Valikko Etsi
Tulevia tapahtumia

Ville Matalan kirjanjulkistamistilaisuus Pakarissa

23.9.2020 klo 18:00

Ville Matalan ensimmäisen runokirjan "Unelmista raskaat RUNOT" julkistamistilaisuus pidetään Fagerkullan museoalueen Pakarissa keskiviikkona 23.9 alkaen kello 18. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, koronaehtoja noudatetaan ja tarjolla on omatekoista vadelmamehua ja pientä purtavaa sekä musiikkia (Riikka Matala, saksofoni ja Juuso Jaatinen, tuuba).

Ville Matala on syntynyt Helsingissä vuonna 1950. Vanha Stadin kundi muutti vuonna 1990 perheineen Karkkilan Haaviston kylään, jossa hän on harjoittanut pienimuotoista, mutta kuitenkin kaupallista marjanviljelyä aina näihin päiviin asti. Karkkilan rikas ja omaperäinen kulttuuri on aina kiehtonut Ville Matalaa, ja hän toimi mm. 1990-luvun alkupuolella yksityistetyn Karkkilan musiikkikoulun kannatusyhdistyksen ensimmäisenä puheenjohtajana.

Tilaisuudessa on mukana kustannustoimittaja Heikki Savola ja siellä kerrotaan kirjan syntyyn liittyvistä vaiheista sekä esitetään katkelmia runoista. Myös kirjoja omistuskirjoituksin on saatavana julkkarihintaan. Tervetuloa!Jarmo Suojärvi: Piirustuksia, Galleria Framille

2.9.2020 – 26.9.2020

Syyskuussa Galleria Framillessa voi tutustua Jarmo Suojärven piirustuksiin. Näyttely on avoinna - 26.9. ke-pe klo 12-17 ja la 10-13.

Karkkilalainen Jarmo on pääasiassa maalannut, mutta on tehnyt myös tussipiirustuksia, grafiikkaa ja keramiikkaa. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut myös ryhmänäyttelyihin 90-luvulta lähtien. Aiemmin galleriassa on nähty Jarmon värikkäitä maalauksia, mutta nyt pitkästä aikaa hän on tarttunut kynään ja tehnyt runsasviivaisia piirustuksia.

”Keväällä työhuoneellani tehtiin remonttia enkä voinut käyttää sitä. Sattumalta Turun reissulla löysin grafiittikyniä taidekaupasta, joten aloin taas piirtää kotona. Yleensä piirrän vain luonnoksia maalauksia varten. Olen kuitenkin aiemminkin pitänyt spriitussi- ja tussikynäpiirustusnäyttelyt Karkkilan kirjastogalleriassa. Piirtäminen on vaikeampaa ja vaativampaa kuin maalaaminen. Piirrosta on vaikeaa korjata myöhemmin. Monesti piirsin monta sivua lehtiöstä saamatta aikaan hyväksyttävää kuvaa. Toisinaan syntyi montakin hyvää ja käyttökelpoista kuvaa peräkkäin.”


Galleria Bremer: Raudasta syntynyt - 200 valokuvaa Högforsin historiasta

13.6.2020 – 20.12.2020

Näyttely on kiinni koronavirustilanteen vuoksi.
Ilmoita tapahtuma »
Matkailijan Karkkila »
Karkkilan kaupunki »
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi