toivomme kaikkien karkkilalaisten tukevan uusien asukkaittemme kotoutumista! 

Lisätietoja 

Maahanmuuttokoordinaattori Terhi Joensuu, 044 4675 518 tai terhi.joensuu@karkkila.fi 
Maahanmuuttotyöntekijä Virpi Ojanen, 044 4675 492 tai virpi.k.ojanen@karkkila.fi 


17.2.2023

NetTicketin tapahtumaliput myynnissä Karkkilan Matkailuneuvonnassa

Karkkilan kaupungin Matkailuneuvonta – Visit Karkkilan palvelu laajenee. Matkailuneuvonnasta voi nyt ostaa ja lunastaa NetTicketin tapahtumalippuja. Tapahtumalippujen maksuvälineinä käyvät maksukortit, MobilePay ja kaikki kulttuuriedut.

Tapahtumalippujen tarjonnan löydät NetTicketin verkkosivuilta www.netticket.fi.

Karkkilan kaupungin Matkailuneuvonta - Visit Karkkila
Karkkilan linja-autoasema, Huhdintie 10-12, 03600 Karkkila
044 4675 514, visitkarkkila@karkkila.fi
Aukioloajat: ma klo 10–17, ti – ke klo 11 – 18, to – pe klo 10–17, suljettu klo 12 – 13.
https://visitkarkkila.fi/


Karkkila Somessa

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi