Valikko Etsi
Etusivu
Ajankohtaista »

1.12.2023

Vedenjakelu keskeytyy Toivikinkadulla, Perkontiellä ja osittain Puutarhakadulla maanantaina 4.12.


Perkontien katu- ja kunnallistekniikan saneeraustyöt aiheuttavat katkoksia vedenjakeluun. Urakoitsija tekee vesijohdon kytkentätöitä ensi viikolla. Vedenjakelu keskeytyy maanantaina 4.12.2023 klo 7:00-16:00 Toivikinkadulla, Perkontiellä ja osittain Puutarhakadulla. Keskeytys voi olla myös ilmoitettua lyhyempi tai pidempi työtilanteen mukaan. Venttiilien sulkeminen voi aiheuttaa vedenlaatuhäiriöitä myös muilla lähialueilla sekä Tuorilassa.

Alueen asukkaita pyydetään varaamaan vettä astioihin ennen katkosta. Vesikatkon jälkeen vedessä voi esiintyä ilmaa tai värjäymiä, jotka poistuvat kylmää vettä juoksuttamalla. Tarvittaessa voitte olla yhteydessä tekniseen vikapäivystykseen (virastoajan ulkopuolella) 0500 2110 80.

Pahoittelemme vesikatkoksesta aiheutuvaa haittaa.

Karttakuvassa on vedenjakelun keskeytysalue.

Lisätiedot 
Vesihuoltopäällikkö Markku Kuusinen, markku.kuusinen@karkkila.fi, 044 4675 522

Tiedotetta on päivitetty 1.12.2023 klo 12.30 / sf


30.11.2023

Kaupunginjohtajan virkaa haki 15 henkilöä ja yksi antoi suostumuksensa


Karkkilan kaupunginjohtajan virkaan saapui määräaikaan mennessä yhteensä 15 hakemusta, ja lisäksi yksi henkilö antoi suostumuksensa virkaan.

Hakijat ovat:
Haapanen Jorma, MMM, Kantvik
Hannuksela Tuomas, rakennusalan perustutkinto, Espoo
Heinilä Ari, DI, Helsinki
Härkönen Otto, DI, Helsinki
Kanerva Sari, DI, Vihti
Keitaanranta Mira, OTK, Kerava
Klemola Raine, VTM, Karkkila
Käpyaho Henri, -, Orivesi
Lakianperä Tomi, peruskoulu, Karkkila
Puputti Antti, DI, Vantaa
Rantanen Marja, DI, Somero
Toivonen Tomi, entrepreneurship, Karkkila
Tuomaala Magnus, OTM, Turku
Tuunainen Vesa, FM, Hyvinkää
Lisäksi hakemuksen on jättänyt yksi henkilö, joka ei halua nimeään julkaistavan.
Suostumuksensa virkaan on antanut:
Jokitalo Juha, SM, Tikkakoski

Karkkilan kaupunginhallituksen nimeämä kaupunginjohtajan valintaryhmä kokoontuu torstaina 7.12. käsittelemään hakemuksia. Työryhmään kuuluvat Markku Korhonen, Essi Jumisko, Seppo Meri, Jarkko Ilonen, Jani Laaksonen, Mia Sundström, Heikki Savola ja Arto Hyytiäinen.


28.11.2023

Latutiedotteet

Latutiedote 28.11.2023 

Moottorikelkalla on ajettu perinteisen hiihtoura Ahmoonmäen parkkipaikalta Pajuojan parkkipaikalle. Huom! Ahmoonmäen parkkipaikalta hiihtolatu lähtee vasta mäen alaosasta. Hiihtouralla on hiekkaa/kiviä, joten varovaisuutta etenkin alamäissä. Tällä hetkellä muilla reiteillä on lunta liian vähän latujen ajoon. 

Lisätiedot Karkkilan kaupungin hiihtoladuista ja -reiteistä löydät tästä linkistä.
 

Lisätietoja löytyy alta!
Toivikkeen alueen kartan lisätietoja löytyy linkeistä löydät täältä:  Toivikkeen reitit/latukartta
Lisätietoja Karkkilan liikuntapaikoista löytyy täältä: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Liikuntapaikat

Luistavia ja iloisia ulkoliikuntaretkiä!

Tiedotetta päivitetty 28.11.2023/sk-m


27.11.2023

Luistelutiedotteet

Tiedote 27.11.2023

Nyhkälänharjun jääkiekkokaukalon jää on valmistunut ja odottaa innokkaita luistelijoita. Muiden luistinkenttien pohjien jäädytys aloitetaan alkuviikosta.

Oikein mukavia talviurheiluhetkiä!

 

Tiedote 23.11.2023

Iloisia uutisia luistelun ystäville!

Nyhkälänharjun jääkiekkokaukalon pohjan jäädytys aloitetaan tulevana lauantaina 25.11.2023 ja kenttä on silloin käyttökiellossa.  Muiden luistinkenttien pohjien jäädytys aloitetaan alkuviikosta, mikäli sääolot ovat suotuisat.

Karkkilan ulkoluistelualueet:

Asemanrannan avoluistelualue (Asematie 1, pysäköinti Asemanrannan P-alue),
Haukkamäen koulun kenttä (Vanha Turuntie 58, pysäköinti Haukkamäen koulun piha),
Tuorilan luistelukenttä (Järvenpääntie),
Nyhkälänharjun jääkiekkokaukalo (Huhdintie 13, pysäköinti Nyhkälän koulun piha).

Tiedotamme lisää, kun luistinkentät on saatu luistelukuntoon.

Lisätietoja Karkkilan liikuntapaikoista löytyy täältä: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Liikuntapaikat

Mukavia talviurheiluhetkiä!Kuvan Haukkamäen koulun luistelukentästä tammikuussa 2021 otti Harry Torvinen.

Sivua päivitetty 27.11.2023/sk-m 


24.11.2023

Heijastinpuu avattiin käyttöön 24.11.2023


Karkkilan kaupungin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Karkkilan yhdistyksen heijastinpuu avattiin käyttöön perjantaina 24.11.2023. Heijastinpuun julisti avatuksi valtuuston puheenjohtaja Anna Tallgren.

Avajaispuheessaan Tallgren muistutti kaikkia heijastimen käytöstä. Hän painotti myös pyöräilijöiden ja mopoilijoiden valojen toimivuuden tärkeyttä.

Heijastinpuuna toimii tänä talvena Karkkilan kirjaston edustalla sijaitseva iso vaahtera. Kuka tahansa voi jättää puuhun ylimääräisen heijastimensa. Mikäli heijastin on unohtunut matkasta, voi heijastinta tarvitseva noukkia puusta yhden heijastimen itselleen.

MLL Karkkilan yhdistys ja Karkkilan kaupunki toivovat, että heijastimet ovat ahkerassa käytössä pimenevällä talvikaudella. Turvallista talvea kaikille!


 


23.11.2023

Lohjan ja Karkkilan työllisyysaluetta esitetään hyväksyttäväksi ja alueen valmistelua voidaan jatkaa


Valtion vastuulla olevat työ- ja elinkeinopalvelut ovat siirtymässä kunnille vuonna 2025. Kuntien on tätä varten pitänyt ilmoittaa työ- ja elinkeinoministeriölle, miten ne aikovat järjestää työvoimapalvelut. Työ- ja elinkeinoministeriö käsitteli työllisyysalueita 21.11. ja käsittelyn pohjalta työllisyysalueita on muodostumassa Suomeen yhteensä 44.

Lohjan ja Karkkilan yhteistä työllisyysaluetta esitetään hyväksyttäväksi ja alueen valmistelua voidaan jatkaa. Lohjan ja Karkkilan työllisyysalueelle tulee kaksi palvelupistettä, toinen Lohjalle tai toinen Karkkilaan. Tämä ratkaisu joustavoittaa ja helpottaa työllisyysalueen asiakkaiden palveluiden saatavuutta huomattavasti.

Lisätietoa työllisyysalueiden muodostamisesta löydät lnikitä TEM:n sivuilta.

 


21.11.2023

Karkkilan kaupungin vuoden 2024 talousarvion käsittely alkoi


Kaupunginhallitus kokoontui ensimmäiseen talousarviokokoukseensa 20.11. ja jatkaa käsittelyä 27.11. Valtuustossa vuoden 2024 talousarviosta päätetään maanantaina 11.12.2023.

Kaupungin talousarvioraami perustuu kaupunginhallituksen toukokuiseen päätökseen. Talousarvioehdotus vuodelle 2024 on lievästi alijäämäinen. Koska myös taloussuunnitelmavuosien 2025 – 2026 tulee olla tasapainossa, kaupunki on joutunut tasapainottamaan suunnitelmavuodet veronkorotuksilla. Koko suunnitelmakauden talousarvio on alijäämäinen.

Karkkilan kaupungin osalta verotulot ovat toteutumassa vuonna 2023 talousarvion mukaisina. Toimialojen talousarvioylitykset kompensoituvat perusturvakuntayhtymä Karviaisen purkamisen aiheuttamalla reilun miljoonan euron tulosvaikutuksella.

Karkkilan kaupunginvaltuusto teki vuoden 2024 veroprosenteista päätökset kokouksessaan 6.11.2023. Karkkilan yleinen veroprosentti ensi vuonna on 8,6. Talousarvioesityksen verotulot on arvioitu valtuuston hyväksymän veroprosenttipäätöksen mukaisesti sekä niillä ennakkotiedoilla, jotka kunnilla oli valtionosuuksista tuolloin. Valtionvarainministeriö on ennustanut, että Karkkilan kuntakokoluokassa kaupungin veroprosenttiin kohdistuu jopa prosentin korotuspaine suunnitelmavuosille 2025 -2026.

Perjantai-iltana 17.11.2023 saadun tiedon mukaan valtionosuudet tulevatkin laskemaan jo vuoden 2024 osalta Karkkilassa 80 euroa/asukas. Koko kuntakenttä on reagoinut viikonlopun aikana perjantaiseen uutiseen voimakkaasti. Kunnat toivovat, että valtio voisi harkita valtionosuuksien leikkausten suuruutta ja ajankohtaa uudelleen.

  • Valtion ilmoitus tuli liian myöhään kuntien taloussuunnittelun kannalta, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakoski. 

Edellä mainittu kehitys edellyttää kaupungilta toimenpiteitä. FCG tekee kaupungin sivistys ja hyvinvointitoimialan osalta selvitystä mm. koulujen oppilasmäärien ja varhaiskasvatuksen lapsimäärän kehityksen perusteella. FCG:ltä saadaan arvio ja mahdolliset toimenpide-ehdotukset alkuvuodesta 2024. Tämän lisäksi kaupungin kilpailukyvyn säilyttämiseksi joudutaan selvittämään myös organisaation tehostamismahdollisuuksia.  


17.11.2023

Petäjätien tiesulku alkaa maanantaina 20.11.

 
Petäjätie suljetaan maanantaista 20.11. alkaen. Tiesulku liittyy Perkontien katu- ja kunnallistekniikan saneeraustöihin, jotka alkoivat syyskuussa. Perkontien työt jatkuvat ensi vuoden puolelle aina kevääseen asti.

Petäjätie on suljettu toistaiseksi. Alueen asukkaille tullaan jakamaan tiedote postilaatikoihin. Tiesulun päättymisestä tiedotetaan erikseen.

Pahoittelemme saneeraustöistä aiheutuvia liikenteen häiriötä. Pyydämme alueella asuvia ja tiellä liikkujia ottamaan huomioon vaihtoehtoiset reitit ja liikennejärjestelyt.


16.11.2023

Joulupostia ikäihmisille -kampanja kutsuu karkkilalaiset joulukorttikeräykseen

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneineen yhdennentoista Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 13.11.–4.12.2023. Joulukorttikeräykseen on ilmoittautunut mukaan jo 127 paikkakuntaa. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Karkkilassa joulukortteja kerätään kirjastossa, palvelupiste Serverissä ja matkailuneuvonnassa. Voit lisäksi postittaa kortit osoitteella Karkkilan kaupunki, palvelupiste Serveri, Valtatie 26 D, 03600 Karkkila.

Viime vuonna Karkkilassa kerättiin yhteensä 457 joulukorttia. Yksityisten henkilöiden lahjoitusten lisäksi kortteja tehtiin mm. kouluilla, päiväkodeissa, nuorisotalo NuTalla ja MLL Karkkilan yhdistyksen joulukorttipajoissa. Korteilla ilahdutettiin terveysaseman vuodeosaston potilaita, kotihoidon asiakkaita sekä Mainiokoti Valssin ja Toivokodin asukkaita.

– Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto ja Kansalaisareena. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kortista voi olla iloa pitkäksi aikaa, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa ja hauskaa

Kampanjaan voi osallistua tekemällä joulukortin ja toimittamalla sen keräyspisteeseen 13.11.–4.12. Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset. Merkitse saajan kohdalle ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimesi ja Siskot ja Simot. Pudota kortti sellaisenaan lähimpään keräyslaatikkoon. Ethän sulje korttia kirjekuoreen.

Karkkilan keräyspisteet

Keräyspiste 1
Karkkilan kirjasto, Valtatie 26 E, 03600 Karkkila
ma-to klo 13-19, pe klo 10-17

Keräyspiste 2
Kaupungintalon palvelupiste Serveri, Valtatie 26 D, 03600 Karkkila
ma-to klo 8-15.30, pe klo 8-14 (suljettu päivittäin lounasajan klo 12-13)

Keräyspiste 3
Karkkilan matkailuneuvonta, Huhdintie 10-12 (linja-autoasema), 03600 Karkkila
Ma-ti sekä to-pe klo 10-17, ke klo 11-18 (suljettu päivittäin lounasajan klo 12-13)

 

Kampanjan verkkosivut: siskotjasimot.fi/joulupostia
Seuraa kampanjaa somessa: #kosketakortilla #joulupostia #berörmedkort #julpost


10.11.2023

Karkkilassa kuvattu Cinéma Laika ensi-illassa ympäri Suomen


Karkkilassa kuvattu dokumenttielokuva Cinéma Laika sai Suomen ensi-iltansa 10.11. Elokuva kertoo Aki Kaurismäestä ja Karkkilasta. Elokuvaa kuvataan runolliseksi ”rakkauskirjeeksi” Karkkilalle.  Cinéma Laika -elokuvan traileri on katsottavissa täältä: https://www.youtube.com/watch?v=hxCbYPvAz4o

Kroatialainen elokuvaohjaaja Veljko Vidak kuvasi Karkkilassa reilun vuoden ajan. Elokuvan pääosassa on Aki Kaurismäen maailma ja elokuvateatterin rakentaminen entisen emalointilaitoksen tiloihin Högforsin ruukkialueelle. Elokuvassa esiintyy monia karkkilalaisia hahmoja ja valkokankaalla näkyy tuttuja maisemia Karkkilasta. Lisätiedot: https://cinemaorion.fi/elokuvat/cinema-laika/

Elokuvan ennakkonäytös oli kesäkuussa Sodankylän filmifestivaaleilla. Ennakkoon dokumentti nähtiin viime viikolla Sodankylän elokuvajuhlat kylässä -festivaalilla Karkkilassa. Nyt elokuva kiertää ympäri Suomen, ja se pyörii tietysti edelleen Kino Laikassakin. Dokumenttielokuvaa esitetään myös elokuvateattereissa ja festivaaleilla ympäri maailman.

Karkkilan kaupunki on toiminut Cinéma Laikan tuottajien 43e Parallèle Productions Veljko Vidakin ja Emmanuelle Felcen markkinointiyhteistyökumppanina. Karkkilan kaupunki kiittää Vidakia ja Felceä Karkkila-elokuvasta!


9.11.2023

Museovirasto tekee kenttätöitä Salimäen, Turuntien ja Etu-Vattolan alueella pe 10.11.2023 alkaen

 
Museovirasto suorittaa marraskuun aikana kartoituksen, joka liittyy Asemanrannan kaavarunkoalueen suunnitteluun. Tarkoituksena on dokumentoida arkeologisia kohteita ja rajata ne riittävällä tarkkuudella, jotta maankäytön suunnittelu voidaan mahdollistaa. Museovirasto ylläpitää muinaisjäännösrekisteriä, jonka mukaan alueelta tunnetaan kaksi arkeologista kohdetta. Ensimmäinen ennestään tunnettu arkeologinen kohde on Vattola 2, joka on ensimmäisen maailmansodan aikainen taistelukaivanto. Toinen kohde on Vanhakylä (Karckila), joka on historiallisen ajan kylätontti. Lisäksi ilmalaserkeilausaineistoissa on havaittu viitteitä taistelukaivannoista suunnittelualueen koillisosassa. Työssä mennään myös yksityisten kiinteistöjen alueille.

Kenttätyöt keskittyvät maastotöihin, joissa etsitään muinaisjäännöksiä ja muita kulttuuriperintökohteita esitöiden havaintojen pohjalta. Asemakaava-alue kartoitetaan perusteellisesti havainnoimalla maastossa. Maastotyöt tekee tutkijan ja apulaistutkijan muodostama työpari. Kartoituksen aikana etsitään maan pinnalla näkyviä rakenteita, kuten kuoppia ja erilaisia kivirakennelmia. Näiden rakenteiden tarkempaa luonnetta ja ajoitusta selvitetään koepistoin lapiolla tai maaperäkairalla. Tietyt arkeologiset kohteet, kuten esihistorialliset asuinpaikat, eivät yleensä ole näkyvissä maan pinnalla. Tällaisia kohteita etsitään koekuopittamalla niille potentiaalisilta alueilta. Löytyneiden kohteiden sijainti mitataan gps-laitteella ja ne dokumentoidaan valokuvin ja muistiinpanoin.

Tämä kartoitustyö on tärkeä kulttuuriperinnön vaalimisen kannalta. Karkkilan kaupunki kiittää ymmärryksestä ja toivoo, että Museoviraston työparille annetaan työrauha.

 

Kaaviokuvassa näkyy historiallisen ajan kylätontti Vanhassakylässä.
Tekijä: Arkkitehtuuritoimisto OLARK Oy.


7.11.2023

Uudenmaan taidepalkinto 2023 Mediataidetila Sielulle Karkkilaan


Uudenmaan taidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2023 Uudenmaan taidepalkinnon Mediataidetila Sielulle. Palkinto myönnetään kannustuksena omaperäiselle ja taiteellisesti kunnianhimoiselle uudelle taidetilalle. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:
Mediataidetila Sielu on herättänyt Karkkilan ruukkialueella lähes 150 vuotta vanhan myllytuvan eloon. Valokuvataiteilija Nelli Palomäen ja mediataiteilija Juhana Moisanderin perustama mediataiteen esitystila on kunnianhimoinen tapa tuoda nykytaidetta perinteisten gallerioiden ja museoiden ulkopuolelle.

Sielu on Karkkilan ainoa pelkästään nykytaiteeseen keskittynyt tila. Ensimmäisenä kesänään se keskittyi kokeelliseen elokuvaan sekä videoteosten esittämiseen. Ympäröivä historiallinen kulttuuriympäristö on omiaan tuomaan alueelle uusia yleisöjä, joille mediataide ei ole ennestään tuttua. Matalan kynnyksen ilmaisessa tilassa katsoja pystyy helposti rauhoittumaan nykytaiteen äärellä. Teokset vaihtuvat parin viikon välein, ja niiden lomassa voi vaikka nauttia lasin viiniä Sielun baarista.

Uudenmaan taidetoimikunta haluaa vuoden 2023 palkinnollaan kannustaa uutta innovatiivista mediataiteen tilaa Karkkilassa.

Uudenmaan taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskus – Taiken asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätiedot: https://www.taike.fi/fi/myonnetyt-apurahat/uudenmaan-taidepalkinto-2023-mediataidetila-sielulle

Karkkilan kaupunki onnittelee lämpimästi Mediataidetila Sielua taidepalkinnosta!


7.11.2023

Lapsiperheiden avoimeen kohtaamispaikkatoiminta -kyselyyn saatiin mukavasti vastauksia


Karkkilassa tehtiin kysely lapsiperheiden avoimesta kohtaamispaikkatoiminnasta syyskuussa 2023. Kyselyyn saatiin yhteensä 60 vastausta. Vastaajista 86 % oli perheen huoltajia, 5 % järjestön tai yhdistyksen edustajia ja 5 % kunnan työntekijöitä. Kyselyssä saatuja vastauksia hyödynnetään Karkkilan ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kohtaamispaikkatoiminnan kehittämistyössä sekä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Kyselyn vastauksissa nousivat esille seuraavat asiat:
82 % toivoi mielekästä lapsille suunnattua tekemistä (esim. askartelu, laululeikit)
57 % toivoi avointa yhteistä olohuonetta oleskeluun
52 % toivoi enemmän tietoa lapsiperheiden palveluista
50 % toivoi juttuseuraa vanhempien kesken kahvikupin äärellä ja
35 % toivoi teemoitettuja ryhmiä vanhemmille (esim. isä, yksinhuoltaja).
 

Karkkilan syksyllä avattu avoin päiväkotitoiminta sai kyselyssä kiitosta vastaajilta. Toiminnan toivottiin jatkuvan ja myös sen kehittämiseksi esitettiin uusia ajatuksia.

Lisäksi vastauksissa pyydettiin tukea vanhemmuuteen sekä arjen hallintaan, esim. eri teemaisia opastuksia lapsen ikäkausittaisesta kasvusta ja kehityksestä sekä läsnäolon tärkeydestä vanhemmuudessa. Osalla perheistä tukiverkko on pieni, jolloin ulkopuolisen tuen tarve on suurempi. Avoimessa kohtaamispaikkatoiminnassa toivotaan olevan tavattavissa lisäksi ammatti-ihmisiä, esim. neuvolan terveydenhoitaja. Ehdotuksena tuli esille esimerkiksi myös vanhemmuuteen valmentava ”vanhemmuusneuvola”. Kyselyn vastauksissa ehdotettiin myös lapsiperheiden kohtaamispaikkaa, johon voisi tulla perheen isompienkin alakouluikäisten lasten kanssa.

Kyselyssä nousi esille leikkipuistojen ja leikkipuistotoiminnan kehittäminen Karkkilassa. Vastaajien mielestä Karkkilan leikkipuistoja tulisi kunnostaa ja uudistaa, koska puistojen välineet ovat vanhoja ja erityisesti pienille lapsille sopivia leikkivälineitä on vähän. Leikkipuistoihin toivottiin myös ohjattua toimintaa sekä joissain vastauksissa ruokailua lapsille.

Avoimelta kohtaamispaikalta tai päiväkodilta pyydettiin kyselyn vastauksissa omaa ryhmää alle 1-vuotiaiden lasten sekä erityislasten perheille. Lisäksi toivottiin paikkaa, johon voi mennä yhdessä lapsen kanssa. Lapsille haluttiin leikkiseuraa ja kavereita ja huoltajalle vertaistukea ja ammattilaisten tapaamisia.

Kyselyn vastauksissa nousi esille myös muun muassa toive koko perheelle järjestettävästä toiminnasta ilta-aikaan, koululaisille tekemistä iltapäiviin, nuorille kohtaamispaikkoja ja kaiken ikäisille tapaamispaikkoja keskustan alueelle. Kyselyssä esitettiin myös lapsiparkkia, johon lapsen voisi jättää hetkeksi esim. huoltajan omien asioiden hoitamisen ajaksi.

Lisätiedot
Varhaiskasvatusjohtaja Kirsi Viitanen, 044 5533 059


4.11.2023

Senioripuisto eli Sirkan puisto on nyt valmistunut

Karkkilan kaupungin senioripuisto on valmistunut Helsingintien pallokentän alueelle. Kenttä tunnetaan myös nimillä "Miljoonamonttu" ja "Millis". Puisto on rakennettu pallokentän ylätasanteelle paikoitusalueen läheisyyteen. Senioripuiston rakentaminen alkoi syyskuussa, ja työ on nyt saatu päätökseen.

Puistoon on sijoitettu voimailu- ja liikkuvuuslaitteita, tasapainorata sekä nurmialue ohjattua liikuntaa varten. Alueella on lisäksi pöytäryhmiä, penkkejä, katos ja pelialue, jotta siellä voi viettää aikaa ja nauttia ulkoilusta erilaisissa aktiviteeteissa. Katoksessa on myös mahdollisuus pelata shakkia.

Puiston suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti ikääntyvien kuntalaisten tarpeet ja toiveet. Senioripuistohanke sai alkunsa vanhusneuvoston aloitteesta marraskuussa 2019. Vanhus- ja vammaisneuvostot ovat olleet aktiivisesti mukana senioripuiston suunnittelussa ja toimintojen valinnassa. Tärkein tavoite oli luoda ikääntyville kuntalaisille yhteinen kohtaamis- ja ajanvietepaikka.

Senioripuiston suunnittelu ja toteutus kilpailutettiin keväällä 2023, ja toteuttajaksi valittiin LeikkiSet Oy. Puisto on toteutettu varoilla, jotka Sirkka Lindroos testamenttasi Karkkilan kaupungille. Senioripuisto nimetään Sirkan puistoksi kunnioituksena Lindroosin anteliaisuudelle ja halulle tukea Karkkilan kaupunkia.

Puiston viralliset avajaiset pidetään keväällä 2024. Avajaisista tiedotetaan vielä erikseen. Sirkan puisto edistää aktiivista elämäntapaa ja tarjoaa kaupunkilaisille paikan matalan kynnyksen liikunnalle. Karkkilan kaupunki kutsuu kaikki nauttimaan liikunnasta ja viihtymään Sirkan puistossa!


31.10.2023

Karkkilan apulaiskaupunginjohtajaksi Kari Korkiakoski 


Karkkilan valtuustoryhmien edustajat ovat valmistelleet yhdessä kaupunginjohtajan viran hoitamiseen liittyviä järjestelyitä. Kaupunginhallitus käsitteli asiaa kokouksessaan maanantai-iltana 30.10.2023. Nykyinen kaupunginjohtaja Tuija Telén on irtisanoutunut virastaan 1.1.2024 alkaen ja jää vuosilomalle jo 1.11.2023 siirtyessään Uudenmaan liittoon maakuntajohtajan virkaan. 

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan perustaa määräaikaisen apulaiskaupunginjohtajan viran. Apulaiskaupunginjohtaja toimii kaupunginjohtajan viran ensimmäisenä varahenkilönä eli käytännössä hoitaa kaupunginjohtajan viransijaisuutta 31.12.2023 saakka. Apulaiskaupunginjohtajan viran määräaikaisuuden kesto on kokonaisuudessaan 1.11.2023 - 30.4.2024. Näin varmistetaan merkittävien asioiden edistyminen valmistelussa sekä uuden kaupunginjohtajan viran hakuun ja virassa aloittamiseen liittyvät sujuvat järjestelyt.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan nimetä apulaiskaupunginjohtajaksi sosionomi Kari Korkiakosken. Päätös perustuu Korkiakosken suostumukseen. Korkiakoski aloittaa Karkkilan apulaiskaupunginjohtajana 1.11.2023. Kari Korkiakoski on toiminut Karkkilan kaupunginjohtajana vuosina 1994 - 2004. Lisäksi hän on ollut kuntajohtajana Joutsenossa sekä apulaiskaupunginjohtajana Lappeenrannassa.

  • Olemme todella tyytyväisiä yhdessä löytämäämme ratkaisuun, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Korhonen.
  • Saamme nyt Karkkilaan apulaiskaupunginjohtajan, jolle kaupunki on aiemmasta taustasta hyvin tuttu, samoin Korkiakoski tuntee kuntatalouden haasteet erinomaisen hyvin. Koko organisaation johtamisen ja kaiken toiminnan sujuva jatkuminen varmistuu tällä ratkaisulla hienosti, kun Korkiakoski aloittaa virassaan jo tällä viikolla.
     

Lisätiedot
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Korhonen, p. 045 135 4350


26.10.2023

Kesätyöpassi-koulutukset vuosina 2006 - 2008 syntyneille karkkilalaisnuorille


Karkkilan kaupungin nuorisopalvelut järjestää kesätyöpassikoulutukset, jotka on suunnattu vuosina 2006-2008  syntyneille karkkilalaisille nuorille. Koulutuksissa saa tietoa muun muassa työhakemusten ja ansioluettelon teosta, työelämän pelisäännöistä sekä nuorten raha-asioista.

Koulutus kestää noin 2 tuntia ja se järjestetään Nyhkälän koulun jättiläisen portailla.  Kesätyöpassikoulutuksen suorittaminen on edellytys Karkkilan kaupungin kesätyöseteliarvontaan osallistumiselle. 

Jos et ole vielä suorittanut passia, ilmoittaudu mukaan koulutukseen oheisen Webropol-linkin kautta.  Kesätyöpassi-koulutuksen suorittaneiden kesken arvotaan 2 kpl  Kino Laikan lahjakortteja tammikuussa 2024. 

 Koulutus A:  Tiistai 7.11. 2023 klo 16.30-18.30. Ilmoittautuminen 31.10. mennessä. https://link.webropolsurveys.com/S/DAC259B128AEE921

Koulutus B: Maanantai 4.12. 2023 klo 16.30 - 18.30. Ilmoittautuminen 28.11. mennessä. https://link.webropolsurveys.com/S/75F455B9B7099820

Koulutus C: Keskiviikko 17.1.2023 klo 16.30-18.30. Ilmoittautuminen 11.1.2024 mennessä. https://link.webropolsurveys.com/S/AB7E8611CB24531C

 

Lisätietoja
Erityisnuorisotyöntekijä Erja Pesu 044 544 63 90 tai erja.pesu@karkkila.fi


10.10.2023

Kaupunginjohtaja Tuija Telén siirtyy maakuntajohtajaksi marraskuun alussa


Karkkilan kaupunginhallitus käsitteli kaupunginjohtaja Tuija Telénin tulevaan irtisanoutumiseen liittyviä asioita kokouksessaan 9.10.2023. Telén valittiin 12.9.2023 Uudenmaan liiton maakuntajohtajaksi.

Telén aikoo irtisanoutua kaupunginjohtajan tehtävästä, kun Uudenmaan maakuntavaltuuston valintapäätös on lainvoimainen. Kaupunginhallitus pitää ylimääräisen kokouksen 23.10. kaupunginjohtajan irtisanoutumisen käsittelyä varten, ja asia edennee valtuuston saman illan kokoukseen tiedoksi. 

Tuija Telén on kaupunginjohtajan virassa 31.12.2023 asti, mutta jää pitämään vuosilomia marraskuun alusta alkaen loppuvuoden ajaksi.  Uudenmaan liitossa Telén aloittaa vs. maakuntajohtajana 1.11.2023.

  • Meillä on nyt hyvät askelmerkit uuden kaupunginjohtajan haun osalta. Pääsemme yhdessä poliittisten ryhmien kanssa viemään asiaa eteenpäin varmistaaksemme, että saamme kaupunginjohtajan tehtävään hyvän jatkajan, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Korhonen.

Kaupunginhallitus merkitsi kokouksessaan 9.10. tiedokseen kaupunginjohtaja Tuija Telénin suunnitellun irtisanoutumisaikataulun ja valtuutti kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja konsernipalvelujohtaja Leena Pieniniemen valmistelemaan ja hankkimaan kaupunginjohtajan rekrytoinnissa tarvittavan ulkopuolisen asiantuntijapalvelun.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että Karkkilan valtuustoryhmien puheenjohtajat, valtuuston puheenjohtajisto ja kaupunginhallituksen puheenjohtajisto käyvät hallituksen puheenjohtajan johdolla lähetekeskustelun kaupunginjohtajan viran kelpoisuusehdoista ja viran auki julistamisesta. Kaupunginhallitus päätti edelleen, että uuden kaupunginjohtajan rekrytointia ja valintaa valmistelemaan nimetään myös valtuustoryhmien yhteinen työryhmä. Asioiden käsittelyä jatketaan kaupunginhallituksessa 23.10.2023.

Lisätiedot:
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja
Markku Korhonen
p. 045 135 4350


3.10.2023

Karkkilan kaupunki onnittelee vuoden 2023 Karkkilan vuoden yritystä Karkkilan Malliapu Oy:tä!

Vuoden 2023 Karkkilan yritys on Karkkilan Malliapu Oy. Palkinto julkistettiin Karkkilan Yrittäjät ry:n Y-juhlassa lauantaina 30.9.2023.  Palkinnon vastaanottivat yrityksen perustaja Hannu Ojanen sekä pojat Mikko ja Harri Ojanen. Lämpimät onnittelut Karkkilan Malliapu Oy:lle!

Kuva: Karkkilan kaupunki onnittelee Karkkilan Malliapu Oy:tä. Kuvassa vasemmalta lukien Karkkilan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna Tallgren, Karkkilan Malliapu Oy:n toimitusjohtaja Mikko Ojanen, yrityksen perustaja Hannu Ojanen, suunnittelija Harri Ojanen, Karkkilan kaupunginjohtaja Tuija Telén, Karkkilan elinvoimapäällikkö Satu Nikkilä ja Karkkilan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Korhonen. Kuva Matti Kivistö.


15.8.2023

Karkkila vastaanottaa uuden kiintiöpakolaisryhmän alkusyksyn aikana 


Karkkilan kaupunki vastaanottaa syksyllä 2023 yhteensä 25 kiintiöpakolaista. Ryhmän piti tulla Karkkilaan jo vuonna 2022, mutta maahantulo on siirtynyt tälle vuodelle. Kaupunginhallitus on tehnyt pakolaisten vastaanottamisesta päätöksen 26.11.2018 (§ 274). Edellisen kerran Karkkilaan vastaanotettiin kiintiöpakolaisia vuonna 2020.

Tulevat uudet karkkilalaiset ovat afganistanilaisia perheitä, ja he tulevat Karkkilaan Iranista. Pakolaiset ovat YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n rekisteröimiä. Karkkilan tulevat perheet ovat pääsääntöisesti yhden huoltajan perheitä, jossa perheen pää on nainen. Afganistanissa on vuosikymmeniä jatkunut tilanne kärjistynyt jälleen viime aikoina, ja se on edelleen erittäin haastava erityisesti tytöille ja naisille.  

Perheet saapuvat Karkkilaan syksyn aikana, ja alaikäiset lapset aloittavat koulun ja varhaiskasvatuksen mahdollisimman pian. Kaupunkiin on perustettu vastaanoton ydinryhmä. Se suunnittelee, valmistelee ja toteuttaa käytännön asiat perheiden vastaanottamiseksi. Pakolaisten vastaanotosta huolehtii kaupungin maahanmuuttopalvelut yhdessä kaupungin eri toimijoiden, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen ja vapaaehtoisten kanssa.

Pakolaisten asunnot on varusteltu lahjoitustavaroin ja vapaaehtoisten voimin. Tästä kiitämme lämpimästi kaikkia lahjoittajia ja ahkeria vapaaehtoisia.

Toivomme kaikkien karkkilalaisten tukevan uusien asukkaittemme kotoutumista! 

Lisätietoja 

Maahanmuuttokoordinaattori Terhi Joensuu, 044 4675 518 tai terhi.joensuu@karkkila.fi 
Maahanmuuttotyöntekijä Virpi Ojanen, 044 4675 492 tai virpi.k.ojanen@karkkila.fi 


8.8.2023

Avoin päiväkotitoiminta alkaa Toivikkeen päiväkodilla 14.8.2023


Karkkilan kaupungin varhaiskasvatuksessa on käynnistetty Avoimen päiväkodin toiminta. Toimintatila on  Toivikkeen päiväkodin alakerrassa. Avoimeen päiväkotiin, talon alakertaan on oma sisäänkäynti talon sivussa, Käpytien puolella.

Avoimelle päiväkodille on nyt avattu omat somekanavat Facebookiin ja Instagramiin (kavanat avautuvat uuteen ikkunaan). Seuraamalla oheisia kanavia pysyt ajan tasalla, mitä avoimessa päiväkodissa tapahtuu!

Avoin päiväkotitoiminta on kotihoidossa oleville lapsiperheille tarkoitettua kohtaamispaikkatoimintaa, johon tullaan yhdessä lapsen kanssa. Aikuinen voi olla huoltaja, isovanhempi, kummi tai joku muu lapsen kanssa päivää viettävä aikuinen. Toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Avoimessa päiväkodissa on mahdollisuus leikkiä toisten kanssa ja kohdata samassa elämäntilanteessa olevia aikuisia. Toiminta-ajatuksenamme on tukea perhettä kasvatustehtävässä, löytää vertaisia sekä olla mukana lapsen kehitykseen liittyvissä asioissa. Tarkoituksena on toimia sekä sisällä että retkeillä ulkona. 

Avoin päiväkoti on 14.8. alkaen nyt alkuun auki maanantaista torstaihin klo 9–15 ja perjantaisin klo 9–12. Toimintaan voi tulla mukaan mihin aikaan vain oman aikataulun mukaisesti. Kehitämme toimintaa yhdessä kävijöiden kanssa. Kutsumme vierailijoita, suunnittelemme leikkiympäristöä ja askarteluja, laulamme, liikumme ja leikimme kaikki yhdessä. Avoimessa päiväkodissa on mahdollista aloittaa myös erilaisia ryhmiä, joilla on oma kokoontumisaikansa (esimerkiksi vauvatreffit). Jos aloitamme kiinteitä ryhmiä, muutamme yleisiä aukioloaikoja.  

Avoimen päiväkodin puhelinnumero on 044 467 5511, sähköpostin saamme myöhemmin. Tiedotamme toiminnasta kaupungin nettisivulla sekä Me Karkkilalaiset - Facebook-sivulla. Tulemme tekemään myös oman Instagram-tilin Avoimen päiväkodin toiminnalle.

Avajaisia juhlimme myöhemmin syksyllä, näistä tiedotamme erikseen. 

Toivotamme kotona lasten kanssa olevat lämpimästi tervetulleiksi mukaan Avoimen päiväkodin toimintaan!

Lisätietoja
Varhaiskasvatusjohtaja Kirsi Viitanen 044 5533 059 ja päiväkodinjohtaja Iina Huhmarniemi 044 4675 509

Tiedotetta päivitetty 17.8.2023/ns


18.4.2023

Monitaiteellisten klubi-iltojen sarja käynnistyy kesällä Karkkilassa

Karkkilassa saadaan heinäkuusta 2023 alkaen nauttia musiikin ja eri taiteenlajien kohtaamisista. Monitaiteellisten klubi-iltojen sarjan järjestää Aino Ruotasen ja Miihkali Jaatisen Aino & Miihkali -duo, jota kuullaan myös iltojen housebändinä. Jokaiselle klubille saapuu kaksi vierailevaa taiteilijaa: musiikkivieras ja toisen taiteenalan artisti. Karkkilan kaupunki toimii tapahtumasarjan yhteistyökumppanina. Tukea tapahtumiin on saatu myös Musiikin edistämissäätiöltä. 

Vuoden 2023 aikana Aino & Miihkali -klubilla vierailevat artistit Heikki Salo, Risto (Ylihärsilä), Paleface, Mari Rantasila, Jussu Pöyhönen, rumpali Anssi Nykänen, kuvataiteilijat Karoliina Paappa ja Heli Kemiläinen, sirkustaiteilija Heikki Tolin, varjoteatteritaiteilija Elviira Davidow, valotaiteilija Ville Saarikoski, sekä videotaiteilija Jussi Turunen. Esitykset järjestetään erilaisissa, kiehtovissa ja yllättävissäkin paikoissa: Kino Laikan ja Uunisaunan tiloissa Ala-Emalilla, Pub Pikkupässissä ja Puutarha Sundströmillä.

Aino & Miihkali -duoon kuuluvat kanteleensoittaja ja laulaja Aino Ruotanen sekä kitaran- ja banjonsoittaja Miihkali Jaatinen. Pohjois-Karjalasta lähtöisin oleva duo on esiintynyt yhdessä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2017 lähtien. Ajatus klubisarjasta syntyi, kun he asettuivat vuonna 2020 Ikkalaan, Karkkilan naapuriin.

– Halusimme järjestää esityksiä paikallisesti, kestävällä, pitkälinjaisella konseptilla. Karkkilan ilmapiiri ja tekemisen meininki antoivat klubihaaveen toteuttamiselle hyvän maaperän. Meitä inspiroi monitaiteellisuus ja siitä kumpuavat synergiat. Klubilla pääsemme kokeilemaan erilaisia yhdistelmiä ja työskentelemään mielenkiintoisten taiteilijoiden kanssa.

Karkkilan kaupungille yhteistyön tavoitteena on paitsi vahvistaa eri taiteenalojen saatavuutta ja tarjontaa Karkkilassa, myös lisätä Karkkilan tunnettuutta muualla.

– Klubi-illat tuovat hienon lisän Karkkilan tapahtumakenttään ja avaavat uusia mahdollisuuksia paikallisen kulttuuriyhteistyön kehittymiselle. Karkkila on monipuolinen kulttuurikaupunki. Viime vuosina myös kaupunkiorganisaatio on panostanut aiempaa enemmän luovien alojen toimintaedellytyksiin. On ilo olla mukana mahdollistamassa tätä monitaiteellista kokonaisuutta, kertoo kaupunginjohtaja Tuija Telén.

Kuvassa Aino Ruotanen, Tuija Telén ja Miihkali Jaatinen iloitsevat yhteistyöstä Puutarha Sundströmillä. Kasvihuoneissa elokuun klubilla esiintyvät Paleface ja valotaiteilija Ville Saarikoski. Kuva: Tomi Wahlroos17.2.2023

NetTicketin tapahtumaliput myynnissä Karkkilan Matkailuneuvonnassa

Karkkilan kaupungin Matkailuneuvonta – Visit Karkkilan palvelu laajenee. Matkailuneuvonnasta voi nyt ostaa ja lunastaa NetTicketin tapahtumalippuja. Tapahtumalippujen maksuvälineinä käyvät maksukortit, MobilePay ja kaikki kulttuuriedut.

Tapahtumalippujen tarjonnan löydät NetTicketin verkkosivuilta www.netticket.fi.

Karkkilan kaupungin Matkailuneuvonta - Visit Karkkila
Karkkilan linja-autoasema, Huhdintie 10-12, 03600 Karkkila
044 4675 514, visitkarkkila@karkkila.fi
Aukioloajat: ma klo 10–17, ti – ke klo 11 – 18, to – pe klo 10–17, suljettu klo 12 – 13.
https://visitkarkkila.fi/


Karkkila Somessa

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi