Valikko Etsi
Etusivu
Ajankohtaista »

25.1.2021

Ajankohtaistiedotteet: Tiedote 25.1.2021 - Karkkilan koronatilanne edelleen pahentunut, Kaupungin kesätyösetelikampanja on käynnistynyt, Viikkotiedote 22.1.2021 – Karkkilan koronarajoituksia kiristetään, Vuoden 2020 karkkilalainen kilpailu käynnissä 11.2. saakkaKarkkilan koronatilanne on pahentunut edelleen viikonlopun aikana. Tähän mennessä Karkkilassa on todettu jo yhteensä 38 varmistettua tartuntaa pandemian alusta lukien. Terveysviranomainen ja Karkkilan kaupunki seuraavat tilannetta koko ajan ja tarvittaessa asioihin reagoidaan hyvinkin nopeasti. Toivomme nyt erityisen vastuullista käyttäytymistä kaikilta karkkilalaisilta!


Karkkilassa Componentan tehtaalla on todettu 19. - 25.1.2021 välisenä aikana useita koronavirustartuntoja. Kaikki altistuneet on kartoitettu ja kontaktoitu tartuntatautiviranomaisten toimesta. Koko tehtaan henkilöstö on ohjattu testiin tartuntaketjun laajuuden selvittämiseksi. 


Tehtaalla on noudatettu asianmukaisesti suojainsuosituksia ja kokoontumisrajoituksia. Tehdas jatkaa normaalia toimintaansa tiukennetuilla suojain- ja kokoontumisohjeilla. Yksikön johto on toiminut hyvässä yhteystyössä Karviaisen pandemiatyöryhmän kanssa tilanteen selvittämiseksi. 


Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät Karviaisen verkkosivuilta 

Koronan oireita voivat olla kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju-/makuaistin menetys tai ripuli/vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä. 


Jos sinulla on yksikin mainituista oireista  


varaa aika koronavirusnäytteeseen osoitteesta koronabotti.hus.fi 

tai soita Karkkilan tai Nummelan terveysasemien koronapuhelinpalveluun varataksesi näytteenottoajan (takaisinsoittojärjestelmä)  09 4258 2200/Karkkila, 09 4258 2100 /Nummela 

vältä väkijoukkoja ja lähikontakteja niin paljon kuin mahdollista 

___________________________________________________

 


Kaupungin Kesätyösetelikampanja on käynnistynyt – yritysten ja yhdistysten ilmoittautuminen 14.2. saakka

Lue koko tiedote täältä.

___________________________________________________
 

Viikkotiedote 22.1.2021 – Karkkilan koronarajoituksia kiristetään

Tartuntatilanne Karkkilassa on pahentunut erittäin nopeasti. Viimeisen neljän päivän aikana on todettu 5 uutta tartuntaa. Erityisen huolestuttavaa on se, että osassa tartuntaketjuja on epäily koronaviruksen uuden muodon (virusvariantti) tartunnasta. Altistumistilanteen perusteella on pelkona, että tartuntojen määrä tulee kasvamaan.

Virusvariantti tarttuu herkemmin ja leviää nopeammin kuin aiempi koronaviruksen muoto. On entistäkin tärkeämpää noudattaa kaikkia annettuja ohjeita ja rajoituksia, sekä hakeutua hyvin herkästi koronatestiin. Ajan testiin saa varattua täältä: https://koronabotti.hus.fi/

Karkkilan koronarajoitukset ja suositukset 28.2. asti

Pahentuneen tartuntatilanteen vuoksi Karkkilassa on tiukennettu tällä hetkellä voimassa olevia rajoituksia. Sisätiloissa tapahtuva lasten ja nuorten ryhmämuotoinen harrastustoiminta (kulttuuri ja urheilu) kielletään 27.1. alkaen. Yksilöopetus ja -valmennus voivat jatkua, ja kaupungin sisäliikuntatiloihin voi tehdä näitä koskien tilavarauksia kaupungin liikuntatoimesta.

Tällä hetkellä Karkkilassa on voimassa seuraavat rajoitukset määräaikaisesti 28.2.2021 asti:

1. Karkkilan kaupungin järjestämät yleisötilaisuudet on peruutettu.
2. Karkkilan lukion abiturientit jatkavat lähiopetuksessa. Abiturienteilta ja henkilökunnalta edellytetään hengityssuojaimen käyttöä. Kaupunki hankkii nämä suojaimet keskitetysti. Muilta osin Karkkilan lukio jatkaa etäopetuksessa.
3. Kaikki kaupungin järjestämä ja kaupungin tiloissa tapahtuva ryhmämuotoinen harrastustoiminta on keskeytetty ja ryhmäharrastuksia toteutetaan vain etämuotoisena.
4. Kaikki kaupungin sisäharrastustilat on suljettu, pois lukien koulujen normaali toiminta sekä ohjattu ja kontrolloitu yksilöopetus ja -valmennus.
5. Kaupungin ulkoliikuntatiloissa harrastusryhmien koko ja kerrallaan paikalla olevien henkilöiden lukumäärä on rajattu korkeintaan 10 henkilöön (koskee myös luistelukenttiä ja koirapuistoa). Pukuhuoneet ja muut sosiaalitilat on suljettu. Toivikkeen maja on avoinna. Kaikessa kaupungin ulkotiloissa tapahtuvassa toiminnassa tulee huomioida turvallisuusnäkökohdat ja välttää yli 10 hengen ryhmien muodostumista.
6. Poikkeuksena edellisiin kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen perustuvalle ammattiurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti.
7. Museot on suljettu yleisöltä.
8. Kirjasto on suljettu yleisöltä. Kirjaston aineistovarausten noutopalvelu jatkuu. Kirjaston noutopalvelun yhteydessä toteutetaan myös liikuntavälineiden lainaustoimintaa etukäteisvarauksella.  
9. Työväenopiston aikuisten ryhmämuotoinen harrastustoiminta toteutetaan etäopetuksena silloin, kun se on mahdollista, lähiopetusta ei toteuteta ryhmille.
10. Työväenopiston yksilöopetus jatkuu turvallisuusnäkökohdat erityisesti huomioiden. Tämä koskee kaikkia ikäryhmiä. Vastaavaa käytäntöä suositellaan myös Karkkilassa toteutettavaan taiteen perusopetukseen.
11. Nuorisopalveluiden ryhmätoiminta on keskeytetty, yksilöpalvelut jatkuvat turvallisuusnäkökohdat erityisesti huomioiden.
12. Kaikki kaupungin tapahtuma- ja kokoustilat on suljettu (mm. Karkkilasali, Kansankulma, Vuotinaisten leirikeskus), pois lukien koulujen normaali toiminta. Kaupungintalon etätyötilat ovat käytössä ennakkovarauksella niin, että tilassa saa olla kerrallaan 1 henkilö tai työpari.
13. Kaikessa Karkkilan kaupungin järjestämässä toiminnassa ja tiloissa tulee käyttää hengityssuojainta.
14. Karkkilan kaupunki jatkaa etätyössä kaikissa niissä tehtävissä, missä se on mahdollista. Lähityössä huolehditaan turvaväleistä ja hygieniasta. Kahvi- ja ruokatauot porrastetaan tarkoituksena välttää ryhmien kokoontumista.
15. Karkkilan kaupungin kaikki työntekijät, joiden tehtäviin kuuluu lähiasiakastyö, käyttävät asiakastilanteissa hengityssuojaimia. Fyysisiä kontakteja pyritään välttämään kaikissa työtehtävissä.

Karkkilan peruskoulut jatkavat lähiopetuksessa. Varhaiskasvatus ja esiopetus jatkuvat normaalisti. Yläkoulussa sekä henkilöstön että oppilaiden tulee käyttää hengityssuojaimia. Karkkilan kaupunki hankkii hengityssuojaimet keskitetysti sekä henkilöstölle että oppilaille.

Lisäksi Karkkilassa on voimassa seuraavat suositukset 28.2. 2021 asti:

1. Yleisötilaisuuksia ei tulisi järjestää.
2. Yksityiset sisäliikuntapaikat pidetään suljettuina ja niiden lähikontakteissa tapahtuva toiminta pidetään keskeytettynä, poikkeuksena yksilötunnit. (Suositellaan etätoiminnan jatkamista edelleen.)
3. Paikalliset urheiluseurat ja joukkueet eivät osallistu muidenkaan alueiden urheilutapahtumiin.
4. Hoivakoteja ja asumispalveluyksiköitä suositellaan rajaamaan vierailut minimiin.
5. Etätyötä suositellaan kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Lähityössä suositellaan hengityssuojaimen käyttöä ja ruokailu- ja kahvitaukojen porrastamista.
6. Suositellaan välttämään yksityistilaisuuksien järjestämistä.


Kokoontumiset

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 (kymmenen) henkilöä, edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Karviainen suosittelee, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä toistaiseksi. Yksityinen kokoontuminen tarkoittaa myös perhetapahtumia. Poikkeuksena suositukseen on pienimuotoiset (enintään 10 henkilöä) muistotilaisuudet, joita voidaan järjestää.

Hengityssuojain- ja turvavälisuositukset

• THL:n maskisuositus – maskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille://thl.fi/fi/-/thl-paivitti-maskisuositusta-maskin-kayttoa-suositellaan-jatkossa-yli-12-vuotiaille

• THL suosittelee nyt yli kahden metrin turvaväliä muihin ihmisiin. Lisäksi lähikontakteja tulisi
vähentää entisestään. https://thl.fi/fi/-/muuntunut-koronavirus-tarttuu-herkemmin-pidayli-kahden-metrin-turvavali?redirect=%2Ffi%2Fweb%2Finfektiotaudit-jarokotukset%2Fajankohtaista%2Fajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19


Pahoittelemme kiristyneistä rajoituksista aiheutuvaa haittaa ja mielipahaa. Toivotamme kuitenkin kaikille hyvää viikonloppua ja reipasta ulkoilumieltä!
_____________________________________________

Vuoden 2020 karkkilalaisen äänestys käynnissä 11.2. saakka

_____________________________________________

Kulttuurin ja vapaa-ajan osiosta löydät tietoa mm. Karkkilan talviurheilumahdollisuuksista, kirjaston ja työväenopiston asioista!

_____________________________________________

Tärkeät koronapandemia-ajan tiedot löydät täältä: 

Olemme koonneet  koronavirussivuillemme  ajankohtaista tietoa koronatilanteesta.  
- koronapandemian aikaiset tiedotteet on tallennettu tiedotearkistoon 
- tärkeät yhteystiedot löytyvät sivuiltamme Tärkeät yhteystiedot asiointiin ja neuvontaan 

Here you can find information on COVID-19 in English and other languages   

Karviaisen tiedotteet löydät osoitteesta www.karviainen.fi Karviaisen ajankohtaistiedotteet


Tapahtumakalenteri »
Tammikuu 2021
ma ti ke to pe la su
8
11
12
13
18
19
20
22
23
25
26
27
28
29
30
Ilmoita tapahtuma »
Karkkila Somessa

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi