Valikko Etsi
Karkkila / Vuoden karkkilalainen

Vuoden karkkilalainen -kilpailu 

 

Äänestä kenestä vuoden 2019 karkkilalainen, äänestys on käynnissä 20.11.2019 – 8.1.2020

Karkkilan kaupungin ja kaupunkilehti Karkkilalaisen järjestämässä äänestyksessä valitaan vuoden karkkilalainen merkkihenkilö nyt 14. kerran. 

Äänestys alkaa Karkkilan joulunavausviikolla 20.11. Äänestää voit sekä sähköisesti karkkila.fi verkkosivujen kautta tai paperilomakkeella. 

Äänestyslaatikoita ja lipukkeita löytyy kaupungintalon Veturiaulasta, kirjastosta, Karkkilalaisen toimituksesta, Käsityökahvilasta, K-Supermarketista ja K-Market Huhdintie 10-12:sta. 

Äänestys päättyy 8. tammikuuta ja äänestystulokset julkistetaan Karkkipäivillä 15.2.2020. 

Kaikkien äänestykseen osallistuneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 100 euron arvoinen lahjakortti. Lahjakortin voi lunastaa karkkilalaisesta erikoisliikkeestä oman valinnan mukaan (pois lukien päivittäis- ja ruokatavarakaupat, Alko ja Apteekki). 

Lähetä meille ehdotuksesi joko yksin mietittynä tai yhdessä yhdistyksesi kanssa sovittuna. Jokainen voi äänestää vain kerran.

Vuoden karkkilalainen on valittu ja palkittu vuodesta 2006 alkaen. Aikaisempien vuosien Vuoden karkkilalaiset ovat:

Vuosi 2018 Anna Tallgren

Vuosi 2017 Erkki Ollakka

Vuosi 2016 Milla Malmberg

Vuosi 2015 Veijo Toikka

Vuosi 2014 Mika Nikander

Vuosi 2013 Erkki Nissinen

Vuosi 2012 Heikki ”Hessu” Sundström

Vuosi 2011 Sinikka Kataja

Vuosi 2010 Heikki Valpola

Vuosi 2009 Katariina Ahjoniemi

Vuosi 2008 Juha Salo

Vuosi 2007 Manno Laakso

Vuosi 2006 Teuvo RantaVuoden karkkilalaisten valurautaisten kädenjälkien taulut löytyvät kaupungintalon Veturiaulasta.


Vuoden 2018 karkkilalaisen kädenjälkitaulu julkistettiin  14.6.2019 Rautapäivillä

Vuoden 2018 karkkilalaisen, Anna Tallgrenin kädenjälkitaulu julkistettiin Karkkilan Rautapäivien toritapahtumassa perjantaina 14.6. klo 9.00. Kädenjälkitaulun ojensivat Annalle museonjohtaja Tommi Kuutsa ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Annan aviomies, Mika Tallgren. Ilma oli lämmin, välillä vähän tihuutti vettä, mutta sää oli kesäinen. Hyväntuulinen juhlayleisö sai vielä kuulla musiikinopettaja Anna Tallgrenin esittämää soittoa.

Vuoden 2018 karkkilalainen, Anna Tallgren

Museonjohtaja Tommi Kuutsa ja vuoden 2018 karkkilalaisen kädenjälkitaulu

Vuoden 2018 karkkilalainen Anna Tallgren perheensä kanssa kädenjälkitaulun luovutustilaisuudessa 14.6.2019 Rautapäivien toritapahtumassa.  

 

Vuoden2018 karkkilalaisen, Anna Tallgrenin kädenjäljet on valettu

Vuoden 2018 karkkilalaisen, Anna Tallgrenin kädenjäljet valettiinKarkkilan Malliavussa 23-24.4.2019. Annan kädenjälkimuotteja ja valutyötätekemässä olivat Karkkilan Malliavun toimitusjohtaja Mikko Ojanen jataidevaluri Juho Rahkonen.

Vuoden 2018 karkkilalaisen Anna Tallgrenin kädenjälkivalut paljastetaankesäkuussa Karkkilan Rautapäivillä perjantain toritapahtumassa. Julkistamisenjälkeen kädenjälkitaulu ripustetaan kaupungintalolle muiden vuodenkarkkilalaiseksi valittujen henkilöiden kädenjälkitaulujen rinnalle.  

 

Vuoden karkkilalaisen Anna Tallgrenin kädenjälki

Vuoden 2018 karkkilalainen on Anna Tallgren

Kuva: Vuoden karkkilalainen 2018 julkistettiin Karkkipäivillä. Anna Tallgrenia onnittelevat kaupunginjohtaja Tuija Telén ja Karkkilalaisen toimitusjohtaja Keke Asposalo. Kuvan otti Ulla Jokila.

Vuoden karkkilalainen 2018 julkistettiin ensimmäisten Karkkipäivien Kasvuseminaarin lopuksi Konepajahallilla. Karkkilalaisen toimitusjohtaja Keke Asposalo piti tilaisuudessa puheen, jossa hän paljasti äänestyksen voittajan. Kilpailussa annettiin yhteensä 873 ääntä, joista Anna sai 162.

Anna Tallgren kertoi juhlapuheessaan taustastaan ja ajatuksistaan musiikin opettajana. Kukat ja kunniakirjan Annalle ojensivat Keke Asposalo ja kaupunginjohtaja Tuija Telén. Yleisöpalkinnon kaikkien äänestäneiden keskuudesta karkkilalaiseen erikoisliikkeeseen voitti Teuvo Niemi.

Musiikinopettaja Anna Tallgrenia olivat äänestäjät kuvanneet mm. sanoilla:
- Energinen, iloinen, aktiivinen, lahjakas, innostava musiikinopettaja, tapahtumien järjestäjä ja esiintyjä.
- Huipputyötä. Innostaa nuoria musiikin pariin!
- Innokas, oppilaat osallistava ja ammattitaitoinen, Karkkilan musiikkisielu
- Anna on ollut paljon mukana organisoimassa karkkilalaisille musiikillisia elämyksiä, tekee merkittävää työtä Karkkilan kulttuuritoiminnan edistämiseksi.
- Anna jakaa positiivista energiaa päivittäin! Pitää huolta hyvin mm. Oppilaistaan!
- Suvereeni kulttuurin ja ilon tuoja kaikille
- Maailman paras musiikin opettaja
- Monitoiminainen, rakastettava ja loistava opettaja
- Energiapakkaus, joka saa nuoret puhkeamaan kukkaan musiikillisella saralla.
- Hyväntuulen puhaltaja.
- Karkkilan kulttuurin kultakimpale!
- Tekee aktiivista työtä oppilaiden luovuuden kehittämisen parissa

 

Kilpailun historiaa
Vuoden karkkilalaisen valintaperinne polkaistiin käyntiin vuoden 2006 syksyllä Karkkilan kaupungin ja kaupunkilehti Karkkilalaisen yhteisvoimin. Karkkilalaiset ovat saaneet tästä lähtien valita vuoden karkkilalaisen merkkihenkilön. Vuoden karkkilalaiseksi on valittu ansiokas, menestyksellinen ja muutoin asukkailta kunnioitusta ja huomiota saanut henkilö. Kaikki valitut vuoden karkkilalaiset löytyvät tältä sivulta kuvan kera. 


Vuoden 2018 karkkilalainen -kilpailu
Karkkilan kaupungin ja kaupunkilehti Karkkilalaisen järjestämässä äänestyksessä valittiin vuoden karkkilalainen merkkihenkilö nyt 13. kerran.  Äänestys alkoi Karkkilan joulunavauksessa 25.11., ja äänestäminen onnistui sähköisesti karkkila.fi verkkosivujen kautta 6.1.2019 saakka. Nettiäänestämisen lisäksi äänestämään pystyi myös perinteisesti paperilipukkeella 25.11. - 6.1. Karkkilalaisen toimituksessa, kirjastossa, K-Supermarketissa ja K-Marketissa. Tällä kertaa kaupungin ja Karkkilalaisen esiraati oli valinnut äänestyslistalle kymmenen eri tavalla ansioitunutta karkkilalaista. Tietenkin myös omaa ehdokastaan sai äänestää.
Esiraadin valitsemat henkilöt olivat
nyrkkeilijä Lilli Ahlstedt, vuoden 2018 yrittäjäksikin valittu Jari Aho, käsityökahvilan pitäjä Tuula Gröhn, SPR-ystävätyön aktiivi Irma Ekola, elokuvaohjaaja Heikki Kujanpää, musiikkipedagogi Tuija Närhi, kitara- ja ukulelevirtuoosi Erkki Kuuttila, lentopallovalmentaja Nina Salmijärvi, musiikinopettaja Anna Tallgren ja ravintoloitsija Tomi Toivonen.


Alla on lista aikaisempien vuosien palkituista Vuoden karkkilalaisista.


Vuoden 2017 karkkilalainen on Erkki Ollakka. Erkkiä vuoden karkkilalaiseksi äänestäneet henkilöt olivat perustelleet valintaansa mm. seuraavilla seikoilla: uuttera, pyyteetön, vapaaehtoistyömyyrä, tehnyt uskomatonta työtä Karkkilan kulttuuriperinteen vaalijana ja talkootyöläisenä, on Ahmoon työväentalon primus motor ja Karkkilan talkoomestari.Kuva: Erkki Ollakka juhlallisuuksien jälkeen Kuningattaren aulassa kuvattuna.


Vuoden 2016 karkkilalainen on Karkkilan työväenopiston ja tanssiopisto Vinhan rehtori Milla Malmberg. Häntä kiitettiin arviointiperusteluissa mm. aktiiviseksi kulttuuripersoonaksi ja väsymättömäksi Karkkilan kulttuurielämän ja sivistystyön eteen suurella sydämellä ahertaneeksi henkilöksi.  


Kuva: Milla Malmberg ja tyttärensä Rauha valtuuston kokouksen yhteydessä pidetyssä vuoden karkkilalaisen juhlakahvitilaisuudessa.Vuoden 2015 karkkilalainen on yrittäjä Veijo Toikka, jota äänestäneet kiittivät avuliaisuudesta, talkoohengestä, taustavaikuttamisesta ja mm. urheiluseurojen tukemisesta.  Kuva: Veijo Toikka valtuuston kokouksen yhteydessä pidettyjen juhlallisuuksien jälkeen.

Vuoden 2014 karkkilalainen on oopperalaulaja ja Karkkilan Työväen Näyttämön pitkäaikainen puheenjohtaja, teatteriohjaaja ja näyttelijä Mika Nikander.


Kuvan Mika Nikanderista on ottanut Virpi Lepistö.

Vuoden 2013 karkkilalainen on pitkäaikainen ja arvostettu karkkilalaisyrittäjä ja luottamushenkilö Erkki Nissinen. 

 
Kuvassa on Erkki Nissinen kukitustilaisuuden jälkeen.


Vuoden 2012 karkkilalainen on Nahkion Maatalouskonemuseon perustaja Heikki ”Hessu” Sundström.Kuvassa on Heikki Sundström kukkien ja kunniakirjan kera.


Vuoden 2011 karkkilalainen on taksiautoilija Sinikka Kataja. Kuvassa ovat Sinikka Kataja ja valtuuston puheenjohtaja Timo Palenius.

Vuoden 2010 karkkilalainen on säveltäjä, kuoronjohtaja ja musiikin monitoimimies Heikki Valpola, joka toimii Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosaston lehtorina. 


Kuvassa Timo Palenius ja Hanna Keränen onnittevat Heikki Valpolaa valtuuston kokouksessa.


Vuoden 2009 karkkilalainen on Katariina Ahjoniemi, joka mm. voitti vuonna 2009 Kultainen Harmonikka-kilpailun.Kuvassa on Katariina Ahjoniemi valtuuston kokouksessa kukitustilaisuudessa helmikuussa 2010.


Vuoden 2008 karkkilalainen on SM-rallisarjan ison N-ryhmän suomen mestaruuden vuonna 2008 voittanut kilpa-autoilija Juha Salo.

Kuvassa kaupungintalon ala-aulassa ovat kehittämispäällikkö Elina Pekkarinen ja Juha Salo.


Vuoden 2007 karkkilalainen on Karkkilan Urheilijoiden junioripainijoita jo monta vuosikymmentä menestyksekkäästi valmentanut Manno Laakso.

Kuvassa on Manno Laakso kädenjälkitaulun kiinnitystilaisuudessa kaupungintalon ala-aulassa.


Vuoden 2006 karkkilalainen on 20 vuotta sairaankuljetusyrittäjänä Karkkilassa toiminut Teuvo Ranta.

Kuvassa ovat kaupungintalon ala-aulassa kehittämispäällikkö Elina Pekkarinen ja Teuvo Ranta.


Sivua päivitetty 9.1.2020/ns


Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Karkkilan kaupunki | Valtatie 26 D, 03600 KARKKILA | vaihde (09) 4258 3600 | kirjaamo@karkkila.fi