Valikko Etsi
Etusivu
Ajankohtaista »

22.9.2023

Uudenmaan Maanpuolustuspäivä Karkkilassa lauantaina 30.9.


Maanpuolustuspäivä on jokavuotinen kokonaismaanpuolustuksellinen tapahtuma, joka kokoaa yhteen Puolustusvoimat, Uudenmaan reserviläispiirit, paikalliset reserviläisyhdistykset ja –kerhot, Maanpuolustuskoulutus MPK:n ja muut yhteistyötahot sekä siviiliviranomaiset.

Tervetuloa vierailemaan Karkkilan torille ja katsomaan, miltä näyttää Leopard 2A -taisteluvaunu. Puolustusvoimien edustajilta voi kysyä nykyaikaisista puolustusvälineistä ja MPK:n väeltä kurssitarjonnasta. Alueella voi myös tutustua ja liittyä reserviläisjärjestöihin.Karkkilan Reserviläisten soppatykillä on myynnissä lämmintä hernekeittoa, Sotilaskodissa kahvia ja partiolaisten pisteessä lettuja.

Yleisö on tervetullut iltapäivällä juhlakahville yhteiskoulun ruokasaliin, ja päivä huipentuu Karkkilasalin maanpuolustusjuhlaan (juhlan ohjelma on alla). Maanpuolustusjuhlaan ja kahvitarjoiluun tulee ilmoittautua 25.9. klo 15 mennessä. Ilmoittauduthan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/2ac12493-f773-4894-bc9c-47898fe7d40c?displayId=Fin2882213 tai puhelimitse palvelupiste Serveriin, 09 4258 3755.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Karkkilan Reserviupseerikerho, Karkkilan Reserviläiset, Karkkilan kaupunki ja Karkkilan seurakunta.

Maanpuolustuspäivän ohjelma

10.00                   Lipunnosto Nyhkälän koulun edustalla, Huhdintie 13

10.00 – 14.00      Puolustusvoimien kaluston ja yhteistyökumppanien toiminnan esittelyä
                              Karkkilan torilla ja Harjukadun tapahtumapisteissä, Harjukatu 2-4.
                              Mukana myös Karkkilan Reserviläisten soppatykki sekä Sotilaskoti.

10.15                   Seppelten laskut sankaripatsailla
                             Karkkilan kirkko, Huhdintie 6 ja Keskuspuisto, Keskuskatu

12.00                   Paraatikatselmus ja kenttähartaus Karkkilan torilla, Harjukatu 2-4

12.30                   Ohimarssin vastaanotto, Tammelantie 10

13.30 – 14.20      Juhlakahvit Karkkilan yhteiskoulun ruokasali, Anttilankatu 2-4                     
                             (ennakkoilmoittautuminen 25.9. klo 15 mennessä)

14.25 – 16.00     Maanpuolustuspäivän juhla Karkkilasalissa, Anttilankatu 2-4
                            (ennakkoilmoittautuminen 25.9. klo 15 mennessä )

Maanpuolustusjuhlan ohjelma 30.9. klo 14.25 – 16.00, Karkkilasali (ennakkoilmoittautuminen 25.9. klo 15 mennessä)

 • ”Jääkärien marssi”: MPK Etelä-Suomen soittokunta, kapellimestarina Heino Koistinen

 • Tervetuloa: Juha Frosterus, Karkkilan Reserviupseerit ry.

 • Tervehdykset: 
  Anna Tallgren, Karkkilan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
  Markku Jämsä, everstiluutnantti, Uudenmaan aluetoimiston päällikkö
  Mats Fagerström, Uudenmaan reserviläispiiri
  Tatu Häkkinen, Uudenmaan reserviupseeripiiri
  Kaitseliit, Viron maanpuolustusjärjestö
  Vesa Sundqvist, MPK Etelä-Suomi

 • ”Urheilun juhlaa”: MPK Etelä-Suomen soittokunta

 • Juhlallinen puhe: Jarno Limnéll sotatieteiden tohtori, valtiotieteiden
  maisteri, majuri evp, kyberturvallisuuden asiantuntija

 • Musiikkiterveiset: Seppo Soittila ja Seppo Lankinen 

 • ”Lakeuden laihoisilla mailla”: MPK Etelä-Suomen soittokunta 

 • Loppusanat ja Oltermanninsauvan luovutus: Karkkilan Reserviläiset ry, Tuomo Korpela 

 • ”Veteraanin iltahuuto”: Karkkilan seurakunnan kuoro Huru-Ukot, Karkkilan yhteiskoulun ja lukion kuoro, MPK Etelä-Suomen soittokunta 

 • Maamme” 
  Tilaisuuden juontavat Seppo Lankinen ja Seppo Soittila

  Lämpimästi tervetuloa!

Liikennejärjestelyt

Maanpuolustuspäivän tapahtumat aiheuttavat muutoksia Karkkilan keskustan liikenteeseen. Harjukatu (Tammelantie – R-kioskin kiinteistön kulma) ja tori on suljettu liikenteeltä perjantai-illasta 29.9. klo 18 lauantaihin 30.9. klo 16. Torigrillille kulku pidetään avoinna perjantai-illasta lauantaiaamuun Tammelantien puoleisesta liittymästä. Lauantaiaamuna klo 7.30 – 10 keskustan kaduilla saattaa olla ruuhkaa näyttelykaluston saapuessa torille sekä iltapäivällä klo 14 jälkeen, kun kalusto puretaan torilta ja kuljetetaan takaisin varuskuntiin.

Ohimarssin aikana klo 12-12.45 osa kaduista (Pirttikatu-Salinmäenkatu-Tammelantie-Keskuskatu-Huhdintie) on kokonaan tai osittain suljettuina. Tapahtumassa on liikenteen ohjaus sekä järjestyksenvalvonta.

Ohimarssin liikennejärjestelyt ja katujen sulut löytyvät oheisesta kartasta http://www.maanpuolustuspaiva.net/wp-content/uploads/2023/08/karkkila_3.png

Pysäköintialueet löytyvät karttalinkistä http://www.maanpuolustuspaiva.net/wp-content/uploads/2023/08/karkkila_P_ALUEET.png

Lisätiedot
www.maanpuolustuspaiva.net
Karkkilan reserviläisjärjestöt, Tuomo Korpela 040 7679 787 tai tuomo.s.korpela@gmail.comTiedotetta päivitetty 27.9.2023/ns


12.9.2023

Perkontien katu- ja kunnallistekniikan saneeraustyöt alkavat 13.9.2023, saneeraustöiden työmaa-alue on laajentunut


Perkontien saneeraustöiden työmaa-alueen laajentuminen vaikuttaa liikennejärjestelyihin. Närönkadun toinen kaista suljetaan viikonlopuksi 15.-17.9. Liikenne katkaistaan kokonaan maanantaista 18.9. alkaen. Puutarhakadun ja Närönkadun risteyksen liitoskaivon töiden vuoksi. Närönkadun asukkaat ja tiellä liikkujat kiertävät työmaa-alueen Petäjätien tai Kahilaisentien kautta.

Alkuviikosta on odotettavissa vesikatkos Närönkadun ja Kahilaisentien välisellä osuudella vesihuollon liitostöiden takia. Vesikatkoksen tarkasta alkamisajankohdasta tiedotetaan erikseen.

Pahoittelemme saneeraustyöstä johtuvaa liikenteen häiriötä sekä katkosta vedenjakelussa!

Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikan päällikkö Kari Seppälä, kari.seppala@karkkila.fi, 044 4675 488Kuva: Närönkadun liikennejärjestelyt saneeraustöiden vuoksi


Alkuperäinen tiedote 12.9.2023: Perkontien katu- ja kunnallistekniikan saneeraustyöt alkavat 13.9.2023

Perkontiellä 13.9. alkavat saneeraustyöt vaikuttavat alueen liikennejärjestelyihin. Työt vaativat Närönkadun liikenteen osittaisen katkaisun Puutarhakadun ja Närönkadun risteyksen liitoskaivon töiden vuoksi. Saneeraustöiden arvioidaan kestävän muutaman viikon. Töiden valmistumisesta tiedotetaan erikseen.

Alueella liikkuvia pyydetään noudattamaan varovaisuutta ja liikenteen ohjeita työmaa-alueen läheisyydessä! 


Tiedotetta päivitetty 18.9.2023  (kartta vaihdettu uuteen) / ns 


7.9.2023

Nyhkälänharjun kuntoportaat avautuivat käyttöön 1.9., nyt portaisiin valmistunut led-valaistus


Karkkilan kaupungin kuntoportaat avautuivat käyttöön perjantaina 1.9. klo 16. Paljon toivotut kuntoportaat ovat nyt valmistuneet Nyhkälänharjun rinteeseen. Portaat on nimetty Nyhkälänharjun kuntoportaiksi. Niiden huipulta avautuu upea harjumaisema. 

Nyhkälänharjun kuntoportaiden valaistus on valmistunut

Koko kuntoportaiden pituudelle on asennettu led-valonauhat, jotta portaat ovat selkeästi näkyvissä pimeällä. Valaistus mahdollistaa turvallisen liikkumisen myös pimeän aikaan sekä luo kaunista tunnelmaa harjumaisemaan. Tervetuloa liikkumaan myös syksyn pimetessä!

Kuntoportaiden rakentamishanke on saanut alkunsa kuntalaisaloitteesta. Paikalliset yhdistykset sekä yksittäiset aktiiviset kaupunkilaiset ovat myös olleet tärkeässä roolissa edistämässä kuntoporrashanketta. Kuntoportaiden rakentamiseen on saatu avustusta Aluehallintovirastolta. Karkkilan Rakennus Oy on toiminut urakoitsijana hankkeessa ja Karkkilan kaupungin oma organisaatio on toiminut urakan valvojana. Portaat on rakennettu maastonmuotoja mukaillen ja vähäisillä maastonmuokkauksilla.

Kuntoportaat alkavat Helsingintie 37:ssa sijaitsevien betonisten portaiden yläpäästä ja kulkevat kohti Nyhkälänharjun laella sijaitsevaa vesitornia. Nyhkälänharjun rinteen 60 metriä pitkissä kuntoportaissa on 130 askelmaa ja noin 20 metrin korkeusero. Portaiden askelmat on rakennettu painekyllästetystä puusta ja terassilaudasta. Portaissa on molemminpuoliset kaiteet.

Tervetuloa käyttämään kuntoportaita!

Lisätiedot: Yhdyskuntatekniikan päällikkö Kari Seppälä, kari.seppala@karkkila.fi, 044 4675 488


Kuvassa ovat 1.9.2023 käyttöön otetut Nyhkälänharjun kuntoportaat. 

Tiedotetta päivitetty 7.9.2023/ns


5.9.2023

Karkkilassa valmistellaan Liikkuva Karkkila -ohjelmaa. Tervetuloa vastaamaan kyselyyn 17.9. asti!


Rautainen kotikaupunki -kaupunkistrategian toimeenpanemiseksi Karkkilassa on käynnistetty Liikkuva Karkkila -ohjelman valmistelu. Ohjelman tavoitteena on kehittää liikuntapaikkoja ja liikuntaolosuhteita sekä liikunnan palvelutarjontaa. Ohjelma on pitkän tähtäimen kehittämissuunnitelma. Liikkuva Karkkila -ohjelmaa laaditaan kaupunginjohtajan johdolla.

Ohjelman tavoitteena on toimia myös suunnitelmana kaupunkilaisten liikunta-aktiivisuuden lisäämisessä ja hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Lisäksi monipuolisilla liikuntapalveluilla ja olosuhteilla on merkittävä vaikutus kaupungin vetovoimaisuuden lisäämisessä. Tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan monialaista yhteistyötä ja vuoropuhelua eri toimijoiden kanssa.

Ohjelman laadinta käynnistyy kaupunkilaisia ja seuroja osallistamalla. Kaupunkilaiset voivat arvioida liikuntapalveluja ja liikuntaolosuhteita sekä esittää kehittämistoimenpiteitä osallistumalla kyselyyn. Vastaamisaikaa on sunnuntaihin 17.9.2023 saakka. Seuroille kysely lähetetään suoraan sähköpostitse.

Kyselyyn voit vastata täältä: https://link.webropolsurveys.com/S/E5D4EB1163923B5A
Kyselyyn vastataan anonyymisti ja aikaa kyselyyn vastaamiseen menee noin 5-10 minuuttia. Kyselyn paperiversioita on saatavilla kirjastossa  (Valtatie 26 E) ja matkailuneuvonnassa (Huhdintie 10 – 12).

Kiitämme etukäteen kaikista vastauksista!

Lisätiedot 
Liikunta- ja nuorisopäällikkö Anna Koivu, p. 044 535 3107 tai anna.koivu@karkkila.fi


28.8.2023

Karkkilan Matkailuneuvonta siirtyy 1.9. uusiin aukioloaikoihin


Karkkilan kaupungin matkailuneuvonta - Visit Karkkila palvelee 1.9. alkaen uusin aukioloajoin: tiistai, torstai ja perjantai klo 10-17 (lounastauko klo 12-13), keskiviikko klo 11-18 (lounastauko klo 12-13) ja lauantai klo 10-15.

Matkailuneuvonta toimii Karkkilan linja-autoasemalla (os. Huhdintie 10 – 12). Puhelimitse meidät tavoittaa numerosta 044 4675 514. Lisätietoja: www.visitkarkkila.fi

Matkailuneuvonnasta on saatavilla Karkkila-lipun ostokoodeja Matkahuollon sovellusostoihin. Myynnissä on myös Höökikyyti-lippuja ja Karkkila-aiheisia tuotteita sekä NetTicketin tapahtumalippuja. Maksuvälineinä käyvät maksukortit ja MobilePay, tapahtumalipuissa myös kulttuuriedut. 

Lämpimästi tervetuloa asioimaan!Kuva on Karkkilan matkailuneuvonnan asiakastiloista. 


15.8.2023

Karkkila vastaanottaa uuden kiintiöpakolaisryhmän alkusyksyn aikana 


Karkkilan kaupunki vastaanottaa syksyllä 2023 yhteensä 25 kiintiöpakolaista. Ryhmän piti tulla Karkkilaan jo vuonna 2022, mutta maahantulo on siirtynyt tälle vuodelle. Kaupunginhallitus on tehnyt pakolaisten vastaanottamisesta päätöksen 26.11.2018 (§ 274). Edellisen kerran Karkkilaan vastaanotettiin kiintiöpakolaisia vuonna 2020.

Tulevat uudet karkkilalaiset ovat afganistanilaisia perheitä, ja he tulevat Karkkilaan Iranista. Pakolaiset ovat YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n rekisteröimiä. Karkkilan tulevat perheet ovat pääsääntöisesti yhden huoltajan perheitä, jossa perheen pää on nainen. Afganistanissa on vuosikymmeniä jatkunut tilanne kärjistynyt jälleen viime aikoina, ja se on edelleen erittäin haastava erityisesti tytöille ja naisille.  

Perheet saapuvat Karkkilaan syksyn aikana, ja alaikäiset lapset aloittavat koulun ja varhaiskasvatuksen mahdollisimman pian. Kaupunkiin on perustettu vastaanoton ydinryhmä. Se suunnittelee, valmistelee ja toteuttaa käytännön asiat perheiden vastaanottamiseksi. Pakolaisten vastaanotosta huolehtii kaupungin maahanmuuttopalvelut yhdessä kaupungin eri toimijoiden, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen ja vapaaehtoisten kanssa.

Pakolaisten asunnot on varusteltu lahjoitustavaroin ja vapaaehtoisten voimin. Tästä kiitämme lämpimästi kaikkia lahjoittajia ja ahkeria vapaaehtoisia.

Toivomme kaikkien karkkilalaisten tukevan uusien asukkaittemme kotoutumista! 

Lisätietoja 

Maahanmuuttokoordinaattori Terhi Joensuu, 044 4675 518 tai terhi.joensuu@karkkila.fi 
Maahanmuuttotyöntekijä Virpi Ojanen, 044 4675 492 tai virpi.k.ojanen@karkkila.fi 


8.8.2023

Avoin päiväkotitoiminta alkaa Toivikkeen päiväkodilla 14.8.2023


Karkkilan kaupungin varhaiskasvatuksessa on käynnistetty Avoimen päiväkodin toiminta. Toimintatila on  Toivikkeen päiväkodin alakerrassa. Avoimeen päiväkotiin, talon alakertaan on oma sisäänkäynti talon sivussa, Käpytien puolella.

Avoimelle päiväkodille on nyt avattu omat somekanavat Facebookiin ja Instagramiin (kavanat avautuvat uuteen ikkunaan). Seuraamalla oheisia kanavia pysyt ajan tasalla, mitä avoimessa päiväkodissa tapahtuu!

Avoin päiväkotitoiminta on kotihoidossa oleville lapsiperheille tarkoitettua kohtaamispaikkatoimintaa, johon tullaan yhdessä lapsen kanssa. Aikuinen voi olla huoltaja, isovanhempi, kummi tai joku muu lapsen kanssa päivää viettävä aikuinen. Toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Avoimessa päiväkodissa on mahdollisuus leikkiä toisten kanssa ja kohdata samassa elämäntilanteessa olevia aikuisia. Toiminta-ajatuksenamme on tukea perhettä kasvatustehtävässä, löytää vertaisia sekä olla mukana lapsen kehitykseen liittyvissä asioissa. Tarkoituksena on toimia sekä sisällä että retkeillä ulkona. 

Avoin päiväkoti on 14.8. alkaen nyt alkuun auki maanantaista torstaihin klo 9–15 ja perjantaisin klo 9–12. Toimintaan voi tulla mukaan mihin aikaan vain oman aikataulun mukaisesti. Kehitämme toimintaa yhdessä kävijöiden kanssa. Kutsumme vierailijoita, suunnittelemme leikkiympäristöä ja askarteluja, laulamme, liikumme ja leikimme kaikki yhdessä. Avoimessa päiväkodissa on mahdollista aloittaa myös erilaisia ryhmiä, joilla on oma kokoontumisaikansa (esimerkiksi vauvatreffit). Jos aloitamme kiinteitä ryhmiä, muutamme yleisiä aukioloaikoja.  

Avoimen päiväkodin puhelinnumero on 044 467 5511, sähköpostin saamme myöhemmin. Tiedotamme toiminnasta kaupungin nettisivulla sekä Me Karkkilalaiset - Facebook-sivulla. Tulemme tekemään myös oman Instagram-tilin Avoimen päiväkodin toiminnalle.

Avajaisia juhlimme myöhemmin syksyllä, näistä tiedotamme erikseen. 

Toivotamme kotona lasten kanssa olevat lämpimästi tervetulleiksi mukaan Avoimen päiväkodin toimintaan!

Lisätietoja
Varhaiskasvatusjohtaja Kirsi Viitanen 044 5533 059 ja päiväkodinjohtaja Iina Huhmarniemi 044 4675 509

Tiedotetta päivitetty 17.8.2023/ns


18.4.2023

Monitaiteellisten klubi-iltojen sarja käynnistyy kesällä Karkkilassa

Karkkilassa saadaan heinäkuusta 2023 alkaen nauttia musiikin ja eri taiteenlajien kohtaamisista. Monitaiteellisten klubi-iltojen sarjan järjestää Aino Ruotasen ja Miihkali Jaatisen Aino & Miihkali -duo, jota kuullaan myös iltojen housebändinä. Jokaiselle klubille saapuu kaksi vierailevaa taiteilijaa: musiikkivieras ja toisen taiteenalan artisti. Karkkilan kaupunki toimii tapahtumasarjan yhteistyökumppanina. Tukea tapahtumiin on saatu myös Musiikin edistämissäätiöltä. 

Vuoden 2023 aikana Aino & Miihkali -klubilla vierailevat artistit Heikki Salo, Risto (Ylihärsilä), Paleface, Mari Rantasila, Jussu Pöyhönen, rumpali Anssi Nykänen, kuvataiteilijat Karoliina Paappa ja Heli Kemiläinen, sirkustaiteilija Heikki Tolin, varjoteatteritaiteilija Elviira Davidow, valotaiteilija Ville Saarikoski, sekä videotaiteilija Jussi Turunen. Esitykset järjestetään erilaisissa, kiehtovissa ja yllättävissäkin paikoissa: Kino Laikan ja Uunisaunan tiloissa Ala-Emalilla, Pub Pikkupässissä ja Puutarha Sundströmillä.

Aino & Miihkali -duoon kuuluvat kanteleensoittaja ja laulaja Aino Ruotanen sekä kitaran- ja banjonsoittaja Miihkali Jaatinen. Pohjois-Karjalasta lähtöisin oleva duo on esiintynyt yhdessä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2017 lähtien. Ajatus klubisarjasta syntyi, kun he asettuivat vuonna 2020 Ikkalaan, Karkkilan naapuriin.

– Halusimme järjestää esityksiä paikallisesti, kestävällä, pitkälinjaisella konseptilla. Karkkilan ilmapiiri ja tekemisen meininki antoivat klubihaaveen toteuttamiselle hyvän maaperän. Meitä inspiroi monitaiteellisuus ja siitä kumpuavat synergiat. Klubilla pääsemme kokeilemaan erilaisia yhdistelmiä ja työskentelemään mielenkiintoisten taiteilijoiden kanssa.

Karkkilan kaupungille yhteistyön tavoitteena on paitsi vahvistaa eri taiteenalojen saatavuutta ja tarjontaa Karkkilassa, myös lisätä Karkkilan tunnettuutta muualla.

– Klubi-illat tuovat hienon lisän Karkkilan tapahtumakenttään ja avaavat uusia mahdollisuuksia paikallisen kulttuuriyhteistyön kehittymiselle. Karkkila on monipuolinen kulttuurikaupunki. Viime vuosina myös kaupunkiorganisaatio on panostanut aiempaa enemmän luovien alojen toimintaedellytyksiin. On ilo olla mukana mahdollistamassa tätä monitaiteellista kokonaisuutta, kertoo kaupunginjohtaja Tuija Telén.

Kuvassa Aino Ruotanen, Tuija Telén ja Miihkali Jaatinen iloitsevat yhteistyöstä Puutarha Sundströmillä. Kasvihuoneissa elokuun klubilla esiintyvät Paleface ja valotaiteilija Ville Saarikoski. Kuva: Tomi Wahlroos17.2.2023

NetTicketin tapahtumaliput myynnissä Karkkilan Matkailuneuvonnassa

Karkkilan kaupungin Matkailuneuvonta – Visit Karkkilan palvelu laajenee. Matkailuneuvonnasta voi nyt ostaa ja lunastaa NetTicketin tapahtumalippuja. Tapahtumalippujen maksuvälineinä käyvät maksukortit, MobilePay ja kaikki kulttuuriedut.

Tapahtumalippujen tarjonnan löydät NetTicketin verkkosivuilta www.netticket.fi.

Karkkilan kaupungin Matkailuneuvonta - Visit Karkkila
Karkkilan linja-autoasema, Huhdintie 10-12, 03600 Karkkila
044 4675 514, visitkarkkila@karkkila.fi
Aukioloajat: ma klo 10–17, ti – ke klo 11 – 18, to – pe klo 10–17, suljettu klo 12 – 13.
https://visitkarkkila.fi/


Karkkila Somessa

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi