Valikko Etsi
Etusivu
Ajankohtaista »

28.5.2024

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 29.5.


Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys järjestetään 29.5. – 4.6. Karkkilan kaupungintalon sisääntuloaulassa osoitteessa Valtatie 26 B.

Karkkilan ennakkoäänestyspaikka on avoinna:
• ke ja to klo 13.00-19.00
• pe, la ja su klo 10.00-16.00
• ma-ti klo 13.00-19.00

Varsinainen europarlamenttivaalien vaalipäivä on sunnuntai 9.6.2024.

Vaalipäivän äänestyspaikat on Karkkilassa jaettu kolmeen äänestysalueeseen, joiden äänestyspaikat ovat:

1. Keskusta Nyhkälän koulun ala-aula, Huhdintie 13
2. Haukkamäki Haukkamäen koulu, Vanha Turuntie 28
3. Toivike Toivikkeen päiväkoti, Pajakatu 15

Äänestys alkaa vaalipäivänä klo 9:00 ja jatkuu yhtäjaksoisesti klo 20:00:aan. 
Äänestyspaikka on ilmoitettu äänioikeutetulle lähetetyllä ilmoituskortilla, jonka esittäminen äänestyspaikalla jouduttaa vaalitoimitusta. Sen puuttuminen ei kuitenkaan ole esteenä äänestämiselle.

Tervetuloa äänestämään!  


28.5.2024

Kesähööki kuljettaa jälleen 3.6. – 7.8. Kyläreittien lisäksi maksuton nonstop-reitti liikennöi arkipäivisin keskustassa!


Kesähööki on Höökikyydin kesäajan kaupunkiliikennelinja, joka liikennöi maksuttomasti Karkkilan kaupungin keskustan alueella. Maksuttomalla nonstop-reitillä pääsee kulkemaan arkipäivisin aamu- ja iltapäivällä klo 9 - 11 ja klo 13 - 15.

Kesähööki kuljettaa myös Ahmoon, Haapalan, Vuotinaisten, Vaskijärven, Haaviston, Siikalan, Rautamäen ja Tuorilan kyläreiteillä. Kyläreittien asiakasmaksu on 2 €. Kuljetusmaksu maksetaan käteisellä kuljettajalle. Höökikyytiin on myynnissä myös 10 matkan lippuvihkoja, hinta 20 €/10 kpl käteisellä autosta tai maksukortilla/MobilePaylla Karkkilan matkailuneuvonnasta.

Kyläreiteillä Kesähööki voi tarvittaessa noutaa matkustajia lyhyen matkan päästä reitiltä, jos se aikataulullisesti on mahdollista.

Lisätiedot
Kesähööki-auto, 050 364 3227 arkisin klo 9 – 15 (31.7. asti)
Karkkilan matkailuneuvonta – Visit Karkkila, Huhdintie 10 – 12, 044 467 5514 tai
visitkarkkila@karkkila.fi
Karkkilan kaupunki 044 467 5493 (lomalla 1.-19.7.)
https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Hookikyyti


Kesähöökin aikataulut ovat jakelussa kaikissa esitepisteissämme eri puolilla kaupunkia.

Sähköisen aikatauluesite löytyy täältä (avautuu uuteen ikkunaan pdf-muodossa). 

Helposti kylille ja kotiin Kesähööki liikennöi 3.6.-7.8.2024 joka arkipäivä maanantaista perjantaihin.

Kesähööki liikennöi 3.6.-7.8.2024 joka arkipäivä maanantaista perjantaihin.


27.5.2024

Uusi joukkoliikennemalli parantaa Karkkilan liikenneyhteyksiä


Karkkilassa, Vihdissä, Lohjalla ja Inkoossa siirrytään 3.6.2024 Ely-vetoiseen joukkoliikennöintimalliin. Myös alueen lipputuotteet uudistuvat. Länsi-Uusimaalippujen hinnoittelussa käytettävä vyöhykemalli tasapainottaa hintaeroja kuntien välillä. Tämä tarkoittaa parempia liikenneyhteyksiä ja edullisempia joukkoliikennehintoja Karkkilan ja pääkaupunkiseudun välillä matkustettaessa.  

Uudistuksen myötä varsinkin iltoihin ja viikonloppuihin on saatu lisää linja-autovuoroja. Myös vaihdollisten yhteyksien toimivuuteen on panostettu.

Uudet liput ovat ostettavissa Reitit ja Liput -sovelluksesta 31.5. Näillä Länsi-Uusimaalipuilla voi matkustaa 3.6. alkaen. Länsi-Uusimaan kausi- ja sarjaliput käyvät maksuvälineinä myös Onnibus Flex-liikenteessä. Karkkila-liput säilyvät ennallaan.

Uudet lipputuotteet löytyvät hintoineen Matkahuollon sivuilta: https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/laensi-uusimaalippu

Liikennöitävät vuorot löytyvät Matkahuollon reittioppaasta https://www.matkahuolto.fi/
Lisätietoja Reitit ja Liput –sovelluksesta: https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/reitit-ja-liput-mobiilisovellus


27.5.2024

Karkkilan kaupungin viestintäkysely: Osallistu ja vaikuta viestinnän kehittämiseen!


Karkkilan kaupungin viestintäkyselyllä kerätään karkkilalaisilta palautetta ja kehitysideoita kaupungin viestinnän parantamiseksi. Kysely toteutetaan sekä verkossa Weprobol-kyselynä että paperisena versiona. Vastausaikaa kyselyyn on 5.8.2024 saakka.

Verkkokysely: https://link.webropolsurveys.com/S/2673002AFAF255A5 (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Paperiversion voit täyttää ja palauttaa seuraavissa pisteissä:
Palvelupiste Serveri (Valtatie 26 D), Matkailuneuvonta (Huhdintie 10-12, linja-autoasema), Suomen Valimomuseo (Bremerintie 10), Karkkila-Högforsin työläismuseo (Vanha Fagerkullantie)
Paperilomakkeen voi myös tulostaa itse: Viestintäkysely 2024 (pdf-tiedosto avautuu uuteen välilehteen)

Kaikki palaute on arvokasta. Kysely on osa Karkkilan kaupungin viestintäohjeen päivitystyötä, ja vastaukset otetaan huomioon ohjetta päivitettäessä.

Vastaajien kesken arvotaan Karkkilan historia -kirjoja, Karkkila-t-paitoja sekä muita Karkkila-aiheisia palkintoja. Arvontaan voit osallistua: https://link.webropolsurveys.com/S/BC3AF4C60AABB281 (linkki avautuu uuteen välilehteen)
Paperisia arvontalomakkeita löytyy Palvelupiste Serveristä, Matkailuneuvonnasta, Suomen Valimomuseolta sekä Karkkila-Högforsin työläismuseolta.

Kiitämme ajastanne ja osallistumisestanne!


27.5.2024

Karkkilan kirjasto avautuuu uusissa isommissa väistötiloissa 5.6.2024


Karkkilan kirjasto toimii keskiviikosta 5.6. alkaen osoitteessa Turuntie 2-4 (entinen pankkisali). Kirjaston väliaikainen toimipiste Kipinä Karkkilan linja-autoasemalla palvelee tiistaihin 4.6. asti.

Kirjasto toivoo, että muuton jälkeen erääntyvät lainat palautettaisiin mahdollisuuksien mukaan vasta Turuntien väistökirjastoon, jotta Kipinään kertyvän aineiston määrä pysyisi maltillisena. Vanhoissa lainoissa, joissa oli kirjaston huhtikuisen tulipalon aikaan laina-aikaa jäljellä, on eräpäiväksi tämän takia muutettu 12.6. Kannattaa siis varmistaa omat eräpäivät esim. verkkokirjastosta ja uusia tai palauttaa lainat tarpeen mukaan.

Aluksi Turuntien väistökirjaston palvelut ovat samat kuin Kipinässä: varausten nouto, lainojen palautus sekä pieni lainauskokoelma. Tilat lehtien lukemiselle saadaan järjestettyä pian, ja muita palveluita palautetaan käyttöön sitä mukaa kun väistötilaan saadaan tarvittavia laitteita ja kalusteita. Omatoimiaikaa ja palautusluukkua väistökirjastoon ei ole tulossa.

Karkkilan kirjaston aukioloajat 5.6. alkaen (Turuntie 2-4):

ma-ti klo 13-19
ke-to klo 13-17
pe klo 10-17

Poikkeukset: to 20.6. klo 10-14 ja pe 21.6. suljettu


23.5.2024

Kaupungin uimarannat ovat nyt kesäkunnossa

Kaikki Karkkilan kaupungin uimarannat nyt tarkastettu ja laiturit laitettu paikoilleen. Pyhäjärven Tuorilan ranta ja Saarlammen uimaranta ovat saaneet uudet laiturit (kuvissa).

Alla on lista Karkkilan uimarannoista:  

- Pyhäjärven Vattolan uimaranta, Pyhäjärvenraitti 1
- Pyhäjärven Tuorilan uimaranta, Vuoristonpolku 6
- Saarlammen uimaranta, Uimarannantie 71
- Haaviston Parsilanjärven uimaranta, Haavistontie 118
- Siikalan uimaranta, Siikalantie 509
- Vuotinaisten järven uimaranta, Vuotinaistentie 561

Mukavia uintihetkiä kaikille!


23.5.2024

Kaupunginvaltuuston kokous 27.5. klo 18

Karkkilan kaupunginvaltuuston kokous pidetään maanantaina 27.5. klo 18 alkaen Karkkilasalissa (Anttilankatu 2-4). Kokouksen listalla on mm. kaupungin henkilöstöraportti 2023, hyvinvointiraportti 2023 ja hyvinvointisuunnitelma 2024-2025, hallintosääntömuutos (Lohjan ja Karkkilan kaupunkien yhteinen toimielin) sekä jäsenten ja varajäsenten valitseminen työllisyys- ja elinkeinolautakuntaan.

Esityslistaan voit tutustua täältä: https://karkkilad10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2024287

Toivotamme yleisön tervetulleeksi paikan päälle seuraamaan päätöksentekoa ja keskustelua! Kokousta on mahdollista seurata myös Karkkila-kanavalla: https://www.karkkilakanava.fi/


22.5.2024

Kaupungin uimarantoja tarkastetaan parhaillaan


Toukokuun lämpimien kelien myötä uimarit odottavat pääsyä rannoille ja uimaan. Karkkilan Urheilusukeltajat ovat tarkastaneet ja putsanneet kevään aikana kaupungin uimarantoja. Työ on loppusuoralla ja valmistuu toukokuun loppuun mennessä. 

Ilmoitamme, kun uimarannat on tarkastettu. Uimareilta toivotaan malttia ja varovaisuutta.


22.5.2024

Matkailuneuvonta, palvelupiste Serveri ja kaupungin puhelinvaihde ovat suljettuina perjantaina 24.5.


Matkailuneuvonta, palvelupiste Serveri ja kaupungin puhelinvaihde ovat poikkeuksellisesti suljettuina perjantaina 24.5.2024 henkilöstön työhyvinvointi- ja koulutuspäivän vuoksi.

Kaupungintalolle pääsee tarvittaessa soittamalla ovikelloa. Toivomme, että tapaamiset kaupungintalon henkilökunnan kanssa sovitaan etukäteen.


21.5.2024

Vuoden 2023 karkkilalainen on Aki Kaurismäki


Vuoden 2023 karkkilalaiseksi valittiin yleisöäänestyksellä elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki. Kaurismäki sai kilpailussa 38 % kaikista annetuista äänistä.

Valintaa vuoden karkkilalaiseksi perusteltiin äänestyksessä muun muassa seuraavasti: Aki Kaurismäen valinta ei perusteluja kaipaa. Hän on tuonut Karkkilalle näkyvyyttä ja julkisuutta Suomessa ja maailmalla, nostanut Karkkilan esille elokuvissaan sekä tuonut meille eloa ja virtaa. Elokuvateatterin avaaminen oli kulttuuriteko pikkukaupungissamme. Tunnettu ja ansioitunut karkkilalainen, joka ottaa rohkeasti kantaa myös paikallisiin asioihin. Ihan paras ukko!

– On hienoa saada palkita Aki Kaurismäki vuoden karkkilalaisena. Olen havainnut, että karkkilalaisia on puhutellut hänen erityinen, vaikeasti määriteltävä, mutta hyvin tunnistettava kykynsä tulkita elämän eri makuja ja sävyjä, kiittelee kaupunginjohtaja Juha Jokitalo.

Vuoden 2023 karkkilalaisen rautaan valetut kädenjäljet paljastetaan Rautapäivien toritapahtumassa perjantaina 14.6. klo 9.15. Aki Kaurismäen kädenjälkitaulu ripustetaan kaupungintalon aulaan muiden vuoden karkkilalaisten kädenjälkitaulujen viereen.

Karkkilan kaupunki onnittelee Aki Kaurismäkeä lämpimästi!

Vuoden karkkilalainen on valittu vuodesta 2006 alkaen yleisöäänestyksellä ennakkoraadin valitsemien ja suostumuksensa antaneiden ehdokkaiden joukosta. Palkinnon tarkoitus on huomioida ansioituneita ja karkkilalaiselle tärkeitä henkilöitä. Vuoden 2023 karkkilalainen -kilpailussa äänestäneiden kesken arvotun 100 euron lahjakortin voitti Riitta Kinosmaa.
 


Aki Kaurismäen kädenjäljet valettiin rautaan Karkkilan Malliapu Oy:ssa toimitusjohtaja Mikko Ojasen johdolla. Kuva: Karkkilan kaupunki


Aki Kaurismäki vastaanotti vuoden karkkilalaisen kunniakirjan ja kukat. Onnittelemassa kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Satu Ahjoniemi ja Karkkilassa aiemmin kaupunginjohtajana toiminut Kari Korkiakoski. Kuva: Karkkilalainen


21.5.2024

Viisi sivistysjohtajaehdokasta kutsutaan haastatteluun


Karkkilan sivistysjohtaja Arto Jormalainen on irtisanoutunut virastaan 1.1.2025 alkaen. Tämän vuoksi kaupunginhallitus laittoi sivistysjohtajan viran haettavaksi maaliskuun lopulla.

Saimme virkaan 21 hakemusta. Hakijoista 18 henkilöllä on virkaan vaadittava soveltuvuus, kertoo kaupunginjohtaja Juha Jokitalo.

Kaupunginhallituksen nimeämä valintaryhmä päätti kutsua haastatteluun seuraavat viisi henkilöä: kasvatustieteiden maisteri Mari Koivukangas, kasvatustieteiden maisteri Riikka Koivunen, filosofian maisteri Sini Lilja, filosofian maisteri Tuomo Pesonen ja kasvatustieteiden maisteri Kai Perttu. Haastattelut pidetään toukokuun lopulla.

Haastattelutyöryhmään kuuluvat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Korhonen, kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Heidi Örnmark, vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Timo Palenius sekä kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenet Mia Sundström ja Eino Huotari sekä kaupunginjohtaja Juha Jokitalo.


19.5.2024

Matonpesupaikka on avattu jälleen kesäkaudeksi


Karkkilan kaupungin matonpesupaikka sijaitsee Pyhäjärvenraitilla (Turuntien kupeessa), Pyhäjärvestä lähtevän Karjaanjoen suistossa. Pesuvesi otetaan joesta ja se johdetaan jätevesiviemäriin. Alueella on mattomankeli ja kuivaustelineitä. Matonpesupaikka on avoinna kesäkaudella joka päivä klo 5 - 24. 

Matonpesupaikka on avoinna jälleen koko kesän! Hanat suljetaan syksyn tullen viimeistään, kun yöpakkaset alkavat. 

Tervetuloa mattopyykille! 


17.5.2024

Avoin päiväkoti siirtyy Högforsin päiväkodille ja lapsiparkkitoiminta alkaa syksyllä


Avoin päiväkotitoiminta on kohtaamispaikka kotona lapsiaan hoitaville perheille. Avoimessa päiväkodissa lapset saavat seuraa toisistaan ja aikuiset vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Karkkilassa avoin päiväkoti on auki kesällä Toivikkeen päiväkodilla juhannukseen, 20.6., asti. Kaksi kertaa kesän aikana järjestetään Piknik yhteistyössä seurakunnan kanssa: 11.6. perheiden kanssa touhutaan Syrjänharjun leikkikentällä (Huhdintie 21) ja 13.6. Pyhäjärven Vattolan uimarannalla (Pyhäjärvenraitti 1). Tervetuloa avoimeen päiväkotiin ja piknikille mukaan! 

Varhaiskasvatuksen avoin päiväkoti on toiminut kuluneen kauden Toivikkeen päiväkodilla. Asiakaskäyntejä on ollut vaihtelevasti 30 käynnin molemmin puolin kuukaudessa (aikuiset ja lapset yhteen laskettuina) ja Tapahtumissa on ollut enemmän väkeä mukana. Toivikkeen päiväkoti on hieman syrjässä, siksi ensi kaudella avoin päiväkoti toimii Högforsin päiväkodilla (Valtatie 22). Högforsilla toiminta aloitetaan 26.8.  

Karkkilan kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi 14.5. kokouksessaan avoimen varhaiskasvatuksen lapsiparkkitoiminnan aloittamisen kokeiluna avoimessa päiväkodissa kaudella 2024–2025. Kokouksen pöytäkirja tarkistetaan 20.5.

Asiakkaiden toiveesta on esitetty lapsiparkkitoimintaa avoimeen päiväkotiin. Toiminta nähdään myös varhaiskasvatuksessa tärkeänä lisänä kotona olevien perheiden arkeen. Lapsiparkkitoiminnassa kotihoidossa oleva alle kouluikäinen lapsi on mahdollista jättää avoimen päiväkodin henkilöstön hoidettavaksi maksimissaan 3 tunniksi viikossa sovittuna päivänä. Lapsiparkkitoimintaan osallistuminen varataan etukäteen avoimesta päiväkodista ja varauksia saa tehdä vain yhden kerrallaan. Henkilöstö huolehtii yhdenvertaisesta mahdollisuudesta varata lapsiparkkiaikoja. Karkkilassa lapsiparkkitoiminta on asiakkaille ilmaista ja siihen tehdään erikseen periaatteet. Lapsiparkkiin ilmoittautumisia otetaan vastaan vasta 26.8. alkaen.

Avoimen päiväkodin toimintaa ja viikkosuunnitelmia pääset seuraamaan parhaiten instagramissa avoinpk_karkkila sivulta.  


16.5.2024

Palvelurakennetyöryhmä tilasi MDI:ltä selvityksen lapsiperheistä

Karkkilan kaupungin palvelurakennetyöryhmä on jatkanut työtään kokoontumalla viimeksi 8.5.2024. Työryhmä on tilannut MDI:ltä työnsä pohjaksi selvityksen Karkkilan lasten ja koululaisten sekä lapsiperheiden sijoittumisesta.

Työryhmä on käsitellyt selvitystä kokouksessaan 8.5. Palvelurakenneasioihin palataan seuraavaksi kaupunginhallituksen seminaarissa perjantaina 17.5. 

MDI:n selvityksen lyhenne löytyy tästä pdf-tiedostosta ja
väestöselvityksen kartta löytyy täältä 
(Tiedostot avautuvat pdf-muodossa uuteen ikkunaan.)

MDI:n tarkastelu on tehty sekä koko kaupungin että Karkkilan sisäisten tilastoalueiden tasolla. Selvityksen tiedot perustuvat etenkin Tilastokeskuksen eri tietokannoista kerättyyn dataan. 

MDI:n selvitys kokonaisuudessaan löytyy kaupungin verkkosivuilta täältä: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Luottamushenkiloiden-tietopankki 


7.5.2024

Karkkilan kirjastolle etsitään isompaa väistötilaa


Karkkilan kirjaston varsinaiset tilat ja kokoelmat ovat poissa käytöstä 21.4. olleen tulipalon ja savuvahinkojen takia. Myös kirjaston palautusluukku on suljettu. Kirjaston väliaikainen toimipiste Kipinä palvelee linja-autoasemalla kaupungin matkailuneuvonnan yhteydessä.

Karkkilan kaupungin tämänhetkinen arvio on, että ruukkialueella sijaitsevat kirjastotilat joudutaan pitämään suljettuina useita kuukausia. Tämän vuoksi etsimme parhaillaan kirjastolle isompaa väistötilaa asiakkaittemme palvelemiseksi. Tiedotamme uusista kirjastouutisista mahdollisimman pian.

Kipinä palvelee linja-autoasemalla

Kirjaston väliaikaisesta toimipisteestä Kipinästä voi noutaa varaukset ja sinne voi palauttaa kirjastolainat. Kipinään palautuva aineisto jää asiakkaiden lainattavaksi. Kipinässä opastamme myös kuntien yhteisen E-kirjaston käyttöönotossa (e-kirjasto.fi).

Kipinän aukioloajat: ma-ti ja to-pe klo 10-12 ja 13-17, keskiviikko klo 11-12 ja 13-18 (la-su ja pyhäpäivät suljettu)

Kipinän yhteystiedot: Huhdintie 10 – 12, 044 767 4642 ja kirjasto@karkkila.fi


5.5.2024

Karkkilan Ympäristötalkoot tiistaina 7.5. klo 15 -19. Tervetuloa mukaan! Osallistumme myös Miljoona roskapussia –kampanjaan.


Karkkilan perinteiset Ympäristötalkoot järjestetään tiistaina 7.5. klo 15 – 19. Infopiste on Keskuspuistossa. 

Karkkilan Ympäristötalkoitten infopiste on Keskuspuistossa (os. Keskuskatu). SIellä jaetaan roskien kerääjille hansikkaita ja jätesäkkejä sekä opastetaan siivouskohteisiin. Talkooväelle on tarjolla grillimakkaraa, mehua ja kahvia.

Jos et pääse paikalle tiistaina, voit osallistua milloin tahansa Sinulle sopivaan aikaan omatoimisesti. 

Tule Sinäkin mukaan Karkkilan Ympäristötalkoisiin ja kutsu kaverisikin!
Lämmin kiitos, että osallistut ja saamme Karkkilan kauniiseen kevätkuntoon! 

Talkootapahtuman järjestää Karkkilan kaupunki yhteistyössä Karkkilan Yrittäjät ry:n kanssa. 


Olemme mukana myös Miljoona roskapussia -kampanjassa

Karkkila osallistuu myös Ylen Miljoona roskapussia –kampanjaan. Kampanjan tavoitteena on, että koko Suomi kerää kevään aikana miljoona pussillista roskia. Kampanja on käynnissä keskiviikkoon 5.6.2024 klo 20 asti. Siivoustalkoissa yli 180 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä roskia. Roskapussi voi olla esimerkiksi 25 litran muovipussi tai vaikka pienempi hedelmäpussi. Pääasia on, että roskia kerätään.

Miljoona roskapussia -kampanjan aikana kerätyt roskapussit merkitään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! Lisätietoja löytyy osoitteesta: https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia 

Roskapihtejä lainattavissa jälleen 8.5. lähtien

Siivouksen helpottamiseksi voi hankkia roskapihdit tai lainata sellaiset siivouskierroksen ajaksi Karkkilan Matkailuneuvonnasta (Karkkilan linja-autoasema, Huhdintie 10-12). Tällä hetkellä roskapihdit ovat kaikki lainassa, ne palautetaan Matkailuneuvontaan 8.5.

Matkailuneuvonta on avoinna arkisin ma, ti, to ja pe klo 10 – 17 sekä ke klo 11 - 18 (suljettuna klo 12-13).


2.5.2024

Aino & Miihkali -klubit Karkkilassa 2024


Viime vuonna valloittaneet Aino & Miihkali -klubit tulevat taas! Luvassa on neljä toinen toistaan jännittävämpää elämystä ja kirjava joukko taiteilijavieraita: Stig, Mikko Perkoila, Saku ja Laura Koistinen sekä Kyösti Mäkimattila.

Aino & Miihkali -duon muodostavat kanteleensoittaja Aino Ruotanen ja kitaristi/banjisti Miihkali Jaatinen. Jokaisella klubilla on luvassa verratonta kielisoitinten helinää ja duon innovatiivisia sovituksia artistivieraiden kappaleista.

Kaikki tämän vuoden klubit ovat ikärajattomia. Esityspäivä ja -aika on perheystävällisesti sunnuntaisin klo 16 ja kaikkiin tapahtumiin on edullisemmat liput lapsille vanhempien seurassa. Klubit järjestetään yhteistyössä Karkkilan kaupungin kanssa. Tukea on saatu myös Musiikin edistämissäätiöltä.

Lippujen ennakkomyynti: https://www.netticket.fi/aino-miihkali-klubit-karkkilassa-2024 tai Karkkilan Matkailuneuvonta (Huhdintie 10-12).

Lue lisää klubeista: https://www.karkkila.fi/ajankohtaista/FI/0/aino-ja-miihkali-klubit-karkkilassa-2024


2.5.2024

Karkkilan kaupunki hakee uutta sivistysjohtajaa


Nykyisen sivistysjohtajamme siirtyessä vuoden lopussa ansaituille eläkepäiville haemme mukavaan joukkoomme uutta sivistysjohtajaa.

Karkkilan kaupungin sivistys ja hyvinvointi -toimialalla tehdään arvokasta työtä kaupunkilaisten hyväksi. Toivomme, että voit aloittaa sivistysjohtajan viranhoidon 1.8.2024 jälkeen, jotta voimme tarjota Sinulle mahdollisimman hyvän perehdyttämisen edeltäjäsi tuella.

Sivistysjohtaja on sivistys ja hyvinvointi -toimialan toimialajohtaja, joka johtaa kasvatus- ja opetuslautakunnan sekä vapaa-aikalautakunnan alaisia toimialoja. Sivistyksen toimialalla työskentelee noin 200 alansa ammattilaista ja se on suurin kaupungin toimialoista.

Hakemus liitteineen ja palkkatoivomuksineen tulee toimittaa 15.5.2024 kello 14 mennessä Kuntarekryn kautta. Lue lisää: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/sivistysjohtajan-virka-600217/


30.4.2024

Kaupungintalo ja palvelupiste Serveri ovat avoinna normaalisti 2.5. lähtien


Karkkilan kaupungintalon sulku kirjastossa 21.4. olleen tulipalon takia päättyy!  Kaupungintalo ja palvelupiste Serveri ovat avoinna normaalisti 2.5. lähtien. 

Karkkilan kaupungintalo mukaan lukien palvelupiste Serveri ovat olleet kirjaston tulipalon takia 22. – 30.4.2024 suljettuina. Myös muun muassa kaupungintalon etätyötilat ja Kelan etäpalvelupiste ovat olleet suljettuina.

Kirjasto on avannut 29.4. Kipinäksi nimetyn väliaikaisen toimipisteen kaupungin matkailuneuvonnan yhteyteen Karkkilan linja-autoasemalle (Huhdintie 10-12). Kipinästä voi muun muassa noutaa varauksia ja sinne voi palauttaa lainoja.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen vammaispalveluiden Karkkilan päiväaikaisen toiminnan tilat kärsivät pahoista savu- ja nokivahingoista. Tilat jouduttaneen pitämään suljettuna pitkään.

Pahoittelemme tilanteesta koituvaa haittaa! 


12.4.2024

Karkkilan kaupunki etsii kumppaneita palstaviljelyalueiden perustamiseen.


Kumppanihaku! 
Karkkilan kaupunki etsii kumppaneita palstaviljelyalueiden perustamiseen.
Tavoitteena on tarjota kaupunkilaisille mahdollisuus ruoan lähituotantoon, yhteisölliseen toimintaan, uuden oppimiseen ja ympäristön muokkaamiseen puutarhakaupungin hengen mukaisesti.

  • Onko yhdistykselläsi kiinnostusta palsta-alueen ja vuokraustoiminnan hallinnointiin sekä talkoiden ja muiden yhteisten tapahtumien järjestämiseen?
  • Onko sinulla kiinnostusta kerätä viljelijäjoukko ja perustaa kokonaan uusi yhdistys?
  • Onko sinulla tai yritykselläsi osaamista ja kiinnostusta liittyen viljelyä koskevaa neuvontaan? Entä maanmuokkaukseen tai viljelyyn liittyvää välineistöä tai tarpeistoa?

Tarkoituksena on muodostaa pienpalstaviljelmiä, joissa yksittäiset kaupunkilaiset voivat viljellä kukin omaa palstaansa. Palsta-alueeseen voi liittyä lisäksi yhteisöviljelmäalueita, jossa joukko ihmisiä hoitaa yhteistä viljelmää. Muodostettavat alueet vuokrataan yhdistyksille, jotka vastaavat palstojen edelleenvuokrauksesta yksittäisille kaupunkilaisille ja alueesta huolehtimisesta.

Mahdollisia sijaintipaikkoja kartoitetaan keskustaajaman alueelta asutuksen tuntumasta. Sijoittelussa huomioidaan alueen saavutettavuus, maankäytön tavoitteet, maaperän laatu, paikallisilmasto ja kasteluveden saatavuus. Sopivat viljelypaikat pohditaan yhteistyössä alueiden hallinnoinnista kiinnostuneiden yhdistysten kanssa.

Yhteydenotot toivotaan sähköpostitse osoitteeseen: kaavoitus(at)karkkila.fi

Ole myös yhteydessä, jos sinulla on muu yhteisölliseen kaupunkiviljelyyn liittyvä ajatus!


9.4.2024

Työryhmä selvittää kaupungin sivistyspalveluiden tila- ja palvelutarvetta 


Karkkilan lapsimäärän arvioidaan vähenevän merkittävästi lähivuosina, koska syntyvyys on laskenut jyrkästi. Ikäluokkien pienenemisestä johtuen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palvelutarve tulee supistumaan Karkkilassa huomattavasti, ellei Karkkilaan muuta uusia lapsiperheitä. Tämän kehityksen vuoksi Karkkilan kaupunki joutuu tarkastelemaan kriittisesti erityisesti varhaiskasvatus- ja opetuspalveluiden järjestämistä ja tiloja.

Kaupunginhallitus on 4.3. nimennyt palvelurakennetyöryhmän selvittämään kaupungin sivistyspalveluiden kehittämisvaihtoehtoja. Työryhmän luottamushenkilöjäsenet (henkilökohtaiset varaedustajat) ovat: Marianne Boström (Päivi Hellgren), Arto Hyytiäinen, Jarkko Ilonen (Eino Huotari), Markku Korhonen (Eevi Myllylahti), Pertti Lehtonen (Jani Laaksonen), Heikki Savola, Aulis Stenholm (Seppo Meri) ja Mia Sundström. Työryhmä on valinnut puheenjohtajakseen Mia Sundströmin. Viranhaltijaedustajina työryhmässä ovat kaupunginjohtaja Juha Jokitalo ja sivistysjohtaja Arto Jormalainen, joka toimii työryhmän sihteerinä. Palvelurakennetyöryhmä kuulee selvitystyön aikana eri tahoja.

Palvelurakennetyöryhmä on kokoontunut 20.3. ja 4.4. Työryhmä on tarkastellut FCG Finnish Consulting Group Oy:ltä tilatun konsulttityön tuloksia. Tuloksia on käytetty taustamateriaalina hahmottamaan erilaisia vaihtoehtoja siitä, miten koulu- ja varhaiskasvatuspalvelut voidaan toteuttaa jatkossa oppilasmäärän lasku huomioiden. Seuraava työryhmän kokous on 8.5.

Palvelurakennetyöryhmä tarkastelee tällä hetkellä kolmea erilaista toteutusvaihtoehtoa sekä koulujen että päiväkotien osalta. Nyt selvitetään kaupungin tilojen toimivuutta, kuntoa ja kokonaiskustannuksia.

Työryhmän tavoitteena on muun muassa se, että Karkkilassa voidaan säilyttää opetuksessa sama hyvä taso kuin tähän asti. Tavoitteena on pitää myös potentiaaliset henkilöstömuutokset mahdollisimman vähäisinä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaupunki hyödyntää mahdollisissa muutostilanteissa eläköitymisiä sekä virkojen ja tehtävien täyttämättä jättämisiä. Myöskään kaikkia määräaikaisia palvelussuhteita ei välttämättä voida jatkaa. Palvelurakennetyöryhmän ehdotusta tullaan käsittelemään yhteistyötoimikunnassa kevään aikana.

Työryhmä antaa tilannekatsaukset työnsä etenemisestä valtuustoseminaarissa 19.4. ja kaupunginhallituksen seminaarissa 17.5. Seminaarien jälkeen työryhmä tekee ehdotukseensa tarvittavat tarkennukset. Kaupunginhallitukselle ehdotus jätetään kesäkuussa. Jatkokäsittelystä tiedotetaan myöhemmin erikseen.

FCG:ltä tilatun selvityksen materiaalit löydät alta. Lapsimäärän arviot ja ennusteet perustuvat Tilastokeskuksesta ja tilastopalvelu Vipusesta saatuihin tietoihin ilman muuttoliikkeen vaikutusta.


Lisätietoa asian taustoista löytyy kaupunginvaltuuston 18.3.2024 kokouksen pöytäkirjasta: https://karkkilad10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2024266

Lisätietoja antavat:
Työryhmän puheenjohtaja Mia Sundström, lh-mia.sundstrom@karkkila.fi
Sivistysjohtaja Arto Jormalainen, arto.jormalainen@karkkila.fi


28.3.2024

Kaupungintalokiinteistön kulkujärjestelyihin muutoksia 2.4.2024 alkaen    


Kaupungintalokiinteistön kulkujärjestelyt muuttuvat 2.4. alkaen Tekopa Oy:n uudistustöiden vuoksi. Ensivaiheen työt kestävät arviolta noin kuukauden.

Kaikki kulku kaupungintalolle ja kirjastoon kaupungin keskustan suunnasta hoidetaan kartassa osoitetun sinisen reitin mukaisesti. Kävellen pääsee Valurinkadun suunnasta asioimaan entiseen tapaan kirjastossa ja kaupungintalolla.  

Liikennöinti ja jalankulku kaupungintalolle ja kirjastoon keskustan suunnasta osoitetaan liikennemerkein, ja työmaa-alue rajataan puomein. Työmaa-alue on merkitty karttaan punaisella viivalla, ja liikkuminen alueella on kielletty.

Uudistustöiden ensivaiheen aikana kaupungintalokiinteistön kirjastonpuoleinen yläpaikoitusalue lähellä Ala-Emalia on suljettuna ja kirjaston edustalle parkkeeraaminen on kielletty.

Töiden vuoksi myös kirjaston inva-pysäköintipaikkojen sijainti muuttuu 2.4. alkaen väliaikaisesti. Tekopan seinustalle tulee kaksi inva-parkkipaikkaa kirjaston puoleiseen päätyyn, ja siinä on paikoitus myös muille kaupungintalokiinteistön asiakkaille. Lisää parkkipaikkoja löytyy karttaan merkityltä P-alueelta.

Kaupungintalokiinteistöön asioimaan tulevien kannattaa seurata tarkoin liikennemerkein opastettuja ajo- ja kävelysuuntia. Uudistustyöt jatkuvat koko kesän, ja pyrimme tiedottamaan muutoksista töiden edetessä. 

Pahoittelemme töistä aiheutuvia muutoksia liikkumiseen kaupungintalolla ja kirjastossa!


27.3.2024

Kaupungin tilinpäätös vuodelta 2023 oli 2,2, miljoonaa ylijäämäinen


Karkkilan kaupungin tulos vuodelta 2023 toteutui talousarviota paremmin, ja se oli 2,2 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Suurin selittävä tekijä ylijäämälle oli Karviaisen purkamisen aiheuttama n. 1,1 miljoonan euron tulosvaikutus. Lisäksi muun muassa korkokuluista saatiin säästöä. Suurimman talousarvioylityksen teki kasvatus- ja opetuslautakunta. Se ylitti alkuperäisen talousarvion reilulla 1,3 miljoonalla eurolla.

Kaupungin lainakanta oli 31.12.2023 yhteensä 45,7 miljoonaa euroa, joka on 5.322 euroa / asukas. Lainakanta pieneni edellisen vuoden tilanteeseen verrattuna noin 5,1 miljoonaa euroa.

Karkkilan väkiluku laski vuoden 2023 aikana 25 henkilöllä. Karkkilassa syntyi viime vuonna vain 49 lasta. Lapsimäärän väheneminen tuokin haasteita kaupungin palveluverkkoon, koska alhainen syntyvyys on jatkunut jo useamman vuoden ajan.

Talouden yleinen epävarmuus heijastui myös Karkkilaan, ja tilanne vaikutti työllisyystilanteeseen viime vuonna. Työttömyys oli tammikuussa 10,2 % ja joulukuussa 13,3 %. Uusia yrityksiä perustettiin kuitenkin lähes yhtä paljon kuin edellisinä vuosina. Onneksi kaupungin perusteollisuus muodostuu vahvoista yrityksistä, jotka voivat sopeuttaa toimintaansa vaikeassa suhdanteessa.

Vuotta 2023 voidaan kuvata mielenkiintoiseksi kuntatalouden näkökulmasta. Hyvinvointialueiden toiminta alkoi vuoden alussa. Meillä Länsi-Uudellamaalla ei ollut yhtään suoraa neuvottelua hyvinvointialueen ja kaupungin kesken. Onneksi saimme Karkkilan vuodeosastoa uhanneen alasajon torjutuksi yhteisvoimin ainakin toistaiseksi. Lopullisia päätöksiä alueen palveluverkosta tehdään kuluvan vuoden aikana.

TE-uudistusta on valmisteltu yhteistyössä Lohjan kaupungin kanssa, ja muodostamme yhteisen työllisyysalueen ensi vuoden alusta alkaen. Uuden toimintamallin vaikutusta kuntatalouteen on vielä vaikea arvioida.

Muilta osin kaupungin toimintaa vietiin eteenpäin hyväksytyn kaupunkistrategian mukaisesti.

Keväällä 2024 kaupungilla on aloittanut palvelurakennetyöryhmä määrittämään palvelurakenteen tulevaisuuden vaihtoehtoja. Työtä joudutaan tekemään erityisesti Karkkilan lapsimäärän vähenemisen vuoksi. Taloussuunnitelmavuosille 2025 – 2026 on noin miljoonan euron sopeutustarve, toteaa apulaiskaupungin Kari Korkiakoski. 

Kaupunginhallitus allekirjoitti tilinpäätöksen kokouksessaan 25.3.2024. Seuraavaksi tilinpäätös etenee tilintarkastajan tarkastettavaksi, ja sen jälkeen tarkastuslautakunnan käsittelyyn. Kaupunginvaltuuston käsiteltävänä tilinpäätös on kesäkuussa 2024.


26.3.2024

Kevätmessujen Karkkilan osastolla oli vilkasta menoa


Karkkilan kaupunki osallistui omalla osastollaan Helsingin Messukeskuksen Kevätmessuille 21. – 24.3. Osaston ilmettä oli uudistettu viimevuotisesta. Karkkilan kaupunki esitteli Kevätmessuilla Vattolan rantapuiston uusia tontteja ja Karkkilan monipuolisia palveluja videoiden muodossa. Kevätmessuilla vieraili yhteensä 58 000 messuvierasta. Karkkilan kaupungin osasto oli hallissa kuusi, lähes keskellä hallia.

Lapsille oli tarjolla askartelua ja hernepussien heittokilpailu, joka oli suosittu aktiviteetti. Lapsiperheet saapuivat Karkkilan osastolle runsaslukuisesti Messukeskuksen jakaman Lastenkierros -kartan opastamana. Hernepussien heittokilpailun osallistujille annettiin palkinnoksi Karkkila-karkkiaskeja sekä kehäkukkasiemenpusseja kevätistutuksia varten.

Osastolla jaettiin matkailukarttoja, tonttiesitteitä, tapahtumatietoja sekä makeisia messuvieraille. Lisäksi sai osallistua yleisökilpailuun, jonka palkintona oli vuorokauden mittainen oleskelu Karkkilassa. Kilpailu keräsi 700 osallistujaa. Karkkilan kaupungin osastolla vieraili tuhansia ihmisiä, erityisesti alueen asukkaat ja lähialueiden vapaa-ajan asukkaat osoittivat kiinnostusta Karkkilaa kohtaan.

Karkkilan apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakoski oli tyytyväinen messujen antiin: ”Oli ilo todeta, kuinka paljon Karkkila messuyleisöä kiinnosti ja kuinka runsaslukuisesti osastollamme vierailtiin. Karkkilan osaston tarjonta ja näyttävä, viihtyisä ilme saivat messuvierailta kiitosta” iloitsee Kari Korkiakoski.


22.3.2024

Karkkilan kaupunki mukana Uudenmaan kulttuurimarkkinat -hankkeessa

Uudenmaan kulttuurimarkkinat -hankkeessa vahvistetaan kulttuurin yhdenvertaista saatavuutta alueella sekä lisätään taiteilijoiden ja luovan alan freelancereiden työllistymistä. Mukana hankkeessa ovat kaikki Uudenmaan 26 kuntaa.

Hanketta koordinoi Uudenmaan liitto ja rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Toteutusaika on 1.3.2024–31.12.2025. Osana hankkeen toteutusta järjestetään Uudenmaan kulttuurimarkkinat -tapahtuma Musiikkitalolla Helsingissä 24.9.2024. 


Lue lisää hankkeesta täältä: https://uudenmaanliitto.fi/uudella-hankkeella-vahvistetaan-kulttuurin-yhdenvertaista-saatavuutta-maakunnassa/


21.3.2024

TE24 ja KOTO24: Työllisyyden ja kotoutumispalveluiden uudistus 1.1.2025 alkaen


Työllistämisen ja kotoutumisen lainsäädäntöä ja palveluita uudistetaan parhaillaan. Vuoden 2025 alusta valtion järjestämisvastuulla olevat työvoimapalvelut siirtyvät kuntien muodostamien työllisyysalueiden tehtäviksi. Uudistuksen myötä valtiolta siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta noin 100 erilaista TE-toimistojen, ELY-keskusten ja KEHA-keskuksen palvelua ja tehtävää. 

Kotoutumisen uudistuksessa kunnan rooli kotoutumisen edistämisessä kasvaa. Uudistuksen tavoitteena on vahvistaa maahan muuttaneiden työllisyyttä, työllisyyttä tukevia valmiuksia, kielitaitoa ja osallisuutta yhteiskuntaan. 

Näitä uudistuksia kutsutaan TE24 ja KOTO24-uudistuksiksi. 

Tekstin lopusta löydät linkin, josta pääset antamaan ideoita ja palautetta valmisteluun!


TE24-uudistus: Lohja-Karkkilan työllisyysalue

Lohjan ja Karkkilan kaupungit tulevat muodostamaan työllisyysalueen yhdessä.

Uudistuksen tavoitteena on tuoda palvelut lähemmäksi työnhakija- ja yritysasiakkaita, tehostaa työn ja tekijän kohtaamista, liittää työllisyyspalvelut osaksi kuntien ekosysteemiä ja sitoa TE-palvelut vahvasti kuntien elinvoiman kehittämiseen. Lohjan ja Karkkilan työvoiman ja työttömyyden rakenteet ovat hyvin samankaltaisia. Palveluita suunniteltaessa aiotaan ottaa huomioon eri asiakasryhmät ja niiden palvelutarpeet. Työllisyysalueen toimipisteet tullaan perustamaan molempiin kaupunkeihin.

Työllisyysalueen palveluiden rahoitus siirtyy valtiolta kunnille yleiskatteellisena valtionosuutena. Valtion henkilöstöä siirtyy Lohjan kaupungin palvelukseen 1.1.2025 alkaen liikkeenluovutuksena. Lohjan kaupunki toimii työllisyysalueen kuntalain mukaisena vastuukuntana.

Työllisyysalueen suunnittelun pohjana toimii yhteistyösopimus ja järjestämissuunnitelma, jotka Lohjan ja Karkkilan kaupunginvaltuustot hyväksyivät syksyllä 2023. Työllisyysalueen vastaavana yhteisenä toimielimenä toimii TE-lautakunta, joka perustetaan kevään 2024 aikana. Lautakunnassa on viisi jäsentä, kolme Lohjalta ja kaksi Karkkilasta.

KOTO24

Laki kotoutumisen edistämisestä uudistetaan niin, että se ottaa huomioon eduskunnan edellytykset kotoutumisen edistämisestä ja muuttuneen toimintaympäristön. Uusi laki korvaa nykyisin voimassa olevan samannimisen lain. Uudistettu kotoutumislaki (681/2023) tulee voimaan 1.1.2025 yhtä aikaa TE-palvelujen uudistuksen kanssa. Kotoutumislain tavoitteena on vahvistaa työvoiman ulkopuolella olevien maahan muuttaneiden kotoutumista, selkeyttää eri toimijoiden vastuita, vahvistaa monialaista yhteistyötä sekä järjestöjen ja työnantajien kanssa tehtävää yhteistyötä ja päivittää kotoutumislakia vastaamaan viranomaistehtävien siirtojen aiheuttamiin muutostarpeisiin. Lain tavoitteena on myös edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja myönteistä vuorovaikutusta eri väestöryhmien kesken.

Valmistelu

TE24-uudistuksen tehokkaan valmistelun tueksi on perustettu eritasoisia valmisteluryhmiä. Valmistelua tehdään tiiviissä yhteistyössä kaupunkien välillä. Valmistelutyötä ohjaa ohjausryhmä, jonka tehtävänä on ohjata, seurata ja tukea kokonaisuuden valmistelua. Valmisteluun osallistetaan myös sidosryhmiä.  

KOTO24-uudistuksen valmisteluun on perustettu oma työryhmä, jossa on mukana viranhaltijoita sekä Lohjalta että Karkkilasta. 

Otamme mielellään ideoita uudistuksien valmisteluun tämän linkin kautta.


12.3.2024

Tervetuloa mukaan Karkkilan Rautapäivien ohjelmistoon! Rautapäivien seuraava suunnittelupalaveri pidetään tiistaina 23.4. klo 16.30 - 18.

Karkkilan Rautapäivät järjestetään perinteiseen tapaan viikko ennen juhannusta. Tänä vuonna tapahtumaa vietetään torstaista sunnuntaihin 13. - 16.6. Rautapäivien ohjelmilla on pitkät perinteet, vuoden 2024 tapahtuma on järjestyksessään neljästoista.

Karkkilalaiset yhdistykset, yritykset ja muut Karkkilan sidosryhmät ovat tuttuun tapaan tervetulleita mukaan tapahtumien ja ohjelmien esittäjiksi! Perinteisiä ja vakiintuneita ohjelmia ovat muun muassa torstaina Rautapäivien avajaiset Karkkilasalissa, perjantaina Harjukadun toritapahtuma kauppatorilla, Rompetori perjantaina ja lauantaina sekä valurautapaistinpannutenniksen MM-kilpailut sunnuntaina. Näiden lisäksi olemme Rautapäiville saaneet paljon muitakin vuosittain toteutettuja ohjelmia. Kaikki ohjelmaideat ovat tervetulleita!

Huom. Kokouspaikka on muuttunut:
Rautapäivien  suunnittelukokous pidetään tiistaina 23.4. klo 16.30-18 Karkkilan kaupungintalolla Museokahvila Pakarissa, Vanha Fagerkullantie.
Kokoukseen ovat tervetulleita Rautapäivien tapahtumien järjestämisestä kiinnostuneet.

Ole hyvä ja ilmoita tapahtumasi tiedot ja ohjelmaideat Karkkilan kaupungille 15.4. mennessä.  Rautapäivien ohjelmatiedot pääset ilmoittamaan tästä. 

Rautapäivien koordinoinnista vastaa Karkkilan kaupunki.

Tervetuloa suunnittelemaan vuoden 2024 Karkkilan Rautapäivien ohjelmistoa! 

Lisätiedot
Tommi Kuutsa, 0500 9383 37
Birgitta Holttinen, 044 5533 429


22.2.2024

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen julkaisema Ikääntyneiden palveluopas on saatavilla


Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen julkaisema Ikääntyneiden palveluopas on nyt saatavilla kaupungintalon palvelupiste Serveristä ja veturiaulan esitetelineestä, kaupunginkirjastosta, Karkkilan matkailuneuvonnasta (linja-autoasema, Huhdintien 10 - 12) sekä Kansankulmasta (Helsingintie 54).

Opas on suunniteltu palvelemaan niitä hyvinvointialueen ikääntyneitä asukkaita, joilla ei ole mahdollisuutta löytää sujuvasti tietoa hyvinvointialueen luvn.fi-verkkosivujen kautta.

Oppaaseen on koottu tietoa hyvinvointialueen palveluista. Mukana on myös lyhyelti tietoa muista ikääntyneitä koskevista palveluista, esimerkiksi Kelan tuista.

Lisää tietoa: https://www.luvn.fi/fi/uutiset/2024/01/ikaantyneiden-palveluopas-on-ilmestynyt


23.1.2024

Hyviä yritysuutisia, SEW Industrial Gears Oy aloittaa uuden sekoitinvaihteiden valmistuksen Karkkilassa


Saksalainen SEW-EURODRIVE -konserni keskittää X.e-sarjan sekoitinvaihteiden valmistuksen Euroopassa Karkkilan teollisuusvaihdetehtaalle. Konsernin maailmanlaajuisessa teollisuusvaihteiden valmistusverkostossa on kuusi teollisuusvaihdetehdasta, joista yksi sijaitsee Suomessa. SEW Industrial Gears Oy:ssä ensimmäiset sekoitinvaihteet ovat jo valmistuksessa ja täyteen tuotantokapasiteettiin päästään ensimmäisen kvartaalin aikana.

SEW-EURODRIVEN lehdistötiedote 22.1.2024

Kuva: SEW Industrial Gears Oy:n tuotantolaitos sijaitsee Karkkilan yritysalueella, valtatie 2: n varrella.


10.11.2023

Karkkilassa kuvattu Cinéma Laika ensi-illassa ympäri Suomen


Karkkilassa kuvattu dokumenttielokuva Cinéma Laika sai Suomen ensi-iltansa 10.11. Elokuva kertoo Aki Kaurismäestä ja Karkkilasta. Elokuvaa kuvataan runolliseksi ”rakkauskirjeeksi” Karkkilalle.  Cinéma Laika -elokuvan traileri on katsottavissa täältä: https://www.youtube.com/watch?v=hxCbYPvAz4o

Kroatialainen elokuvaohjaaja Veljko Vidak kuvasi Karkkilassa reilun vuoden ajan. Elokuvan pääosassa on Aki Kaurismäen maailma ja elokuvateatterin rakentaminen entisen emalointilaitoksen tiloihin Högforsin ruukkialueelle. Elokuvassa esiintyy monia karkkilalaisia hahmoja ja valkokankaalla näkyy tuttuja maisemia Karkkilasta. Lisätiedot: https://cinemaorion.fi/elokuvat/cinema-laika/

Elokuvan ennakkonäytös oli kesäkuussa Sodankylän filmifestivaaleilla. Ennakkoon dokumentti nähtiin viime viikolla Sodankylän elokuvajuhlat kylässä -festivaalilla Karkkilassa. Nyt elokuva kiertää ympäri Suomen, ja se pyörii tietysti edelleen Kino Laikassakin. Dokumenttielokuvaa esitetään myös elokuvateattereissa ja festivaaleilla ympäri maailman.

Karkkilan kaupunki on toiminut Cinéma Laikan tuottajien 43e Parallèle Productions Veljko Vidakin ja Emmanuelle Felcen markkinointiyhteistyökumppanina. Karkkilan kaupunki kiittää Vidakia ja Felceä Karkkila-elokuvasta!


3.10.2023

Karkkilan kaupunki onnittelee vuoden 2023 Karkkilan vuoden yritystä Karkkilan Malliapu Oy:tä!

Vuoden 2023 Karkkilan yritys on Karkkilan Malliapu Oy. Palkinto julkistettiin Karkkilan Yrittäjät ry:n Y-juhlassa lauantaina 30.9.2023.  Palkinnon vastaanottivat yrityksen perustaja Hannu Ojanen sekä pojat Mikko ja Harri Ojanen. Lämpimät onnittelut Karkkilan Malliapu Oy:lle!

Kuva: Karkkilan kaupunki onnittelee Karkkilan Malliapu Oy:tä. Kuvassa vasemmalta lukien Karkkilan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna Tallgren, Karkkilan Malliapu Oy:n toimitusjohtaja Mikko Ojanen, yrityksen perustaja Hannu Ojanen, suunnittelija Harri Ojanen, Karkkilan kaupunginjohtaja Tuija Telén, Karkkilan elinvoimapäällikkö Satu Nikkilä ja Karkkilan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Korhonen. Kuva Matti Kivistö.


Karkkila Somessa

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Karkkilan kaupunki

Valtatie 26 D
03600 Karkkila

Y-tunnus 0127046-7

Laskutusosoitteet


Verkkolaskut:

Verkkolaskuoperaattori:
CGI
Välittäjän tunnus:
003703575029 
Verkkolaskuosoite:
003701270467


Kaupungin puhelinvaihde:
(09) 4258 3600


Palvelupiste Serveri:

(09) 4258 3755
palvelupiste@karkkila.fi


Kirjaamo
:
kirjaamo@karkkila.fi