Valikko Etsi
Etusivu
Ajankohtaista »

31.1.2023

Ilmoittautuminen esiopetukseen, esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen, koulun ensimmäiselle luokalle ja iltapäivätoimintaan on käynnissä

On aika ilmoittaa lapset esiopetukseen, esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen, koulun ensimmäiselle luokalle ja koulun iltapäivätoimintaan sekä koulukuljetukseen. Myös erityisruokavalioista tulee ilmoittaa ruokapalveluille. 

Maksuttomaan esiopetukseen ja esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen ilmoittautuminen on käynnissä 19.2. saakka

Perusopetuslain mukainen maksuton esiopetus järjestetään lukuvuonna 2023–2024 vuonna 2017 syntyneille lapsille. Esiopetus alkaa maanantaina 16.8. Esiopetukseen haetaan sähköisesti. Esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen tehdään erillinen hakemus! Ilmoittautumislinkit ja lisätietoa löytyy sivultamme: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Esiopetukseen-ilmoittautuminen-alasivu Tietoa esiopetuskuljetuksista löytyy täältä: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Esiopetuskuljetukset-


Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen 19.2. saakka

Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittaudutaan Wilman kautta. https://karkkila.inschool.fi

Vuonna 2016 tai aiemmin syntyneiden lasten huoltajille lähetetään kouluun ilmoittautumisen loputtua lähikoulun osoittamispäätös. Koulupaikka määräytyy koulumatkan, luokkakokojen ja esiopetuspaikan perusteella. Koulupaikkaa on mahdollista anoa muustakin kuin omasta lähikoulusta.


Koululaisten iltapäivätoimintaan ilmoittautuminen 31.3. saakka

Kaupungin järjestämää 1-2 luokkien ja erityisoppilaiden iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivinä (maanantaista perjantaihin klo 12 - 16.30). Koululaisten iltapäivätoimintaan ilmoittaudutaan sähköisellä hakemuksella, joka löytyy sivuiltamme: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Iltapaivatoiminta. Sivulla on myös tulostettava lomake.


Erityisruokavalioista ilmoittaminen 31.3. mennessä

Erityisruokavaliota varten on linkit sähköisiin erityisruokavalion tilauslomakkeisiin alla:

Erityisruokavalioiden tilauslomake (PDF-lomake) (Linkki ohjautuu ulkopuoliselle sivustolle ja avautuu uuteen ikkunaan)

Erityisruokavalioiden tilauslomake (Suomi.fi)
(Linkki ohjautuu ulkopuoliselle sivustolle ja avautuu uuteen ikkunaan)Koulukuljetukseen hakeminen 31.3. mennessä

Sähköinen hakemus esikoulujen ja alakoulujen maksuttomaan koulukuljetukseen (hakemuksen lähettäminen vaatii Suomi.fi tunnistautumisen) Koulukuljetushakemus alakoululaisille (Linkki ohjautuu palveluntarjoajan sivustolle ja aukeaa uuteen ikkunaan)


Tervetuloa Karkkilan kaupungin esiopetukseen, esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen ja peruskouluun sekä koulun iltapäivätoimintaan!


30.1.2023

Kiitos palautteista tulevaisuuden liikennepalveluihin liittyen

"Palautetta tulevaisuuden liikennepalveluista -näyttelyt Karkkilassa ja verkossa ovat sulkeutuneet. Kiitos annetusta palautteesta!!! Olemme saaneet arvokasta tietoa ja kehitystyö jatkuu." - Smart Countryside Mobility -hankkeen asiantuntijat, palvelumuotoilijat Raija Kaljunen ja Jaakko Hannula Laurea-ammattikorkeakoulusta

Smart Countryside Mobility -hankkeessa kehitetään Uudenmaan haja-asutusalueiden henkilöliikkumisen ja pientavaralogistiikan palveluita. Projekti on Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama, ja se toteutetaan 1.6.2021-1.8.2023. Hanketta koordinoi Metropolia Ammattikorkeakoulu, projektikumppanina on Laurea University of Applied Sciences. 

Lue lisää hankkeesta: www.metropolia.fi/smartcountrysidemobility
Seuraa hanketta myös LinkedInissä: www.linkedin.com/company/77761209


24.1.2023

Karkkilan kaupungin 31.12.2022 erääntyneen hulevesilaskun tulostus- ja/tai jakeluprosessissa on ilmennyt ongelmia.

Karkkilan kaupungin 31.12.2022 erääntyneen hulevesilaskun tulostus- ja/tai jakeluprosessissa on ilmennyt ongelmia. Osa asiakkaista on saanut perintätoimisto Lowell Suomi Oy:ltä muistutuslaskun. Ongelman syytä selvitetään parhaillaan kaupungin yhteistyötahojen kanssa.
Miten toimin, jos asia koskee omaa talouttani
Jos olet saanut perintätoimistolta laskun, mutta et alkuperäistä hulevesilaskua, ota yhteys taloussihteeriin mieluiten sähköpostilla vesihuolto@karkkila.fi (tai jos käytä sähköpostia, puhelimitse numeroon 044 0421 117). Jos olet jo ehtinyt maksaa perintätoimiston laskun perintäkuluineen ja korkoineen, ole silloinkin yhteydessä asian selvittämiseksi.
Pahoittelemme tapahtunutta!

Tiedotetta päivitetty 25.1.2023/ns

18.1.2023

Cannes-voittaja vie Karkkilan kaukaiselle planeetalle

Karkkilan asema elokuvakaupunkina saa vahvistusta myös vuonna 2023. Kansainvälisesti palkittu ohjaaja Juho Kuosmanen kuvaa uusinta elokuvaansa tammikuussa Karkkilan ruukkialueella. Elokuvan tuottaa Elokuvayhtiö Aamu. Karkkilan kaupunki on tehnyt tuotantoyhtiön kanssa yhteistyösopimuksen, jolla edistetään Karkkilan toimintaa kulttuuri- ja elokuvakaupunkina.

Kaukainen planeetta -työnimellä kulkeva tragikoominen elokuva on Juho Kuosmasen (Hymyilevä mies, Hytti no. 6) kolmas lyhyt mykkäelokuva. Elokuvan pääosissa nähdään Jaana Paananen ja Aku-Petteri Pahkamäki. Kaukainen planeetta huipentaa Romu-Mattila ja kaunis nainen (2012) ja Salaviinanpolttajat (2017) -elokuvien kokonaisuuden. Kuosmasen edellinen lyhytelokuva Salaviinanpolttajat oli ehdokkaana parhaan lyhytelokuvan Jussi-palkintoon 2018.

– Olemme äärimmäisen iloisia siitä, miten Karkkilan kaupunki on ottanut elokuvantekijät ja -tuotannot vastaan. Karkkilasta on kehittymässä yksi Suomen mielenkiintoisimpia elokuvakaupunkeja, kertoo elokuvan tuottaja Otto Kylmälä.

– Karkkila on luonteeltaan vahvasti kulttuuri- ja elokuvakaupunki. Myös kaupunkiorganisaatio on panostanut viime vuosina aiempaa enemmän luovien alojen kehittymiseen. On hienoa saada olla mukana tässä uudessa leffayhteistyössä. Elokuvatuotannon kautta saatava näkyvyys vahvistaa jälleen rooliamme kulttuurikaupunkina ja lisää hienosti Karkkilan tunnettuutta, iloitsee kaupunginjohtaja Tuija Telén.


Kuvassa ohjaaja Juho Kuosmanen avustaa pääosanesittäjä Jaana Paanasta puvustuksen kanssa kuvaustilanteessa. Kuva: Kuokkasen Kuvaamo


5.1.2023

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on aloittanut vuoden 2023 alussa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää vuoden 2023 alusta lähtien sosiaali- ja terveyspalvelut, pelastustoimen palvelut ja opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelut. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue hoitaa palvelut Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen toiminta on päättynyt 31.12.2022. Karviaisen verkkosivuja ei enää päivitetä ja sieltä löytyvä tieto ei ole enää kaikilta osin voimassa.

Ajantasaiset tiedot palveluista ja yhteystiedot löydät Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen sivuilta.
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen asiakaspalvelu ja puhelinvaihde on 029 151 2000 ja sähköpostiosoite info@luvn.fi. Asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 8 – 16.

Sosiaali- ja terveystoimen sekä pelastuslaitoksen palveluista voit antaa palautetta luvn.fi-sivustolla: https://oma.digiloikka.fi/FormPro/eServices/luvn/AnonyymiHakemus/Aloita/Palaute
(Linkki avautuu palveluntarjoajan sivulle uuteen ikkunaan.)


27.10.2022

Karkkilan kaupunki aloittaa lasten ympärivuorokautisen varhaiskasvatuksen

Karkkilan kaupunki aloittaa lasten ympärivuorokautisen varhaiskasvatuksen Högforsin päiväkodissa. Ympärivuorokautinen varhaiskasvatus aloitetaan 30.10.2022. Asiaa on valmisteltu pitkään, ja tarvittavat päiväkodin muutostyöt on nyt saatu valmiiksi.


Karkkilan kaupunki järjestää tarvittaessa ympärivuorokautista varhaiskasvatusta niille perheille, joiden molemmat huoltajat tekevät vuorotyötä. Karkkilassa ympärivuorokautista varhaiskasvatusta tarjotaan kaikkina muina aikoina paitsi jouluna 24.–26.12.
Ympärivuorokautisessa varhaiskasvatuksessa olevien lasten hoitoajat määräytyvät huoltajien työvuorojen mukaan. Lapsille tulee taata vapaapäivät perheen parissa kuten muussakin varhaiskasvatuksessa.

Lisätiedot
Varhaiskasvatusjohtaja Kirsi Viitanen, kirsi.viitanen@karkkila.fi 


24.8.2022

Hyviä yritysuutisia Karkkilasta: Hoivamme Oy avaa uuden hoivakodin Karkkilaan

Hoivamme Oy on päättänyt perustaa uuden hoivakodin Karkkilaan. Hoivakoti rakennetaan Nyhkäläntien varteen Karkkilan kaupungin palvelukeskuksen naapuriin. Hankkeen rakennuttajana toimii SSA Rakennus Oy ja OT-Kodit Oy.

Hoivamme Oy:n toimitusjohtaja Christina Varsamäki kertoo hankkeesta näin: ”Olemme innoissamme Karkkilan hankkeesta. Hoivamme Oy:n on tarkoitus palvella kaupunkilaisten hoivakotitarpeita. Karkkila on valikoitunut toteutettaviin kohteisiin, koska Karkkila on mielenkiintoinen ja sen sijainti on keskeinen.”

”Hoivamme Karkkila on 30-paikkainen ikääntyneiden tehostettua ympärivuorokautista hoivaa tarjoava hoivakoti. Olemme innoissamme ja on todella mukavaa rakentaa uutta yritystämme ikääntyneiden hoivatarpeeseen. Ensimmäinen kohteemme, Hoivamme Mäntsälä, aukeaa 1.9.2022”, sanoo Christina Varsamäki.

Tehostetun palveluasumisen yksikkö on ryhmäkotimaista asumista, jossa asiakkaalla on n. 20 m2:n kokoinen oma huone. Lisäksi asukkaiden käyttöön tulee esteettömät yhteiset tilat: olohuoneet, saunat, ruokailu- ja oleskelutilat ja lasitettu terassi aidatulla, turvallisella piha-alueella. Hoivamme Oy tuottaa hoiva- ja tukipalvelut itse.

Rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä, ja hoivakodin on tarkoitus valmistua keväällä 2023. Christina Varsamäki uskoo, että Hoivamme Oy pääsee toivottamaan ensimmäiset asiakkaansa tervetulleiksi uuteen hoivakotiin jo toukokuussa.

Karkkilan kaupunki toivottaa uuden yrityksen lämpimästi tervetulleeksi Karkkilaan! 

 


Kuva: Rakennustyöt ovat käynnistyneet Nyhkäläntien varrella. 


Karkkila Somessa

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi