Valikko Etsi
Etusivu
Ajankohtaista »

4.10.2022

Karkkilan KULTTUURILOIKKA näyttää ennakkoluulottomasti esimerkkiä kulttuurikasvatussuunnitelmista

Jättimäisiä loikkia kaupungintalon käytävillä, lyhytelokuvia, marionettinukkeja, vanhan ajan pihapelejä, tilataideteoksia – mitä kaikkea kulttuuri tarkoittaakaan? Mitä kummaa on taide?

Karkkilan kaupunki kutsuu kaikki karkkilalaiset esi- ja perusopetuksen lapset KULTTUURILOIKKA- tapahtumaan Karkkilan teollisuushistorian sydämeen, Högforsin ruukkimiljööseen 12.–13.10. Neljässäkymmenessä toimintapisteessä kulttuurin eri ilmiöitä tutkitaan ja koetaan erityisesti itse tekemällä ja osallistumalla. KULTTUURILOIKKA tavoittaa kahden päivän aikana yli 1000 karkkilalaislasta.

KULTTUURILOIKAN tavoitteena on innostaa lapsia pohtimaan kulttuuri-identiteettiin liittyviä kysymyksiä sekä kerätä talteen ajatuksia ja toiveita. Tapahtuma osallistaa lapset toiminnan kautta Karkkilan kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelman laatimiseen. Suunnitelma valmistuu keväällä 2023.

Kulttuuria lähestytään KULTTUURILOIKASSA ennakkoluulottomasti ja monialaisesti. Lapset pääsevät eri taiteen alojen työpajojen lisäksi tutustumaan rap-artisti Palefacen, valokuvataiteilija Nelli Palomäen ja kuvataiteilija Juhana Moisanderin työhön sekä tapaamaan taiteilijoita. Lastenkulttuurin valtionpalkittu nukketaiteilija Aapo Repo tuo paikalle jättimarionettinukkensa, jota lapset pääsevät kokeilemaan.

Tapahtumassa korostuvat myös paikalliset erityispiirteet. Museovierailun lisäksi valurinvaimo Öhmanska opastaa vanhan ajan pihaleikkeihin ja välillä ukulelekin soi. Loikka-pajassa kaikkein pienimmät lapset saavat luvan kanssa loikkia kaupungintalon pitkiä käytäviä ja kurkkia kaupungin työntekijöiden huoneisiin. Mitä oikein kuuluu paikkatietoinsinöörin työhön, ja mitä tekemistä sillä on kaupunkikulttuurin kanssa?

Karkkilan kaupunki on mukana Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton kulttuurikasvatussuunnitelmien edistämishankkeessa, joka tarjoaa kunnille apua, neuvoja ja inspiraatiota kulttuurikasvatussuunnitelmien laatimisprosessin tueksi koulutuksien, webinaarien ja materiaalien muodossa. Lastenkulttuurin kentällä toteutettujen hankkeiden lopputuloksena on viimeisen vuoden aikana syntynyt jopa yli 80 uutta kulttuurikasvatussuunnitelmaa ympäri Suomen. Hankkeissa syntyneiden suunnitelmien myötä jopa 83 prosentissa Suomen kunnista on vuoden loppuun mennessä käytössä kulttuurikasvatussuunnitelma, jolla tuetaan lasten ja nuorten kulttuuristen oikeuksien toteutumista.

Kansainvälistäkin tunnustusta saaneet kulttuurikasvatussuunnitelmat ovat keino tarjota lapsille ja nuorille taidetta ja kulttuuria osana koulupäivää kullekin ikäluokalle sopivalla tavalla. Kulttuurikasvatussuunnitelma mahdollistaa lapsille ja nuorille pääsyn taidelaitoksiin, eri taidemuotoihin sekä oman kunnan kulttuuriperintöön. Se yhdistää paikallisen opetussuunnitelman tavoitteet, kunnan kulttuuriperinnön sekä kulttuuritarjonnan systemaattiseksi kokonaisuudeksi. Kulttuurikasvatussuunnitelma takaa kaikille lapsille ja nuorille tasa-arvoisen mahdollisuuden kokea taidetta ja osallistua monipuolisesti paikalliseen kulttuuriin. 


Kuvaaja Tomi Wahlroos


21.9.2022

Seniorisali Kunto Kaaren syntymäpäiväjuhlat 7.10. klo 13 – 15

Nyhkäläntien palvelutalon (Nyhkäläntie 39) seniorikuntosali Kunto Kaari täyttää 20 vuotta! Juhlimme syntymäpäiviä yhdessä palvelutalon tiloissa perjantaina 7.10.2022 klo 13-15.

Ohjelmassa on muun muassa kakkukahvittelua, livemusiikkia sekä yhteistä jumppaa.

Tapahtumaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tervetuloa juhlimaan!6.9.2022

Karkkilan matkailuneuvonta siirtynyt syksyn aukioloaikoihin

Karkkilan matkailuneuvonta – Visit Karkkila on siirtynyt syksyn aukioloaikoihin 1.9.2022. Matkailuneuvonta palvelee tiistaisin klo 10 - 18, keskiviikkoisin 11 - 18, torstaista perjantaihin klo 10 - 17 ja lauantaisin klo 10 – 14. Tervetuloa! 


Matkailuneuvonnassa myydään opiskelijoiden matkakortteja, työmatkalaisten Karkkila-lippuja, Höökikyyti-lippuja ja kaikkia Matkahuollon sarjalippuja sekä Karkkila-aiheisia tuotteita. 
Karkkilan matkailuneuvonnan – Visit Karkkilan osoite on Huhdintie 10-12 (linja-autoasema) ja yhteystiedot 044 467 5514 ja visitkarkkila@karkkila.fi

Kuvassa Karkkilan Matkailuneuvonta - Visit Karkkila (Huhdintie 10-12)


24.8.2022

Hyviä yritysuutisia Karkkilasta: Hoivamme Oy avaa uuden hoivakodin Karkkilaan

Hoivamme Oy on päättänyt perustaa uuden hoivakodin Karkkilaan. Hoivakoti rakennetaan Nyhkäläntien varteen Karkkilan kaupungin palvelukeskuksen naapuriin. Hankkeen rakennuttajana toimii SSA Rakennus Oy ja OT-Kodit Oy.

Hoivamme Oy:n toimitusjohtaja Christina Varsamäki kertoo hankkeesta näin: ”Olemme innoissamme Karkkilan hankkeesta. Hoivamme Oy:n on tarkoitus palvella kaupunkilaisten hoivakotitarpeita. Karkkila on valikoitunut toteutettaviin kohteisiin, koska Karkkila on mielenkiintoinen ja sen sijainti on keskeinen.”

”Hoivamme Karkkila on 30-paikkainen ikääntyneiden tehostettua ympärivuorokautista hoivaa tarjoava hoivakoti. Olemme innoissamme ja on todella mukavaa rakentaa uutta yritystämme ikääntyneiden hoivatarpeeseen. Ensimmäinen kohteemme, Hoivamme Mäntsälä, aukeaa 1.9.2022”, sanoo Christina Varsamäki.

Tehostetun palveluasumisen yksikkö on ryhmäkotimaista asumista, jossa asiakkaalla on n. 20 m2:n kokoinen oma huone. Lisäksi asukkaiden käyttöön tulee esteettömät yhteiset tilat: olohuoneet, saunat, ruokailu- ja oleskelutilat ja lasitettu terassi aidatulla, turvallisella piha-alueella. Hoivamme Oy tuottaa hoiva- ja tukipalvelut itse.

Rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä, ja hoivakodin on tarkoitus valmistua keväällä 2023. Christina Varsamäki uskoo, että Hoivamme Oy pääsee toivottamaan ensimmäiset asiakkaansa tervetulleiksi uuteen hoivakotiin jo toukokuussa.

Karkkilan kaupunki toivottaa uuden yrityksen lämpimästi tervetulleeksi Karkkilaan! 

 


Kuva: Rakennustyöt ovat käynnistyneet Nyhkäläntien varrella. 


21.5.2022

Matkahuollon liput myynnissä Karkkilan matkailuneuvonnassa

Karkkilasta saa pitkän tauon jälkeen taas ostaa Matkahuollon lippuja. Liput tulevat myyntiin 1.6. Karkkilan matkailuneuvontaan linja-autoasemalle.

Karkkilan kaupunki ja Matkahuolto ovat sopineet lipunmyynnistä. Myytäviin lippuihin kuuluvat muun muassa opiskelijoiden matkakortit ja Karkkilan kaupungin tukema Karkkila-lippu, jossa 44 matkan sarjakortista saa 40 %:n alennuksen. 

Karkkilan kaupungin matkailuneuvonta - Visit Karkkila muuttaa Karkkilan linja-autoasemalle entiseen Matkahuollon tilaan. Matkailuneuvonnan uusi osoite on 31.5. lähtien Huhdintie 10 – 12. Tervetuloa asioimaan! 


28.3.2022

Karviainen tiedottaa 31.3.2022 muuttuvista puhelinnumeroista

Karviaisen puhelinvaihdepalvelut siirtyvät Telialle 29.3. Liittymien siirto aloitetaan 30.3. klo 16.05, illan aikana puhepalveluissa saattaa esiintyä häiriöitä. Palvelut ovat käytettävissä 31.3. klo 7 alkaen.

Uudistuksen yhteydessä 09–alkuiset numerot poistuvat käytöstä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Uudet numerot 31.3. alkaen ovat katsottavissa Karviaisen verkkosivuilta: www.karviainen.fi

Vaihteen numero 09 4258 2000 säilyy ennallaan!

Takaisinsoittojärjestelmien numerot 31.3.2022 alkaen ovat

Terveysaseman lääkärien ja hoitajien vastaanotot 09 4258 2400
Ikäihmisten palvelunumero 09 4258 2933
Kotihoito 09 4258 2203
Tilapäinen kotihoito 09 4258 2228
Kuntoutuksen yksikkö 09 4258 2106
Mielenterveys ja päihdepalvelut 09 4258 2528
Suunterveydenhuolto 09 4258 2078
Aikuissosiaalityö 09 4258 2503
Vammaispalvelut 09 4258 2530

Karviaisen tiedote puhelinnumeromuutoksista löytyy pdf-liitteestä (avautuu uuteen ikkunaan) 


27.1.2022

Hyviä uutisia Karkkilasta - VT2:n kehittäminen etenee

Karkkilan kaupungin johto sai hienoja uutisia Uudenmaan ELYltä sekä Väylävirastolta keskiviikkona 26.1.2022 valtatie 2:n (VT2)  neuvottelukunnan kokouksessa. Pitkään eri tahoilla keskusteluissa tavoitteena ollut Nummela-Karkkila -välin kehittäminen on Valtion väyläverkon uudessa investointiohjelmassa vuosille 2022 - 2029. Investointiohjelma julkistettiin eilen 26.1.

Valtion väyläverkon investointiohjelma on osa valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman (Liikenne 12) toimeenpanoa. Valtioneuvosto hyväksyi Liikenne 12 -suunnitelman keväällä 2021 ja nyt julkistettu investointiohjelma konkretisoi ja toimeenpanee suunnitelmaa pitkäjänteisesti. Uusi investointiohjelma sisältää Liikenne 12 -suunnitelman talouskehykseen perustuvat  ehdotukset uusien väylähankkeiden toteutuksesta. Eduskunta päättää kehittämishankkeiden toteutuksesta. 

VT2:n Nummela - Karkkila -välin kehittämisen suunnittelu käynnistyy maaliskuussa 2022. Suunnitteluun on varattu Uudenmaan ELYn määrärahoihin 300.000 euroa. Varsinainen kehittämistyö alkaa suunnitteluvaiheen jälkeen. 

Hanke on investointiohjelman mukaan toteutettavissa vuosina 2026 - 2029. Toteutukseen on varattu uudessa investointiohjelmassa 11 miljoonan euron määräraha. Hanke tulee sisältämään muun muassa keskikaiteellisia ohituskaistoja, tien reuna-alueiden pehmentämistä, tievalaistuksen saneerausta sekä liittymäjärjestelyjä. Myös Karkkilan kaupungin omat maankäytölliset ratkaisut alueella tukeutuvat näihin suunnitelmiin ja kehittämiseen.

- VT2:n kehittäminen on aivan elintärkeä asia Karkkilan alueen kasvun ja elinvoiman kehittymiselle, ja se on ollut meidän kärkitavoitteemme jo usean vuoden ajan. Olemme todella tyytyväisiä, että hanke on nyt mukana uudessa investointiohjelmassa. Haluan kiittää lämpimästi VT2-neuvottelukuntaa, Uudenmaan ELYä ja Väylävirastoa sekä kaikkia yhteistyötahoja asian eteen tehdystä pitkäjänteisestä työstä, kommentoi asiaa kaupunginjohtaja Tuija Telén.

VT2-neuvottelukunta on Helsinki-Forssa-Pori -liikennekäytävän kehittämistä edistävä verkosto, jossa on edustettuina väylän varren maakuntien liitot, kunnat, kauppakamarit, ELY-keskukset sekä muut keskeiset sidosryhmät. Karkkilan kaupungilta neuvottelukunnan jäseninä ovat kaupunginjohtaja Tuija Telén (varajäsen sivistysjohtaja Arto Jormalainen) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Korhonen (varajäsen varapuheenjohtaja Mika Tallgren).

VT2-neuvottelukunnan puheenjohtaja kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen on tyytyväinen uuden hankkeen osalta
- Nummela-Karkkila -välin parantaminen edistää liikenteen sujuvuutta koko VT2:n osalta ja paitsi Karkkilan ja Forssan seudun myös koko väylän varren alueen kasvua ja elinvoimaa aina Poriin asti. VT2:n tulee tulevaisuudessa tarjota sujuvaa ja turvallista sekä kasvua tukevaa liikkumista, ja nämä uudet suunnittelu- ja investointiohjelman hankkeet ovat hienoja avauksia tähän suuntaan, toteaa Sanni Grahn-Laasonen.12.10.2021

Karkkilan kaupunki on ottanut käyttöön Karkkila-kanavan

Karkkilan kaupunki on ottanut käyttöön videoiden uuden julkaisualustan, Karkkila-kanavan osoitteessa karkkilakanava.fi . Kanavan kautta voi seurata mm. valtuuston kokouksia Karkkilasalista.

Karkkila-kanavalla ovat nähtävänä kaikki jo tähän mennessä sinne striimatut Karkkilan kaupungin verkkolähetykset sekä kulloinkin käynnissä oleva livelähetys. Kanava korvaa monilta osin kaupungin tähän mennessä käytössä olleen YouTube-kanavan. 

Lisätiedot
ICT-asiantuntija Mika Virtanen 044 7674 936
Kuvassa on Karkkila-kanavan näyttökuva. 


Karkkila Somessa

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi