Valikko Etsi
Asuminen / Muuttajalle

 

Muuttajan muistilista

Muuttajan muistilistaan olemme koonneet niitä asioita, jotka uuteen asuntoon muuttajan tulisi muistaa tehdä. Lista sisältää tärkeimmät viranomaisten edellyttämät toimenpiteet sekä muita muuton yhteydessä muistettavia asioita.  

 Muuttoilmoitus väestötietojärjestelmään ja postille
· Ilmoitus tulee tehdä viimeistään viikon kuluttua muutosta, mutta postiin kannattaa ilmoitus tehdä jo hyvissä ajoin ennen muuttoa, jotta uudet osoitetiedot ovat rekisterissä valmiina, kun osoitteenmuutos tulee voimaan.
· Uuden osoitteen voi ilmoittaa yhdellä kertaa sekä Postille että väestötietojärjestelmään.
· Ilmoituksen voi hoitaa esimerkiksi postissa, internetissä täyttämällä sähköinen lomake osoitteessa https://dvv.fi/muutto (linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan) tai puhelimitse numerossa 0295 539 225.
· Uusi osoitetieto välittyy automaattisesti myös viranomaisille: muun muassa seurakunnille, ajoneuvohallintoon, Kelaan, verohallintoon, tv-maksuhallintoon sekä puolustusvoimille. Muualle uuden osoitetiedon siirtyminen kannattaa aina varmistaa.
· Postista kannattaa pyytää osoitteenmuutoskortteja tarpeellinen määrä ja lähettää ne jo ennen muuttoa. Kortit ovat maksuttomia, samoin niiden lähettäminen!

 Osoitteenmuutosilmoitukset muualle
· Vanhan asunnon isännöitsijälle ja/tai huoltoliikkeelle
· Pankkiin
· Luottokorttiyhtiöille
· Vakuutusyhtiöön; muistathan tarkastaa myös kotivakuutuksesi riittävyyden uuteen asuntoon.
· Työnantajalle
· Kirjastoon
· Lehtien osoiterekistereihin
· Yhdistyksiin, seuroihin, yms.
· Ystäville ja sukulaisille

Näin hankit sähköliittymän
Sähköliittymä kannattaa tilata ajoissa, jotta rakentaminen sujuu aikataulussa. Elenian internet-sivuilla on helppokäyttöinen hintalaskuri, jonka avulla saat kätevästi hinnan tarvitsemallesi uudelle sähköliittymälle tai vanhan liittymän muutostöille.
Tutustu laskuriin osoitteessa www.elenia.fi/sahko/liittyman_hinnoittelu (linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan). Asiakaspalvelu, puh. 020 690 025 ma-pe 8-20, la 9-16 www.elenia.fi (linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan).

Vesi- ja viemäriasiat
Edellisen asunnon vesimittarit tulee lukea ja mahdolliset sopimukset irtisanoa, mikäli olette muuttamassa pois omakoti- tai paritalosta. Talon uuden omistajan kanssa tehdään käyttösopimus. Mikäli uusi rakennus liitetään vesi- ja viemäriverkkoon, myös silloin tehdään sopimus Karkkilan kaupungin vesihuoltolaitoksen kanssa. Lisätiedot numerosta 044 0421 117.

Jätehuolto
Omakotitaloon muuttavan on liityttävä jätehuoltoon siten, että asumisen alkaessa jätehuoltosopimus on tehty. Jätehuoltoon liittyäkseen omakotitaloon muuttavan tulee ottaa yhteyttä Rosk’n Rollin kuljetuspalveluun internetsivujen kautta www.rosknroll.fi (linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan) tai puhelimitse 020 637 7000. Muuta jätehuoltotietoa löydät tästä. (Linkki avautuu kaupungin verkkosivuilla uuteen ikkunaan.)

Puhelimet
Matkapuhelimen käyttäjän tulee ilmoittaa uusi osoite operaattorille käyttöliittymäsopimuksessa esitetyllä tavalla. Mikäli käytössä on kiinteä puhelinliittymä, muutosta ilmoitetaan Elisa Oyj:lle ja samalla sovitaan kiinteän liittymänne siirrosta/kytkennästä. Lisätiedot www.elisa.fi (linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan) tai puhelimitse 010 190 240​.

Internet-yhteydet ja tv
Nykyisen asunnon internet-yhteyden tarjoajalle tulee ilmoittaa uusi osoite sopimuksen mukaisella tavalla. Haja-asutusalueilla liittymien saatavuus on aina tarkistettava erikseen. Muista myös TV-luvan siirto uuteen osoitteeseen.

Lämmitys
Mikäli omakotitalosta muuttavalla on kiinteä öljyntoimitus- tai kaukolämpösopimus, se tulee irtisanoa.

Lasten koulut / päiväkodit
Muuton vaikutus lasten koulu- ja päivähoitopaikkoihin tulee tarkastaa.

Vuokrasopimus ja avaimet
Vanhan asunnon mahdollinen vuokrasopimus tulee irtisanoa vuokrasopimuksessa sovitulla tavalla, ja asunnon avaimet tulee palauttaa vuokranantajalle.

Muuttoauto ja –apu sekä -siivous
Hanki muuttoauto ja –apu ajoissa! Muistathan siivota sekä asuntosi että siihen kuuluvat varastotilat ennen poismuuttoasi. Jos edellinen asukas on jättänyt tavaraa varastoon, kysy toimintaohjeita huoltoyhtiöltä. Muista, että väestönsuojelumääräysten mukaan et missään tapauksessa saa jättää omia tai edellisen asukkaan tavaroita käytävätiloihin.

Kilpailuta Karkkilan alueella toimivat muuttofirmat
Voit kilpailuttaa muuttosi täällä: https://www.kilpailutamuuttopalvelu.fi/. (Linkki avaa palveluntarjoajan sivuston ja se aukeaa uuteen ikkunaan.)


Sivua päivitetty 7.1.2022/kk


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi