Valikko Etsi
 
Tiedotteet

Karkkilaan perustettu liikenneturvallisuusryhmä: Tavoitteena parantaa liikenneturvallisuutta yhteistyön voimalla

21.6.2022

Karkkilaan on perustettu oma liikenneturvallisuusryhmä, joka kokoontui ensi kerran helmikuussa 2022. ”On todella hienoa, että saimme Karkkilaan liikenneturvallisuusryhmän kaupunkilaisten liikenneturvallisuutta edistämään”, iloitsee kaupunkikehitysjohtaja Esko Vuolukka. Ryhmä perustettiin liikenneturvallisuussuunnitelman valmistumisen myötä. Karkkilan viisaan ja turvallisen liikkumisen suunnitelma 2021 löytyy sivuiltamme: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Liikenneturvallisuus

Liikenneturvallisuusryhmässä on edustajia kaupungin eri toimialoilta ja palvelualueilta kuten elinvoimasta, työväenopistolta, varhaiskasvatuksesta ja nuorisopalveluista. Mukana ryhmässä ovat myös ELY-keskuksen, Liikenneturvan, Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen, Karkkilan Seudun Invalidit ry:n sekä Karkkilan Ladun edustajat. Poikkihallinnollisen ryhmän avulla on mahdollisuus tavoittaa kuntalaiset laajasti, jolloin liikenneturvallisuustyö on aidosti vaikuttavaa.

Liikenneturvallisuus luontevaksi osaksi arkea

Liikenneturvallisuusryhmä kokoontuu kaksi kertaa vuodessa ja suunnittelee toimialoilla tehtävää liikenneturvallisuustyötä sekä käy yhdessä läpi liikenneturvallisuuteen liittyviä ongelmia ja pohtii niihin parannuskeinoja. Tiedottaminen ja erilaiset tempaukset ovat liikenneturvallisuustyössä tärkeässä osassa, koska kuntalaiset tarvitsevat ajantasaista tietoa liikenneturvallisuudesta sekä nostoja ajankohtaisista aiheista. Vaikkapa heijastinten jakaminen syksyn hämärän ajan kynnyksellä on luonteva tapa muistuttaa asukkaita turvallisesta liikkumisesta pimeällä. Liikenneturvallisuusryhmä suunnittelee ja toteuttaa tempauksia yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa.

Yksi tärkeä tavoite on lisätä henkilöstön tietämystä liikenneturvallisuudesta, sekä ylläpitää sen arvostusta. ”Tavoitteena on, että liikenneturvallisuudesta tulee osa kaupungin toimintakulttuuria, jolloin se kuuluu luontevasti arkeen eri toimialoilla ja osataan huomioida jokapäiväisissä valinnoissa”, kiteyttää Liikenneturvan yhteyspäällikkö Meeri Sorjonen.

Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi