Valikko Etsi
Asuminen / Muuttajalle

 

Muuttajan muistilista

Muuttajan muistilistaan olemme koonneet niitä asioita, jotka uuteen asuntoon muuttajan tulisi muistaa tehdä. Lista sisältää tärkeimmät viranomaisten edellyttämät toimenpiteet sekä muita muuton yhteydessä muistettavia asioita.  

 Muuttoilmoitus väestötietojärjestelmään ja postille
· Ilmoitus tulee tehdä viimeistään viikon kuluttua muutosta, mutta postiin kannattaa ilmoitus tehdä jo hyvissä ajoin ennen muuttoa, jotta uudet osoitetiedot ovat rekisterissä valmiina, kun osoitteenmuutos tulee voimaan.
· Uuden osoitteen voi ilmoittaa yhdellä kertaa sekä Postille että väestötietojärjestelmään.
· Ilmoituksen voi hoitaa esimerkiksi postissa, internetissä täyttämällä sähköinen lomake osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi tai puhelimitse numerossa 0200 71000.
· Uusi osoitetieto välittyy automaattisesti myös viranomaisille: muun muassa seurakunnille, ajoneuvohallintoon, Kelaan, verohallintoon, tv-maksuhallintoon sekä puolustusvoimille. Muualle uuden osoitetiedon siirtyminen kannattaa aina varmistaa.
· Postista kannattaa pyytää osoitteenmuutoskortteja tarpeellinen määrä ja lähettää ne jo ennen muuttoa. Kortit ovat maksuttomia, samoin niiden lähettäminen!

 Osoitteenmuutosilmoitukset muualle
· Vanhan asunnon isännöitsijälle ja/tai huoltoliikkeelle
· Pankkiin
· Luottokorttiyhtiöille
· Vakuutusyhtiöön; muistathan tarkastaa myös kotivakuutuksesi riittävyyden uuteen asuntoon.
· Työnantajalle
· Kirjastoon
· Lehtien osoiterekistereihin
· Yhdistyksiin, seuroihin, yms.
· Ystäville ja sukulaisille

Näin hankit sähköliittymän
Sähköliittymä kannattaa tilata ajoissa, jotta rakentaminen sujuu aikataulussa. Elenian internet-sivuilla on helppokäyttöinen hintalaskuri, jonka avulla saat kätevästi hinnan tarvitsemallesi uudelle sähköliittymälle tai vanhan liittymän muutostöille.
Tutustu laskuriin osoitteessa www.elenia.fi/sahko/liittyman_hinnoittelu. Elenian asiakaspalvelu, puh. 020 690 025 ma-pe 8-20, la 9-16 www.elenia.fi

Vesi- ja viemäriasiat
Edellisen asunnon vesimittarit tulee lukea ja mahdolliset sopimukset irtisanoa, mikäli olette muuttamassa pois omakoti- tai paritalosta. Talon uuden omistajan kanssa tehdään käyttösopimus. Mikäli uusi rakennus liitetään vesi- ja viemäriverkkoon, myös silloin tehdään sopimus Karkkilan kaupungin vesihuoltolaitoksen kanssa. Lisätiedot numerosta (09) 4258 3734.

Jätehuolto
Omakotitaloon muuttavan on liityttävä jätehuoltoon siten, että asumisen alkaessa jätehuoltosopimus on tehty. Jätehuoltoon liittyäkseen omakotitaloon muuttavan tulee ottaa yhteyttä Rosk’n Rollin kuljetuspalveluun internetsivujen kautta www.rosknroll.fi tai puhelimitse. Muuta jätehuoltotietoa löydät tästä.

Puhelimet
Matkapuhelimen käyttäjän tulee ilmoittaa uusi osoite operaattorille käyttöliittymäsopimuksessa esitetyllä tavalla. Mikäli käytössä on kiinteä puhelinliittymä, muutosta ilmoitetaan Elisa Oyj:lle ja samalla sovitaan kiinteän liittymänne siirrosta/kytkennästä. Lisätiedot www.elisa.fi tai puh. 0800 95 050.

Internet-yhteydet ja tv
Nykyisen asunnon internet-yhteyden tarjoajalle tulee ilmoittaa uusi osoite sopimuksen mukaisella tavalla. Internet- ja kaapeli-TV -sopimukset tehdään Karkkilassa Elisa Oyj:n kanssa. Lisätiedot www.elisa.fi tai puh. 0800 95 050. Haja-asutusalueilla liittymien saatavuus on aina tarkistettava erikseen.  Muista myös TV-luvan siirto uuteen osoitteeseen.

Lämmitys
Mikäli omakotitalosta muuttavalla on kiinteä öljyntoimitus- tai kaukolämpösopimus, se tulee irtisanoa.

Lasten koulut / päiväkodit
Muuton vaikutus lasten koulu- ja päivähoitopaikkoihin tulee tarkastaa.

Vuokrasopimus ja avaimet
Vanhan asunnon mahdollinen vuokrasopimus tulee irtisanoa vuokrasopimuksessa sovitulla tavalla, ja asunnon avaimet tulee palauttaa vuokranantajalle.

Muuttoauto ja –apu sekä -siivous
Hanki muuttoauto ja –apu ajoissa! Muistathan siivota sekä asuntosi että siihen kuuluvat varastotilat ennen poismuuttoasi. Jos edellinen asukas on jättänyt tavaraa varastoon, kysy toimintaohjeita huoltoyhtiöltä. Muista, että väestönsuojelumääräysten mukaan et missään tapauksessa saa jättää omia tai edellisen asukkaan tavaroita käytävätiloihin.

Kilpailuta Karkkilan alueella toimivat muuttofirmat
Kilpailuta muutto helposti ja säästä rahaa. Jätä tarjouspyyntö – välitämme sen alueella muuttopalvelua tarjoaville muuttofirmoille. Kiinnostuneet ovat sinuun suoraan yhteydessä. https://www.kilpailutamuuttopalvelu.fi/


Sivua päivitetty 22.8.2018/tt


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet

Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
Basware Oyj
Välittäjän tunnus:
BAWCFI22
Verkkolaskuosoite:
003701270467

Paperilaskut:

Karkkilan kaupunki

PL 9824
00026 Basware

Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi
050 5270 583