Valikko Etsi
Tapahtumakalenteri
Toukokuu Kesäkuu 2018 Heinäkuu
ma ti ke to pe la su
Tulevia tapahtumia

Rautapäivien lauantain tapahtumat

16.6.2018

Aamukahvit työväentalolla
Klo 8 – 11 Karkkilan Työväentalo tarjoaa pullakahvit, juhlatilat avoinna yleisölle, Vihdintie 2. Tarjoilusta vastaa Lounas Rinne.

Rompetori
Klo 9 – 15 kulttuurihistoriallisessa ruukkiympäristössä kaupungintalon piha-alueella, Valtatie 26 B. Tarjolla uutta ja vanhaa tavaraa koneista, laitteista, vaatteista aina kodin käyttötavaroihin. Rompetorille tulee kauppiaita ympäri Suomen. Esittelyssä mm. maamoottoreita ja wanhoja kulkuneuvoja. Kaupungintalon veturiaulasta löydät Pikkupässi höyryveturin. Tapahtuman järjestää Luotiracing ry, p. 040 5387 145, Fb Luotiracing. Rompetorin yleinen pysäköintialue on Asemanrannassa, Asemakatu 1.

Hotrodit ”valtaavat” Rompetorin ja Karkkilan
1930-40-luvun rakennellut amerikkalaiset Hotrod-autot kokoontuvat Rautapäivien aikana Rompetorin alueelle. Paikalle saapuva kalusto koostuu pääosin rakennelluista vanhemmista ajoneuvoista, ikähaitarin ollessa 1930-40-luvn kalustoa. Vuosimalliraja on asetettu ennen vuotta 1963 valmistetuille, rakennelluille ja muunnelluille autoille sekä moottoripyörille, valmistusmaasta riippumatta.
Rompetorilla livemusiikkia klo 11.30 ja 13.30
Karkkilalainen MYSTISET METSÄTYÖMIEHET - yhtye, esittää Freud Marx Engels & Jung-bändin tutuksi
tekemiä kantrikipaleita. Tule tutustumaan näyttävään kalustoon ja nauttimaan hyvästä musiikista!

Kuvanveistäjä Jari Männistön Rauta-aika -näyttely
Klo 10 – 15, tule katsomaan mitä Karkkilan valurautaperinteen henki saakaan aikaan kuvanveistäjän käsissä, Galleria Framille, Valtatie 3, www.framille.fi.

Taidetta ja takorautaa, kurkista sepän pajaan
Klo 10 - 15 Suomen Taidekoulun paja Nahkion Maatalouskonemuseolla, Vihdintie 189.
Fagerkulla avoinna
Klo 11 - 16 Fagerkulla avoinna: POIKKEA PIHOILLE – KURKISTA KOTEIHIN
Pääset tutustumaan 1920-luvulla rakennettuihin tehtaan työväen koteihin ja puutarhoihin sekä näkemään elämää tänä päivänä. Pihoilta löytyy kahviloita, kirpputoreja, lasten askartelupiste, musiikkia & taidetta,
taimien myyntiä ym. Avoimet kodit ja pihat on merkitty kyltein. Järj. Fagerkullayhdistys ry. Lisätiedot Helena Metsäluoto, helena.metsaluoto(a)desipeli.com,+358 40 357 4159.

Kierros Salinmäen juoksuhaudoilla
Klo 11, tutustu I maailmansodan aikaisiin juoksuhautoihin. Kokoontuminen Lainajyvästön Viljamakasiinilla,
Tammelantie/Salinmäenkatu. Karkkilan Kotiseutuyhdistys, oppaana Reino Pajuoja.

Karkkilan Reserviläisten soppatykki ja toiminnan esittelyä
Klo 11 - 15 Karkkilan työväenopiston pihalla, Anttilankatu 2-4. Soppatykki täynnä paikan päällä nautittavaa ja myös omiin astioihin mukaan myytävää, maittavaa hernekeittoa Karkkilan Rintamaveteraanien toiminnan hyväksi. Reserviläisten toiminnan esittelyä, paikalla mm. laserampumarata kivääri- ja pistooliaseella.

Liimamäen tanssilavalla täyttä hulinaa koko päiväksi
Klo 12 – 14 lasten Disco, perinteinen lapsiperheiden ja nuorison ilmaistapahtuma.
Ilmainen bussikuljetus torilta non stop 11.30-14.30. Liimamäentie 16, järj. Legenda Jamit ry. www.liimamaki.fi.

Liimiksen iltajamit
Klo 20 – 01 Liimamäen tanssilavalla: Southern Pilots ja The Blues Brothers Believers, liput 15 € portilla. Liimamäentie 16, järj. Legenda Jamit ry. www.liimamaki.fi.

Kesäpäivä rannalla
Klo 15 – 17 Pyhäjärvellä Vattolan uimarannalla, Vattolantie 7 koko perheen rantatapahtuma. Tule kokeilemaan melontaa Vähäveden tilan ohjaajien opastuksella, melontamaksu 5 €/hlö. Ohjelmassa myös Kepparikilpailut ja Ninja-rata, 2 € /osallistuja, järj. PikkuLeppis ja Vähäveden tila. Uimarannalla mm. rantalentopallokenttä ja koriskenttä, Karkkilan Ladun telttasauna lämpiää uimareille.

Klo 16 Teatteri Perä: Kolme pientä porsasta ja ovela susi.
Karkkila-Högforsin työläismuseoalue, Vanha Fagerkullantie
Ohjaus: Markku Ihamäki, käsikirjoitus: Jukka Salmi. Liput 10/8 e, teatteripera@gmail.com.

Teatteri Perä: Kolme pientä porsasta ja ovela susi

16.6.2018 klo 16:00

Teatteri Perän koko perheen kesänäytelmän ensi-ilta Fagerkullan museoalueella.
Ohjaus: Markku Ihamäki, käsikirjoitus: Jukka Salmi.
Rooleissa: Afrodite, porsas - Kirsi Virta, Batseba, porsas - Milla Malmberg, Nefertiti, porsas - Hanne Laakso, Susi - Jukka Rautiainen ja Mummo, pöllö, karhu - Mari Mikkola.
Liput 10/8 €. Lippuja voi hankkia myös Kaikukortilla. Kesto n. 40 min. teatteripera@gmail.com.
Voit katsoa kaikki esitysten ajat ja paikat täältä: https://teatteripera.yhdistysavain.fi/Rautapäivät Liimamäellä, päivä- ja iltatapahtuma

16.6.2018 klo 12:00

Päivällä klo 12-15 taas perinteinen ilmaistapahtuma, jonka ohjelma julkaistaan lähempänä Rautapäiviä.

Iltatapahtuma alkaa klo 20.
Esiintymässä ovat Southern Pilots ja The Blues Brothers Believers
Liput portilta 15 €. Mutterissa Pub Pikkupässi A-oikeuksin. K-18.
Järjestäjä: Legenda Jamit ry. www.liimamäki.fi

Kuvanveistäjä Jari Männistön Rauta-aika näyttely Galleria Framillessa

30.5.2018 – 30.6.2018

Mitä yhteistä on Yhdysvaltojen New Hampshiren osavaltion kaupungilla Newportilla ja Karkkilan kaupungilla? Oikea vastaus on kuvanveistäjä Jari Männistö (s. 1965), jonka veistoksia nähdään Galleria Framillessa kesäkuussa.

Karkkilan rautapäivien innoittamana Männistön näyttely tukeutuu valurautaan ja onhan Karkkilassa vankka valuperinne. Esillä olevat mallinteet ja muotit on alunperin tehty julkiseen veistokseen Sarah Josepha Hale Memorialparkiin, joka sijaitsee Newportissa. Valmiiden mallinteiden lisäksi näyttelyssä on esillä kolme täysin uutta työtä. Mallinteiden työt on valanut Karkkilan Malliavun Mikko Ojanen.

Männistön näyttely on rakentunut ja jäsentynyt viime metreillä ns fiilispohjalta. ”Käytin joitakin vanhoja muotteja ja värkkäsin niistä jotakin uutta”, Männistö toteaa. Teosten aiheet käsittelevät stressiä ja mielen arvoituksellisia tiloja, mutta veistokset pitävät sisällään Männistölle ominaista mustaa huumoria. ”Saa nauraa, vaikka ahistaa, puristaa ja kiristää!”

Suomessa Männistö ei ole pitänyt näyttelyitä viime vuosina. Silti hän ei ylenkatso mahdollisuutta tuoda taidettaan esille pienemmällekin paikkakunnalle. ”Usein vallitsee ajatus Helsinki-keskeisyydestä ja ajatellaan, että ei kannata pitää näyttelyitä pienillä paikakunnilla.”
Männistö ei ole materiaaliuskollinen. Hän työstää tottuneesti eri materiaaleja ja saattaa yhdistää niihin ääntä ja videokuvaakin. Viime vuosina työskentely on keskittynyt julkisiin taideteoksiin ja näyttelyihin pääsääntöisesti ulkomailla.

Männistön julkisia teoksia ovat mm.:
· Sarah Josepha Hale Memorialpark, New Hampshire, Yhdysvallat
· Suihkulähde Maailman terveysjärjestön (WHO) vesihuollon johtajan Xavier Bonnevoyn muistolle, Liettua
· Tapio Wirkkalan puiston veistokset yhdessä yhdysvaltalaisen arkkitehdin Robert Wilsonin ja suomalaisen kuvanveistäjä Bjarne Lönroosin kanssa, Helsinki, 2012

Männistö toivottaa kaikki huumorin ystävät ja tiukemmankin pipon omistajat tervetulleiksi näyttelyyn. ”En pidä näyttelylle avajaisia, lopettajaiset kylläkin, ne ovat kaksinverroin hauskemmat”, Männistö toteaa lopuksi.

Näyttely on avoinna 30.5.-30.6.2018, ke-pe klo 10-17 ja la 10-13.

Galleria Framille, Valtatie 3 Karkkila, https://framille.fi/nayttelyt/

Ennakkovaroitus: Tervetuloa näyttelyn lopettajaisiin lauantaina 30.6. klo 13-15!

Kirjastogalleria : Kesäpuuhaa lomalaisille

29.5.2018 – 28.6.2018

Karkkilan Kirjastogalleria tarjoaa 28.6. asti puuhaa ja lukutilaa kesälomalaisille. Ensimmäisen Harry Potter-käännöksen 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi näyttelytilaan on koottu kaikki kirjaston suomenkieliset Potter -kirjat sekä kirjoja lukemattomillekin tutut Harry Potter -elokuvat. Aineistoa saa tietenkin myös lainata näyttelystä. Potteristeille on näyttelyssä tarjolla pientä puuhaa, ja kuukauden mittaan Tylypahkan seinälle kertyy toivottavasti myös kävijöiden omia töitä.

Liikuntatoimi antoi galleriaan lasten ja nuorten käyttöön sisäliikunta- tai vaikka lueskelupaikan (temppuilu vanhempien vastuulla ja pienten lasten osalta mieluiten myös valvonnassa). Myös aivosoluille on tarjolla liikettä, sillä esillä on lisäksi taiteilija Matti Pikkujämsän värikkäitä eläinjulisteita, jotka havainnollistavat YK: kestävän kehityksen eli Agenda 2030:n tavoitteita ja antavat pohdittavaa suomalaistenkin jokapäiväisiin valintoihin. Kesäkuun alussa vietetään Euroopan kestävän kehityksen viikkoa, jonka kunniaksi ulkoministeriö tarjosi tänä vuonna hauskan julistesarjan esille kirjastoihin. Gallerian kesäpuuhamaa on avoinna kirjaston aukioloaikoina (myös omatoimiaukioloaikoina).

Aukioloajat (asiakaspalveluajat ovat kartan alapuolella: "henkilökunta paikalla")

Kirjastogallerian näyttelyt

Karkkilan kaupunginkirjasto
Valtatie 26, 03600 Karkkila
Tiedustelut p. 044 767 4642

Sasu Kermanin maalauksia Galleria Bremerissä. Taidehuutokauppa näyttelyn päättymispäivänä 29.7.

25.5.2018 – 29.7.2018

Sasu Kermanin Maalauksia! -taidenäyttely Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä päättyy sunnuntaina 29.7. taidehuutokauppaan. Taiteilija on saanut monia yhteydenottoja liittyen näytteillä oleviin teoksiin, mutta yleensä ihmiset ovat säikähtäneet kovaa hintaa, joten Kerman aikoo nyt poikkeuksellisesti polkea hinnat lähtökohdiltaan alas, että "työläisilläkin" olisi varaa hankkia hieno arvotaidetta seinilleen. Maalauksia saa käydä katsomassa sunnuntaina koko päivän etukäteen ja merkitä listaan teoksia mitä haluaa huutaa. Sunnuntaina näyttelyn kaksi viimeistä tuntia, eli klo 15-17, käydään sitten huutokauppaa merkityistä teoksista.

Sasu Kermanin näyttely on esillä Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä 29.7. asti ke-su klo 11 - 17. Pääsymaksu 3 eur tai Museokortilla. Taidehuutokauppaan on vapaa pääsy.

Galleria Bremerin kesänäyttely esittelee kuopiolaisen Sasu Kermanin taidetta. Hänet tunnetaan maalaustaiteen ohella myös elokuvaohjaajana. Kermanin maalaukset ovat runsaita, värikkäitä ja rönsyileviä. Hänen kädenjälkeään on luonnehdittu rubensmaiseksi, mutta modernilla twistillä. Kerman esittää näyttelyssään myös lyhytelokuvansa Pohjolan rautamies, joka voitti vuonna 2017 Berliinin Wipe-elokuvafestivaaleilla parhaan ohjauksen palkinnon. Elokuva tueksi Kerman on ottanut galleriaan taiteen moniosaajan Rachel Kozakin keramiikkatöitä, jotka ovat nyt ensimmäistä kertaa esillä Suomessa.Ilmoita tapahtuma »
Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet

Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
Basware Oyj
Välittäjän tunnus:
BAWCFI22
Verkkolaskuosoite:
003701270467

Paperilaskut:

Karkkilan kaupunki

PL 9824
00026 Basware

Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi
050 5270 583