Valikko Etsi
Asuminen / Vesihuolto

Ajankohtaista

Kaupungin vesilaskutuksessa ongelma – kaupunki hyvittää aiheettomat perintä- ja korkokulut

Karkkilan kaupungin vesilaitoksen 30.6.2020 erääntyneiden vesilaskujen tulostus- ja/tai jakeluprosessissa on ilmennyt ongelmia. Kesäkuussa erääntyneet laskut koskevat huhti-, touko- ja kesäkuun vesi- ja jätevesimaksuja. 

Vaikka alkuperäistä paperista laskua ei ole kaikille postilaatikkoon ajallaan tullut, moni on saanut Lowell Oy:lta perintälaskun. Tässä laskussa on laskutettu vesimaksujen lisäksi myös perintä- ja korkokuluja.

Asia on paljastunut elokuun puolivälissä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että alkuperäiset paperilaskut eivät ole menneet perille ainakaan Vattolan alueella. Ongelman syytä ja alueellista laajuutta selvitetään kaupungin yhteistyötahojen kanssa. 

Karkkilan kaupunki hyvittää tästä ongelmasta aiheetta maksetut perintä- ja korkokulut. Hyvitys huomioidaan joulukuun 2020 tasauslaskussa. 

Kaupungin vesilaskut laskutetaan neljä kertaa vuodessa, eräpäivät ovat kuun lopussa maalis-, kesä-, syys- ja joulukuussa. Vesilaskut lähtevät kaupungilta neljä kertaa vuodessa sähköisenä tiedostona Ropo Capital Oy:lle. Siellä laskut tulostetaan ja laitetaan kirjekuoriin ja toimitetaan jakeluyhtiölle. 

Jos haluat siirtyä sähköiseen vesilaskutukseen, ohjeet siihen löytyvät linkistä: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Vesi-ja-jatevesilaskujen-maksuvaihtoehdot

Pahoittelemme asiaa! 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Mittarien luennasta 

Vesimittarit luetaan pääsääntöisesti kerran vuodessa loppuvuodesta. Kuluttaja ilmoittaa lukeman vesilaitokselle joko sähköisesti Kulutus-Web-palveluun tai postitse tulleella mittarilukukortilla.

Ilmoita lukema sähköisesti

Lukemailmoituksen puuttuessa kaupunki suorittaa luennan

Vesimittarilukemailmoituksen puuttuessa laskutus suoritetaan arvion perusteella ja kaupunki suorittaa mittarinluennan vuoden 2020 alkupuolella. Tästä peritään vesihuoltolaitoksen taksan mukainen maksu (37,80 € + voimassa oleva alv).

Kiinteistön omistajan vaihtuessa tulee ilmoittaa mittarilukema
Kiinteistön omistajan vaihtuessa ajantasainen mittarilukema ilmoitetaan suoraan vesihuoltolaitokselle. Lisätietoja antaa taloussihteeri, p. 044 0421 117.

 

Vesimittarin lukemat voi ilmoittaa

• kulutus-Webin kautta sähköisesti täältä
• postittamalla mittarilukeman ilmoituskortin palautusosan vesihuoltolaitokselle
• sähköpostilla osoitteeseen vesihuolto@karkkila.fi Sähköpostiviestissä tulee ilmoittaa vesimittarilukeman lisäksi kuluttajanumero ja mittarinumero
• soittamalla numeroon 044 0421 117Vesihuoltosopimusten uusiminen käynnissä

Karkkilan asuinalueiden vanhentuneet vesihuoltosopimukset uusitaan asteittain. Kyse on sopimusten saattamisesta vesihuoltolaitoksen voimassa olevien yleisten toimitusehtojen mukaisiksi.   

Vesilaitoksen taholta on lähetetty kiinteistökohtainen kirje otsikolla "Sopimuksen uusiminen Karkkilan vesihuoltolaitoksen kanssa". Kirjeen mukana on toimitettu kiinteistöjen omistajille Vesihuoltolaitoksen yleiset toimitusehdot -kirjanen. Kirjeiden lähettäminen jatkuu niin kauan kuin vanhoja sopimuksia on uusittavana.

Kirjeessä pyydetään kiinteistöjen omistajia palauttamaan valmiissa palautuskuoressa vesihuoltosopimuksen molemmat kappaleet allekirjoitettuna. Toinen sopimuskappale palautetaan kiinteistön omistajalle, kun se on myös kaupungin vesihuoltolaitoksen puolesta tarkistettu ja hyväksytty.Vesihuoltolaitoksen tehtävät toiminta-alueellaan

•viranomaisten vaatimukset täyttävän talousveden hankinta ja jakelu
•kuivatus- ja jätevesien poisjohtaminen ja puhdistaminen viranomaisten vaatimaan tasoon
•kaupungin vesi- ja viemärilaitoksen laitossuunnittelu
•vesi- ja viemärilaitoksen ylläpito
•yksityisten vesi- ja viemärijohtojen kaupungin verkkoon liittäminen
•muut vesi- ja viemärilaitoksen asennustyöt


Sivua päivitetty 23.9.2020/ns


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi