Valikko Etsi
Etusivu
Ajankohtaista »

13.6.2024

Alla on lyhennelmiä ajankohtaisista tiedotteistamme. Kunkin lyhennelmän lopussa on linkki, josta pääsee lukemaan kyseisen uutisen kokonaan.


Jokainen tiedotelinkki avaa uuden selainikkunan. 

Haapalassa vesijohtotöiden vuoksi vedenjakelun keskeytys maanantaina 17.6.
Haapalan alueen vesijohdon korjaustöiden vuoksi vedenjakelu keskeytyy maanantaina 17.6. klo 9 - 16 väliseksi ajaksi. Alueen asukkaille on jaettu tiedote postilaatikoihin. Korjaustöiden vuoksi vedessä voi ilmetä vedenlaatuhäiriöitä ja painevaihteluja myös muilla lähialueilla. Talousvettä kannattaa varata tarvittava määrä. Pahoittelemme asiakkaille vesikatkosta aiheutunutta haittaa! Lue koko tiedote täältä.

Rautapäiviä juhlitaan tällä viikolla torstaista sunnuntaihin. Lämpimästi tervetuloa! 
Karkkilan Rautapäiviä juhlitaan tänäkin vuonna torstaista sunnuntaihin 13. - 16.6. Rautapäivien juhlavuoden ohjelmaesite oli jaossa koteihin viikolla 23. Lämpimästi tervetuloa Karkkilan Rautapäivien monipuolisen ohjelmatarjonnan pariin! Lue lisää täältä

Rautapäivät aiheuttavat muutoksia liikennejärjestelyihin 
Perjantain toritapahtuma laajenee Harjukadulle, ja sen vuoksi katu on osittain liikenteeltä suljettu torstai-illasta perjantai-iltapäivään. Rompetori vaikuttaa kulkemiseen perjantaina ja lauantaina Takkointiellä ja Valtatiellä. Toivomme kaikilta autoilijoilta malttia parkkipaikan etsintään. Lämpimästi tervetuloa Rautapäiville! Lue koko tiedote täältä.

Urheilun ja kulttuurin saralla menestyneet palkittiin Rautapäivien avajaisissa
Karkkilan Rautapäivien avajaisissa palkittiin urheilun ja kulttuurin saralla vuonna 2023 menestyneitä karkkilalaisia. Vapaa-aikalautakunnan palkitsemisen perusteissa korostuu paikallisuus ja Karkkilan eteen tehty merkittävä ja/tai näkyvä työ kulttuurin tai urheilun parissa. Koko tiedotteen palkituista voit lukea täältä.

Helsingintiellä asfaltointitöitä 10.6. alkaen
Helsingintien asfaltointityöt alkavat maanantaina 10.6.  Työmaa-alue alkaa Teboilin risteyksestä ja jatkuu ainakin Kirjurinkadun risteykseen asti. Päällystystyöt kestävät vähintään viikon 24. Töiden ajan Helsingintiellä on vain yksi kaista käytössä, ja työmaa-alueella on liikenteenohjaus. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa liikenteen häiriötä! Lue lisää täältä

TOPI-Karkkilan juna kuljettaa matkailijoita Karkkilan keskustan reiteillä
Hyppää TOPIn kyytiin joko Karkkilan linja-autoasemalta tai reitin varrelta. TOPI kuljettaa matkalaisia maksutta tiistaisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. TOPI pysähtyy reittiaikatauluun merkittyjen pysäkkien kohdalla tarvittaessa. Lue lisää täältä

Spinsane-kuolemanpyöräesitys Rautapäivien toritapahtumassa pe 14.6. klo 12.45
Spinsane on sirkustaiteilijan oravanpyörä jossa pyöritään järjettömyyden ympärillä ja järjen rajamailla. Maksuttoman, koko perheelle sopivan sirkusesityksen Rautapäivien torilla tarjoaa Karkkilan kaupunki. Lue uutinen täältä.

Ikärajattomat Aino & Miihkali -klubit alkavat sunnuntaina 16.6., artistivieraana Stig 
Viime vuonna valloittaneet Aino & Miihkali -klubit tulevat taas! Luvassa on neljä toinen toistaan jännittävämpää elämystä ja kirjava joukko taiteilijavieraita: Stig, Mikko Perkoila, Saku ja Laura Koistinen sekä Kyösti Mäkimattila. Stig esiintyy Ainon & Miihkalin kanssa Liimamäen tanssilavalla. Lue koko uutinen täältä.

Karkkilalle nimikkoleivos – kilpailu ratkeaa Kukulele-festivaaleilla
Karkkilan nimikkoleivoskisa on käynnistynyt. Sarjoja on kaksi: yleinen ja alle 12-vuotiaat. Ilmoittautuminen 25.7. mennessä. Valmiit leivokset (5 kpl) toimitetaan lauantaina 3.8. Kukulele-festivaaleille Fagerkullan Pakariin. Lue lisää täältä.

Karkkilan kirjasto palvelee toistaiseksi Turuntiellä
Kirjastomme toimii 5.6.2024 alkaen väistötiloissa osoitteessa Turuntie 2-4. Turuntien väistökirjastosta voi noutaa varaukset, palauttaa lainat, lainata uutta luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa sekä lukea lehtiä. Karkkilan kirjaston aukioloajat ovat: ma-ti klo 13-19, ke-to klo 13-17, pe klo 10-17 (juhannuksena to 20.6. klo 10-14 ja pe 21.6. suljettu). Lue koko tiedote täältä.

Vattolan rantapuiston uudet omakotitontit myynnissä huutokaupat.comissa
Vattolan rantapuiston tontit ovat nyt myynnissä huutokaupat.com -sivulla. Uusi pientaloalue sijaitsee Karkkilan keskustan tuntumassa, kauniin Pyhäjärven rannalla. Tonttien pohjahinnoiksi on asetettu tonttikohtaiset hinnat, ja tontit myydään suurimman tonttikohtaisen tarjouksen tehneelle. Kunnallistekniikka valmistuu kesäkuussa 2024.  Lue koko tiedote täältä.

Matkailuneuvonta palvelee kesäkuusta lähtien tiistaista lauantaihin  
Kaupungin matkailuneuvonnan kesän aukioloajat ovat 3.6. alkaen tiistaista perjantaihin klo 10 – 17  (lounastauko klo 12 - 12.30) sekä lauantaisin klo 10 – 15. Tervetuloa asioimaan! Lue koko tiedote täältä.

Karkkilan kaupungin palvelut kesällä 2024
Tietyt kaupungin palvelut toimivat koko kesän, mutta esimerkiksi kaupungintalo, kaupungin puhelinvaihde ja palvelupiste Serveri ovat suljettuina 24.6. - 28.7. Kaupungin kesäpalvelutiedote löytyy täältä.

Kolme sivistysjohtajaehdokasta lähetetään soveltuvuusarviointiin
Karkkilan sivistysjohtajan haastattelutyöryhmä on haastatellut kuusi sivistysjohtajaehdokasta tällä viikolla. Haastattelutyöryhmä päätti haastattelujen perusteella lähettää hakijoista soveltuvuusarviointiin kolme henkilöä: Mari Koivukangas, Sini Lilja ja Kai Perttu. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto valitsee Karkkilan uuden sivistysjohtajan 17.6.2024. Lue lisää täältä.

Kesähööki kuljettaa jälleen 3.6. – 7.8. Kyläreittien lisäksi maksuton nonstop-reitti liikennöi arkipäivisin keskustassa!
Kesähööki on Höökikyydin kesäajan kaupunkiliikennelinja, joka liikennöi maksuttomasti Karkkilan kaupungin keskustan alueella. Maksuttomalla nonstop-reitillä pääsee kulkemaan arkipäivisin aamu- ja iltapäivällä klo 9 - 11 ja klo 13 - 15. Kesähööki kuljettaa myös Ahmoon, Haapalan, Vuotinaisten, Vaskijärven, Haaviston, Siikalan, Rautamäen ja Tuorilan kyläreiteillä. Kyläreittien asiakasmaksu on 2 €. Lisätietoa Kesähöökistä löydät täältä.

Pihamuskarit Fagerkullan työläismuseoalueella pe 7.6. ja 9.8. klo 10
Pihamuskarit kutsuvat koko perheen laulamaan, leikkimään ja liikkumaan yhdessä. Karkkilan kaupunki järjestää muskarit osana elämyspolkua. Tervetuloa Karkkila-Högforsin työläismuseon alueelle Fagerkullaan (Vanha Fagerkullantie) perjantaisin 7.6. ja 9.8. klo 10–10.45. Lue lisää täältä.

Uusi joukkoliikennemalli parantaa Karkkilan liikenneyhteyksiä
Länsi-Uudellamaalla siirrytään 3.6. Ely-vetoiseen joukkoliikennöintimalliin, jossa myös lipputuotteet uudistuvat. Lippujen hinnoittelussa käytettävä vyöhykemalli tasapainottaa hintaeroja kuntien välillä. Uudistuksen myötä varsinkin iltoihin ja viikonloppuihin on saatu lisää linja-autovuoroja Karkkilaankin. Myös vaihdollisten yhteyksien toimivuuteen on panostettu. Lisätietoa uudesta joukkoliikennemallista löydät täältä.

Karkkilan kaupungin viestintäkysely: Osallistu ja vaikuta viestinnän kehittämiseen!
Karkkilan kaupungin viestintäkyselyllä kerätään karkkilalaisilta palautetta ja kehitysideoita kaupungin viestinnän parantamiseksi. Kysely toteutetaan sekä verkossa Weprobol-kyselynä että paperisena versiona. Vastausaikaa kyselyyn on 5.8. saakka. Lisätietoa kyselystä ja ohjeet kyselyyn osallistumisesta löydät täältä.

Kaupungin uimarannat kesäkunnossa
Kaikki Karkkilan kaupungin uimarannat nyt tarkastettu ja laiturit laitettu paikoilleen. Pyhäjärven Tuorilan ranta ja Saarlammen uimaranta ovat saaneet uudet laiturit. Lisätietoa Karkkilan uimarannoista löydät täältä.

Vuoden karkkilalainen on Aki Kaurismäki
Vuoden 2023 karkkilalaiseksi valittiin yleisöäänestyksellä elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki. Kaurismäki sai kilpailussa 38 % kaikista annetuista äänistä. Lue koko uutinen täältä.

Viisi sivistysjohtajaehdokasta kutsutaan haastatteluun
Karkkilan sivistysjohtaja Arto Jormalainen on irtisanoutunut virastaan. Saimme virkaan 21 hakemusta. Hakijoista 18 henkilöllä on virkaan vaadittava soveltuvuus. Lue haastatteluun kutsutuista ehdokkaista ja haastattelijoista täältä.

Matonpesupaikka avattu kesäkaudeksi
Karkkilan kaupungin matonpesupaikka on avattu kesäkaudeksi. Se sijaitsee Pyhäjärvenraitilla (Turuntien kupeessa), Pyhäjärvestä lähtevän Karjaanjoen suistossa. Matonpesupaikka on avoinna kesäkaudella joka päivä klo 5 - 24. Lue koko tiedote täältä.

Avoin päiväkoti siirtyy Högforsin päiväkodille ja lapsiparkkitoiminta alkaa syksyllä
Avoin päiväkotitoiminta siirtyy Toivikkeen päiväkodilta Högforsin päiväkodille 26.8. Avoimessa päiväkodissa aloitetaan lapsiparkin kokeilu. Lue koko tiedote täältä.

Karkkilan kaupunki etsii kumppaneita palstaviljelyalueiden perustamiseen
Tavoitteena on tarjota kaupunkilaisille mahdollisuus ruoan lähituotantoon, yhteisölliseen toimintaan, uuden oppimiseen ja ympäristön muokkaamiseen puutarhakaupungin hengen mukaisesti. Lue lisää täältä.

Palvelurakennetyöryhmä tilasi MDI:ltä selvityksen lapsiperheistä
Karkkilan kaupungin palvelurakennetyöryhmä on tilannut MDI:ltä työnsä pohjaksi selvityksen Karkkilan lasten ja koululaisten sekä lapsiperheiden sijoittumisesta. Lue lisää MDI:n selvityksestä täältä.

Työryhmä selvittää kaupungin sivistyspalveluiden tila- ja palvelutarvetta 
Karkkilan lapsimäärän arvioidaan vähenevän merkittävästi lähivuosina. Ikäluokkien pienenemisestä johtuen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palvelutarve tulee supistumaan huomattavasti, ellei Karkkilaan muuta uusia lapsiperheitä. Kaupunki joutuu tarkastelemaan kriittisesti erityisesti varhaiskasvatus- ja opetuspalveluiden järjestämistä ja tiloja. Kaupunginhallituksen 4.3.2024 nimeämä palvelurakennetyöryhmä tarkastelee toteutusvaihtoehtoja. Lue koko uutinen täältä.  


7.6.2024

Maanantaina 10.6. alkavat asfaltin päällystystyöt Helsingintiellä


Helsingintiellä tehdään asfaltin päällystystöitä maanantaiaamusta 10.6. alkaen. Työmaa-alue alkaa Teboilin risteyksestä ja jatkuu Kirjurinkadun risteykseen.

Päällystystyöt kestävät koko viikon ja jatkuvat mahdollisesti pidempään. Ilmoitamme, kun päällystystyöt valmistuvat.

Töiden ajan Helsingintiellä on vain yksi kaista käytössä. Noudatetaan varovaisuutta ja liikenteenohjausta työmaa-alueella. Pahoittelemme päällystystyöstä aiheutuvaa liikenteen häiriötä.


 

 

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi