Valikko Etsi
Etusivu
Ajankohtaista »

23.9.2020

Ajankohtaistiedotteet: Viikkotiedote 23.9., Nyhkälän koulun tulipalovahinkojen vakavuutta ja laajuutta tutkitaan, Itsepalveluajanvaraus koronatestiin avattu, Syyskuussa saa järjestää yli 50 hengen tilaisuuksia, kun turvallisuus varmistetaan, Häiriötilanne kaukolämmössä, Koronavilkku-älypuhelinsovellus käytössä, Kasvomaskien jakelu vähävaraisille

Viikkotiedote 23.9.2020 

Koko Suomessa on koronavirukselle altistuneiden määrä merkittävässä kasvussa. Karviaisen alueella on tällä hetkellä seurannassa kolme koronapositiivista ja useita kymmeniä altistuneita. Altistuneet ovat pääosin nuoria aikuisia, ja altistumiset ovat tapahtuneet suurimmaksi osaksi juhlatilanteissa, harrastuksissa sekä matkustamisen seurauksena. 

Koronapuhelut ohjautuvat Karviaisen takaisinsoittojärjestelmään jatkossa vain arkipäivisin (ma-pe klo 8 -16)! Karviainen luopuu viikonlopun koronapuhelinpäivystyksestä, koska itsepalveluajanvaraus toimii hyvin. Itsepalveluajanvaraukseen avautuu lokakuussa myös lapsen puolesta-asiointimahdollisuus. Soittaessasi Karviaisen takaisinsoittojärjestelmään valitse vaihtoehdoista korona. Älä katkaise puhelua ennen kuin puhelusi on tallentunut takaisinsoittojärjestelmään. 

Itsepalveluajanvaraus koronatestiin on avoinna yli 16-vuotiaille osoitteessa: www.koronabotti.hus.fi . Ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen. Karviainen kannustaa palvelun käyttöön, mikäli on tarve päästä koronatestiin eikä ole erityistä kysyttävää koronasta.

Mikäli illalla tai viikonloppuna tulee tarve koronaan liittyvään ohjaukseen tai neuvontaan, valtakunnallinen koronapuhelin ja päivystysapu palvelevat (numerot alla). 

Tärkeät puhelinnumerot
Karkkilan terveysasema, takaisinsoittojärjestelmä 09 4258 2200 (ma-pe klo 8 -16)
Päivystysapu 116 117 virka-ajan ulkopuolella (Huom. Koronavirusasiat linja 2)
Valtakunnallinen koronapuhelin 0295 535 535 (ma-pe klo 8-21, la klo 9-15)
Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys 09 816 42 439 (avoinna 24/7)
Hätänumero 112

Joukkoaltistumisia voidaan estää käyttämällä kasvosuojainta julkisissa liikennevälineissä ja muissa ruuhkapaikoissa. Kannattaa harkita vakavasti, osallistuuko isoihin tapahtumiin ja lähteekö matkalle. Karviainen suosittelee ottamaan vakavasti suojainsuosituksen sekä huolehtimaan edelleen hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä. THL:n suositus kasvomaskien käytöstä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille 

Näytteenottokapasiteettia on lisätty ja näytteisiin pääsee tällä hetkellä hyvin. Vastaustekstiviestejä tulee ympäri vuorokauden, ja viive on useimmiten lyhyt. Positiiviset ja altistuneet ilmoitetaan tartuntatautitiimille, joten tartunnanjäljitys päästään aloittamaan nopeasti. 

Koronavilkku on hyvä ladata omaan älypuhelimeen, lisätietoja: https://koronavilkku.fi/ Koronavilkun hälyttäessä se kertoo mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle. Tällöin on syytä tarkkailla oireita ja hakeutua herkästi testiin. Noudatathan mahdollisimman hyvin omaehtoista karanteenia ja neuvottelethan työnantajasi kanssa etätyömahdollisuudesta. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tiedote 22.9.: Nyhkälän koulun tulipalovahinkojen vakavuutta ja laajuutta tutkitaan 

Nyhkälän koululla maanantai-iltana syttynyt tulipalo ja sammutustyöt aiheuttivat merkittäviä savuhaittoja ja nokilaskeumia. Vahinkojen vakavuutta ja laajuutta tutkitaan.

Nyhkälän koulukiinteistö on poissa käytöstä kokonaan ainakin tämän viikon. Palon jälkien siivous- ja huoltotyöt aloitetaan mahdollisimman pian.

Tällä viikolla koululuokille järjestetään opetusta ulkona. Esikoululaiset siirtyvät väistötiloihin keskiviikkona. Koulu ja esikoulu tiedottavat huoltajia poikkeusjärjestelyistä sitä mukaa, kun asiat tarkentuvat.

Karkkilan kaupunki pahoittelee perheille aiheutuvaa harmia ja toivottaa jaksamista tässä poikkeustilanteessa!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tiedote 21.9.: Nyhkälän koululla maanantai-iltana syttynyt tulipalo saatu sammutettua 

Nyhkälän koulun yhdessä eteistilassa syttyi maanantai-illalla pieni tulipalo. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos on saanut tulipalon sammutettua. 

Tulipalo ja sen sammutustyö aiheuttivat merkittäviä savu- ja vesivahinkoja. Koko koulukiinteistö on poissa käytöstä ainakin tiistain 22.9.

Pyydämme Nyhkälän koulun oppilaiden ja esikoululaisten vanhempia seuraamaan Wilma-viestintää. Opettajat ovat yhteydessä koteihin myös puhelimitse.

Karkkilan kaupunki tiedottaa asiasta lisää tiistaina iltapäivällä.  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Itsepalveluajanvaraus koronatestiin Uudenmaan asukkaille

HUSin alueella asuvat voivat nyt varata itse ajan koronavirusnäytteenottoon Koronabotin kautta. HUOM. Palvelu ei toimi IE-selaimella.

Keväällä käyttöönotetussa Koronabotissa käyttäjät ovat voineet arvioida tarvettaan käydä koronavirustes-tissä. Nyt Koronabottiin on lisätty Uudenmaan asukkaille mahdollisuus varata itse aika näytteenottoon. Helsinkiläisten itsepalvelukanava koronatestin ajanvaraukseen on edelleen Omaolo, jonne Koronabotti ohjaa helsinkiläiset.

Vastattuaan Koronabotin oireita ja altistumista arvioiviin kysymyksiin, käyttäjä voi varata itselleen sopi-van ajan näytteenottopisteeseen. Ennen ajanvarausta asiakkaat täyttävät esitiedot. 

Ajanvaraukseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Ajan varaaminen toisen henkilön puoles-ta, esimerkiksi lapsen, on mahdollista myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Uudistuksen uskotaan vähentävän ruuhkaa palvelunumeroissa

Koronavirustestiin HUSin alueella pääsee edelleen myös soittamalla oman kunnan ohjeiden mukaisesti koronaneuvontapuhelimeen, terveysasemalle, Päivystysapuun tai Omaolo-palvelun kautta. ”Toivomme, että koronabotin itsepalveluajanvaraus vähentää ruuhkia puhelinpalveluissa”, toteaa vastuualuejohtaja Sirpa Arvonen HUS Tietohallinnosta. 

Ohjeet ja vastaus tekstiviestillä

Varattuaan ajan koronatestiin asiakas saa vahvistuksen näytteenottoajasta sekä tulo-ohjeet tekstiviestillä. Myös näytevastaukset saapuvat tekstiviesteinä testivastauksen valmistuttua. 

Koronabotin itsepalveluvarauksen kautta otetut positiiviset koronanäytetulokset näkyvät Omakannassa viiveellä eli kuntien tartuntatautiyksikköjen kirjattua tulokset kunkin kunnan potilastietojärjestelmään. Negatiiviset testitulokset saadaan näkyville Omakantaan arviolta vasta lokakuun alkupuolella, jolloin myös positiiviset tulokset saadaan nopeammin näkyville.

Mikäli vastaus on positiivinen, kunnan tartuntatautiyksikön tartunnanjäljittäjä soittaa sairastuneelle ja kysyy altistumistietoja.

Palvelun ovat toteuttaneet HUSin Epidemiologinen yksikkö ja HUS Tietohallinnon Sähköiset asiointipalve-lut.

Osoite: koronabotti.hus.fi  


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Syyskuussa saa järjestää yli 50 hengen tilaisuuksia, kun niiden turvallisuus varmistetaan

Aluehallintovirastot ovat tehneet 24.8. tartuntatautilain mukaiset päätökset yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisestä syyskuussa. Syyskuussa saa järjestää yli 50 hengen yleisötilaisuuksia sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa, kun niiden turvallisuus varmistetaan noudattamalla THL:n ja OKM:n ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. 

THL:n ja OKM:n ohjeella pyritään varmistamaan osallistujien turvallisuus ja estämään koronavirustartuntojen leviäminen.
Ohje löytyy kokonaisuudessaan täältä. Ohjeessa edellytetään mm., että:


  • osallistujien tai seurueiden välinen 1-2 metrin turvaetäisyys pitää säilyttää koko tilaisuuden ajan, myös kun tilaisuuteen saavutaan ja poistutaan
  • tungoksia ja tiiviitä jonoja ei saa päästää syntymään missään vaiheessa tilaisuutta
  • järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen
  • yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan ei saa tulla oireisena
  • riskiryhmään kuuluvien suositellaan välttämään lähikontakteja.

Tapahtuman järjestäjä vastaa siitä, miten ohjetta käytännössä sovelletaan tapahtumissa. Järjestäjän voi olla syytä eriyttää toimintaa jakamalla yleisöä ja palveluja erillisille alueille, jotta tilaisuudessa tosiasiassa voidaan noudattaa ohjeistusta. Järjestäjä vastaa tapahtuman turvallisuudesta.

Muistutamme jokaisen kaupunkilaisen vastuusta noudattaa viranomaisten määräyksiä, ohjeita ja suosituksia toiminnassaan ja omalta osaltaan ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Karkkilassa koronatilanne on pysynyt rauhallisena. Huolehditaanhan kaikki yhdessä, että näin on myös jatkossa!

Toivomme kaikilta tapahtumien järjestäjiltä tarkkaa harkintaa yleisötapahtumien järjestämisessä. 

Nämä ohjeet koskevat kaikkia Karkkilan kaupungin omistamia ja hallinnoimia sisä- ja ulkotiloja. Tilojen haltija linjaa tarkemmat käytännön järjestelyt yhdessä tapahtumajärjestäjän kanssa. 
Karkkilasalin yleisötilaisuuksien maksimiosallistujamäärä näiden ohjeiden perusteella on 8.9. alkaen 80 henkilöä. Tällä määrällä pystytään varmistamaan osallistujien turvallisuus. Mahdollisista Karkkilasalin hinnanalennuksista tehdään päätös erikseen ja asiasta informoidaan tapahtumajärjestäjiä. 

Pahoittelemme muutoksista aiheutuvaa vaivaa ja toivotamme kaikille turvallista tapahtumasyksyä!

Lisätietoja

http://www.avi.fi/web/avi/-/syyskuussa-saa-jarjestaa-myos-yli-50-hengen-tapahtumia-kun-niiden-turvallisuus-varmistetaan

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Häiriötilanne kaukolämmössä - Kaukolämmön piirissä olevia kiinteistöjen omistajia pyydetään tarkistamaan tilanne

Karkkilan kaukolämpölaitokselta on tullut tieto, että heidän verkostoonsa vuotaa vettä jostain asiakaskiinteistöstä. Tämä tarkoittaa sitä, että jonkun kaukolämpöön kytketyn kiinteistön lämmönvaihtimessa on vuoto. 

Pyydämme kaikkia kaukolämmön piirissä olevia kiinteistöjä tarkastamaan vedenkulutuksensa. Mikäli vesimittari pyörii, vaikka vettä ei käytetä, on tämä merkki vuodosta. Vuotoa voi etsiä myös sulkemalla venttiilin vesimittarilta ja tämän jälkeen avaamalla hanan ja valuttamalla lämmintä vettä. Paineen pitäisi heiketä ja vedentulon tyrehtyä. Mikäli lämpimän veden tulo ei tyrehdy on hyvin todennäköistä, että kiinteistönne lämmönvaihtimessa on vuoto. Vesi voi myös värjääntyä kellertäväksi. 

Kiinteistöä, jonka lämmönvaihdin vuotaa, odottaa ikävä yllätys korkean vesimaksun muodossa, mikäli vuoto jatkuu pitkään.

Karkkilan vesihuolto

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
THL julkaisi tartuntaketjujen katkaisua helpottavan Koronavilkku-älypuhelinsovelluksen


Koronavilkun voi nyt ladata maksutta älypuhelimeen yleisimmistä sovelluskaupoista. Koronavilkku on ladattavissa sovelluskaupoista 31.8.2020 lähtien. Lisätietoja: https://thl.fi/fi/-/koronavilkku-on-nyt-julkaistu-lataa-sovellus-puhelimeesi-?redirect=%2Ffi%2F


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kasvomaskien jakelu vähävaraisille alkoi Karkkilassa 

Kasvomaskien jakelu vähävaraisille käynnistyi Karkkilassa torstaina 20.8. Jakelupisteenä toimii kaupungintalon palvelupiste Serveri (Valtatie 26 D, 2. kerros). Serveri on avoinna maanantaista torstaihin klo 8–15.30 sekä perjantaisin klo 8–14. 

Suomen hallituksen linjauksen mukaan jokainen suomalainen on vastuussa itse kasvomaskien hankinnasta. Kunnat jakavat maksuttomia kasvomaskeja vain kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville vähävaraisille, jotka eivät pysty hankkimaan maskeja omista varoistaan. Maskeja hakiessa henkilöllisyyttä tai taloudellista tilannetta ei tarvitse todistaa.

Kasvomaskeja ei tarvitse käyttää, mikäli pystyt muuten huolehtimaan tarvittavista turvaetäisyyksistä.  

Yli 15-vuotiaiden tulee käyttää maskeja THL:n suosituksen mukaan seuraavissa tilanteissa  

joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voida välttää
matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua
        kodin ulkopuolella
palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta karanteeniin
jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Karkkilassa jaettavat kasvomaskit ovat kankaisia, ja niitä saa kaksi kappaletta käyttäjää kohden. Maskit on valmistanut suomalainen Globe Hope Oy. 

Mikäli jakelussa muodostuu jonoa, tulee edessä seisovaan pitää vähintään yhden metrin turvaväli. Maskeja ei saa tulla noutamaan, jos tuntee flunssan oireita. Huolehdithan riittävistä turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta jne. myös maskeja noutaessasi! 

Maskien käyttöohjeen saa maskien mukaan. Kankaiset maskit tulee pestä ennen käyttöönottoa ja jokaisen käyttökerran jälkeen.

Ohjeita ja lisätietoja kasvomaskin käytöstä löytyy THL:n sivuilta:
https://thl.fi/fi/-/thl-suosittaa-kasvomaskin-kayttoa-toisten-suojaamiseksi-kasienpesu-ja-turvavalit-ovat-tarkeimmat-keinot-ehkaista-koronatartuntoja?redirect=%2Ffi%2F

Kysymyksiä ja vastauksia maskisuosituksesta

Näin käytät kasvomaskia -video


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olemme koonneet   koronavirussivuillemme  ajankohtaista tietoa koronatilanteesta ja mm. poikkeusolojen palveluista.  Here you can find information on COVID-19 in English and other languages   Karviaisen tiedotteet löydät osoitteesta www.karviainen.fi Karviaisen ajankohtaistiedotteet


Tiedotetta päivitetty 23.9.2020 klo 15.35 

 

 

 

 

 

Karkkila Somessa

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi