Valikko Etsi
Tapahtumakalenteri
Toukokuu Kesäkuu 2018 Heinäkuu
ma ti ke to pe la su
Tulevia tapahtumia

Rautapäivien perjantain tapahtumat

15.6.2018

Perjantain rautainen toritapahtuma
klo 9 – 15, Harjukadulla yhdistysten ja yritysten tapahtumapisteitä,
musiikkia, pelejä, kisoja, arvontaa.

Ohjelmalavalla klo 9 - 15
klo 9 Karkkilan kaupungin tervehdys, kaupunginvaltuuston pj Mika Tallgren
Klo 9.20 vuoden karkkilalaisen Erkki Ollakan kädenjälkitaulun julkistus
klo 9.30 Raudan laulu Karkkilan Viihdekuoro sekä Karkkilan Työväen Nais- ja Mieslaulajat, sävellys Heikki Valpola
klo 9.40 Karkkilan Työväen Nais- ja Mieslaulajat
klo 10.10 – 10.30 Karkkilan Viihdekuoro
klo 10.30 Karkkilan I Ukuleleorkesteri
klo 11 Baila Senior-tanssiryhmä
klo 11.30 – 11.45 Oma koti Karkkilasta, Tuomo Paaso Länsi-Uudenmaan Säästöpankki
klo 12 Sampsa Astala
klo 12.30 – 13.30 Karkkilan Musiikkikoulun bändi sekä Musiikkikoulun bändileirin loppukonsertti.
klo 13.30 – 14 Tanssiopisto Vinhan kesäleiriläiset
Ohjelmalavalla myös Kuuloliiton Esteettömyys-tietoiskuja, Paula Hesson Kuuloliitto.
Tilaisuuden juontaa Henna Mitrunen.

Harjukadun tapahtumateltassa
Högforsin Konepajakoululaiset
Kaupunginkirjasto
Karkkilan Kotiseutuyhdistys ry
Karkkilan Kuulo ry
Karkkilan Eläkkeensaajat ry
Karkkilan Malliapu Oy
Karkkilan Omakotiyhdistys ry
Karkkilan Reserviläiset ry
Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö LUVY ry, LINKKI - haja-asutusalueiden jätevesien infopiste
Ykkösakseli ry
Karkkilan kaupungin infopiste

Omalla ständipaikalla
Länsi-Uudenmaan Säästöpankki
Op Kiinteistökeskus
Vapo Oy

Karkkilan Eläkeliiton tapahtumapiste Pohjanpirtin nurmella
- toiminnan esittelyä, lettu- ja kahvipiste.

KaU Karkkila, koripallon tapahtuma-areena
klo 13.30 - 14 näytösottelu

PikkuLeppiksen ja Käsityökahvilan puuhapiste lapsille
Klo 9 – 15 K-Marketin ja Ravintola Valurin edustalla, Huhdintie 10-12.

Kirkolla tapahtuu
Klo 9 – 14 seurakunnan tapulikahvila. Kellotapuli, museo ja kirkko avoinna yleisölle. Tapulikahvilassa myynnissä kahvia ja pullaa.
Klo 10 kirkkoseikkailu lapsille Karkkilan kirkossa.
Klo 11 Rautainen sana Karkkilan kirkossa.

Klo 15 - 17 saappaanheittokisat Pappilan nurmialueella, Huhdintie 9. Ilmoittautumiset kilpailuun paikan päällä, lisätiedot Mertsi Saarela. Saappaanheiton mestari palkitaan. Samalla pääset tutustumaan Pappilan hyötypuutarhan saloihin.

Klo 18 ja klo 19 Karkkilan kiveen hakatut 1. Karkkilan kirkon vanhalla hautausmaalla. Kierrosten ensimmäisessä osassa pysähdytään muutamalle kiinnostavalle hautakivelle. Tarinoissa sivutaan myös vuoden 1918 tapahtumia. Oppaana Hannu Bogdanoff.

Panssarivaunulla Asemanrannassa
Klo 10 - 15 itävaltalainen Panssarikolonna Oy:n rynnäkköpanssarivaunu (Sauer 4K) ajeluttaa yleisöä 5 euron maksusta Asemanrannan alueella.

Nahkion maatalouskonemuseo
Klo 10 – 15, kahvio avoinna, Vihdintie 189

Kuvanveistäjä Jari Männistön Rauta-aika -näyttely
Klo 10 - 19. Tule katsomaan mitä Karkkilan valurautaperinteen henki saakaan aikaan kuvanveistäjän käsissä. Galleria Framille, Valtatie 3, www.framille.fi .

Lainajyvästön viljamakasiinin avoimet ovet
Klo 10.30 - 13.00 Tammelantie Salimäenkatua vastapäätä. Tapahtuman järjestää Karkkilan maaseutuseura ja Karkkilan ruukkimuseo. Opastettuja kierroksia klo 11 ja klo 12.

Musiikkikoulun oppilaat esittävät lounasmusiikkia kahvilassa ja terassilla
Klo 12 – 13 Lounaskahvila Pihvi & Pulla, Tammelantie 4-6.

Kadonneen työkalun arvoitus -lasten ruukkikierros
Klo 15 opastettu kierros Suomen Valimomuseossa ja Högforsin masuunissa, soveltuu 5-10-vuotiaille ja myös lasten vanhemmat tervetulleita. Vapaa pääsy.

Takkirautaa Karkkilasta
Klo 17 opastettu kierros Högforsin masuunissa ja pasutusuunissa. Kierroksen aikana luetaan Eino Halmeen tekstejä kirjasta Tarinoi vanhast pruukist. Vapaa pääsy.

Rompetori
Klo 17 - 22 kulttuurihistoriallisessa ruukkiympäristössä kaupungintalon piha-alueella, Valtatie 26 B. Tarjolla uutta ja vanhaa tavaraa koneista, laitteista, vaatteista aina kodin käyttötavaroihin. Rompetorille tulee kauppiaita ympäri Suomen. Esittelyssä mm. maamoottoreita ja wanhoja kulkuneuvoja. Kaupungintalon veturiaulasta löydät Pikkupässi höyryveturin kaverina paloauto. Tapahtuman järjestää Luotiracing ry, p. 040 5387 145, fb Luotiracing.

Kuvanveistäjä Jari Männistön Rauta-aika näyttely Galleria Framillessa

30.5.2018 – 30.6.2018

Mitä yhteistä on Yhdysvaltojen New Hampshiren osavaltion kaupungilla Newportilla ja Karkkilan kaupungilla? Oikea vastaus on kuvanveistäjä Jari Männistö (s. 1965), jonka veistoksia nähdään Galleria Framillessa kesäkuussa.

Karkkilan rautapäivien innoittamana Männistön näyttely tukeutuu valurautaan ja onhan Karkkilassa vankka valuperinne. Esillä olevat mallinteet ja muotit on alunperin tehty julkiseen veistokseen Sarah Josepha Hale Memorialparkiin, joka sijaitsee Newportissa. Valmiiden mallinteiden lisäksi näyttelyssä on esillä kolme täysin uutta työtä. Mallinteiden työt on valanut Karkkilan Malliavun Mikko Ojanen.

Männistön näyttely on rakentunut ja jäsentynyt viime metreillä ns fiilispohjalta. ”Käytin joitakin vanhoja muotteja ja värkkäsin niistä jotakin uutta”, Männistö toteaa. Teosten aiheet käsittelevät stressiä ja mielen arvoituksellisia tiloja, mutta veistokset pitävät sisällään Männistölle ominaista mustaa huumoria. ”Saa nauraa, vaikka ahistaa, puristaa ja kiristää!”

Suomessa Männistö ei ole pitänyt näyttelyitä viime vuosina. Silti hän ei ylenkatso mahdollisuutta tuoda taidettaan esille pienemmällekin paikkakunnalle. ”Usein vallitsee ajatus Helsinki-keskeisyydestä ja ajatellaan, että ei kannata pitää näyttelyitä pienillä paikakunnilla.”
Männistö ei ole materiaaliuskollinen. Hän työstää tottuneesti eri materiaaleja ja saattaa yhdistää niihin ääntä ja videokuvaakin. Viime vuosina työskentely on keskittynyt julkisiin taideteoksiin ja näyttelyihin pääsääntöisesti ulkomailla.

Männistön julkisia teoksia ovat mm.:
· Sarah Josepha Hale Memorialpark, New Hampshire, Yhdysvallat
· Suihkulähde Maailman terveysjärjestön (WHO) vesihuollon johtajan Xavier Bonnevoyn muistolle, Liettua
· Tapio Wirkkalan puiston veistokset yhdessä yhdysvaltalaisen arkkitehdin Robert Wilsonin ja suomalaisen kuvanveistäjä Bjarne Lönroosin kanssa, Helsinki, 2012

Männistö toivottaa kaikki huumorin ystävät ja tiukemmankin pipon omistajat tervetulleiksi näyttelyyn. ”En pidä näyttelylle avajaisia, lopettajaiset kylläkin, ne ovat kaksinverroin hauskemmat”, Männistö toteaa lopuksi.

Näyttely on avoinna 30.5.-30.6.2018, ke-pe klo 10-17 ja la 10-13.

Galleria Framille, Valtatie 3 Karkkila, https://framille.fi/nayttelyt/

Ennakkovaroitus: Tervetuloa näyttelyn lopettajaisiin lauantaina 30.6. klo 13-15!

Kirjastogalleria : Kesäpuuhaa lomalaisille

29.5.2018 – 28.6.2018

Karkkilan Kirjastogalleria tarjoaa 28.6. asti puuhaa ja lukutilaa kesälomalaisille. Ensimmäisen Harry Potter-käännöksen 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi näyttelytilaan on koottu kaikki kirjaston suomenkieliset Potter -kirjat sekä kirjoja lukemattomillekin tutut Harry Potter -elokuvat. Aineistoa saa tietenkin myös lainata näyttelystä. Potteristeille on näyttelyssä tarjolla pientä puuhaa, ja kuukauden mittaan Tylypahkan seinälle kertyy toivottavasti myös kävijöiden omia töitä.

Liikuntatoimi antoi galleriaan lasten ja nuorten käyttöön sisäliikunta- tai vaikka lueskelupaikan (temppuilu vanhempien vastuulla ja pienten lasten osalta mieluiten myös valvonnassa). Myös aivosoluille on tarjolla liikettä, sillä esillä on lisäksi taiteilija Matti Pikkujämsän värikkäitä eläinjulisteita, jotka havainnollistavat YK: kestävän kehityksen eli Agenda 2030:n tavoitteita ja antavat pohdittavaa suomalaistenkin jokapäiväisiin valintoihin. Kesäkuun alussa vietetään Euroopan kestävän kehityksen viikkoa, jonka kunniaksi ulkoministeriö tarjosi tänä vuonna hauskan julistesarjan esille kirjastoihin. Gallerian kesäpuuhamaa on avoinna kirjaston aukioloaikoina (myös omatoimiaukioloaikoina).

Aukioloajat (asiakaspalveluajat ovat kartan alapuolella: "henkilökunta paikalla")

Kirjastogallerian näyttelyt

Karkkilan kaupunginkirjasto
Valtatie 26, 03600 Karkkila
Tiedustelut p. 044 767 4642

Sasu Kermanin maalauksia Galleria Bremerissä. Taidehuutokauppa näyttelyn päättymispäivänä 29.7.

25.5.2018 – 29.7.2018

Sasu Kermanin Maalauksia! -taidenäyttely Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä päättyy sunnuntaina 29.7. taidehuutokauppaan. Taiteilija on saanut monia yhteydenottoja liittyen näytteillä oleviin teoksiin, mutta yleensä ihmiset ovat säikähtäneet kovaa hintaa, joten Kerman aikoo nyt poikkeuksellisesti polkea hinnat lähtökohdiltaan alas, että "työläisilläkin" olisi varaa hankkia hieno arvotaidetta seinilleen. Maalauksia saa käydä katsomassa sunnuntaina koko päivän etukäteen ja merkitä listaan teoksia mitä haluaa huutaa. Sunnuntaina näyttelyn kaksi viimeistä tuntia, eli klo 15-17, käydään sitten huutokauppaa merkityistä teoksista.

Sasu Kermanin näyttely on esillä Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä 29.7. asti ke-su klo 11 - 17. Pääsymaksu 3 eur tai Museokortilla. Taidehuutokauppaan on vapaa pääsy.

Galleria Bremerin kesänäyttely esittelee kuopiolaisen Sasu Kermanin taidetta. Hänet tunnetaan maalaustaiteen ohella myös elokuvaohjaajana. Kermanin maalaukset ovat runsaita, värikkäitä ja rönsyileviä. Hänen kädenjälkeään on luonnehdittu rubensmaiseksi, mutta modernilla twistillä. Kerman esittää näyttelyssään myös lyhytelokuvansa Pohjolan rautamies, joka voitti vuonna 2017 Berliinin Wipe-elokuvafestivaaleilla parhaan ohjauksen palkinnon. Elokuva tueksi Kerman on ottanut galleriaan taiteen moniosaajan Rachel Kozakin keramiikkatöitä, jotka ovat nyt ensimmäistä kertaa esillä Suomessa.Ilmoita tapahtuma »
Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet

Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
Basware Oyj
Välittäjän tunnus:
BAWCFI22
Verkkolaskuosoite:
003701270467

Paperilaskut:

Karkkilan kaupunki

PL 9824
00026 Basware

Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi
050 5270 583